Bitcoinin suurin uhka oli lähellä toteutumista

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.1.2014 14:22 Kommentteja (8)

Bitcoinin suurin uhka oli lähellä toteutumista Bitcoinien louhinta on vaikeutunut alkuajoista sen verran paljon, ettei yksittäisten ihmisten välttämättä kannata louhia yksin virtuaalirahaa. Tästä on kummunnut tarve perustaa louhintapiirejä tai -pooleja, joissa useat louhijat yhdistävät tietokoneidensa laskentatehon ja jakavat tienatut bitcoinit keskenään. Tämä kehitys saattaa muodostaa uhan virtuaalivaluutalle.
Quartzin Christopher Mims kirjoittaa Ghash.io-louhintapoolin kasvaneen jo niin suureksi, että sen käytössä oli jo 45 prosenttia koko bitcoin-verkoston laskentakapasiteetista. Ghash.io oli näin ollen vain kuuden prosenttiyksikön päässä tilanteesta, jossa bitcoin-transaktioiden varmistaminen muuttuu epäluotettavaksi ja niin sanottu double spending (rahan laiton uudelleenkäyttö) tulee mahdolliseksi. Kun yksikään louhija ei pidä hallussaan yli 50 prosenttia koko verkostosta, voidaan bitcoin-transkatioiden varmentamista pitää luotettavana.Mikäli bitcoinien siirtotapahtumat muuttuvat epäluotettavaksi ja laiton uudelleenkäyttö tulee mahdolliseksi, on selvää että luottamus valuuttaa kohtaan häviää. Tästä seuraa bitcoinin arvon alentuminen.

Ghash.io on suosionsa kasvun seurauksena julkaissut tiedotteen, jossa se lupaa varmistaa, ettei sen asema louhintaverkostossa kasva liian suureksi (yli 50 %). Ghash.io:n osuus on nyt laskenut 45 prosentin huippulukemista 30 prosentin paikkeille.

Vaikkei Ghash.io aiheuttaisikaan ongelmia, on aina mahdollista että joku muu yrittää saada haltuunsa yli 50 prosenttia laskentaverkostosta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

111.1.2014 14:30

Siinä siis valtioille mitkä on tuota vastaan, "helppo" tapa tehdä loppu siitä.

211.1.2014 15:02

Toisaalta Bitcoiniin ystävällisesti suhtautuvat valtiot voisivat myös tukea Bitcoin-verkkoa laskemalla suurella laskentateholla ilman poolia. Ja saisihan tästä jotain tulojakin valtion kassaan.

Toisaalta kuinka monet valtiot suhtutuvat Bitcoiniin ystävällisesti onkin sitten hyvä kysymys. Taitaa pankkiirien edut mennä valtioiden prioriteeteissa ensimmäiseksi.

311.1.2014 15:34

"Kun yksikään louhia ei pidä hallussaan yli 50 prosenttia koko verkostosta,"

*cough* "louhija" *cough*

411.1.2014 20:33

Eli tässä ollaan nyt louhintapoolien hyväntahtoisuuden armoilla? Ei kuulosta hyvältä, ei sitten ollenkaan.

512.1.2014 10:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Eli tässä ollaan nyt louhintapoolien hyväntahtoisuuden armoilla? Ei kuulosta hyvältä, ei sitten ollenkaan.
ja kuulostaa vielä "paremmalta" kun tietää että haittaohjelmien tekijät ruvennut istuttamaan louhintasoftaa koneille.....

612.1.2014 11:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti munkki666:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Eli tässä ollaan nyt louhintapoolien hyväntahtoisuuden armoilla? Ei kuulosta hyvältä, ei sitten ollenkaan.
ja kuulostaa vielä "paremmalta" kun tietää että haittaohjelmien tekijät ruvennut istuttamaan louhintasoftaa koneille.....
Näillä haittaohjelmilla yleensä kaapataan vain cpu käyttöön, ja yleensä ne saadaan istutettua vain "suojaamattomiin peruskoneisiin", jotka yleensä sisältävät 2.6Ghz Celeronin tms. prosessorin. Edes isolla bottiverkolla ei pääse sellaisiin laskentatehoihin kuin kunnollisilla Asic-piireillä. Esim yhtä 500Ghash/s Asic piiriä vastaamaan tarvitaan noin 100 000 2.6Ghz Celeronia. Nyt jos haluaisi 51% networkin hashratesta, se tarkottaisi yli 6400 Thash/s hankkimista (nykyisestä verkonlaskenta tehosta, eli käyttämällä koneita jotka jo louhivat). Tälläinen laskuteho vaatisi yli miljardi kaapattua Celeronia. Suurin tunnettu botnet käsittää arviolta 30 miljoonaa tietokonetta. Eli tälläinen verkon kaappaaminen haittaohjelmilla on käytännössä poissuljettu vaihtoehto. Ja tästä syystä sitä louhintaa harrastetaan (bitcoinien saannin lisäksi =) )

Litecoinilla muistaakseni oli viimekesänä vastaava tilanne lähellä. Silloin pooli ensinnäkin eväsi uusia käyttäjiä liittymästä pooliin. Toisekseen useat, kymmenet prosentit poolin silloisista käyttäjistä yksinkertaisesti vaihtoivat poolia. Eihän se pooli kuitenkaan loppujen lopuksi hallinnoi sitä laskutehoa, vaan käyttäjät itse ohjaavat sen haluamaansa pooliin. Poolia voi vaihtaa milloin tahansa itseä huvittaa.

Olen itse kirjoilla aina vähintään kolmessa poolissa, niitä voi sitten vaihdella tarpeen mukaan.

Eli tässä ollaan ihan käyttäjien/louhijoiden valppauden armoilla.

Intel Core i5 2500k @ 4.7 GHz | KÜHLER H2O 620 | Kingston Hyper-X 4x4GB DDR3 1600 MHz Dual-channel | R9 290 Crossfire, cooled by Arctic Accelero Hybrid | 2x OCZ Agility 3 60Gt RAID0 | Kovalevyjä ~13 TB | Gigabyte Z77X-UP7 | Corsair Obsidian 900D | Corsair AX1200i

713.1.2014 12:13
kohtanaurattaa
Vahvistamaton

...kun kupla puhkeaa!

814.1.2014 12:43

Niinhän se nauratti viime kerrallakin kun parista sadasta tiputtiin sinne muutamaan kymppiin. Nyt pyöritään siinä 800 dollarin hujakoilla. Mutta mihin asti seuraava kupla nousee?


Intel Core i5 2500k @ 4.7 GHz | KÜHLER H2O 620 | Kingston Hyper-X 4x4GB DDR3 1600 MHz Dual-channel | R9 290 Crossfire, cooled by Arctic Accelero Hybrid | 2x OCZ Agility 3 60Gt RAID0 | Kovalevyjä ~13 TB | Gigabyte Z77X-UP7 | Corsair Obsidian 900D | Corsair AX1200i

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto