AfterDawn: IT-alan uutiset

Ministeriö vaatii: Suomalaisten saatava tuplasti nopeampi netti järkevään hintaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 17.3.2015 16:50

Ministeriö vaatii: Suomalaisten saatava tuplasti nopeampi netti järkevään hintaan Liikenne- ja viestintäministeriö esittää laajakaistayhteyksien niin sanotun yleispalvelunopeuden kaksinkertaistamista 2 Mbps:n nopeuteen kuluvan vuoden marraskuusta lähtien. Vuoden 2010 heinäkuusta lähtien operaattorit on velvoitettu tarjoamaan vähintään 1 Mbps:n yhteyksiä kohtuulliseen hintaan.
Yleispalvelunopeuden vähimmäisrajan noston lisäksi ministeriö haluaisi varmistaa yhteyksien tasaisuuden vuorokauden ja neljän tunnin mittaisilla seurantajaksoilla.

- Nopeuden nostolla vastaisimme arkipäiväisten sähköisten palvelujen käyttövaatimuksiin ja pohjustaisimme tulevaisuuden palvelujen leviämistä. Kahden megan nopeudella internetin peruspalvelujen, kuten verkkopankin tai nettilehden käyttö, on jo sujuvaa, opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru kuvailee.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt teleoperaattoreille lausuntopyynnön, jossa niillä on mahdollisuus kertoa näkemyksensä ministeriön suunnitelmiin.

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:n mukaan korotettuun yleispalvelunopeuteen yltäminen on haastavaa erityisesti kaikkein hankalimmissa maantieteellisissä olosuhteissa. Keskusliitto kuvailee ministeriön aikataulua myös aggressiiviseksi.

Liikenne- ja viestintäministeriön pitkän aikavälin tavoite on nostaa nopeus 10 megaan vuoteen 2021 mennessä. FiComin mukaan tämän toteutuminen vaatii 700 MHz:n taajuusalueen valjastamista mobiililaajakaistojen käyttöön. Kansainvälisen televiestintäliitto ITU päätti vuonna 2012 siirtää monissa paikoissa televisiolähetyksiin käytetyn 700 MHz:n taajuusalueen matkaviestinten käyttöön. Suomessa on sitouduttu noudattamaan päätöstä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto