AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin kehitteillä oleva teknologia lataa puhelimesi langattomasti – ja ilman latausalustaa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 20.1.2015 16:02

Microsoftin kehitteillä oleva teknologia lataa puhelimesi langattomasti – ja ilman latausalustaa Microsoft on yksi maailman johtavia tutkimusyrityksiä ja sen tutkimusalueet ylittävät yhtiön ydinbisneksen. Vuonna 1991 perustettu Microsoft Research tutkii ympäri maailman niin kvanttilaskentaa, oppivia tietokoneita kuin esimerkiksi langatonta lataustakin.
Nyt yhtiön tutkimusyksikkö pyrkii tuomaan markkinoille läpimurtoa jälkimmäisessä. Langaton lataus ei ole kovinkaan uusi teknologia, sillä sitä on asteittain nähty niin sähköhammasharjoissa kuin älypuhelimissakin. Ongelmakohtana molemmissa on, että ladattava kohde on asetettava melko tarkasti latausalustan päälle.

Microsoftin uusi teknologia pyrkii poistamaan latausalustan valosäteen avulla. Tämä mahdollistetaan esimerkiksi pöydän yläpuolelle kiinnitettävällä järjestelmällä, joka tunnistaa puhelimen sijainnin Kinectin kuvan perusteella ja lähettää kohteesee valosäteen, joka lataa puhelinta aurinkokennon toimintamenetelmällä.

Kiinan Pekingissä kehitteillä olevasta AutoCharge-teknologiasta on julkaistu tutkimuspaperi Microsoftin sivustolla (PDF). Paperissa kerrotaan, että järjestelmällä on onnistuttu toteuttamaan yhtä nopea lataus kuin langallisella latauksella.
Teknologian implementointi on tietysti vielä kesken, joten sen kauppoihin saapumista saadaan varmasti vielä odottaa, mutta kukapa ei haluaisi päästä eroon latausjohdoista?

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto