AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazonin pilvitallennus tarjoaa nyt rajatonta tilaa sopuhintaan

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 28.3.2015 11:04 Kommentteja (5)

Amazonin pilvitallennus tarjoaa nyt rajatonta tilaa sopuhintaan

Amazon on alkanut tarjota pilvitallennuspalvelussaan rajatonta tallennustilaa kuukausimaksua vastaan. 12 dollarilla vuodessa tallennettua saa rajattomasti kuvia ja 60 dollarin vuosihinnalla rajattomasti saa tallennettua kaikki muutkin tiedostot.
Valokuvien tallennuksen lisäksi Unlimited Photos -pakettiin lukeutuu viisi gigatavua tallennustilaa muulle sisällölle. Todellinen nettitallentajan paketti on kuitenkin vain viisi dollaria kuussa maksava Unlimited Everything, joka lyö laudalta esimerkiksi Googlen ja Applen vastineet.

Amazon Cloud Drive on nyt Applen gigatavun pakettia neljä kertaa halvempi ja vielä tuplasti edullisempi kuin Google Drive. Microsoftin teratavun tallennustila on seitsemän dollaria kuussa, mutta tarjouksella samaan hintaan saa myös Office 365:n, jonka mukana tulee rajattomasti One Drive -tilaa.

Aiemmin Amazon on tarjonnut pääasiassa huomattavasti kalliimpia palveluita, mutta myös maksutonta viiden gigatavun tallennustilaa. Epäselvää on toistaiseksi poistuuko ilmainen palvelu kokonaan. Amazon tarjoaa tosin jatkossakin ainakin kolmen kuukauden kokeilua rajattomasta palvelustaa, jossa tallennustilan tarvetta voi mitata.
Googlella ilmaista tallennustilaa on Microsoftin tavoin 15 gigatavua ja Applella sitä on viisi gigatavúa.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.3.2015 11:07

Ja tietysti vain USAssa.

228.3.2015 12:13

Erilaiset pilvitallennuspalvelut ois huomattavasti hyödyllisempiä, jos sitä ulospäin menevää kaistaa ois enemmän.. vittujakaan kiinnosta käyttää noita, kun menis kuukauden päivät saada lähellekään kaikki tärkeä talteen, ja siihen päälle sit taas kaikki kuukauden aikana muuttuneet tiedot.

328.3.2015 12:35

Ihmiset mättävät kaiken tuonne, sen jälkeen on helppo nostella hintaa, kun ei niitä kukaan saa sieltä ladattua pois järjellisesti.

428.3.2015 15:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Erilaiset pilvitallennuspalvelut ois huomattavasti hyödyllisempiä, jos sitä ulospäin menevää kaistaa ois enemmän.. vittujakaan kiinnosta käyttää noita, kun menis kuukauden päivät saada lähellekään kaikki tärkeä talteen, ja siihen päälle sit taas kaikki kuukauden aikana muuttuneet tiedot.

Tämä on tärkeä asia tarkistaa ennen kuin ostaa mitään, että ulospäinkin menee dataa järkevällä nopeudella. Onneksi Dropboxilla asia on kunnossa (pullonkaulaksi onkin osoittautunut Soneran liittymä 100/10 joka on jo muille nostettu 100/100, mutta ei vaan mulle).

Mutta esim. joku OneDrive on täysin hyödytön kun kyseessä olisi suuret määrät dataa, jolloin ko. SlowDrive palvelulla ei tee yhtään mitään.
529.3.2015 16:23
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Ihmiset mättävät kaiken tuonne, sen jälkeen on helppo nostella hintaa, kun ei niitä kukaan saa sieltä ladattua pois järjellisesti.

Kai ne saa sieltä poistettu ihan valitse kaikki -> poista menetelmällä.

Totaaliinen palvelun vaihtokynnys on toki jonkinmoinen, eli hintaero vs kilpailevat palvelut pitää olla vaivan arvoinen, jos kasvaa liianisoksi alkaa asiakaskato, joka johtaa siihen ettei mielin määrin voi nostella.

Lainaus:
Amazon Cloud Drive on nyt Applen gigatavun pakettia neljä kertaa halvempi ja vielä tuplasti edullisempi kuin Google Drive.
Neljäkertaa halvempi kuin Apple gigatavvu ?, no Applen palvelu on vähän pakko myyntiä, se vaan on se kk maksu mikä pitää maksaa Applen ekosysteemin käytöstä..

Tosin nuo Apple Google hinnat vaikuttaa kaivetun jostain vuosien takaa, Ainakin kuluttajille heillä nykyään paljon halvempaakin tilaa tarjolla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto