AfterDawn: IT-alan uutiset

Ministeriö vaatii: Suomalaisten saatava tuplasti nopeampi netti järkevään hintaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 17.3.2015 16:50

Ministeriö vaatii: Suomalaisten saatava tuplasti nopeampi netti järkevään hintaan Liikenne- ja viestintäministeriö esittää laajakaistayhteyksien niin sanotun yleispalvelunopeuden kaksinkertaistamista 2 Mbps:n nopeuteen kuluvan vuoden marraskuusta lähtien. Vuoden 2010 heinäkuusta lähtien operaattorit on velvoitettu tarjoamaan vähintään 1 Mbps:n yhteyksiä kohtuulliseen hintaan.
Yleispalvelunopeuden vähimmäisrajan noston lisäksi ministeriö haluaisi varmistaa yhteyksien tasaisuuden vuorokauden ja neljän tunnin mittaisilla seurantajaksoilla.

- Nopeuden nostolla vastaisimme arkipäiväisten sähköisten palvelujen käyttövaatimuksiin ja pohjustaisimme tulevaisuuden palvelujen leviämistä. Kahden megan nopeudella internetin peruspalvelujen, kuten verkkopankin tai nettilehden käyttö, on jo sujuvaa, opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru kuvailee.

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt teleoperaattoreille lausuntopyynnön, jossa niillä on mahdollisuus kertoa näkemyksensä ministeriön suunnitelmiin.

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry:n mukaan korotettuun yleispalvelunopeuteen yltäminen on haastavaa erityisesti kaikkein hankalimmissa maantieteellisissä olosuhteissa. Keskusliitto kuvailee ministeriön aikataulua myös aggressiiviseksi.

Liikenne- ja viestintäministeriön pitkän aikavälin tavoite on nostaa nopeus 10 megaan vuoteen 2021 mennessä. FiComin mukaan tämän toteutuminen vaatii 700 MHz:n taajuusalueen valjastamista mobiililaajakaistojen käyttöön. Kansainvälisen televiestintäliitto ITU päätti vuonna 2012 siirtää monissa paikoissa televisiolähetyksiin käytetyn 700 MHz:n taajuusalueen matkaviestinten käyttöön. Suomessa on sitouduttu noudattamaan päätöstä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....
Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron (21.9.2018 10:47)
Amazon teki eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ainakin sen selväksi, että yhtiö haluaa levittää Alexa-puheavustajan aivan kaikkialle – koteihin, autoihin, työpaikoille ja kaikkiin mahdollisiin ....
Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin (21.9.2018 10:23)
Spotify on päättänyt avata muusikoille mahdollisuuden ladata musiikkiaan suoraan suoratoistopalveluun, minkä lisäksi koko prosessi on artiseille täysin ilmaista. Tällä hetkellä työkalu on beta-asteella ....
iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia (21.9.2018 09:59)
Applen uudet iPhone XS- ja iPhone XS Max -älypuhelimet ovat tulleet myyntiin Suomessa. Puhelimia on saatavilla kaikkien suurimpien myyntikanavien kautta, muun muassa operaattorit, elektroniikan ....
Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa (20.9.2018 16:23)
Presidenttikautensa alussa Donald Trump haali ympärilleen ystäviä ja lupasi teollisuudelle hyvää verohelpotusten muodossa, mutta viimeisen vuoden aikana hänen politiikkansa on perustunut uhittelulle. ....

Uutisarkisto