Netflix ei toimi älytelevisioissa, koskeeko sinuakin?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 26.5.2014 20:57 Kommentteja (18)

Netflix ei toimi älytelevisioissa, koskeeko sinuakin? AfterDawnin toimitus on saanut tietoonsa, että Netflixin toiminnassa on ongelmia ainakin Suomessa. Ongelmat koskevat ainakin osaa älytelevisiovalmistajista ja malleista.
Käyttäjiltä saamiemme tietojen mukaan ainakin LG:n älytelevisiossa on ollut ongelmia. LG:n 55-tuumaisen LA620V-mallin Netflix-sovellus ei suostu ottamaan yhteyttä Netflixiin vaan palauttaa virhekoodin (Aip-702 tai UI-502).

Samojen tietojen mukaan ongelma kuitenkin voisi olla operaattorissa, sillä DNA:n yhteydellä on ongelmia, mutta Saunalahden mobiililiittymällä Netflix toimii. Myös Panasonicin älytelevisiossa Soneran yhteydellä on huomattu samanlaista ongelmaa.

Netflixiltä ollaan kerrottu, että viimeaikoina ongelmia on raportoitu kymmenistä lähteistä. Myös LG:llä ollaan vastaanotettu vikaraportteja, mutta Netflixin mukaan ongelmat eivät koske pelkästään tiettyjä valmistajia. Toistaiseksi Netflix ei ole kertonut tarkemmin mistä on kyse.

Ongelma ei koske esimerkiksi Netflixin pelikonsolisovellusta tai verkkoselainversiota. Myös muut älytelevisionsovellukset toimivat moitteetta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: LG Panasonic Netflix
Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

126.5.2014 21:56

Ei ainakaan eilen toiminut. LG:n 47LM640S malli.

226.5.2014 21:58

Niin no, koko sovellusta ei edes löydy samsungin äly töllöstä. :) Viaplay kylläkin, mutta sitä harvemmin markkinoidaan netflixin tavoin. Tai sit on mennyt vain ohi minulta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2014 @ 21:59

326.5.2014 22:28

Soneran yhteydellä ja Samsungin älyvisiolla Netflix on tarjonnut Aip-701-virhettä lauantaista asti. Saman yhteyden kautta palvelu kuitenkin toimii iOs-vermeillä ja Chromecastilla eli nettiyhteys tuskin on syypää.

426.5.2014 22:49

Vika ei ole operaattoreissa, vaan yksinomaan televisioiden Netflix-sovelluksessa. Televisioissa käytettävät sovellukset ovat olleet järjestelmällisesti heikkolaatuisia ja lähinnä purkkavirityksiä, joilla kuva on juuri ja juuri saatu perille. Esimerkiksi juuri LG:n ja Samsungin kohdalla ohjelma on toistuvasti kaatuillut ja sillä on aiemminkin ollut lyhytaikaisia yhteysongelmia.

Toivottavasti tämä isompi ongelma saisi jotain huomiota televisioiden ala-arvoisille sovelluksille, jotka kaipaavat korjausta ja kehitystä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2014 @ 22:57

526.5.2014 23:05

Tähän kyseiseen ongelmaan on kuitenkin ratkaisu, joka auttaa suurimpaan osaan tapauksista, oli sitten vikailmoitus kumpi tahansa.

1. Deaktivoi sovellus (kirjaudu ulos)
- katsottavaa valitessa paina ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös, ylös ja valitse sitten aukeavasta valikosta "deaktivoi"
2. Sammuta televisio ja katkaise virta kokonaan ainakin 15 sekunniksi
3. Varmista että verkkoyhteys toimii jollain muulla sovelluksella
4. Käynnistä Netflix-sovellus uudestaan ja kirjaudu sisään

626.5.2014 23:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti beget:
Tähän kyseiseen ongelmaan on kuitenkin ratkaisu, joka auttaa suurimpaan osaan tapauksista, oli sitten vikailmoitus kumpi tahansa.

1. Deaktivoi sovellus (kirjaudu ulos)
- katsottavaa valitessa paina ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös, ylös ja valitse sitten aukeavasta valikosta "deaktivoi"
2. Sammuta televisio ja katkaise virta kokonaan ainakin 15 sekunniksi
3. Varmista että verkkoyhteys toimii jollain muulla sovelluksella
4. Käynnistä Netflix-sovellus uudestaan ja kirjaudu sisään

Ei korjaa tilannetta. Tein tuon, palautin tv:n tehdasasetukset. resetoin modeemin. Ei muutosta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2014 @ 23:35

726.5.2014 23:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tuulipussi:
Soneran yhteydellä ja Samsungin älyvisiolla Netflix on tarjonnut Aip-701-virhettä lauantaista asti. Saman yhteyden kautta palvelu kuitenkin toimii iOs-vermeillä ja Chromecastilla eli nettiyhteys tuskin on syypää.

PS3 toimii ok, selaimella toimii ok, tv:llä ei. Mutta kun vaihtaa tv:n nettiliittymän DNA:sta esim. Saunalahden Mobiililiittymään TV:n appsi alkaa toimimaan täysin ongelmitta.

Kannattaa ilmoittaa tästä ongelmasta ainakin sinne Netflixille. Ja joo itsellä alkoi tämä ongelma lauantaina kanssa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.5.2014 @ 23:37

827.5.2014 07:36

Toimii Elisan laajakaista+Samsungin UE55ES6305-töllössä...

927.5.2014 16:02

Samsung TV ja DNA laajakaistalla toimii silloin tällöin (nyt taas ei). Ihmeellisesti Soneran kännykkäliittymällä toimii kuitenkin ok. Koitettu kaikki mahdolliset temput mitä internetistä löytyy >> ei vaikutusta. Ongelma Netflixin päässä.

1027.5.2014 18:54

LG 42 tuuman Smart TV täällä. aip-701 virhettä tarjoaa. Pystyy käyttämään siten, että deaktivoi ja aktivoi uudelleen, mutta täytyy tehdä joka kerta uudelleen jos television on sammuttanut välissä. Netflixin asiakaspalvelun kanssa chattailtu kolmena päivänä, mutta ratkaisua ei löydy. Viimeisenä oljenkortena tarjosivat, että vika on routerissa. Jep jep.

1127.5.2014 18:57
0225508
Vahvistamaton

Aip-701 lauantaista asti. Lg 55la740 tv ja dna adsl. Samsungin mediasoittimesta näkyy normaalisti ja tietokoneelta myös. Koskaan ennen ei ole ollut mitään vikaa ja nyt sitten reilusti ongelmia.

1227.5.2014 20:25
Olli_J
Vahvistamaton

Minä sain Netflixin viimein toimimaan LG-telkkarissa. Tuo Netflix-tilin disablointi sovelluksesta tai muutkaan kikat television palauttamisesta reitittimen käpistelyyn eivät tuottaneet tulosta. Netflix toimi kännykän hotspotin kautta telkkarista ongelmitta, mutta näin sain sen toimimaan oman koti-Wlanini kautta:
- Telkkarin asetukset
- Verkkoasetukset --> Verkkoyhteys
- Muodosta yhteys
- Muut verkot
- Kiinteä
- Langaton
- Anna SSID
Tämän jälkeen annetaan oman langattoman verkon salaustyyppi (tod. näk. WPA2-Personal ja TKIP) ja oman langattoman verkon nimi(esim. kotiverkko tms) ja sen salasana. Tämän jälkeen pääsee määrittelmään IP-osoitteen, aliverkon peitteen ja oletusyhdyskäytävän. Näihin ei tarvitse koskea, mutta DNS-asetuksiin voi laittaa vaikkapa 8.8.8.8 eli Googlen DNS-palvelimen. Tämän jälkeen ainakin minulla alkoi Netflix-sovellus telkkarissa toimimaan. Jos yhteys on kiinteä elikkäs televisio on verkkopiuhan päässä, määritellään tässäkin kohdassa ainoastaan DNS-asetus tuohon 8.8.8.8:iin. Jotain mätää siellä Netflixin päässä on koska saman yhteyden kautta minulla toimi tietokoneesta ja tabista tuo Netflix.

1327.5.2014 21:04
Squallion2
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Olli_J:
Minä sain Netflixin viimein toimimaan LG-telkkarissa. Tuo Netflix-tilin disablointi sovelluksesta tai muutkaan kikat television palauttamisesta reitittimen käpistelyyn eivät tuottaneet tulosta. Netflix toimi kännykän hotspotin kautta telkkarista ongelmitta, mutta näin sain sen toimimaan oman koti-Wlanini kautta:
- Telkkarin asetukset
- Verkkoasetukset --> Verkkoyhteys
- Muodosta yhteys
- Muut verkot
- Kiinteä
- Langaton
- Anna SSID
Tämän jälkeen annetaan oman langattoman verkon salaustyyppi (tod. näk. WPA2-Personal ja TKIP) ja oman langattoman verkon nimi(esim. kotiverkko tms) ja sen salasana. Tämän jälkeen pääsee määrittelmään IP-osoitteen, aliverkon peitteen ja oletusyhdyskäytävän. Näihin ei tarvitse koskea, mutta DNS-asetuksiin voi laittaa vaikkapa 8.8.8.8 eli Googlen DNS-palvelimen. Tämän jälkeen ainakin minulla alkoi Netflix-sovellus telkkarissa toimimaan. Jos yhteys on kiinteä elikkäs televisio on verkkopiuhan päässä, määritellään tässäkin kohdassa ainoastaan DNS-asetus tuohon 8.8.8.8:iin. Jotain mätää siellä Netflixin päässä on koska saman yhteyden kautta minulla toimi tietokoneesta ja tabista tuo Netflix.
Tuo toimi minullakin, töllö siis LG 42 Smart

1427.5.2014 21:37

Todellakin tuo DNS-palvelimen määritys ratkaisi ongelman.

1528.5.2014 13:10

Paitsi että joutuu näemmä käymään tuon polun joka kerta uudestaa, jos sammuttaa telkun. Vaikka ne DNS-asetukset ovatkin oikein, niin pitää ainakin mulla mennä toi läpi vaikkei mitään enää muutakaan.

1628.5.2014 16:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Squallion:
Paitsi että joutuu näemmä käymään tuon polun joka kerta uudestaa, jos sammuttaa telkun. Vaikka ne DNS-asetukset ovatkin oikein, niin pitää ainakin mulla mennä toi läpi vaikkei mitään enää muutakaan.

Totta samaan törmäsin =(

edit muokkasin tuonne kaapelimodeemiin myös nuo dna:n sekä googlen dns palvelimet ja nyt tuntuisi että tuo dns määritys tuossa tv:ssä pysyisi. Pitää nyt katsoa vielä että miten se menee.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.5.2014 @ 23:56

1729.5.2014 19:40
riimir
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tuulipussi:
Soneran yhteydellä ja Samsungin älyvisiolla Netflix on tarjonnut Aip-701-virhettä lauantaista asti. Saman yhteyden kautta palvelu kuitenkin toimii iOs-vermeillä ja Chromecastilla eli nettiyhteys tuskin on syypää.
Mulla on samsubgin telkku ja siitä myös netflix lakkasi näkymästä muutama päivä sitten pari kolme kertaa olen saanut tuurilla katsosttua jonkin jakson ja kun sitten sammautan sen ei sinne sitten taas enää pääse. Samsungille oolen laittanut viestiä ja sieltä tuli vastauksena, että uusi päivitys on tulossa !?Ohjeeksi sain palautta tehdasasetukset, mutta ei auttanut!

1831.5.2014 07:53

Manuaalinen DNS 8.8.8.8 ratkaisi minullakin (ainakin kertaalleen) Samsung TV Netflix ongelman. Minulla on reitittimessä OpenDNS IP osoite mutta ehkä sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

edit: seuraavana päivänä ongelma tuli takaisin. Taidan kokeilla googlen toista dns palvelinta 8.8.4.4 ja entistä asetusta tai elisan DNS palvelua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.6.2014 @ 08:48

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto