Applen ikonisen iPod-soittimen päivät ovat pian luetut

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.4.2014 12:02 Kommentteja (4)

Applen ikonisen iPod-soittimen päivät ovat pian luetut IPod-musiikkisoitin on Applelle monella tapaa tärkeä laite. Sen myötä yhtiö alkoi muuntua tietokonevalmistajasta rekkalasteittain rahaa takovaksi mobiilijätiksi. Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan ja tämä viisaus näyttäisi pätevän myös iPodiin.
Tähän mennessä noin 390 miljoonaa kappaletta myyneen ja 65 miljardin dollarin edestä liikevaihtoa synnyttäneen musiikkisoittimen myynti on rajussa laskussa: tammi-maaliskuussa iPod-liikevaihto oli 461 miljoonaa dollaria, kun se vielä vuotta aiemmin oli 973 miljoonaa dollaria. Applen liikevaihdosta enää vain noin prosentti tulee ikonisen MP3-soittimen myynnistä ja suunta on näyttäisi olevan jatkossakin vain alaspäin.

Apple vaikuttaa itsekin "menettäneen toivon" iPodin suhteen. Soittimeen ei ole tehty erityisen merkittäviä päivityksiä useaan vuoteen ja yhtiön toimitusjohtajakin on kuvaillut iPodia jo "laskevaksi bisnekseksi". Syyn tähän ymmärtää jokainen: miksi ostaa enää MP3-soitinta, kun älypuhelin pystyy tarjoaa samat ominaisuudet ja paljon enemmän. IPhone ja muut älypuhelimet ovat käytännössä syöneet MP3-soittimien markkinat, aivan kuten ne ovat tehneet tai ovat tekemässä monille muillekin laitteille (taskukamerat, käsikonsolit, autonavigaattorit jne.). Lisäksi, nykypäivänä ei ole enää täysin selvää, että kuluttaja haluaa ladata ja omistaa musiikkinsa – Spotify ja muut suoratoistopalvelut ovat osoittaneet, että kuluttajille riittää pelkästään pääsy musiikkiin.IPodin myyntikäppyrää ekstrapoloimalla voidaan arvioida, että iPodin päivät ovat luetut hyvin pian. Soitin saattaa nähdä vielä nähdä kuluvan vuoden joulusesongin, mutta ensi vuonna sitä tuskin enää nähdään pukinkontissa.

Samaan aikaan kun Applen yksi tuotekategoria on hiljalleen tehnyt kuolemaa, on yhtiö alkanut koota yhteen porukkaa uuden tuotekategorian lanseeraamiseksi. Toistaiseksi ei tiedetä tarkalleen millaisesta laitteesta (tai kenties joukosta laitteita) on kyse, mutta huhut ovat jo parin vuoden ajan kertoneet sen olevan älykellon ja aktiivisuusrannekkeen kaltainen laite. Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan uuden tuotekategorian esittely on lähempänä kuin koskaan ennen. Tulosjulkistusta koskevassa lehdistötiedotteessakin Cook hehkuttaa julkistamattomia tuotteita, mikä ei ole kovin tyypillinen paikka tällaiselle intoilulle. Analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan ns. iWatch saatettaisiin nähdä tämän vuoden syksyllä.

Lisää informaatiota Applen tulevista tuotteista saadan kesäkuun alussa, jolloin yhtiö järjestää vuosittaisen WWDC-kehittäjätapahtuman. Voisiko Apple esitellä iWatchin jo siellä saadakseen kehittäjät väsäämään sovelluksia uudelle laitteelle jo ennen kuin se saapuu kauppoihin?

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

124.4.2014 13:38

Voisitteko jo tässä vaiheessa opetella kirjoittamaan iPhonen oikein? Se on iPhone, EI IPhone. Siinä on vissi ero

224.4.2014 14:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:
Voisitteko jo tässä vaiheessa opetella kirjoittamaan iPhonen oikein? Se on iPhone, EI IPhone. Siinä on vissi ero
Lauseen alussa on ymmärtääkseni suotavampaa kirjoittaa isolla kirjaimella, oli alkuperäinen nimi sitten millainen tahansa. Kiveen hakattua sääntöä käsittääkseni tästä ei ole. Eli esim. lauseen alussa Iphone/IPhone ja muualla lausessa sitten iPhone.

Muuten mielestäni ei kovin iso virhe jos kirjoittaa lauseen alussa ensimmäisen sanan isolla kirjaimella vaikka tuotteen nimi on rekisteröity toisenlaiseksi (iPhone). Pahempiakin mokia on nähty.

324.4.2014 15:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:
Voisitteko jo tässä vaiheessa opetella kirjoittamaan iPhonen oikein? Se on iPhone, EI IPhone. Siinä on vissi ero
Jätän tämän vain tähän.
http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2664

Jos et osaa, teeskentele.

424.4.2014 15:25

Pahin moka on (mm. suomen) kielen vastainen nimi, kuten iPhone. Mokan on tehnyt Apple.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein uudet MateBook D 14 ja MateBook D 15 -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa Huawein uudet MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa (24.2.2020 19:43)
Huawei on julkistanut kaksi uutta kannettavaa tietokonetta. Näiden uutuuksien myynti on alkanut heti Suomessa. MateBook D -sarjan uutuudet ovat varustettu 14- ja 15-tuumaisella näytöllä. ....
Applen isot kuulokkeet ovat tulossa – Julkistus todennäköisesti kuukauden sisällä Applen isot kuulokkeet ovat tulossa – Julkistus todennäköisesti kuukauden sisällä (24.2.2020 18:54)
Apple-brändättyjä over-ear-tyyppisiä, koko korvan peittäviä kuulokkeita, ei tarvitse näillä näkymin odottaa kovin pitkään. Kauppaketju Targetin järjestelmiin on nimittäin ilmestynyt uusi Apple-tuote, ....
1 kommentti
Microsoft paljasti lisää Xbox Series X:n saloja – Näin tehokas uusi konsoli on Microsoft paljasti lisää Xbox Series X:n saloja – Näin tehokas uusi konsoli on (24.2.2020 18:36)
Microsoft on paljastanut lisää tietoa myöhemmin tänä vuonna julkistettavasta Xbox Series X -konsolista. Kovin uutinen oli ehkä suorituskyvyn varmentuminen: Xbox Series X:n grafiikkaohjaimesta ....
Sony julkaisi Xperia 1 II lippulaivamallin sekä vedenkestävän Xperia 10 II puhelimen keskitason hintaluokkaan Sony julkaisi Xperia 1 II lippulaivamallin sekä vedenkestävän Xperia 10 II puhelimen keskitason hintaluokkaan (24.2.2020 17:00)
Sony on julkaissut vuoden 2020 lippulaivamallinsa, joka kantaa nimeä Xperia 1 II. Tämä puhelin on suora jatkaja Xperia 1 -mallille. Jatkoa sai myös keskitason Xperia 10, jonka seuraaja on nimeltään ....
Google indeksoi WhatsApp-ryhmien linkkejä – Älä jaa kutsulinkkejä julkisesti Google indeksoi WhatsApp-ryhmien linkkejä – Älä jaa kutsulinkkejä julkisesti (24.2.2020 06:28)
Verkossa jaettujen yksityisten WhatsApp-ryhmien kutsulinkit indeksoituvat muiden linkkien tapaan Googlen hakukoneeseen. Asia on nostettu esiin mediassa esiin, koska ilmeisesti hakurobottien ....

Uutisarkisto