AfterDawn: IT-alan uutiset

Michiganin teknillisen yliopiston tiedemiehet etsivät aikamatkaajia Twitteristä

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 2.1.2014 13:01 Kommentteja (4)

Michiganin teknillisen yliopiston tiedemiehet etsivät aikamatkaajia Twitteristä

Michiganin teknillisen yliopiston (MTU, Michigan Technological University) tutkijaryhmä ryhtyi etsimään aikamatkaajia sosiaalisen median kautta.
Business Insider raportoi eilen Michiganin teknillisen yliopiston projektista, jossa tutkijaryhmä etsi todisteita aikamatkaajista sosiaalisen median kautta. Koska tiedemiehet pitävät aikamatkustusta edelleen teoriassa mahdollisena, tutkijaryhmä päätti käydä läpi sosiaalisessa mediassa julkaistuja viestejä nähdäkseen löytyisikö niiden joukosta toteutuneita tulevaisuuden ennustuksia, jotka viittaisivat aikamatkaajiin.

Tutkimus kohdistettiin Twitteriin, hakupalveluihin sekä Astronomy Picture of the Day -sivustoon. Etsittävien viestien aiheet rajattiin ISON-komeettaan sekä nykyiseen paaviin Fransiscukseen. Tarkoituksena oli löytää komeettaa koskevia viestejä ennen vuoden 2012 syyskuuta, jolloin komeetta havaittiin ensimmäisen kerran, sekä paavista kertovia viestejä ennen maaliskuuta 2013, jolloin paavi nimitettiin.
Yhtään viestiä ei löytynyt.

Seuraavaksi tiedemiehet julkaisivat itse Twitterissä viestin, jossa he pyysivät aikamatkaajia palaamaan ajassa taaksepäin ja merkitsemään viestinsä joko #ICanChangeThePast2 tai #ICannotChangeThePast2. Yhtään toivotuilla hashtageilla merkittyä tiedemiesten ilmoitusta aikaisempaa viestiä ei edelleenkään tarttunut tutkijoiden haaviin.

Vaikka tutkimus ei paljastanutkaan yhtään aikamatkaajaa, tutkijat listasivat useita syitä, miksi mahdolliset aikamatkaajat eivät olisi vastanneet viesteihin. Yhtenä mahdollisena syynä vastausten puutteelle pidettiin myös sitä, ettei tutkimus yksinkertaisesti ollut tarpeeksi kattava.

Mikäli tutkimus ansaitsee mielestäsi tarkemman syynin, raportti on ladattavissa täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

12.1.2014 13:51

Aikamatkustus on kyllä mahdollista tulevaisuuteen, mutta ajassa taaksepäin on kyseenalaista. Siis tarkoitan että kyseessä on minusta yksisuuntainen asia. Aikaa voidaan hidastaa tai jopa pysäyttää joissain olosuhteissa. Esimerkiksi aika kulkee hitaammin kylmässä ja suuressa painovoimassa. Aikahan on molekyylien liikettä.

Ihmiset haluaa teoriosoida ja kuvitella asioita, mutta on asioita joista ei pääse ohi. Aikaa on määritelty sellaiseksi että se on muutosta joka tapahtuu. Tapahtunutta muutosta kun ei voi enää peruuttaa, koska sekin vie aikaa. Ihan sama kuin ihminen haluaa uskoa elämään kuoleman jälkeen. Ihmisellä on mielenkiintoinen mielikuvitus joka tuo väriä elämäämme, mutta se ei tee asioista todellisia.

Ihan kuin tuossa uutisessa etsitään tästä päivästä merkkejä aikamatkustuksesta, koska jos se olisi mahdollista niin se on jo tapahtunut ja me voimme havannoida asian. Asian voisi huomata siten että joku ihminen tietää tai tekee asioita jotka eivät ole mahdollisia nykytilaanteessa.

Eli ei kannata etsiä ennustuksia. Kannattaa etsiä tekoja jotka eivät ole mahdollisia olemassa olevien tietojen ja teknologian avulla kyseisenä ajankohtana. Siis tarkastelkaa teknologista tai varallisuuden merkittävää hyppäämistä. Noita kannattaisi tutkia.

Tämä johtuu ihmisen itsekkäästä ja ahneesta perusluonteesta, joka on vallalla maailmassa. Jos tulevaisuuden ihminen haluaisi yhteiskunnan kehittyvän paremmaksi (utopia), niin aikamatkustaja ei tekisi näitä perustavaa laatua olevia virheitä joita me olemme jo tehneet. Koska hän tietäisi mikä meni vinoon ja hän voisi korjata asian. Mutta koska asiat menevät päin helvettiä maailmassa niin joko aikamatkustus taaksepäin ei ole mahdollista tai tulevaisuuden ihminen ei välitä meistä ihmisistä paskaakaan tai kuolimme sukupuuttoon ennenkuin aikamatkustus keksittiin.

Yksi asia johon kannattaisi kiinnittää myös huomiota on miksi ihmisen elinikää ei ole pidennetty tai asiaa tutkittu kunnolla vaikka se on yksi tärkeimmistä asioita jota ihminen arvostaa eli omaa elämäänsä. Miksi emme käytä varallisuutta parantaaksemme ja pidentääkseemme elämää, vai onko asia niin että se on jo tehty, mutta kontrolloidaan että kenen elämää parannetaan. Se olisi nykyihmisen luonteen mukaista. Paskat muista, kunhan minä itse. Ihmisen geenit kun on jo aika tiedossa ja niihin voidaan vaikuttaa.

Yksi mielenkiintoinen asia on virukset jotka aiheuttavat sairauksia. Missä on virukset jotka parantavat sairauksia? Evoluution satunnaisuus ei oikein päde, miksi?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.1.2014 @ 14:50

27.1.2014 22:53

Vaikka juttu onkin Daily Mailin, niin siinä on aika hyvät pointit miksei aikamatkustaminen tule olemaan koskaan mahdollista.


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

38.1.2014 00:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:
Vaikka juttu onkin Daily Mailin, niin siinä on aika hyvät pointit miksei aikamatkustaminen tule olemaan koskaan mahdollista.
Netflixistä löytyy läjä Hawkingin dokumentteja, joista yhdessä puitiin tuota "koetta" ja aikamatkustusta yleensä. Kannattaa vilkaista, jos asia kiehtoo edes jollain tasolla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.1.2014 @ 00:40

48.1.2014 00:39

Tupla

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.1.2014 @ 00:40

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto