AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube ei ole vieläkään rahasampo Googlelle

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.2.2015 12:20 Kommentteja (7)

YouTube ei ole vieläkään rahasampo Googlelle

Vuodesta 2006 lähtien Googlen omistukseen kuulunut YouTube ei ole vieläkään kääntynyt kunnolla voitolliseksi, kirjoittaa Wall Street Journal.
Google ei raportoi palveluidensa taloustietoja, mutta YouTuben taloudellisista luvuista perillä olevien lähteiden mukaan nettivideopalvelu teki viime vuonna noin neljän miljardin dollarin edestä liikevaihtoa, mikä on noin miljardi dollaria enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kovasta kasvusta huolimatta YouTuben mainostuloista ei jää Googlelle juurikaan rahaa, sillä liikevaihdon syö sisällöntuottajille maksettavat korvaukset ja palvelun ylläpito/kasvattaminen.

YouTuben kääntymistä voitolliseksi on hankaloittanut käytännössä se, että videoita löydetään pääasiassa linkkien tai muille verkkosivuille lisättyjen upotteiden kautta. YouTubeen siis päädytään joidenkin sattumusten kautta, eikä sitä avata tarkoituksellisesti (kuten vaikkapa televisiota).
Tästä voi koitua myöhemmin YouTubelle nykyistä suurempi ongelma, sillä muutamat tärkeät liikennelähteet ovat kehittämässä parhaillaan omia videoalustoja. Nimekkäimmät yrittäjät ovat Facebook ja Twitter.

Toinen YouTubea riivaava ongelma on, että suurimman osan videotoistoista tekee kohtalaisen pieni katselijakunta. WSJ:n siteeraamien lukujen mukaan yhdeksän prosenttia YouTuben katselijoista aiheuttaisi 85 prosenttia videoiden katselukerroista. Tästä syystä videoiden toistokerrat eivät itsessään kerro vielä kuinka laajalti videota on nähty. Mainostajien näkökulmasta tilanne ei ole otollinen, sillä ne hakevat yleensä mahdollisimman laajaa yleisöä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

126.2.2015 13:50

Mä en katso ikinä videoita youtubesta, vaan lataan ne ensin koneelleni katsottaviksi.


-Reko

226.2.2015 20:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Mä en katso ikinä videoita youtubesta, vaan lataan ne ensin koneelleni katsottaviksi.
Miksi?

326.2.2015 21:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cyborg:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Mä en katso ikinä videoita youtubesta, vaan lataan ne ensin koneelleni katsottaviksi.
Miksi?

¨
Varmaan joku juutalaisten juoni tuo youtube

426.2.2015 22:57

auttaisi varmaan jos kirjautumista ei yritettäisi pakottaa google plussaan ja toisena joka itsea ainakin rassaa että et saa random listoja kaikesta sisällöstä tai kaikesta sisällöstä olevaa suosittulistaa kirjautuneena vana pitää logata pois googlesta että näkee muutakin sisältöä kuin pelkät omat tilaukset suosituksina

ja lisänä auttaisi jos ei olisi niitä typeriä maarajoituksia ja kaikkea muuta scheidaa mitä google pumpannut palveluun

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.2.2015 @ 22:57

527.2.2015 01:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cyborg:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Mä en katso ikinä videoita youtubesta, vaan lataan ne ensin koneelleni katsottaviksi.
Miksi?
Koska Youtube ei anna kelata videota ilman että se alkaa aina sitä bufferoimaan, lisäksi videoiden katselu on hidasta jos niitä pitää aina vasiten ladata. Helpompi kun kaikki on koneella ja katselee offline tilas niitä.

-Reko

627.2.2015 08:46
spam
Vahvistamaton

Lainaus:
Kovasta kasvusta huolimatta YouTuben mainostuloista ei jää Googlelle juurikaan rahaa, sillä liikevaihdon syö sisällöntuottajille maksettavat korvaukset ja palvelun ylläpito/kasvattaminen.


Ikävästi syö tulosta kun joutuu maksamaan osasta sisältöä.

727.2.2015 08:52
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:

Koska Youtube ei anna kelata videota ilman että se alkaa aina sitä bufferoimaan, lisäksi videoiden katselu on hidasta jos niitä pitää aina vasiten ladata. Helpompi kun kaikki on koneella ja katselee offline tilas niitä.

Offline käytössä tai hitaiden yhteyksien päässä offline videot kiistatta ylivoimaisia, lisäksi niiden säilyvyys on ihan itsestä kiinni (streampalveluissa sisältö voi kadota ennalta ilmoittamatta)

Tosin onko nuo sitten edes ihan samaa asiaa varten, vaikka Youtuben tarjenta on laajentunut moneen suuntaan, ainakin osalla youtube sisältö on nimenomaan sellaista mikä ei "kisaa" offline kanssa, ei siis ole offlinenä tarjolla ja monesti edes oflinenä edes vaivautuisi hankkimaan. (juu on siellä esim oppaita joita joku voisi offlinenäkin hankki jos ei streeminä saisi)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto