AfterDawn: IT-alan uutiset

Ministeriö vaatii: Suomalaisten saatava tuplasti nopeampi netti järkevään hintaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.3.2015 16:50

Ministeriö vaatii: Suomalaisten saatava tuplasti nopeampi netti järkevään hintaan Liikenne- ja viestintäministeriö esittää laajakaistayhteyksien niin sanotun yleispalvelunopeuden kaksinkertaistamista 2 Mbps:n nopeuteen kuluvan vuoden marraskuusta lähtien. Vuoden 2010 heinäkuusta lähtien operaattorit on velvoitettu tarjoamaan vähintään 1 Mbps:n yhteyksiä kohtuulliseen hintaan.
Yleispalvelunopeuden vähimmäisrajan noston lisäksi ministeriö haluaisi varmistaa yhteyksien tasaisuuden vuorokauden ja neljän tunnin mittaisilla seurantajaksoilla.

- Nopeuden nostolla vastaisimme arkipäiväisten sähköisten palvelujen käyttövaatimuksiin ja pohjustaisimme tulevaisuuden palvelujen leviämistä. Kahden megan nopeudella internetin peruspalvelujen, kuten verkkopankin tai nettilehden käyttö, on jo sujuvaa, opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru kuvailee.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt teleoperaattoreille lausuntopyynnön, jossa niillä on mahdollisuus kertoa näkemyksensä ministeriön suunnitelmiin.

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:n mukaan korotettuun yleispalvelunopeuteen yltäminen on haastavaa erityisesti kaikkein hankalimmissa maantieteellisissä olosuhteissa. Keskusliitto kuvailee ministeriön aikataulua myös aggressiiviseksi.
Liikenne- ja viestintäministeriön pitkän aikavälin tavoite on nostaa nopeus 10 megaan vuoteen 2021 mennessä. FiComin mukaan tämän toteutuminen vaatii 700 MHz:n taajuusalueen valjastamista mobiililaajakaistojen käyttöön. Kansainvälisen televiestintäliitto ITU päätti vuonna 2012 siirtää monissa paikoissa televisiolähetyksiin käytetyn 700 MHz:n taajuusalueen matkaviestinten käyttöön. Suomessa on sitouduttu noudattamaan päätöstä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto