Iso joukko elokuvia vuotanut nettiin – mukana tuorein Hobitti ja Oscar-kilpailijoita

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 11.1.2015 17:15 Kommentteja (5)

Iso joukko elokuvia vuotanut nettiin – mukana tuorein Hobitti ja Oscar-kilpailijoita Viimeisen viikon aikana torrent-sivustoille on vuotanut ennennäkemätön määrä screener-kopioita korkean profiilin elokuvista. Erityisen suosituksi on noussut joulukuussa ensi-iltansa saanut Hobitti-elokuva.
Ensimmäinen vuotosuma koettiin tämän viikon keskiviikkona ja torstaina, kun 24 tunnin aikana verkkoon vuodettiin peräti yhdeksän elokuvan kopiot. TorrentFreakin mukaan elokuvista on vuotanut nettiin lähinnä arvostelijoille tarkoitettuja screener-versioita.

Suosituksi on noussut Hobitti - Viiden armeijan taistelu, jota ladattiin tilastojen mukaan yli puoli miljoonaa kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana. TorrentFreakin tietojen mukaan Hobitista vuodettu screener sisälsi alun perin vesileimoja, jotka torrent-ryhmä CM8 sittemmin poisti.

Oscar-ehdokkaita ei ole vielä julkistettu, mutta on helppo huomata, että vuodetut elokuvat ovat juuri kyseisessä gaalassa vahvoilla. Hobitin lisäksi keskiviikko-torstain aikana vuodetut kahdeksan elokuvaa olivat Alejandro González Iñárritun Birdman, Benedict Cumberbatchin tähdittämä The Imitation Game, Martin Luther Kingin kampanjointia seuraava Selma, Clint Eastwoodin ohjaama American Sniper, Angelina Jolien ohjaama Unbroken, Disneyn Big Hero 6, Meryl Streepin tähdittämä Into the Woods ja Tim Burtonin Big Eyes.Myöhemmin screener-versiot ilmestyivät vielä Mark Wahlbergin tähdittämästä The Gambler -elokuvasta, Paul Thomas Andersonin Inherent Vice -elokuvasta, J.C. Chandorin A Most Violent Year -elokuvasta ja Jeremy Rennerin tähdittämästä Kill the Messenger -elokuvasta.

TorrentFreakin lähteiden mukaan ensimmäiset yhdeksän elokuvaa vuodettiin kolmesta eri lähteestä. Hobitista ja Big Hero 6:sta vastasivat omat lähteet ja loput seitsemän elokuvaa vuodettiin samasta lähteestä. Useimmissa elokuvissa enkoodauksen kerrotaan olevan heikkolaatuinen.

Paramountin kerrotaan lähettäneen screener-versiot elokuvista Yhdysvaltain elokuva-akatemian äänestäjille joulukuussa. Aiemmin syksyllä kohua aiheutti The Expendables 3 -elokuvan vuotaminen nettiin viikkoja ennen ensi-iltaa. Lisäksi Nightcrawler-elokuvan kerrotaan vuotaneen jo verkkoon jo aiemmin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

111.1.2015 19:47

Tuo Hobitti-leffa oli kyl niin äärettömän surkea, etten suosittele tuhlaamaan bittiäkään kaistaa siihen.

212.1.2015 00:23

Omasta mielestäni Hobbitti saagan päätös oli vähintäänkin kökkö. Toisaalta tieto siitä, että elokuvaa on leikattu "rajuin" ottein antaa osviittaa siihen, että tuleva ohjaajan versio antaisi edes jonkin verran lisää syvyyttä tiettyihin kohtauksiin.

Kuuleman mukaan Tolkienin perikunta olisi vienyt Jacksonin oikeuteen kyseisen elokuvan takia kun herra hieman omaa näkemystään oli siinä käyttänyt ja siten kirjasta poikennut huomattavasti.

Mutta mitä itse uutiseen tulee niin tähän suuntaan ollaan pikkuhiljaa menossa. Yksikään kyseisitä vuodetuista elokuvista ei tullut ns. scenen puolelta vaan kaikki putkahtelivat saataville p2p:n puolella.

Itse en koskisi yhteenkään noista, koska jokaisen kohdalla saattaa seuranta olla päällä ja seula on vedetty äärimmilleen.

Ja miksipä sitä pitäisi edes screener kopioita heikolla enkoodauksella kattella kun elokuvateatterit kuitenkin pyörittävät rainoja melko pientä korvausta vastaan (juu, ~10e/lippu saattaa olla liikaa monelle, mutta mielummin tuen sitä kapitalistisikaa kuin odotan itellapojalta 800e laskua ja/tai haastetta käräjille).

312.1.2015 14:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JamesPotkukelkka:

Itse en koskisi yhteenkään noista, koska jokaisen kohdalla saattaa seuranta olla päällä ja seula on vedetty äärimmilleen.

Kuka niitä nyt omalla IP:llä lataa...

412.1.2015 16:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JamesPotkukelkka:

Ja miksipä sitä pitäisi edes screener kopioita heikolla enkoodauksella kattella kun elokuvateatterit kuitenkin pyörittävät rainoja melko pientä korvausta vastaan (juu, ~10e/lippu saattaa olla liikaa monelle, mutta mielummin tuen sitä kapitalistisikaa kuin odotan itellapojalta 800e laskua ja/tai haastetta käräjille).

Puhumattakaan siitä, että onhan se nyt kokemuksena jo sen 10€ arvoinen käydä se elokuvissa katsomassa.

512.1.2015 23:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:
Puhumattakaan siitä, että onhan se nyt kokemuksena jo sen 10€ arvoinen käydä se elokuvissa katsomassa.
Eikä ole, kotona huomattavasti mukavampi, kun voi olla vaikka alasti, jos siltä tuntuu, napostella mitä haluaa, poiketa vessaan tarvittaessa, eikä kenenkään toisen kännykät tai lapset tai muu häiritse.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto