AfterDawn: IT-alan uutiset

Harvard-yliopistolle jättirahoitus – tarkoituksena kehittää enemmän ihmisen aivoja muistuttava tekoäly

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 25.1.2016 17:01

Harvard-yliopistolle jättirahoitus – tarkoituksena kehittää enemmän ihmisen aivoja muistuttava tekoäly Yhdysvaltalaiselle Harvard-yliopistolle on myönnetty 28 miljoonan dollarin rahoitus tekoälytutkimukseen. Yliopiston tehtävänä on tutkia, miksi ihmisen aivot ovat niin paljon parempia oppimaan uutta ja ylläpitämään opittua tietoa.
Wiredin mukaan monet tietokoneet kykenevät jo säilyttämään tietoa määrällisesti ihmisaivojen tapaan, mutta rajoitteet tulevat vastaan hahmontunnistuksessa ja tiedon oppimisessa. Useimmat neurotutkijat arvioivat aivojen "tallennuskapasiteetiksi" jotain 10-100 teratavun väliltä.

IARPA:n (Intelligence Advanced Research Projects Activity) myöntämä rahoitus on kohdistettu kolmelle laitokselle Harvardin sisällä, joiden osaamisalueisiin kuuluvat aivotutkimus, solu- ja molekyylitutkimus sekä tekniikan tutkimus. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, kuinka neuronit ovat yhteydessä toisiinsa näköaivokuoren sisällä.

Tutkimuksessa on lopulta tarkoitus hyödyntää saavutettua tietoa parempien tekoälyjärjestelmien rakentamiseen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto