AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft sijoitti palvelinkeskuksen Uudellemaalle

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 1.9.2014 17:18 Kommentteja (2)

Microsoft sijoitti palvelinkeskuksen Uudellemaalle Microsoftin Suomeen perustama datakeskus sijaitsee Kauppalehden mukaan Uudellamaalla. Yhtiö kertoi suunnitelmistaan avata Suomeen palvelinkeskus vuosi sitten Nokia-kaupan julkistamisen yhteydessä.
Noin 200 miljoonan euroa maksava palvelinkeskuksen tarkempaa sijaintia ei haluta kertoa julkisuuteen. Kauppalehdelle ei myöskään kerrottu syytä salailulle. Microsoft aikoo palvella Uudeltamaalta käsin pohjois- ja länsieurooppalaisten käyttäjien tarpeita.

Microsoft kävi useita paikkakuntia läpi datakeskuksen mahdollisina sijoituspaikkoina ja loppuvaiheessa todennäköisimpinä paikkoina pidettiin Oulua tai Kajaania. Porikin oli yksi potentiaalinen sijoituspaikka, mutta se karsiutui varsin pois, koska Microsoftin säännnöt kieltävät datakeskuksen sijoittamista liian lähelle ydinvoimalaa (80 km). Palvelinkeskuksen valittu sijaintipaikka ei voi siis olla Uudellamaalla valtatie 3:n itäpuolella (80 kilometriä Loviisan ydinvoimalasta).

Tägit: Microsoft
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

11.9.2014 18:43

Ilmeisesti on mahdollisuus valita minne microsoftin palvelimelle tietonsa esim sähköpostit lataa?

Tosin usa ei välitä maiden rajoista kuten ei venäjäkään. Samalla tavalla tahdotaan saada palvelut omaan seurantaan.

21.9.2014 19:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
Ilmeisesti on mahdollisuus valita minne microsoftin palvelimelle tietonsa esim sähköpostit lataa?

Tosin usa ei välitä maiden rajoista kuten ei venäjäkään. Samalla tavalla tahdotaan saada palvelut omaan seurantaan.
Ihan sama kävi mielessä, että oiskohan suomeen sijoitetut palvelimet "paremmin" USA:n ulottumattomissa. Saatta olla tai sitten ei.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto