AfterDawn: IT-alan uutiset

Käänne konsolisodassa: PlayStationit myyvät paremmin kuin Nintendo

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 9.6.2014 13:46 Kommentteja (3)

Käänne konsolisodassa: PlayStationit myyvät paremmin kuin Nintendo Vuodesta 2005 lähtien Nintendon konsoleita on myyty enemmän kuin Sonyn konsoleita. Viime vuonna japanilaisyhtiöiden välisessä taistelussa tapahtui kuitenkin käänne, sillä Nintendon myynti alitti PlayStation-konsoleiden myynnin.
PlayStationeita meni kaupaksi Sonyn kirjanpitovuotena 18,7 miljoonaa kappaletta. Nintendon konsoleiden kysyntä jäi 16,3 miljoonaan kappaleeseen. Mario- ja Zelda-brändeihin nojaavan yhtiön alamäen taustalla on kasvanut pelaaminen älypuhelimilla sekä Wii U -konsolin totaainen floppaaminen. Helppoa ei ollut Sonyllakaan, sillä senkin konsolimyynti laski vuoden takaisesta, mutta viime syksynä esitellyn PlayStation 4:n ansiosta pudotus jäi pienemmäksi kuin Nintendolla (Sonylla pudotusta 20 prosenttia, Nintendolla 30 prosenttia).

Toukokuun lopulla Sony kertoi, että se tekee jo nyt rahaa PlayStation 4:llä. Voiton tekeminen uusilla konsoleilla ei ole mikään itsestään selvyys, sillä esimerkiksi PlayStation 3:lla meni yhteensä kolme vuotta, ennen kuin sen myymisestä alkoi jäädä rahaa käteen.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

19.6.2014 16:36

PS4 tekemistä voitoista kertoo varmasti sen rauta. Sen valmistuskustannukset ovat varmasti huomattavasti halvemmat kuin PS3 tuohon aikaan. Vaikka konsoleiden graafinen ulosanti tulee parantumaan vuosien saatossa, niin ovat ne silti huomattavasti enemmän jäljessä tietokoneita kuin koskaan aikaisemmin.

Kuinka kauan näitä konsoleita meinataan käyttää? 4K tulee olemaan televisioden vakioresoluutio varmaan jo vuoden päästä, jota nykykonsoleilla ei tulla käyttämään koskaan.

29.6.2014 16:54

Sonyn ei tehnnyt järkyttäviä mokia ps4 kanssa mitä microsoft teki onen kanssa ja nintendo ongelmana oli se että wii u oli vain vähän tehokkaampi kuin edellisen sukupolven konsolit x360&ps3 ja ohjaimet eivät ilmeisesti tyydytä käyttäjiä sekä hyviä pelejä konsolille ei pahemmin tullut.

Saa nähdä miten konsolisodan tilanne muuttuu kun tulee steam machineitä joissa paljon tietokoneen hyötyjä mutta halvemmat pelit ja pelit toimivat useimmat myös sitten tietokoneellakin sekä jos steam machineitä tulee 3-5 sukupolvea toimii vanhojen mallien pelit uudemmmissa, sekä monia niistä voi päivitelläkin esim uusi näytönohjain, tosin enemmän taitaa houkutella perinteistä konsolikansaa helppokäyttöisyydellään, eli moni saattaa gen 1 ostanut ostaa esim gen3 suoraan.

Edit ja minusta perinteiset konsolit ovat paljon huonompia nykyään kun edulliset humble bundle, steam ja pc muutenkin monipuolisempi tarjonta on aika isoja valtteja, sekä se että painopiste on enemmän alemman tehon koneissa joita myydään koko ajan enemmän mutta joiden tehot kasvavat muutaman vuoden sisään yli ps4/one tason. Yksi iso etu pc on myös se että jos olet ostanut 2000 luvun alussa pelin saat sen todennäköisesti toimimaan myös tänä vuonna ostamassasi koneessa, kun taas konsoleilla ei onnistu.

Sitten mobiilikonsolit ovat kuolleet siis ds ja psp koska puhelimilla onnistuu pelaaminen halvemmin ja helpommin(puhelin aina mukana) sekä innovatiiviset pelit tulevat puhelimille/tableteille ei psp/ds. On myös saatavilla iphonelle ja androideille/android pohjaisia pelikonsoli kuoria/pelikonsoleita joilla ei ole kosketusnäytön ongelmia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.6.2014 @ 17:02

39.6.2014 18:08

Kaikissa eri laitteissa on omat etunsa ja haittansa, myös PC-puolella. Mutta siinä olen samaa mieltä että Microsoft mokasi Xbox One:n kanssa muutamissa asioissa, joita se nyt yrittää kovin korjata. Sony pärjäsi PS4:sen kanssa paremmin, josta sen myyntikin kertoo.

Mitä tulevaisuus näyttää on sitten toinen asia. Yksi asia on että hyvät tuotteet menestyvät ja kuluttajan niskaan paskantaminen ei ole järkevää. Tuolla tarkoitan sitä että tehdään huonoja rajoitettuja tuotteita jotka tyydyttää lähinnä liiketaloudellisia tarpeita, verrattuna siihen että tuote olisi oikeasti hyvä kuluttajille.

Lainaus:
4K tulee olemaan televisioden vakioresoluutio varmaan jo vuoden päästä, jota nykykonsoleilla ei tulla käyttämään koskaan.

Joku näkee märkiä unia, utopiassa. 10-vuotta voisi olla parempi arvio.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.6.2014 @ 18:09

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto