AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox aloittaa taistelun Chromea vastaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.4.2015 13:10 Kommentteja (23)

Firefox aloittaa taistelun Chromea vastaan TechCrunchille vuotaneiden tietojen mukaan Mozilla aikoo aloittaa toukokuussa uuden markkinointikampanjan, jolla se yrittää saada Firefoxin "hälyttävästi" sulaneen markkinaosuuden uudelleen kasvu-uralle.
Niin sanotun fightback-kampanjan tavoitteena on profiloida Firefox "itsenäiseksi" vaihtoehdoksi käyttöjärjestelmäsidonnaisten Chromen, Safarin ja Internet Explorerin rinnalla. Tästä saatiin jo esimakua Firefoxin 10-vuotissynttäreiden kunniaksi julkaistun Choose Independence -videon muodossa. Valokeilaan nostetaan myös Firefoxin yksityisyydensuojaominaisuuksia, millä yritetään luoda kontrastia Googlen Chromeen nähden.

Statcounterin tilastoinnin mukaan Chrome on tällä hetkellä selvä markkinajohtaja yli 40 prosentin osuudella, mitä vastaan Firefoxin uusi kampanja näyttäisi olevan erityisesti suunnattu. Kakkosena ja kolmosena tulee Safari ja IE reilun 12–14 prosentin osuuksilla, kun laitekantaan laskentaa tietokoneiden lisäksi mukaan myös mobiililaitteet. Firefox ei ole 11 prosentin osuudella kovin kaukana kaksikosta, mutta vanhoihin hyviin aikoihin nähden osuus on kuitenkin vaatimaton.
Laskeneen markkinaosuuden jälkeen Firefox haluaa pysytellä edelleen relevanttina, mihin liittyen se kehittää parhaillaan selainta iOS:lle. Mozilla on ollut vastahakoinen julkaisemaan Firefoxia iOS:lle, koska Apple sallii vain WebKit-renderöintimoottorin käytön iOS:llä. Mozilla on halunnut käyttää omaa Geckoa, mutta tästä periaatteesta on päätytty markkinaosuuksien nimissä luopua.

Ennen uuden kampanjan alkamista Mozillan johtaja Li Gong ja mobiilitoiminnoista vastannut Rick Fant ovat jättäneet tehtävänsä yhtiössä. Mozilla on nyt myös hakemassa pomoa vetämään Firefox OS -hanketta.

TechCrunchin tietojen mukaan Mozillan sisällä olisi käynnissä myös laajamittaisempi myllerrys, mutta tätä yhtiö ei suostunut kommentoimaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

117.4.2015 13:40

Katsois ensin peiliin, Firefox on yksiä hitaimpia ja turvattomampia selaimia tällä hetkellä. Pistäisivät selaimen laihdutuskuurille.


-Reko

217.4.2015 15:13

Vaihdoin Firefoxista Chromeen muutamasta syystä, Chromessa on sandbox ja se on tuplasti nopeampi ja kevyemmän oloinen. Enkä usko, että Mozillalla riittää resursseja niin paljon, kuin Googlella metsästää aukkoja sun muuta.

317.4.2015 15:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:
Vaihdoin Firefoxista Chromeen muutamasta syystä, Chromessa on sandbox ja se on tuplasti nopeampi ja kevyemmän oloinen. Enkä usko, että Mozillalla riittää resursseja niin paljon, kuin Googlella metsästää aukkoja sun muuta.
Paitsi että viimeisen vuoden tms aikana tuntuu, että Chrome on alkanut hidastumaan/takkuilemaan ärsyttävästi. Vaihdoin aikanaan ihan samasta syystä ja nyt tuntuu, että ei ole oikein mitään mihin vaihtaa, kun Chromekin kiukuttelee turhan usein..

417.4.2015 15:57

Jos microsoftin selain windows 10 mukana on hyvä ja siinä kolmannen osapuolen lisäosia niin käytän sitä ja firefoxia, tällä hetkellä jakautunut, välillä enemmän chromea ja välillä firefoxia, nyt eniten chromea ja jonkin verran explorer windows uin puolella.

Mozilla mokasi kun tappoi kosketus windows version kehityksen ja kohta joutuu aloittamaan uudelleen kun windows 10 lisää myyntiä. Tietoturvaa pitäisi monin tavoin parantaa ottamalla hyviä käytäntöjä chromesta esim hiekkalaatikko jokaiselle tabille ja lisäosien suitsiminen lisäksi on hyvä jos firefoxiin integroidaan tor/proxy tapaista tekniikkaa.

Tosin yksi syy voi olla myös chrome os käyttävät laitteet joihin ei saa muuta selainta.

517.4.2015 16:25

tere chrome on jäykkä selain kun vaihdat sivua tai esim. muoakkailet tai päivität työkalua.
tiedosto rakenteita joissa pohja win. Monessa käyttämässäni laittees
on win pohjana paljon lookisempi kuin chrome EI olet viellä tullut
vastaan millään mittalaitteita jossa olis chrohme.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.4.2015 @ 17:00

OLEN KAIKKEA OPPIVA:)=) = POTUT KUORIN

617.4.2015 16:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:
Vaihdoin Firefoxista Chromeen muutamasta syystä, Chromessa on sandbox ja se on tuplasti nopeampi ja kevyemmän oloinen. Enkä usko, että Mozillalla riittää resursseja niin paljon, kuin Googlella metsästää aukkoja sun muuta.
Paitsi että viimeisen vuoden tms aikana tuntuu, että Chrome on alkanut hidastumaan/takkuilemaan ärsyttävästi. Vaihdoin aikanaan ihan samasta syystä ja nyt tuntuu, että ei ole oikein mitään mihin vaihtaa, kun Chromekin kiukuttelee turhan usein..
Totta tuokin, omani vieläpä bugittaa ihan sikana nykyään, joutuu tyhjentää välimuistin useasti viikossa.

717.4.2015 18:21

Yksi asia joka selainten tietoturva testeissä ei ole koskaan mukana vaikka sen kuuluisi olla eli selaimen tekijä yhtiön arvomaailma. Eli tieturvassa ei ole kyse pelkästään suojautumistekniikoista "muita" vastaan vaan kuinka luotettava selaimen tekijä on tässä samassa suhteessa eli informaation kerääjänä.

Mitä tulee bugeihin niin sama selain voi toisella toimia moitteetta ja toisella se kaatuu jatkuvasti. Ota siitä sitten selvää. Asiaan vaikuttaa liian paljon ulkopuoliset asiat.

Hitaus on suuresti web-sivujen syytä eli siellä on asioita jotka ovat turhia tai toimivat kunolla vain jollain tietyllä selaimella. Karsimalla muutamia turhia web-sivujen sisältöjä voi nopeuttaa web-sivun käyttöä moninkertaiseksi.

Mutta siihen että taistelee jotain vastaa koska toinen on suositumpi niin kannattaa katsoa peiliin eli miksi kuluttajat valitsevat sen toisen. Vaikka suosiossa ei aina ole kyse paremmuudesta niin Firefoxin asiat on huonontuneet ajan saatossa. Syy taitaa olla se että katsotaan liikaa liiketalouden tarpeita kuin mitä se kuluttaja oikeasti tarvitsee tuotteelta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.4.2015 @ 18:28

817.4.2015 20:56

Koskas kommentoijat ovat viimeksi Firefoxia käyttäneet? Nimittäin kyllä viimeaikainen kehitys on nopeuden osalta juuri päinvastainen eli Google Chrome on se läskiä ympärilleen kerännyt ja firefoxin kehitysversiot (v36+) ovat todella nopeita ja ainakaan nopeuden puolesta ei firefoxia tarvitse vältellä.

Toki minkä tahansa selaimen saa hitaaksi asentelemalla resursseja syöviä lisäosia. Eikä kumpikaan näistä selaimista juhli mobiilipuolella.

917.4.2015 21:08

Kokeilkaapa Firefoxin 64-bittistä betaa. Jäätävän nopea ja sulava, voittaa ainakin itselläni 64-bittisen Chromen käynnistymisnopeudessa sekä yleisessä selaamisen sulavuudessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.4.2015 @ 21:08

1017.4.2015 21:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti puheenjohtaja:
Koskas kommentoijat ovat viimeksi Firefoxia käyttäneet? Nimittäin kyllä viimeaikainen kehitys on nopeuden osalta juuri päinvastainen eli Google Chrome on se läskiä ympärilleen kerännyt ja firefoxin kehitysversiot (v36+) ovat todella nopeita ja ainakaan nopeuden puolesta ei firefoxia tarvitse vältellä.

Toki minkä tahansa selaimen saa hitaaksi asentelemalla resursseja syöviä lisäosia. Eikä kumpikaan näistä selaimista juhli mobiilipuolella.


Alussa ajattelin samoin, mutta muutama raskas välilehti ja alkaakin armoton tahmaaminen. Chrome on omien käyttökokemuksieni mukaan ylivoimaisesesti nopein raskaalla kuormalla (10-15 välilehteä).

1117.4.2015 22:16

Tulikettu kyllä toimiin ohjelmassa http://www.sandboxie.com/ samoin IE, tosin muutamia ominaisuuksia kyseinen ohjelma syö pois.

1217.4.2015 22:56

Firefox taitaa olla tällähetkellä ainoa selain josta ei ole 64bit versiota eikä mozillalla suurempaa kiinnostusta moista edes julkaista virallisesti.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:
Alussa ajattelin samoin, mutta muutama raskas välilehti ja alkaakin armoton tahmaaminen. Chrome on omien käyttökokemuksieni mukaan ylivoimaisesesti nopein raskaalla kuormalla (10-15 välilehteä).
Liittynee siihen että Chrome on 64bit ja Firefox 32bit, 64bit versiolla (waterfox) ei tuollaista ongelmaa ainakaan itellä ole tullut vastaan (Firefoxin 32bit ja Waterfoxin 64bit nopeuseron keskenäänkin kyllä huomaa). Jostainsyystä mozillalle tuntuu olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa tehdä selaimestaan 64bit versiota mutta ulkopuoliset koodarit kykenivät tekemään sellaisen jo kauan sitten, lieneekö syytä vaihtaa tiimiä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.4.2015 @ 23:08

1317.4.2015 23:26
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti puheenjohtaja:
Koskas kommentoijat ovat viimeksi Firefoxia käyttäneet? Nimittäin kyllä viimeaikainen kehitys on nopeuden osalta juuri päinvastainen ...

Ei normi käyttäjä jotain kehitysversioita käytä "tuotannossa"

Mutta hyvä kuulla että putkessa on tulossa piristystä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti puheenjohtaja:
Eikä kumpikaan näistä selaimista juhli mobiilipuolella.

Moobilista kai se Chromen suuri markkinaosuus kiertyy. Firefox harvalla mobiilissa.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Mutta siihen että taistelee jotain vastaa koska toinen on suositumpi niin kannattaa katsoa peiliin eli miksi kuluttajat valitsevat sen toisen. Vaikka suosiossa ei aina ole kyse paremmuudesta niin Firefoxin asiat on huonontuneet ajan saatossa. Syy taitaa olla se että katsotaan liikaa liiketalouden tarpeita kuin mitä se kuluttaja oikeasti tarvitsee tuotteelta.
Tässä vaiheessa Mozilla yhteisön kannattaa miettiä, mitä tekevät ja mitä varten. Varsinkin euroopassa se oli hyvässä markkina-asemassa, jos käyttäjät vaihtaa Chromeen, niin paremmalle on hävinnyt. Jos liiketaludella tarkoitat käyttäjän kokemaa kokonaisuutta, niin sitä se käyttäjä miettii, tarkoittaa kyllä sitäkin että mikään yksityiskohtakaan ei nouse vaihdon esteeksi.

Firefoxiin takaisin houkuttelu on vaikeaa, tuote pitää saada ensin paremmaksi, reilusti paremmaksi, tuskin sekään riittää, Mozillalla ei ole samaoja markkinointi mahdollisuuksia kuin Googlella. Tarvitaan lisäksi se että muiden selainten käyttäjä pettyy käyttämäänsä ja alkavat etsimään vaihtoehtoja , eli se millä aikoinaan Firefox sai asemansa, vastassa on nyt MS sijaan google, mutta enään ei tehdä pelkkaa pientä HTML selainta.

Jos liikeidekasi miettii ne asiakkaat jotka haluaa pysyä irti Googlesta, niin sitten pitää mennä Androidiin. PC puolella tietokoneiden mukana tulee nykyään hyvät selaimet vakiona (IE, Safari), jotka valmiiksi irti Googlesta.

Firmat asiakkaana oli jossain vaiheessa suorastaan tyrkyllä, nekin taitaa olla nykyään menetetty mahdollisuus, olisi pitänyt aikaan vastata niiden tarpeeseen.

1417.4.2015 23:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:
Firefox taitaa olla tällähetkellä ainoa selain josta ei ole 64bit versiota eikä mozillalla suurempaa kiinnostusta moista edes julkaista virallisesti.

Katsotkos tämän uudestaan? :)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:
Kokeilkaapa Firefoxin 64-bittistä betaa. Jäätävän nopea ja sulava, voittaa ainakin itselläni 64-bittisen Chromen käynnistymisnopeudessa sekä yleisessä selaamisen sulavuudessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.4.2015 @ 23:30

1518.4.2015 08:34

Chromeen kun siirryin käytin pitkään aina uusinta dev-versiota, päivityksiä saatto tulla jopa pari kertaa viikossa helposti ja selain pysy kuitenkin vakaana ja nopeana. Jossain ajan saatossa tavallinen Chrome alkoi olla jo tarpeeksi hyvä jokapäiväiseen käyttöön ja korvasi kokonaan Firefoxin, nopeuden, turvallisuuden, synkronoinnin ja yksinkertaisuutensa takia. Ainut mitä tuli ikävä Firefoxista oli ne livekirjanmerkit, jota ei koskaan tullut muihin selaimiin.

Asensin tämän artikkelin jälkeen uusimman Firefoxin ja voin sanoa, että alkaa olemaan jo nopea, vakaudesta en osaa sanoa vielä. Siirrän kirjanmerkit ja salasanat Firefoxiin ja aloitan uuden tutustumisen siihen. Vielä kun FF saisi edes joitakin niitä ominaisuuksia, joiden takia siirryin Chromeen, niin valinta olisi tehty.


_

Apua saa pyytämättäkin =)

1618.4.2015 08:58

Lainaus:
Jos liiketaludella tarkoitat käyttäjän kokemaa kokonaisuutta, niin sitä se käyttäjä miettii, tarkoittaa kyllä sitäkin että mikään yksityiskohtakaan ei nouse vaihdon esteeksi.

Tarkoitan sitä että Mozilla oli alussa paljon enemmän tyyliä tehdään yhdessä hyviä tuotteita, kun taas nykyään raha alkaa sanella tuotteen ehtoja. Tämän on huomannut Firefoxin tuotteen kehittelyssä jos vain on kiinnittänyt huomiota. Siis on kaksi eri asiaa hoitaa yrityksen liiketaloutta jotta se pystyy tekemään tuotteita ja tehdä tuote joka on sellainen jota kuluttajat haluavat. Kun puhun yrityksen omat tarpeet tuotteessa tarkoitan asioita joissa yrityksen liiketaloudellinen toiminta alkaa sanella mitä asioita tuotteessa on tai ei ole.

Esimerkiksi muutamat kuluttajan mahdollisuudet estää asioita ovat poistuneet Firefox tuotteesta tai ne on piilotettu hankaliin paikkoihin. Tälläisiä ovat esimerkiksi web-sivulla olevan kuvan ja java-scriptin esto. Nämä ovat hyödyllisiä asioita kuluttajalle, mutta ne on poistettu/piilotettu koska ne estävät liiketaloudellisten tarpeiden läpipääsyä. Myös mainonnan käyttö selaimessa on ollut monta kertaa esillä Firefoxilta, vaikka kuluttaja itse ei mainontaa tarvitse. Pitää osata katsoa mitä se kuluttaja oikeasti tarvitse ja mitä yritys tunkee liiketaloudellisista syistä tuotteeseen.

Voisi kai sanoa että Firefoxista heikentyy kuluttajalle vaihtoehtoisuus ja muokattavuus. Mozilla tiimi laittaa nykyään Firefoxiin liikaa omia mieltymyksiään ja tarpeitaan tai niitä jotka saa suurimman suosion, vaikka Firefoxin suurin etu markkinoilla oli sen muokattavuudessa omiin tarpeisiin. Tämä on yleinen ongelma yritys sektorilla eli ajatellaan liikaa tyyliin me tiedämme mitä se kuluttaja haluaa ja meillä on omat pakolliset tarpeemme. Kuin kysyttäisiin kuluttajalta itseltä mitä he haluavat ja annettaisiin vaihtoehtoja jos kuluttajan tarpeissa on hajontaa.

Ajatus että poistetaan tuo ominaisuus koska sitä käyttää niin harva on virheellinen. Koska ei koskaan tiedä kuinka tärkeä se jokin ominaisuus oli jollekin. Kun poistetaan riittävän monia "tarpeettomia" omainaisuuksia niin monet alkaa "kärsimään" siitä. Sama kun lisätään ominaisuuksia jossa pakkosyötetään kaikille jotain. Kaikki eivät hyväksy tai pidä asiasta. Suorituskyvyn, luottamuksen ja laadun jälkeen tärkeää on juuri se että tuotteesta löytyy kaikki itselle tarpeellinen ja vain se tarpellinen ilman epämielyttäviä asioita, sekä se tuote on mukattavissa sallaiseksi kuin henkilö haluaa.

Liian usein odotetaan kuluttajalta että hän TYYTYY huonoon tuotteeseen tai palveluun koska yritysmaailman liiketaloudella on tarpeensa. Kun koko idea on siinä että kuluttajan pitäisi tukea vain itselleen hyviä tuotteita ja palveluita. Vain hyviä asioita tukemalla saamme parempia asioita ja kilpailu maailmalla kehittyy oikeaan suuntaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2015 @ 09:48

1718.4.2015 10:31
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
Jos liiketaludella tarkoitat käyttäjän kokemaa kokonaisuutta, niin sitä se käyttäjä miettii, tarkoittaa kyllä sitäkin että mikään yksityiskohtakaan ei nouse vaihdon esteeksi.

Tarkoitan sitä että Mozilla oli alussa paljon enemmän tyyliä tehdään yhdessä hyviä tuotteita, kun taas nykyään raha alkaa sanalla tuotteen ehtoja.

Resurssipula on aina läsnä, en tieä, ehkä välillä heillä oli niitä reilummin suhteessa siihen mitä tekivät.

Onko sitten kyse resurssien epätehokkaasta käytöstä vai jopa niiden niukkuudesta, en tiedä, joka tapauksessa sitä ei ole kyetty kehittään siihen tahtiin mitä kilpailijat.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Siis on kaksi eri asiaa hoitaa yrityksen liiketaloutta jotta se pystyy tekemään tuotteita ja tehdä tuote joka on sellainen jota kuluttajat haluavat. Kun puhun yrityksen omat tarpeet tuotteessa tarkoitan asioita joissa yrityksen liiketaloudellinen toiminta alkaa sanella mitä asioita tuotteessa on tai ei ole.

??

Jos tässä on nyt kaksi kilpailevaa yhteisöä.


A
Yleishyödyllinen yhteisö , kehittävät enemmän tai vähemmän aatteellisesti itseään varten ja pitävät sitä totuutena joka on oikein loppukäyttäjälle.

B
Listattu voittoatavoitteleva yhteisö, kehittävät tuotetta jolla tavoitteena paras mahdollinen taloudellinen menestys.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Firefox tuotteesta tai ne on piilotettu hankaliin paikkoihin. Tälläisiä ovat esimerkiksi web-sivulla olevan kuvan ja java-scriptin esto. Nämä ovat hyödyllisiä asioita kuluuttajalle, mutta ne on poistettu/piilotettu koska ne estävät liiketaloudellisten tarpeiden läpipääsyä.
En näe otta noilla on Firefoxin osuuden laskuun osuutta, koskee marginaalista käyttäjäryhmää. Kyse tänäpäivänä vivusta joka käytännössä tekisi selaimesta toimimattoman.

Toki olen sitä mieltä että selaimien pitäisi oletuksena estää kaikki URL rivin domainin ulkopuoliset lataukset ja mukaanlukien vieraan koodin suoritus jne.

Meille, moista arvostaville Firefoxiin saa plugineita joilla asiaa voi tehdä käytettävämmin kuin on/off vivulla, joiden avulla voi edes jossain surffailla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Myös mainonnan käyttö selaimessa on ollut monta kertaa esillä Firefoxilta, vaikka kuluttaja itse ei mainontaa tarvitse. Pitää osata katsoa mitä se kuluttaja oikeasti tarvitse ja mitä yritys tunkee liiketaloudellisista syistä tuotteeseen.

Kuluttajat haluavat mainos rahoitteisen tuotteen, hyvää profilointia itsestään jne.

Kysyntää on toki muunkinlaisille tuotteille, mutta onko siellä enään riittävää markkinarakoa ja ennekaikkea maksuhalukkuutta. Aatteellisilta yhteisöiltä usein puuttuu mahdollisuus ottaa isoa riskiä.

1818.4.2015 10:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:
Firefox taitaa olla tällähetkellä ainoa selain josta ei ole 64bit versiota eikä mozillalla suurempaa kiinnostusta moista edes julkaista virallisesti.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:
Alussa ajattelin samoin, mutta muutama raskas välilehti ja alkaakin armoton tahmaaminen. Chrome on omien käyttökokemuksieni mukaan ylivoimaisesesti nopein raskaalla kuormalla (10-15 välilehteä).
Liittynee siihen että Chrome on 64bit ja Firefox 32bit, 64bit versiolla (waterfox) ei tuollaista ongelmaa ainakaan itellä ole tullut vastaan (Firefoxin 32bit ja Waterfoxin 64bit nopeuseron keskenäänkin kyllä huomaa). Jostainsyystä mozillalle tuntuu olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa tehdä selaimestaan 64bit versiota mutta ulkopuoliset koodarit kykenivät tekemään sellaisen jo kauan sitten, lieneekö syytä vaihtaa tiimiä?
Chrome on vielä 32bittinen. Waterfox ja Firefox 64bit beta ei ollut vaikutusta sulavuuteen tai nopeuteen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2015 @ 10:52

Prosessori | Emolevy | Muistit | Näytönohjain | Kiintolevy | Kotelo | Virtalähde

1918.4.2015 12:02

User@org olet taas aika pahasti hakoteillä siitä mitä sanoin.

Lainaus:
Onko sitten kyse resurssien epätehokkaasta käytöstä vai jopa niiden niukkuudesta, en tiedä, joka tapauksessa sitä ei ole kyetty kehittään siihen tahtiin mitä kilpailijat.

Kyse ei ole resusseista tai siitä että Firefoxia ei muka kehitetä riittävän nopeasti kilpailijoihin verrattuna vaan arvomaailma motivaatioista mihin suuntaan sitä kehitetään.
Lainaus:
??

Tällä ei mitään tekemistä sen kanssa onko kyseessä liiketaloudellinen yritys tai joku talkoo porukka. Kyse ei ole tekijästä, vaan mitä se vastaanottaja haluaa ja tarvitsee.
Lainaus:
En näe otta noilla on Firefoxin osuuden laskuun osuutta, koskee marginaalista käyttäjäryhmää.

Pointti ei ollut siinä että nuo ovat marginaalisia ominaisuuksia, koska ne ovat sitä. Kyse on siitä että kun poistetaan tuotteesta monta eri marginaalista ominaisuutta niin siitä kokonaisuudesta tulee jo häiritsevä asia lähes jokaiselle. Koska monella käyttäjällä oli se joku marginaalinen ominaisuus josta he pitivät. Kyse on poistamisen ja valinnaisuuden välisestä erosta.
Lainaus:
Kuluttajat haluavat mainos rahoitteisen tuotteen, hyvää profilointia itsestään jne.

Itse esimerkiksi sanoisin että nuo mainitsemasi asiat ovat se miten liiketalous ratkaisee omat taloudelliset ongelmansa täyttääkseen kuluttajan tarpeita.

Koska jos haljotaan hiusta niin minun mielestä kuluttajat eivät oikeasti halua mainosrahoitteista tuotetta vaan ilmaisen tuotteen. Tämä on oikeasti kaksi eri asiaa jos ollaan ihan tarkkoja, koska ilmaisia tuotteita on saatavilla ilman mainosrahoitustakin. Mutta olet oikeassa että mainosrahoitteinen ratkaisu asiaan on se yleisin.

Mistä ihmeestä edes tekaisit väitteen että kuluttajat haluavat itseään profiloitavaksi minkään syyn takia. Tunnut usein kääntävän yritysten ja omistajien liiketaloudelliset tarpeet kuluttajan haluiksi. Sietäminen ja haluaminen on kaksi täysin eri asiaa.

Huomaa että en ole mitenkään vastaan sitä että jollain on erillainen arvomaailma, vaan olen sitä vastaan että ei edes kykenen näkemään sen oman arvomaailman ulkopuolelle asioita. Koska jos sokeasti uskolla näkee vain tietyn arvomaailman läpi asioita niin sellainen ihminen ei koskaan ymmärrä kuin kapean sektorin maailmasta. Pitää kyetä näkemään muita arvomaailmoja vaikka itse valitsee sitten sen minkä katsoo itselle parhaimmaksi.

PS: Miksi kutsut vain jotain tiettyä asiaa aatteelliseksi kun kaikki toiminta voidaan jakaa aatteiksi, mukaan lukien liiketaloudellinen kapitalismi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2015 @ 13:29

2018.4.2015 14:32
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Kyse ei ole resusseista tai siitä että Firefoxia ei muka kehitetä riittävän nopeasti kilpailijoihin verrattuna vaan arvomaailma motivaatioista mihin suuntaan sitä kehitetään.

Se ei riitä että yrittää tehdä sitä mitä asiakkaat haluaa, on se lisäksi tehtävä kilpailukykyisesti. Jos ei pärjää kilpailijoille niin tosiaan paikka miettiä mitä tehdä. Miettiä sitä isoa kuvaa, jos haluavat keskittyä marginaaliominaisuuksiin, niin marginaalisiksi sitten jäävätkin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Mistä ihmeestä edes tekaisit väitteen että kuluttajat haluavat itseään profiloitavaksi minkään syyn takia. Minusta se mitä kuluttaja haluaa ja se mitä kuluttaja joutuu sietämään on kaksi täysin eri asiaa. Tunnut usein kääntävän yritysten ja omistajien liiketaloudelliset tarpeet kuluttajan haluiksi.
Miksi Chrome on saanut markkinaosuutta työpöydillä ? Ne vakio selaimetkin ovat nykyään hyviä, Firefoxikaan ei ole ihan auttamattomasti jälkeen jäänyt. Eli nostan aika korkealle sen Googlen.

Kannattaa muistaa että Chromium pohjaisia selaimia on muitakin Chrome, eli vaihtoehtoja on muitakin jos on sitä mieltä että kyse on moottorista.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

PS: Miksi kutsut vain jotain tiettyä asiaa aatteelliseksi kun kaikki toiminta voidaan jakaa aatteiksi, mukaan lukien liiketaloudellinen kapitalismi.

En näe ristiriitaa kutsua jotain tiettyä toimijaa atteelliseksi, niitä voi olla useampia kuin yksi.


Tässä yhteydessä tarkoitin sellaisia yhteisöjä joilla ei ole taloudellisen edun (* tavoittelua jäsenilleen, eikä periaatteessa yhteisellöllekään. vaan jokin aate asiasta jota esimerkkissä pitävät itse totuutena ihan riippumatta onko sille laajemmin kysyntää.


Erotuksena siihen että tehdään jotain jolle uskotaan olevan kysyntää ja arvostusta niin paljon että homma kannattaa. Siihen saa helpommin laajemmin resursseja kun ei tarvitse tarjota vastineeksi pelkkää aatetta. Homma on enemmän kysyntälähtöistä ja voi muuttua, kun aate ei sido. Jos ei kysyntää, niin tuhlata resursseja turhaan.(*
Toki jotain etua/hyötyjä resursseja antavat kokevat saavansa

Allekirjoittanut toki jossain määrin näitä aatteen ihmisiä.

2118.4.2015 16:13

Marginaalisten ominaisuuksien huomioon ottaminen valinnaisena ei tee koko asiasta marginaalista. Mutta sinä tarkoitat että jos resussien käyttö rajoittaa asioita. Mutta kannattaa olla tarkkana missä ne kompromissit tekee. Huomaa tässä Firefox marginaali tapauksessa ei tehty uusia ominaisuuksia vaan poistettiin jo tehtyjä ominaisuuksia.

Ymmärsin kyllä mitä tarkoitit aattelisuudellasi, siksi asian otinkin esille, jota itse huomasit kuinka "rasistinen" tuo ajatus on. Eli käytännössä sinä vihjaat että kapitalistinen liiketalouden aate on se totuus jolla on väliä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2015 @ 17:45

2218.4.2015 17:49
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Marginaalisten ominaisuuksien huomioon ottaminen valinnaisena ei tee koko asiasta marginaalista.
Jos kokonaisuus ei ole kunnossa, niin pienen marginaaliryhmän "kiva" ominaisuus voi olla vain tiellä. Esimerkkisi mainitsemasi esimerkki on aikaa myöten menettänyt merkityksen jopa sitä aijemmin käyttäneillekkin, se olisi vaatunut kehittämistä ja turhaankin kun siihen ollut jo pitkään toimivia lisäosia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Se suosittu ei tarkoita välttämättä samaa kuin hyvä.

Totta, ei.

Mutta jos Firefox menettää käyttäjiä, niin se on merkki siitä että joku/jotkut on muut on parempia.

IE oli aikanaan hyvä kommenttisi mukainen esimerkki, oli huono, vaikka markkinaosuus jäätävä, nykyään IE ihan hyvä, mutta kynnys saada käyttäjiä takaisin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Ymmärsin kyllä mitä tarkoitit aattelisuudellasi, siksi asian otinkin esille, jota itse huomasit kuinka "rasistinen" tuo ajatus on.

Miten rasistinen ?
Aatteellista toimintaa on suurin piirtein laidasta laitaan rodusta, uskomuksista tai poliittista kannoista riippumatta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Eli käytännössä sinä vihjaat että kapitalistinen liiketalouden aate on se totuus jolla on väliä.

Höpö. ja se on joku muu joka tuota sanaa viljee jokaväliin.

Toin jo aijemmin esille että enemmän tai vähemmän aatteellinen. mm. allekirjoittaneen ohjelmisto asioissa vaikuttaa aatteet.

2318.4.2015 18:07

Lainaus:
Mutta jos Firefox menettää käyttäjiä, niin se on merkki siitä että joku/jotkut on muut on parempia.

Tai tosinsanoen Firefoxista on tullut huonompi. Tätä tarkoitan että pitää tehdä oikeita valintoja kun tekee kompromisseja. Sinä sanot että "marginaali" ryhmän kiva ominaisuus voi olla vain tiellä, mutta mistä tiedät että ne "kivat" ominaisuudet eivät ole osa syy Firefoxin huonontumiseen. Älä oleta että ne muut kilpailijat ajoivat ohi, koska yhtähyvin kyseessä voi olla että Firefox ajoi itsensä ojaan. Kyse on mihin suuntaan vie kehitystä eli mille ominaisuuksille antaa prioriteetit. Kuluttajat valitsee asioita sen mukaan mikä heille on se paras, ei sen mukaan mitä kehittäjä pitää parhaana.

Lainaus:
Aatteellista toimintaa on suurin piirtein laidasta laitaan rodusta, uskomuksista, taloudellisista tai poliittista kannoista riippumatta.

Näin on.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2015 @ 18:14

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto