AfterDawn: IT-alan uutiset

Pohjois-Korean netti katkesi taas

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.12.2014 19:47 Kommentteja (6)

Pohjois-Korean netti katkesi taas Pohjois-Korean verkkoyhteydet katkesivat viime yönä noin yhdeksäksi ja puoleksi tunniksi. Internet saatiin palautettua maassa tänään, mutta yhteys katkesi uudelleen vähän aika sitten. Toisella kertaa tilanteeseen oli ilmeisesti osattu varautua, sillä katkos jäi vain hetkelliseksi. Toisesta katkoksesta raportoi Dyn Research.
Spekulaatioita Pohjois-Korean verkkoyhteyksien katkeamisesta on liikkunut paljon Sonyyn tehdyn tietomurron takia, mutta syytä tai syyllisiä ei vielä tiedetä. Yhdysvallat on syyttänyt Pohjois-Koreaa Sony Picturesia vastaan tehdystä laajasta tietomurrosta ja luvannut vastata samalla mitalla takaisin. Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen mukaan Pohjois-Korean verkkoa on mahdollista horjuttaa pienilläkin resursseilla, joten takana ei välttämättä ole valtiollinen taho.

Kiina on kieltänyt häirinneensä Pohjois-Korean verkkoa. Käytännössä koko Pohjois-Korean Internet-liikenne kulkee Kiinan kautta.
Tavallisen pohjoiskorealaisen arkeen yhteyksien katkeamiset eivät vaikuta kovinkaan paljoa. BBC:n mukaan vaikka pohjoiskorealaisilta löytyykin Internetin selaamiseen soveltuva laite, on heidän pääsy rajoitettu valtion sisäiseen verkkoon.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

123.12.2014 22:04

Jaa, Sonera on jo sielläkin.


Junior Member Since 2003.

224.12.2014 00:02

Lainaus:
vaikka pohjoiskorealaisilta löytyykin Internetin selaamiseen soveltuva laite, on heidän pääsy rajoitettu valtion sisäiseen verkkoon.
Joo, aukeaa yksi sivu missä sitte lukee että se pöllökampaus on paras.

324.12.2014 08:55

Missään ei ole vahvistettu mistä se hyökkäys oikein tuli, vain pelkkiä olettamuksia. Kuitenkin "Yhdysvallat on syyttänyt Pohjois-Koreaa Sony Picturesia vastaan tehdystä laajasta tietomurrosta ja luvannut vastata samalla mitalla takaisin."

Kun kytkee jonkin asian maailmanlaajuiseen nettiin niin turha sitä on odottaa että sen voi tehdä turvallisesti. USA itse on jo todistanut sen omilla vakoiluillaan ja toimillaan. Joten turha sitä on olla teko ärtynyt asioista joita itsekin tekee eli varastaa toisten tietoja.

424.12.2014 09:33

Eipä pohjois-korealle oikeasti tule mitään kamalaa haittaa internettinsä kaatumisesta. Jos koko suomesta katkeasi internet, niin käytönnössä monet työt pysähtyisivät kokonaan.

524.12.2014 10:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:
Eipä pohjois-korealle oikeasti tule mitään kamalaa haittaa internettinsä kaatumisesta. Jos koko suomesta katkeasi internet, niin käytönnössä monet työt pysähtyisivät kokonaan.
Tämä totta. Kuta kiinnostaa jos jossian p-koreassa katkeaa netti.

i5 4670k | MSi Z87-G43 | 8Gb | Msi GTX770 | SSD + HDD |
Macbook Pro Retina mid 14 / Macbook Air Mid 12 / iPhone 5s / iPhone 6 /

624.12.2014 11:51

Lainaus:
Jos koko suomesta katkeasi internet, niin käytönnössä monet työt pysähtyisivät kokonaan.

Ehkä kannattaisi miettiä onko järkevää olla niin riippuvainen ulkomaille menevistä internet yhteyksistä. Ehkä kannattaisi suojata hieman selustaa ja suosia hieman asioita jotka ovat Suomessa, jotta asiat Suomessa ei pysähtyisi ulkomailla olevien asioiden takia. Hieman omavaraisuutta ei ole koskaan suuri haitta, mutta hätätilanteissa se voi olla suurikin etu. Kyse on samasta asiasta miksi maksamme vakuutusmaksuja tai otamme varmuuskopioita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.12.2014 @ 12:14

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto