AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi suomalaislaite tulossa myyntiin – muuntautuu vaikka sääasemasta varashälyttimeksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 17.4.2016 15:48

Uusi suomalaislaite tulossa myyntiin – muuntautuu vaikka sääasemasta varashälyttimeksi Laitteiden välisestä kommunikaatiosta on povattu isoa tulevaisuuden trendiä ja tätä kautta kysyntää erilaisille vähävirtaisille sensoripaketeille tulee varmasti löytymään hyvin paljon. Tähän saumaan iskee Lauri Jämsä, joka on kaupallistamassa muutaman vuoden ajan kehitteillä ollutta RuuviTag-projektia.
RuuviTag on käytännössä vähävirtainen ja pienikokoinen Bluetooth-majakka, joka osaa havainnoida ympäristöään monipuolisesti laitteeseen lisättyjen erilaisten sensoreiden avulla. Markkinoilta löytyy jo useita erilaisia Bluetooth-majakoita, mutta RuuviTag erottuu muista sen kehitysideologian takia: laite on kehitetty täysin avoimesti.

Avoimuus tarkoittaa käytännössä sitä, että käytännössä kuka tahansa kynnelle kykenevä voi hyödyntää RuuviTagin eteen tehtyä suunnittelutyötä ja luoda oman kustomoidun laitteen, mikäli alkuperäisversion ominaisuudet eivät täytä omia vaatimuksia. Jämsän mukaan RuuviTag on elektroniikkasuunnitelmista ohjelmistoihin asti täysin avoin järjestelmä.

RuuviTag osaa mitata lämpötilaa, kosteutta, ilmanpainetta ja kiihtyvyyttä. Sitä voidaan siis käyttää älypuhelimella luettavana sääasemana tai vaikkapa polkupyörän varashälyttimenä. RuuviTagia voidaan käyttää myös täginä, jolla saadaan esimerkiksi nettiosoitteita "ripoteltua" fyysiseen maailmaan. Tästä voi olla iloa esimerkiksi maisemaan tai arkkitehtuuriin liittyvissä kulttuurihankkeissa, mutta kivijalkakaupatkin voivat tarjota tuotteeseen liittyvää informaatiota puhelimella luettavan tägin kautta.

RuuviTagin joukkorahoituskampanja käynnistyy Kickstarterissa "lähiaikoina". Laitteeseen liittyvää tietoa löytyy kuitenkin jo osoitteesta RuuviTag.com.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto