AfterDawn: IT-alan uutiset

HS: Hallitus on laittamassa Ylen hevoskuurille

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.2.2016 12:56 Kommentteja (9)

HS: Hallitus on laittamassa Ylen hevoskuurille Yleisradion rahoitukseen saattaa olla tulossa merkittävä leikkaus, uutisoi Helsingin Sanomat sisäpiirilähteiden tietojen pohjalta. Hallituksen tahtona on karsia Ylen budjettia sekä tehtäviä.
Ylen rahoitus toteutettiin vuoteen 2013 saakka TV-lupamaksulla, minkä jälkeen otettiin käyttöön ansiotuloihin suhteutettu Yle-vero. Yle-veron tuotot ohjataan televisio- ja radiorahastoon, jota käytetään Ylen toiminnan rahoittamiseen. Rahastoon siirrettiin Yle-veron tuottoja vuonna 2014 noin 508 miljoonaa euroa ja Ylen liikevaihto oli samaisena vuonna 473 miljoonaa euroa.

Vuosina 2001–2005 Ylen liikevaihto liikkui 330–375 miljoonan euron tietämillä ja vuonna 2010 Ylen liikevaihto oli 398 miljoonaa euroa. TV-lupamaksun viimeisenä vuonna (2012) Ylen liikevaihto oli 423 miljoonaa euroa.

Ylen toiminnan uudelleenarviointi oli pöydällä jo hallitusneuvotteluissa. Tätä arviointityötä tekemään päätettiin perustaa parlamentaarinen työryhmä, jonka sisällä on Helsingin Sanomien mukaan ollut alusta lähtien eripuraistuutta. Suomalaisen median tilaa, ja sitä kautta myös Ylen toimintaa, arvioitiin Anssi Vanjoen johtamassa työryhmässä, jonka raportti julkaistiin viime vuoden lopulla. HS:n tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeriökin on tekemässä omaa raporttia, jossa arvioidaan Ylen "toiminnallista tehokkuutta erityisesti suhteessa kotimaisiin media-alan toimijoihin ja kotimaisiin muihin yrityksiin".
Lokakuun alussa hallitus esitti, että pienituloiset vapautettaisiin Yle-verosta. Toteutuessaan se voisi aiheuttaa arviolta 20 miljoonan euron aukon Ylen budjettiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

15.2.2016 12:18

Vihdoinkin hallitus on tekemässä jotain järkevää. YLE on paisunut kuin pullataikina ja sen nykyinen puolen miljardin budjetti on täysin järjetön. Karsimisen varaa todellakin on.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

25.2.2016 18:37

Samaa mieltä kuten "jartar". Ylen ohjelmat poliittisesti värittyneitä.

35.2.2016 19:11

20milj. aivan liian vähän, 120milj. saman tien pois.


i7-5930k 4.4GHz Water Cooled / 32Gb / GTX 980 / 512Gb SSD / +16Tb in Server /
http://www.riceracing.net/Gallery/ Maalämpöä 16.01.2013 lähtien. ISÄ 05.09.2011 23:17

47.2.2016 10:09

Jos lukee alkuperäisen uutisen niin ei tässä ole kyse pelkästään Ylen laihdutuskuurista, joka voisi olla ihan asiallista. Siellä yritetään ottaa Ylestä poliittinen kontrolli ja osa hallitusta ei pidä siitä miten heidän tekemisistään on uutisoitu, sekä kuinka Ylen on suhteessa yksityisiin TV-palveluntarjoajiin. Ylellä on kai hieman yli 10% markkina-asema TV-puolella ja sitä kutsutaan monopoliksi alkuperäisessä uutisessa tai vihjataan että Yle vallottaisi koko markkinat. Todella huvittaa luettavaa eli kuinka paljon hevonpaskapuhetta irtoaa päättäjiltä ja sitä vielä käytetään tekosyynä omiin tekoihin. Minusta on erittäin tärkeää että Yle pysyy riippumattomana eikä siitä tehtäisi mitään hallituksen poliittista propaganda koneistoa. Jos Ylen arvomaailma pikkasen välillä pilkahtaa suhteellisen neutraalin kannan alta niin voi sanoa että on lähes mahdotonta kenenkään olla täysin neutraali, vaikka kuinka yrittäisi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2016 @ 12:00

57.2.2016 14:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Jos lukee alkuperäisen uutisen niin ei tässä ole kyse pelkästään Ylen laihdutuskuurista, joka voisi olla ihan asiallista. Siellä yritetään ottaa Ylestä poliittinen kontrolli ja osa hallitusta ei pidä siitä miten heidän tekemisistään on uutisoitu, sekä kuinka Ylen on suhteessa yksityisiin TV-palveluntarjoajiin. Ylellä on kai hieman yli 10% markkina-asema TV-puolella ja sitä kutsutaan monopoliksi alkuperäisessä uutisessa tai vihjataan että Yle vallottaisi koko markkinat. Todella huvittaa luettavaa eli kuinka paljon hevonpaskapuhetta irtoaa päättäjiltä ja sitä vielä käytetään tekosyynä omiin tekoihin. Minusta on erittäin tärkeää että Yle pysyy riippumattomana eikä siitä tehtäisi mitään hallituksen poliittista propaganda koneistoa. Jos Ylen arvomaailma pikkasen välillä pilkahtaa suhteellisen neutraalin kannan alta niin voi sanoa että on lähes mahdotonta kenenkään olla täysin neutraali, vaikka kuinka yrittäisi.

Alkuperäisessä tekstissä puhuttiin vain siitä, että YLE pyrkii monella media-alueella markkinajohtajaksi. Sillä ei ole mitään tekemistä monopolin kanssa. Ja kun mietitään, miten YLE:n rahoitus järjestyy niin kyseessä on millä mittarilla tahansa kilpailua vääristävä asia. Tähän olisi pitänyt puuttua jo aikoja sitten. Suosittelen googlettamaan monopoli sanan jos et tiedä mitä se tarkoittaa.

HS alkuperäinen "uutinen" on lähinnä mielipide kirjoitus millä pyritään puolustamaan YLE:n aseman väärinkäyttöä ja järjetöntä budjettia.

Eikä YLE ole ollut pitkään aikaan riippumaton. Unohdetaan se.

Tosin jos nyt välttämättä haluat puolustalla YLE:ä niin aloita kertomalla miksi YLE:n budjetti on puoli miljardia ja mistä syystä heidän pitäisi saada joka vuosi enemmän rahaa käytettäväksi? Siihen YLE nimittäin pyrkii...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2016 @ 14:47

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

67.2.2016 16:44

Lainaus HS uutisesta: ”Ylen ohjelmapolitiikka ei tyydytä merkittävää osaa suomalaisista. Koska he kokevat, että se tapahtuu monopolin kautta verorahalla, se luo kovaa painetta poliittiseen päättäjään.”
Lainaus HS uutisesta: "Sipilän mielestä ei voinut olla oikein, että Yle pyrkii liian monella media-alueella markkinajohtajaksi."
Lainaus HS uutisesta: "Hallitusohjelmaan kirjattiin: Ylen tehtävistä ja rahoituksesta saisi päättää parlamentaarinen työryhmä."
Lainaus HS uutisesta: "Jos hallitus pääsisi päättämään Ylen budjetista, se vaarantaisi Ylen riippumattomuuden, varoittivat kriitikot."
Lainaus HS uutisesta: "Sen lisäksi ryhmän tulisi myös arvioida, miten eduskunnan omistajaohjaus Yleisradioon toteutetaan."
Lainaus HS uutisesta: " Lehti moitti Yleä tehottomuudesta ja ehdotti Ylen yksityistämistä osittain tai kokonaan."

Minä en puolusta Ylen liikevaihtoa joka on liian suuri vaan Ylen asemaa riippumattomana. Olisi surku hupaisaa jos Ylestä tehtäisiin hallituksen sylikoira tai se pakotettaisiin samaan jossa ovat yksityiset kaupalliset tv-asemat ja jotka tuottavat pelkää paskaa vuodesta toiseen.

Lainaus:
HS alkuperäinen "uutinen" on lähinnä mielipide kirjoitus millä pyritään puolustamaan YLE:n aseman väärinkäyttöä ja järjetöntä budjettia.

Mielenkiintoinen luetun tulkinta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2016 @ 17:10

77.2.2016 17:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Minä en puolusta Ylen liikevaihtoa joka on liian suuri vaan Ylen asemaa riippumattomana. Olisi surku hupaisaa jos Ylestä tehtäisiin hallituksen sylikoira tai se pakotettaisiin samaan jossa ovat yksityiset kaupalliset tv-asemat ja jotka tuottavat pelkää paskaa vuodesta toiseen.

Lainaus uutisesta jutut jätin pois tuosta kokonaan koska et itsekkään tunnu tietävän miksi ne tuohon laitoit.

Et ilmeisesti ymmärrä edes sitä mitä itse kirjoitat. Riippumattomuus tarkoittaisi sitä, että YLE saisi automaattisesti rahansa ilman että siihen päästäisiin vaikuttamaan. Näin he olisivat "riippumattomia" kun rahan tulo ei pienenisi vaikka tekisivät mitä.

TV-maksuja keräävä malli ei ollut riippuvainen hallituksesta. Se ei kuitenkaan tyydyttänyt YLE:ä kun rahanahneuksissaan halusivat enemmän rahaa. Ahneella on "ruskea" loppu sopii toivottavasti tähänkin.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Mielenkiintoinen tulkinta, joka lähinnä kuvasta vain sinun omaa asennetta. Itse näin vain koosteen usean henkilöiden mielipiteistä että mitä on tapahtumassa ja miten he näkevät Ylen.

Tämä on siis se sinun oikea kirjoitus eikä muokattu lainaus sen jälkeen kun tajusit olevasi mun kanssa samaa mieltä.

Eli itsekkin olet sitä, mieltä että kyseessä on pelkkiä mielipiteitä. Sitä vaan ihmettelen, jos et ymmärä onko valta-osa tuosta jutusta YLE:n järkyttävää rahankäyttöä puolustavaa vai kritisoivaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2016 @ 17:22

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

87.2.2016 17:44

Lainaus:
Tämä on siis se sinun oikea kirjoitus eikä muokattu lainaus sen jälkeen kun tajusit olevasi mun kanssa samaa mieltä.

Muokkasin sen lyhyemmäksi koska sinulla on tapana vääristellä asioita ja laittaa toisen suuhun asioita mitä se toinen ei ole sanonut, sekä siirtyä asiasta henkilökohtaisuuksiin. Kuten tässä kävikin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2016 @ 17:45

99.2.2016 16:47
pera70
Inactive

Jahas.Lumikki se ehtii vielä tännekin näköjään satelliittifoorumin kiireiltään!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto