AfterDawn: IT-alan uutiset

F-Secure kokeili: Ihmiset valmiita antamaan lapsensa vastikkeeksi julkisesta nettiyhteydestä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 29.9.2014 18:40 Kommentteja (10)

F-Secure kokeili: Ihmiset valmiita antamaan lapsensa vastikkeeksi julkisesta nettiyhteydestä Viime kesänä Cyber Security Research Instituten järjestämässä ja F-Securen sponsoroimassa lontoolaisessa kenttäkokeessa selvitettiin langattomiin yhteyksiin liittyvää tietoturvaa. Kokeen tuloksista raportoi The Guardian.
Yhdessä testissä Lontoon vilkkaille alueille sijoitettiin saksalaisen SySS-hakkeriryhmän kokoama hotspot-laite, jonka avulla paikkoihin avattiin kaikille avoin ja "ilmainen" Wi-Fi-yhteys. Testissä selvitettiin kuinka tarkkoja ihmiset ovat käyttäessään julkisia Wi-Fi-yhteyksien. Ansana oli käyttöehtoihin lisätty kohta, jossa verkon käyttäjä sitoutui luovuttamaan esikoisensa ikuisiksi ajoiksi F-Securelle. Kuusi henkilöä suostui ehtoihin.

Kannattaa siis aina lukea "pienellä präntätty teksti", myös Wi-Fi-verkkojen kohdalla.

Toisessa samalla laitteistolla suoritetussa testissä havaittiin POP3-sähköpostin käyttäjien kirjautumistietojen näkyvän Wi-Fi-verkossa selkokielisinä. F-Securen mukaan haavoittuvuus on 13 vuotta vanha. Havainto ilmentää kuinka vanhatkin haavoittuvuudet voivat edelleen kummitella verkkopalveluiden käyttäjiä.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

129.9.2014 18:54

Niin selvästi lainvastainen ehto, ettei sillä ole mitään merkitystä. Ja ehkäpä nämä kuusi olivat vieläpä lapsettomia, joten senkään takia eivät välittäneet tuosta kohdasta.

229.9.2014 19:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ramiselin:
Niin selvästi lainvastainen ehto, ettei sillä ole mitään merkitystä. Ja ehkäpä nämä kuusi olivat vieläpä lapsettomia, joten senkään takia eivät välittäneet tuosta kohdasta.
Britannian oikeusjärjestelmä on ns. Common Law -järjestelmän mukainen ja ei pääsääntöisesti sisällä suomalaisille tuttuja "ei voi päteä, koska järjetön"-poikkeuksia, vaan sopimus on se, mitä siinä lukee.

Mutta toki, ihmistä ei saa antaa vaihtotavaraksi Briteissäkään, vaikka oma lapsi olisikin :-)

329.9.2014 19:27

Ei mitään uutta. Siitä on jo melkoisen monta vuotta kun, en nyt muista mikä, mutta jokin tunnettu ilmaiseksi ladattavissa olevan softan tekijä oli laittanut tuon käyttöehtolistan loppuun suoraan maininnan jostain rahasummasta, jonka saa itselleen kun ottaa yhteyttä jos on sattunut lukeen ns. tähän asti.

Latauksia oli ollut kuukaudessa aika jäätävä määrä ja yhteydenottoja tyyliin noin kymmenen. En muista mikä softa ja hinta. Ei palkkio mikään älytön ollut, mutta kuitenkin sitä luokkaa, että helposti olisin ainakin itse laittanut jonkin sähköpostin meneen ja kokeillut kepillä jäätä.

Joku tekijänoikeus tai tietoturva firma oli muistaakseni tuossa takana, tyyliin Symantec tms. mutta kohteena oli ilmaisohjelma.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.9.2014 @ 19:28

429.9.2014 20:46

Itsellä yleensä se ihan oma VPN päällä kun käytän "julkisia". (silloin harvoin kun käytän). Tosin ei nyt ihan mihin tahansa WLANniinkaan kannata liityä voisinhan samalla kerätä kaiken siellä liikkuvan sisällön...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.9.2014 @ 20:48

529.9.2014 21:22
dsfghdghf
Vahvistamaton

Käyttöehdot, joita ei allekirjoiteta kynällä tai digitaalisesti, ei voi oikein olla juridisesti päteviä, koska tällöin ei tiedetä, että kuka ne ehdot on varsinaisesti hyväksynyt.

630.9.2014 9:28

Taitaisi olla ehtoja tarjoava firma aika pian syytteessä ihmiskaupsta jos tuollaisia ehtoja oikeasti alkaisi kirjoittamaan.

730.9.2014 11:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dsfghdghf:
Käyttöehdot, joita ei allekirjoiteta kynällä tai digitaalisesti, ei voi oikein olla juridisesti päteviä, koska tällöin ei tiedetä, että kuka ne ehdot on varsinaisesti hyväksynyt.
Väärin, tästä "voiko 'hyväksyn'-napin painaminen olla juridisesti pätevä sopimus" on väännetty jo 90-luvulla kättä ja yleismaailmallinen tuomi on, että kyllä, sopimus on pätevä, vaikket identifioikaan itseäsi sen hyväksyessäsi. Samahan koskee esim. ohjelmien käyttöehtoja, nehän kysytään vain asennettaessa, vaikka joku toinen niitä ohjelmia käyttäisikin myöhemmin (ja jolta asiaa ei enää erikseen kysyttäisi).

830.9.2014 13:24

Jotain sääntöjä pitäisi saada noiden sopimustekstien pituudelle. Sinänsä ei liity suoraan tähän aiheeseen mutta suuresti ihmetytti Apple-TV:n päivittyneet sopimusehdot. Tulostettuna järkevän kokoisella fontilla olisi sopimusehtotekstillä ollut pituutta useita kymmeniä sivuja.

930.9.2014 17:59

Ei ole suuri yllätys, koska tuskin meistäkään moni on lukenut kaikien käyttäminen laitteiden/ohjelmien EULA-tekstejä läpi...

Aina ihmetellyt miksi siitä ei voi ensin tarjota "tärkeät kohdat" näytille ja perään linkki "lue lisää" -tyyliin.


104.10.2014 17:09

Lainaus:
Britannian oikeusjärjestelmä on ns. Common Law -järjestelmän mukainen ja ei pääsääntöisesti sisällä suomalaisille tuttuja "ei voi päteä, koska järjetön"-poikkeuksia, vaan sopimus on se, mitä siinä lukee.

Ei kyse ole siitä että jokin kohta on järjetön vaan siitä että että käyttöehdot eivät voi olla ristiriidassa ko. maan lakien kanssa. Veikkaan että briteissä on jokin laki joka estää lapsen luovuttamisen/myymisen yritykselle. Tästä syystä kyseiset käyttöehdot eivät ole päteviä.

las ballenas son el camino

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....
Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron (21.9.2018 10:47)
Amazon teki eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ainakin sen selväksi, että yhtiö haluaa levittää Alexa-puheavustajan aivan kaikkialle – koteihin, autoihin, työpaikoille ja kaikkiin mahdollisiin ....
Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin (21.9.2018 10:23)
Spotify on päättänyt avata muusikoille mahdollisuuden ladata musiikkiaan suoraan suoratoistopalveluun, minkä lisäksi koko prosessi on artiseille täysin ilmaista. Tällä hetkellä työkalu on beta-asteella ....
iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia (21.9.2018 09:59)
Applen uudet iPhone XS- ja iPhone XS Max -älypuhelimet ovat tulleet myyntiin Suomessa. Puhelimia on saatavilla kaikkien suurimpien myyntikanavien kautta, muun muassa operaattorit, elektroniikan ....
Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa (20.9.2018 16:23)
Presidenttikautensa alussa Donald Trump haali ympärilleen ystäviä ja lupasi teollisuudelle hyvää verohelpotusten muodossa, mutta viimeisen vuoden aikana hänen politiikkansa on perustunut uhittelulle. ....

Uutisarkisto