Microsoftin kehitteillä oleva teknologia lataa puhelimesi langattomasti – ja ilman latausalustaa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 20.1.2015 16:02

Microsoftin kehitteillä oleva teknologia lataa puhelimesi langattomasti – ja ilman latausalustaa Microsoft on yksi maailman johtavia tutkimusyrityksiä ja sen tutkimusalueet ylittävät yhtiön ydinbisneksen. Vuonna 1991 perustettu Microsoft Research tutkii ympäri maailman niin kvanttilaskentaa, oppivia tietokoneita kuin esimerkiksi langatonta lataustakin.
Nyt yhtiön tutkimusyksikkö pyrkii tuomaan markkinoille läpimurtoa jälkimmäisessä. Langaton lataus ei ole kovinkaan uusi teknologia, sillä sitä on asteittain nähty niin sähköhammasharjoissa kuin älypuhelimissakin. Ongelmakohtana molemmissa on, että ladattava kohde on asetettava melko tarkasti latausalustan päälle.

Microsoftin uusi teknologia pyrkii poistamaan latausalustan valosäteen avulla. Tämä mahdollistetaan esimerkiksi pöydän yläpuolelle kiinnitettävällä järjestelmällä, joka tunnistaa puhelimen sijainnin Kinectin kuvan perusteella ja lähettää kohteesee valosäteen, joka lataa puhelinta aurinkokennon toimintamenetelmällä.

Kiinan Pekingissä kehitteillä olevasta AutoCharge-teknologiasta on julkaistu tutkimuspaperi Microsoftin sivustolla (PDF). Paperissa kerrotaan, että järjestelmällä on onnistuttu toteuttamaan yhtä nopea lataus kuin langallisella latauksella.

Teknologian implementointi on tietysti vielä kesken, joten sen kauppoihin saapumista saadaan varmasti vielä odottaa, mutta kukapa ei haluaisi päästä eroon latausjohdoista?

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU tutkii Facebookin toimet – Syynissä uusi Libra-valuutta EU tutkii Facebookin toimet – Syynissä uusi Libra-valuutta (21.8.2019 09:59)
Facebook paljasti kesäkuun puolivälin jälkeen oman Libra-virtuaalivaluutan, jonka tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa rahansiirtämistä. Se ei varsinaisesti kilpaile valtiollisten valuuttojen ....
Applen oma luottokortti tuli saataville – Saat ostosten hinnasta osan takaisin Applen oma luottokortti tuli saataville – Saat ostosten hinnasta osan takaisin (21.8.2019 08:11)
Applen visio maailman elintason parantamisesta on vienyt sen älypuhelimista terveyspalveluihin ja tänä keväänä yhtiö laajeni jo syvemmälle ihmisten arkeen, kun Apple esitteli oman Apple Card -luottokortin. ....
Dell esitteli uusia Alienware-brändillä varustettuja hiiriä ja näppäimistöjä Dell esitteli uusia Alienware-brändillä varustettuja hiiriä ja näppäimistöjä (20.8.2019 19:08)
Dell esitteli Gamescom-messujen yhteydessä kaksi uutta pelinäppäimistöä ja kolme uutta pelihiirtä, jotka ovat varustettu Alienware-brändillä. Dell esitteli myös uusia pelinäyttöjä, joista mielenkiintoisin ....
Dell esitteli Alienware AW5520QF -pelinäytön: 55, 120Hz, OLED Dell esitteli Alienware AW5520QF -pelinäytön: 55", 120Hz, OLED (20.8.2019 18:31)
Dell esitteli Gamescom-messujen yhteydessä yhteensä neljä uutta pelinäyttöä, joista kolme on Alienwaren nimellä varustettuja. Uutuuksista mielenkiintoisin on AW5520QF-pelinäyttö, jonka OLED-paneelilla ....
Tässä on maailman suurin prosessori – 1,2 biljoonaa transistoria ja 400 000 ydintä Tässä on maailman suurin prosessori – 1,2 biljoonaa transistoria ja 400 000 ydintä (20.8.2019 10:57)
Vuonna 2016 perustettu puolijohdeyritys Cerebras Systems on paljastanut maailman suurimman prosessorin. Tekoälylaskentaan suunniteltu Cerebras Wafer Scale Engine -piiri sisältää peräti 1,2 biljoonaa ....

Uutisarkisto