AfterDawn: IT-alan uutiset

Britanniassa kaavaillaan kieltoa salatulle viestittelylle

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 13.1.2015 17:24 Kommentteja (9)

Britanniassa kaavaillaan kieltoa salatulle viestittelylle Charlie Hebdo -lehteen kohdistuneet viimeaikaiset terrori-iskut ovat laittaneet Euroopan päättäjille lisää painetta. Tämä näkyy nyt Isossa-Britanniassa, jossa pääministeri David Cameron kaavailee kieltoa liian hyvin salatuille viesteille.
Cameron kertoo, että salattuja viestejä tukevat sovellukset mahdollistavat terroristien väliset viestittelyt, niin ettei maan hallituksella ole mitään mahdollisuutta puuttua siihen. Pääministerin mukaan tähän on tultava loppu.

Tarkoituksena on ajaa tiukempi valvonta sisään vuonna 2016 voimaan tulevassa uudessa laissa. Tämä pakottaisi esimerkiksi Whatsappin kaltaisten palveluiden heikentää salausta tai mahdollistaa viranomaisille takaovi viesteihin.

Kokonaan salauksesta luopuminen ei todennäköisesti tule kyseeseen, koska se heikentäisi tietoturvaa liikaa. Ennemmin on mahdollista, että sovellukset poistetaan kyseisen maan sovelluskaupasta, joka ei tietysti poista Cameronin mainitsemaa ongelmaa.
Laki on vielä pitkässä kuusessa, sillä se vaatisi todennäköisesti vähintään, että Cameronin konservatiivit voittaisivat tämän vuoden vaalit. Tämän jälkeenkin vastalauseita kuultaisiin varmasti niin politikoilta kuin yrityksiltä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

113.1.2015 17:46

Linkatussa artikkelissa puhutaan salatusta viestinnästä, ei suinkaan pelkästään mobiiliviesteistä. Eli Cameron haluaa kieltää kaiken salatun viestinnän: sähköpostit, VPN-yhteydet, SSL/TLS-yhteydet, jne. Periaatteessa siis salaus yleensä olisi kiellettyä UK:ssa. Samalla Cameron voisi sanoa hyvästit pankki- ja yritystoiminnalle. EI mikään yritys halua tehdä bisnestä ellei liikesalaisuuksia voi tallettaa ja viestiä salatusti.
Noh, Cameronin avustajat saavat nyt keksiä keinon miten tästä aivopierusta peräännytään arvokkaasti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.1.2015 @ 17:46

213.1.2015 18:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KaiPuu:
Linkatussa artikkelissa puhutaan salatusta viestinnästä, ei suinkaan pelkästään mobiiliviesteistä. Eli Cameron haluaa kieltää kaiken salatun viestinnän: sähköpostit, VPN-yhteydet, SSL/TLS-yhteydet, jne. Periaatteessa siis salaus yleensä olisi kiellettyä UK:ssa. Samalla Cameron voisi sanoa hyvästit pankki- ja yritystoiminnalle. EI mikään yritys halua tehdä bisnestä ellei liikesalaisuuksia voi tallettaa ja viestiä salatusti.
Noh, Cameronin avustajat saavat nyt keksiä keinon miten tästä aivopierusta peräännytään arvokkaasti.
Totta. Muokkasin juttua.

Matti Vähäkainu
Staff member

313.1.2015 20:14

Kovin internettiä yritetään tuhota, ehkä siinä jopa onnistutaan jossain vaiheessa. Kun kaupalliset tahot, rikolliset ja poliitikot saavat tahtonsa läpi. Se siitä vapaasta tiedon jakamiskanavast, nimeltä internet.

413.1.2015 20:16

Tämä on mahtava voitto terroristeille, kun heidän pienellä rynnäköllä maiden kansalaisten yksityisyydensuoja tuhotaan lopullisesti.

Fiksumpi ymmärtää, että yksityinen viestinsä on tärkeämpi kuin satunnaiset kuolonuhrit terrori-iskussa, olipa uhreja vuodessa 10, 100, 1000 tai miljoona.

Sen sijaan tulisi puuttua siihen, miksi ylipäänsä ihminelle syntyy halu tappaa muita. Siinä vaiheessa, kun iskusta suunnitellaan sähköpostissa, henkilön mieli on jo järkkynyt.

513.1.2015 20:20

Tuplat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.1.2015 @ 21:15

613.1.2015 21:01

Hmmm, eli brittien pääministeri haluaa, että heidän maasta tulee teollisuusvakoilun kohde numero yksi?

Fiksu jätkä :)

713.1.2015 21:13

Lainaus:
Sen sijaan pitäisi puuttua niihin tekijöihin, miksi ihmiselle syntyy ylipäänsä halu tappaa muita.

Kyllä ihmiselle tai lähimmäisilleen tai ystävilleen on tapahtunut jotain jonkun muun toimesta, jos he muuttuvat väkivaltaiseksi. Oletteko kyselleet miksi tietyt maat joutuvat useimmin terrorismin kohteeksi ja jotkut muut maat eivät joudu lähes koskaan. Joten kysykää mitä se valtio tekee tai on tehnyt jotta siitä tulee kohde.

Kyse on vähän samasta kuin jos tökkii nukkuvaa karhua kepillä niin ei siitä mitään hyvää seuraa. Jokaisella teolla on aina seurauksia.

814.1.2015 08:52

Tuollainen laki haittaa vain yritysten toimintaa ja vaatii varmasti (kalliin)valvontakoneiston. Terroristeja se ei estä. Snowdenin vuodon jälkeen yksityispalveluiden kysyntä on muutenkin kasvanut ja näissä palveluissa pyörii sitä rahaa mitä taantumasta kärsivät maat tarvitsevat. Pitemmälle mietittynä, miten yritykset voivat pyörittää luotettavia palveluita ilman vahvaa suojausta? Maagista taika-avainta ei ole olemassa joka sallii viranomaistiedustelun ja estää 100% varmasti muut toimijat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2015 @ 09:01

914.1.2015 17:21

Orwell.
Ei minulla muuta. ;)


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto