AfterDawn: IT-alan uutiset

Google vahvisti: Google+ pilkotaan osiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 3.3.2015 10:30 Kommentteja (8)

Google heittää pyyhkeen kehään - niskalaukaus Google+:lle tulossa? Google on käynyt Don Quijoten taistelua tuulimyllyjä vastaan vuosikaudet, yrittäen kaikin mahdollisin keinoin rakentaa Google+-palvelusta varteenotettavaa vaihtoehtoa Facebookille, epäonnistuen yrityksessään kerta toisensa jälkeen.
Edes Androidin käytön kytkeminen Google-tunnuksiin ja Youtube-tunnusten muuttaminen Google+ -tunnuksiksi ei ole kääntänyt Google+:n suosiota merkittävään kasvuun ja paikka onkin muistuttanut aavekaupunkia, jossa puitteet ovat sinänsä olemassa, ainoastaan elämä puuttuu.

Nyt vaikuttaa siltä, että Google on vihdoinkin valmis myöntämään tappionsa, ainakin osittain. Yhtiö on vahvistanut (luonnollisesti Google+:n kautta) jakavansa Google+:n kahtia. Google+:n suosituin osa, eli kuvien jakamiseen tarkoitettu palvelu irrotetaan omaksi Google Photos -palvelukseen ja muu uutisvirta irrotetaan omaksi palvelukseen.

Kolmannen merkittävän osan eli Hangoutsin kohtaloa viestissä ei avata. Hangouts on kuitenkin muodostunut verrattain suosituksi pikaviestialustaksi, joten lienee loogista olettaa palvelun jatkavan elämäänsä ainakin jossain muodossa myös jatkossa.
Palveluiden tarkemmasta nimeämisestä ei ole myöskään tietoa – sekin on täysin mahdollista, että "uutisvirta" jää kantamaan Google+:n nimeä, irrottaen ainoastaan palvelun suosituimman (Photos) osan omaksi kokonaisuudekseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

13.3.2015 11:13

En oikein ymmärrä, miksi aina puhutaan Google+:sta aavekaupunkina. Aina kun käytän Google+:ssaa, siellä on aina jotain uutta ja jatkuvaa pöhinää. Seuraan siis ilmeisesti vähän erilaista käyttäjäkuntaa kuin palvelun kritisoijat.

23.3.2015 11:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jhakkarainen:
En oikein ymmärrä, miksi aina puhutaan Google+:sta aavekaupunkina. Aina kun käytän Google+:ssaa, siellä on aina jotain uutta ja jatkuvaa pöhinää. Seuraan siis ilmeisesti vähän erilaista käyttäjäkuntaa kuin palvelun kritisoijat.
Totta, onhan siellä aktiivisia käyttäjiä kuitenkin ja jos sattuu seuraamaan sellaista viiteryhmää, joka aikanaan päätti jäädä G+:aan, se vaikuttaa varmasti jokseenkin elävältä paikalta. Enemmän se on ehkä pettymys ihmisille, jotka kokeilevat käyttää G+:aa Facebookin tyyliin ja lisäilevät piireihinsä ystävänsä ja perheenjäsenensä -> hiljaista on.

33.3.2015 13:49

Pitäs aina muistaa että g+ ei ole fb eikä se ole twitter. Loppujen lopuksi se on aika paljon isompi kokonaisuus.

Tosin meikäläistä ärsyttää suuresti sellaiset käyttäjät jotka lisäävät palveluun napsimiaan kuvia ja ainoa kommunikointi koko palvelussa on kiitos -kommenttien lähetys, yksitellen jokaiselle kehujalle.

Yonatan Zunger avaa hommaa tässä ketjussa:
https://plus.google.com/+AmyBethInverness/posts/67gicvzi8VV

43.3.2015 20:05

Omasta mielestäni G+ on aika elävä, todella paljon tulee uusia asioita eteen päivittäin. Tulee seurattua niin monia ryhmiä, että luettavaa todellakin on. Eikä oikein voi edes verrata Facebookkiin, omassa käytössäni ainakaan. Vähän sellanen "uutis lehti" tulee ennemmänkin mieleen. Ei G+ssa edes kavereita tarvii, siltin tulee juteltua monien kanssa.

53.3.2015 23:48
JaanaNystrom
Vahvistamaton

Juuri näin, turha odottaa oikaisua vaikka faktaa lyödään eteen.

Mistä näitä tietämättömiä "tekkijournalisteja" oikein tulee? Oikein hävettää kun samoja huhuja sekä suoranaisia valheita levitetään. Microsoftko siellä teillä on maksumiehenä?

Kävin jo oikaisemassa Uuden Suomen syndikoitua juttua, hävettää heidän puolestaan että julkaisivat.

Faktaa voi lukea blogijutustani: Kukaan muu ei Suomessa tiedä Google+:sta niin paljon kuin minä.
Jaahas, uusi käyttäjä ei voi lisätä linkkejä, kiva.

gplusexpertise.com, sieltä löytyy ihan oikeata tietoa.

Kerron mielelläni toimittajalle lisää mistä Google+:ssa oikein on kyse.

Terv. Jaana Nyström

64.3.2015 07:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JaanaNystrom:

Faktaa voi lukea blogijutustani: Kukaan muu ei Suomessa tiedä Google+:sta niin paljon kuin minä.
Johan nyt on markkinat.

Kenties olisi paikallaan miettiä mistä tällainen uutisointi jokaisessa mediassa johtuu. Voisiko mitenkään olla kyseessä huono viestintä googlen puolelta. Mielestäni toimituksia ei oikein voi syyttää koska ulospäin tuo juuri on se kuva googleplussasta. Ihmiset eivät tiedä eivätkä ymmärrä miten sitä pitäisi käyttää. Kyse ei ole siitä että alustana se olisi huonompi kuin esimerkiksi se fb, vaan siitä ettei koko paikan koko potentiaalia ole vielä edes ymmärretty!

Suoraan sanottuna nolottaa tuo käyttäytymisesi. Kannattaisi joskus miettiä miksi asiat käsitetään väärin ja että olisiko sille jotain tehtävissä. Esimerkiksi jokaiselle rekisteröityneelle g+ käyttäjälle sekä rekisteröitymisen yhteydessä voitaisiin kovin yksinkertaisesti näyttää "g+ pikaopas" jossa kerrottaisiin mistä sitä itseään kiinnostavaa sisältöä siellä löytyy. Antaa vaikka hakukenttä johon voi syöttää itseään kiinnostavia asioita ja liittyä piireihin sitä kautta jo valmiiksi.

74.3.2015 11:55
JaanaNystrom
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prezo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JaanaNystrom:

Faktaa voi lukea blogijutustani: Kukaan muu ei Suomessa tiedä Google+:sta niin paljon kuin minä.
Johan nyt on markkinat.

Kenties olisi paikallaan miettiä mistä tällainen uutisointi jokaisessa mediassa johtuu. Voisiko mitenkään olla kyseessä huono viestintä googlen puolelta. Mielestäni toimituksia ei oikein voi syyttää koska ulospäin tuo juuri on se kuva googleplussasta. Ihmiset eivät tiedä eivätkä ymmärrä miten sitä pitäisi käyttää. Kyse ei ole siitä että alustana se olisi huonompi kuin esimerkiksi se fb, vaan siitä ettei koko paikan koko potentiaalia ole vielä edes ymmärretty!

Suoraan sanottuna nolottaa tuo käyttäytymisesi. Kannattaisi joskus miettiä miksi asiat käsitetään väärin ja että olisiko sille jotain tehtävissä. Esimerkiksi jokaiselle rekisteröityneelle g+ käyttäjälle sekä rekisteröitymisen yhteydessä voitaisiin kovin yksinkertaisesti näyttää "g+ pikaopas" jossa kerrottaisiin mistä sitä itseään kiinnostavaa sisältöä siellä löytyy. Antaa vaikka hakukenttä johon voi syöttää itseään kiinnostavia asioita ja liittyä piireihin sitä kautta jo valmiiksi.
Kiukku ja harmistus pistivät kirjoittamaan kovaa tekstiä. Olen vastaillut kaksi päivää huolestuneiden käyttäjien kysymyksiin ympäri somea.
Uusille käyttäjille on tarjolla Google+ kierros", sama löytyy myös profiilin vasemman menun alareunasta. Google+ haku on loistava ja kiinnostuksen kohteita löytyy. Google+ ehdottaa käyttäjiä sekä yhteisöjä kotivirrassa.

Miksi sitten asiaa käsitellään väärin?
Toistetaan niitä samoja huhuja joita on toisteltu vuodesta 2011.
Ei vaivauduta ottamaan asioista selvää. Saadaan klikkejä "niskalaukausotsikoinnilla". Edelleen verrataan Facea ja Plussaa vaikka Googlen "big picture" alustan suhteen on muuttunut kovasti jo vuodesta 2012.
Google+ on sosiaalinen liima joka yhdistää kaikkia Googlen työkaluja, osoituksena tästä vaikka eilinen Google Contacts update.
AI:n kehittelyssä Google+ on kullanarvoinen, esimerkkinä kuvahaku ja automaattiset hashtagit.
Toki se oikeanlaisten mainosten näyttökin painaa vaakakupissa, mutta mieluummin näen minulle kurantteja mainoksia webissä kuin Facen akkainlehtiä ja muotirättejä jotka eivät kiinnosta tippaakaan.

Summa summarum: En minä lehtimiehenä julkaisisi arvostelua tuotteesta jota en käytä! En ainakaan ilman asiaan tutustumista.
Wiredin artikkeli käsittelee samaa asiaa mutta kirjoittaja tuntee Google+:n. Siinä se ero.
wired.com/2015/03/google-knew-dead-google-still-social-network/

84.3.2015 14:56

Olen samaa mieltä että jos kirjoittaa uutisen/artikkelin jostain asiasta niin voisi ainakin tutustua kunnolla asiaan mistä kirjoittaa. Usein kirjoitusten sisältö heijastaa kirjoittajan omaa mielipidettä asiaan. Se näkyy asenteessa ja sanavalinnoissa.

Mutta ei kannata olettaa että jokin asia joka on itselle erinomainen asia on sitä samaa myös toiselle tai jokin asia joka on huono itselle ei voisi olla hyvä jollekin toiselle. Eli ei oleteta että muiden ihmisten arvomaailma, näkemykset ja tarpeet ovat kuten itsellä. Näkemyserot voi johtua ihan siitä mitä kukin ihminen tarvitsee asialta eli kuinka hyvin joku asia soveltuu kenellekin, sekä mihin asioita verrataan.

Kannattaa miettiä että onko se "minun" mielilipide värittynyt johtuen "minun" omasta asenteesta asiaan. Näkökantoja voi olla samaan asian niin monia.

Eiköhän Google tiedä itse mitä se omille palveluilleen tekee ja miksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.3.2015 @ 14:58

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto