Kulttuuriministeri harkitsisi piraattiliikenteen hidastamista

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.10.2013 09:01 Kommentteja (24)

Kulttuuriministeri harkitsisi piraattiliikenteen hidastamista Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) kertoi Tekijänoikeusfoorumissa haluavansa uudistaa tekijänoikeuslakia niin, että luovien alojen työntekijät saisivat töistään kohtuullisia korvauksia. Hallitusohjelmaan on määritelty tekijänoikeuslakia muutettavaksi niin, että tekijänoikeuksien siirtämisen edellytyksenä olevat ehdot määritellään aiempaa tarkemmin.
Kohtuullisen korvauksen lisäksi Arhinmäki haluaa löytää vastauksen piratismi-kysymykseen. Lääkkeenä piratismin vähentämiseksi hän piti palveluntarjoajien estämistä. Se on kuitenkin ongelmallinen keino, koska silloin pitäisi määritellä missä menee netin käytön rajoittamisen raja. Lisäksi silloin voidaan puuttua laillisesti jaossa olevan materiaalin levittämiseen.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on vaatinut hallitukselta lainsäädäntömuutoksia, jotka mahdollistaisivat laittomien palveluiden toimintaan puuttumisen.

Arhinmäki haluaisi puuttua piratismiin keinoilla, jotka kunnioittaisivat myös ihmisten vapauksia. Tällainen menetelmä voisi olla piraattipalveluilla vierailevien yhteyden tarkoituksellinen "kuristaminen". Hänen arvionsa mukaan hidas yhteys tekisi tiedostojen luvattomasta jakelusta epämielekästä ja kannustaisi laillisten palveluiden käyttöön.Arhinmäen mukaan tekijänoikeuslain uudistamista aiotaan valmistella Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteesta riippumatta.

Päivitys. Poistettu tulkinta, jonka mukaan hidastus koskisi koko liittymää.
Päivitys #2. Arhinmäki on selventänyt, että yhteyden hidastaminen koskisi piraattipalveluiden ja käyttäjän välistä yhteyttä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

24 kommenttia

129.10.2013 09:41

Ei taida kovin hyvin tulla toimimaan, monet pelit ja sovellukset esim Spotify ja Skype käyttävät P2P:tä, joten tämän protokollan käyttämisestä johtuva hidastaminen vaikuttaisi juurikin näihin laillisiin palveluihin.

Moniin torrent-sovellukseen saa pakotettua salauksen päälle (kevyt mutta kuitenkin), niin onko operaattoreilla lupa murtaa tämä salaus jotta voidaan tarkistaa onko materiaali laittomassa levityksessä ja hidastaa yhteyttä. Tämäkin voidaan kiertää esimerkiksi leechboxeilla, johon tiedostot lähetetään pääasiallisesti http:llä tai ftp:llä jonka jälkeen tiedostoa jaellaan ulkomaiselta palvelimelta.

Todennäköisesti aika paljon saisivat hidastaa esimerkiksi P2P-verkon lähetystä, sillä vaikka uppi olisikin useamman megan sekunnissa, ei jakonopeudessa päästä kuin muutamiin kiloihin, olettaen ettei jakaja ole ainoa(tai yksi ainoista) lähde.

Niin kauan kun mennään linjalla, että halutaan estää tai hidastaa niin tehdään väärin, sillä se poistaa yhden mahdollisuuden löytää uusia artisteja tai pelejä jotka voi myöhemmin ostaa. Lisäksi monet tv-sarjat laahaavat televisiossa jäljessä toista vuotta tai kaikkia tuotantokausia ei koskaan näytetä loppuun vaan jossain välissä pätkästään keskeltä ja alotetaan uusinnat alusta.

Ja tottahan se on, että on ihmisiä jotka warettavat ja löytävät jotain mistä tykkäävät, eivät koskaan osta sitä. Onko syynä sitten, että ei vaan kiinnosta maksaa. Vai onko 50€ liikaa pelistä opiskelijalle jolle jää 200-400€ käteen kaikkien kulujen jälkeen elämiseen kuukaudessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 09:43

Jos et osaa, teeskentele.

229.10.2013 09:46

Aivan kuten jorgga sanoi taitaapi olla haitat suurempia kuin hyödyt, tuli taas mieleeni iänikuinen vertaus autoon, eli hidastetaanko "oletetun" rattijuopon autoakin jotta onnettomuuksia ei pääse sattuun, eipä toimi moinen miksi sitten nettiliittymä olisi poikkeus? Paavo mietippä hetken aikaa asiaa uudestaan.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

329.10.2013 10:07

Jotenkin omaan korvaan kuulosti taas hieman epädemokraattiselta ratkaisulta. Poliitikko pohtii tietyn toimialan oikeuksien parantamista ja on ajatellut vaihtoehtoja jotka menevät vähintäänkin harmaalla alueella, ellei jopa suoranaisesti aiheuta tarpeetonta estettä ihmisten sananvapaudelle. Jos tätä tietä oikeasti pidetään varteenotettavana vaihtoehtona, niin Kiinasta varmastikin löytyy konsultaatioapua sananvapauden tukahduttamisessa.

Tietenkin miljoona kertaa asiasta ovat jo ihmiset maininneet, mutta voisiko olla ihan mahdoton ajatus että nämä "luovien alojen työntekijät" tekisivät niin kuin mikä tahansa normaali liiketoiminta ja keksisivät toimivan ansaintasmallin ilman valtion apua. Jotenkin menettää uskottavuutta nämä "luovat" ihmiset, kun eivät edes toimivaa ansaintamallia pysty keksimään.

429.10.2013 10:19

Nyt alkaa kyllä mennä vähän turhan naurettavaksi tää touhu :O
Miksei etsi muuta työtä jos ei kerran artisti tienaa tarpeeksi.

Elämme ylihinnoittelun kulta aikaa musiikki, elokuva ja peliteollisuuden osalta ja ihmettelevät mikseivät ihmiset halua maksaa.
Se että kustantajat sun muut yhtiöt ryöstävät artistien tulot ei ole kuluttajan vika.

Ehkä pitäisi alkaa katsomaan hieman kysynnän ja tarjonnan puolelta että mikä mättää.
Jos on yli 95% tuotannosta sontaa jota ei kukaan halua kuunnella, nähdä tai olla missään tekemisissä niin miksi maksaa turhasta.

Markkinointi on harhaanjohtavaa ja sen perusteella ei voi elokuvaa, peliä tai musiikkia oikeasti tänäpäivänä ostaa.

Yksi hyvä biisi ei tee albumista 20e+ arvoista
Hieno traileri ei tee elokuvan näkemisestä 15 euron arvoista, yli 15e jos haluaa omakseen.
Elokuvat ja sarjat noudattavat lähes aina samaa kaavaa! (mies hero, vaimo ja lapsi, pahikset. draamassa vaimo ja lapsi kuolee mies kostaa, romanttisessa parisuhdeongelmia jotka korjaantuvat, jännityksessä lapsi vaeltaa yksin pimeään, Actionissä lapsi ja vaimo kaapattu) Joka ikinen "jännitys" leffa perustuu vajaaseen lapseen tai muuhun "hahmoon" joka varta vasten yrittää tappaa itseään.

Kaikki ihmiset eivät ole aivottomia idiootteja jotka hyväksyy pakotetut juonenkäänteet tai jatkuvasti uudestaan käytetyt konseptit.

Peliteollisuus on pahin kaikista. tekevät pelit konsolille, julkaisevat ne keskeneräisinä ja myyvät lopun sisällön lisähintaan. PC pelit on kiirehdittyjä porttauksia, usein satoja bugeja joista tosi usein yli kymmenkunta tekee koko pelin yksinkertaisesti kelvottomaksi.
Konseptit monesti hyviä ja toteutus järkyttävää.
Kymmeniä pelejä joissa on hiiren kiihdytykset koodattu niin että niitä ei saa edes kytkettyä pois, omalta osaltani nämä pelit ei ole minkään arvoisia koska en niitä yksinkertaisesti pysty pelaamaan.
"Hitti" pelit tehdään vartavasten hyvää markkinointia varten, Kaikki raha käytetään cut sceneihin ja varsinainen peli osuus on kopiotu edeltäjästä tai muuten vain tehty v*tuiksi.
Lisätään kaatuva muuri joka on pakko ampua matalaksi ja kutsutaan sitä dynaamisesti tuhoutuvaksi pelimaailmaksi. Lyödään pelimoottoriin 2.0 leima ja myydään peli alaikäisille lapsille jotka vielä uskovat markkinoitiin.

Early access on tuonut mukanaan paljon hyvää mutta tosi paljon pahaakin. Monet Idie koodajaat tuovat jatkuvasti loistavia pelejä early access rahoitettuina mutta nyt on isommatkin studiot alkaneen kiinnostua tästä, puhumattakaan kick starterista. Luvataan hunajaa ja tarjotaan kasa lehmän


SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

529.10.2013 10:32

ei taida vasemmistoliittoa kiinnostaa pienen ihmisen asia kun kokoomuksen kanssa hallitukseen ja sit kun saadaan vähän lobbausta isoilta mediayhtiöiltä niin taas kansa unohtuu.

olen pettynyt syvästi arhinmäkeen tosin jo pressanvaaleissa tuli äänestettyä kakkosta ;)

629.10.2013 11:13

Lainaus:
Elämme ylihinnoittelun kulta aikaa musiikki, elokuva ja peliteollisuuden osalta ja ihmettelevät mikseivät ihmiset halua maksaa

Internet on mielestäni tiputtanut hintoja. Voit helposti kilpailuttaa ostoksesi ja ostaa sieltä mistä sen halvimmalla saa. Enää ei tarvitse ostaa ylihinnoiteltuja tuotoksia kylän ainoasta putiikista. Lisäksi pelien, musiikin ja leffojen hinnat tippuvat usein hyvin nopeasti julkaisun jälkeen.
Lainaus:
Yksi hyvä biisi ei tee albumista 20e+ arvoista

Melkein kaiken musiikin voi nykypäivänä testata laillisesti ja ilmaiseksi esimerkiksi spotifyssä. Lisäksi melkein kaiken musiikin voi sen testikuuntelun jälkeen ostaa yksittäisinä kappaleina.
Lainaus:
Jos on yli 95% tuotannosta sontaa jota ei kukaan halua kuunnella, nähdä tai olla missään tekemisissä niin miksi maksaa turhasta.

No miksi sitä paskaa pitää sitten ladata koneelle edes laittomasti?
Lainaus:
Lisäksi monet tv-sarjat laahaavat televisiossa jäljessä toista vuotta tai kaikkia tuotantokausia ei koskaan näytetä loppuun vaan jossain välissä pätkästään keskeltä ja alotetaan uusinnat alusta.

Ihan mielenkinnosta olisi kiva saada muutama esimerkki sarjoista jotka lahaavat paljonkin jäljessä. Itse en nykyisin paljon tv:tä katso, mutta perstuntuntumalla voisin sanoa että nykyisin sarjat ilmestyvät hyvinkin nopeasti jopa tänne kylmään pohjoiseen.

las ballenas son el camino

729.10.2013 11:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Lainaus:
Lisäksi monet tv-sarjat laahaavat televisiossa jäljessä toista vuotta tai kaikkia tuotantokausia ei koskaan näytetä loppuun vaan jossain välissä pätkästään keskeltä ja alotetaan uusinnat alusta.

Ihan mielenkinnosta olisi kiva saada muutama esimerkki sarjoista jotka lahaavat paljonkin jäljessä. Itse en nykyisin paljon tv:tä katso, mutta perstuntuntumalla voisin sanoa että nykyisin sarjat ilmestyvät hyvinkin nopeasti jopa tänne kylmään pohjoiseen.
Hirveästi en itsekään enään nykyisin televisiota katso, mutta esimerkiksi V:stä ei tainnut tulla suomessa koskaan toista tuotantokautta. Vanhemmista sarjoista joita myös nykypäivänä on välillä näytetty esim Stargate SG-1 on aina jäänyt johonkin tuotantokauteen 8 tms, tästä spinoffia Atlantista ei ole nähty jaksoakaan.

Merlinistä on nähty 1 kausi viidestä, koko sarjakin on päättynyt jo. Nikitasta menossa 1. kausi ja 3. kausi päättynyt/tauolla jenkeissä.

En tiedä miten noi jossian netflixissä on.

Jos et osaa, teeskentele.

829.10.2013 11:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Ihan mielenkinnosta olisi kiva saada muutama esimerkki sarjoista jotka lahaavat paljonkin jäljessä. Itse en nykyisin paljon tv:tä katso, mutta perstuntuntumalla voisin sanoa että nykyisin sarjat ilmestyvät hyvinkin nopeasti jopa tänne kylmään pohjoiseen.
Ehkäpä ei kannattaisi sanoa perstuntumalla jos ei itse "alaa" tunne. Esimerkiksi Housen viimeinen tuotantokausi alkoi 3.10.2011 jenkkilässä. Ja suomessa Housen päätöskausi alkoi 29.7.2013. Mielestäni tuo on jo melko iso ero. Toki poikkeuksiakin löytyy kuten Walking Dead ja kumppanit, jotka tulevat viikon päästä ensiesityksestä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 11:49

929.10.2013 11:55

Friis itse en ole koskaan ennen joutunut maksamaan 350 vanhaa markkaa puolivalmiista pelistä.
Ja siihen aikaan kun ne pelit joutui vielä kaupasta hakemaan niin ne suurimmaksi osaksi toimikin ilman viittä päivitystä.

Se että musiikkia saa suoratoisto palveluissa ja online kaupoissa on hyvä juttu mutta se että tulot on tippunut johtuu juurikin siitä että kukaan ei maksa siitä roskatuotannosta enään. Siitä on ihan turha piraatteja syyttää.

Ja mitä siihen roskatuotantoon tulee niin harvoin sitä elokuvaa voi katsoa maksamatta siitä. Mainonnan perusteella on tullut ostettua useasti elokuvia ja joukosta löytyy paljon skeidaa jota ei jaksa edes katsoa kokonaan. Televisiota en katso juurikaan koskaan mutta sen verran sivusta nähnyt että kyllä useat sarjat vaan laahaavat perässä muutamia hitti sarjoja lukuunottamatta.
Ihan ymmärrettävää jos ei ole tarpeeksi kysyntää mutta kummallista kun nykyään näyttää joutuvan katsomaan enemmän mainoksia kun ohjelmaa.

Internet on pudottanut hintoja kulutus tavaran osalta mutta digitaalinen jakelu nostaa hintoja jatkuvasti.

Ja kun ne hinnat tippuvat niin harvoin silloinkaan kuvastavat tuotteen arvoa. Tuotantoa pusketaan ulos liukuhihnalta ja se näkyy laadussa.

On niitä luotettaviakin suuria kustantajia/tuottajia nykyään viihde markkinoilla mutta kokoajan vähemmän ja vähemmän.


SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

1029.10.2013 11:59

Lainaus:
Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) kertoi Tekijänoikeusfoorumissa haluavansa uudistaa tekijänoikeuslakia niin, että luovien alojen työntekijät saisivat töistään kohtuullisia korvauksia.

Tuohan olisi hieno asia, mutta kenestä oikein on kyse?
Viihdeteolisuudesta vai siitä työtä tekevästä artistista?
Viihdeteollisuus kun riistää sekä artistia että kuluttajaa.

Lainaus:
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on vaatinut hallitukselta lainsäädäntömuutoksia, jotka mahdollistaisivat laittomien palveluiden toimintaan puuttumisen.

TTVK ry ajaa omaa ja levyteollisuuden asiaa, se ei tue millään tavalla luovan alojen todellisia työntekijöitä.

Lainaus:
Internet on mielestäni tiputtanut hintoja.

Ei ole mitenkään vaikuttanut siellä kaupassa olevien tuotteiden hintaan. Edelleen uutuus elokuvat maksaa siellä järjettömiä jopa yli 20€ hintoja.

Lainaus:
Lisäksi pelien, musiikin ja leffojen hinnat tippuvat usein hyvin nopeasti julkaisun jälkeen.

Riippuu hieman mikä on se nopeasti. Onko puoli vuotta nopeasti?

Pirattina se on heti saatavilla. Pitäiskö odottaa sitä tuotetta puoli vuotta että saisi edelleen maksaa ylihintaa ja vielä haittaavalla DRM suojattuna.

Sitten on vielä se asia että useat pelit edes yksinpelit eivät enään toimi ilman internettiä. Itse en suostu kytkemään pelikonetta mistään syystä internetiin. Kyse on ihan tietoturva ja yksityisyys asioista. Josta johtuen suurin osa peleistä on minulle käyttökelvottomia niiden internet DRM takia. Jonka takia en voi pelejä ostaa. Osa pelaajista on ostanut pelit ja kun se ei edes toimi halutulla tavalla DRM takia niin he ovat ladanneet saman pelin piraattina, koska se piraatti toimii paremmin.

Siis piraatti on usealla tavalla parempi tuote kuin se laillinen versio, myös silloin kun hinnasta ei ole kyse. Saatavuus ja toimivuuskin on parempi.

Lainaus:
Kun elokuva julkaistaan, esitetään se ensimmäisenä elokuvateattereissa. Muutaman kuukauden odottelun jälkeen elokuvasta julkaistaan DVD/Blu-ray. Kun teatteriesityksistä ja DVD-myynnistä on saatu nyhdettyä tarpeeksi rahaa, voivat televisiokanavat alkaa esittää sitä.

Valitetaan piratismista kun tehdään tälläista. Piraatti on saatavilla heti, mutta se laillinen kunniallinen kuluttaja saa odotella kuukausia ja joissain tapuksissa jopa vuoden että se viihde on saatavilla halutulla tavalla. Piratismi on tekosyy tehdä jotain muuta kuin viihdeteollisuuden pitäisi tehdä. Viihdeteollisuuden pitäisi tarkistaa hinnat, saatavuuden ja toimivuuden tuotteissaan. Eikä vain syytellä piratismia joka on heidän itsensä aiheuttama ongelma, koska eivät ole korjanneet noita kolmea asiaa.

Lainaus:
No miksi sitä paskaa pitää sitten ladata koneelle edes laittomasti?

Aika tyhmä kysymys, mutta vastataan. Jos 95% on paskaa niin sen hyvän 5% löytäminen sen paskan joukosta on vaikeaa. Jolloin on järjetöntä ostaa niitä tuotteita jos 95% siitä rahasta menee hukkaan, vaan parempi etsiä ilmaisella se hyvä ja ostaa vain se 5%.

Lainaus:
Itse en nykyisin paljon tv:tä katso, mutta perstuntuntumalla voisin sanoa että nykyisin sarjat ilmestyvät hyvinkin nopeasti jopa tänne kylmään pohjoiseen.

Minusta myös ne tulee aika hyvin, mutta vain maksullisiin kanaviin. Ilmaiskanavissa ne laahaa perässä aika paljon.

Kaikki nuo ongelmat johtuu:

1. Saatavuus jota on tahallisesti vaikeutettu viihdeteollisuuden puolelta.
2. Hinta joka on aivan liian korkea uusille tuotteille.
3. Toimivuus joka on jopa käyttökelvon voimakkaiden DRM takia ja jotka loukkaa kuluttajan oikeuksia.

Kaikki tuo siis viihdeteollisuuden tekoja eli ovat itse aiheuttaneen koko piratismi ongelman itselleen. Vaikka he nyt hieman koittaa korjata asioita laillisilla internet palveluilla, niin edelleen perusasiat ovat täysin perseellään heidän omassa liiketoiminnassa.

Vahinko jota viihdeteollisuus tekijäoikeus suojelun kautta aiheuttaa yhteiskunnalleon niin suuri että sitä ei voi edes rahassa mitata. Monet kuluttajalle tulevat hyvät asiat on tapettu viideteollisuuden piratismin metsästyksen nimissä. Viihdeteollisuuden toiminta jarruttaa teknologista kehitystä omien liiketalous etujen nimissä.

Koko tekijäoikeus on käytännössä sitä että joku yksittäinen taho hakee etua itselleen muiden kustannuksella. Itse olen sitä mieltä että artistin tulisi saada työstään palka mutta ei koskaan niin että se on kaikille muille yhteiskunnan kansalaisille haitallista. Artisti ei ole mikään suojatyöpaikka. Joudutaan me muutkin ihmiset vaihtamaan ammattia kun työt loppuvat.

Koko tekijäoikeuslaki tosiaan vaatii muutoksia mutta ei sen viihdeteollisuuden takia, vaan sen artistin ja kuluttajan oikeuksien takia.

Itse en hyväksy piratismia missään muodossa, mutta en myöskään hyväksy viihdeteollisuuden tekoja joilla se on aiheuttanut valtavasti haittaa kuluttajille, vain omien etujensa suojelemisessa keinoilla jotka ovat kyseenalaisia ja yhteiskuntaa vahingoittavia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 12:26

1129.10.2013 12:18

Jaa, mitenkäkö eroon piratismista, helppoa: tuotteet asiakkaan ulottuville helpommin, halvemmin ja nopeammin!

Nykytilanne:
- saatavuus on parantunut mutta silti huono. Kaupoista saatava vain hittituotteet ja yleensä uusimmat hirmuisilla hinnoilla esim. sarjaboksit saattaa maksaa jopa 50.
- saatavuus. Tuotteet myynnissä vain rajallisen ajan. Kun tuote loppuu (näin käy myös laillisissa lataamoissa?!!!) on koitettava löytää käytettynä. Suosittu tuote niin sellaista ei löydy (ja jos löytyy niin kiskurihinnalla). Toinen mainittava asia esim. sarjojen kohdalla: aloitetaan sarjaboksien myynti mutta lopetetaan se heti alkuunsa -> loppujaksot hankittava muualta.
- aluekoodit (R1, R2 yms). Rajoittavat tuotteen saatavuutta ja toimivuutta aivan liikaa. Lisäksi ne hidastavat tuotteen saatavuutta. Esim ennakkovarasin Hobbit elokuvan pidennetyn version, julkaisu ensi kuussa. Piraatit pääsivät tätäkin katsomaan jo viime viikonloppuna. Ihan Vitun Reilua Meininkiä????
- toimituskulut. Fyysisten toimituskulujen määrä pitäisi määritella kaupoille uusiksi ympäri maailman. Esim. etsimäsi elokuva lötyy Amazon.com:sta hintaan 6€, siihen postit päälle 30€ *facepalm"

Yli yksinkertaisesti:
-hinnat alas, toimituskulut liikkeille edullisemmaksi (vaikka sitten toimitusnopeuden kustannuksella), aluerajoitukset pois kokonaan, saatavuutta paremmaksi (eritoten nettipalveluissa, minkä laitetta myyntiin/vuokralle, ette ota sitä sieltä pois!). Lisäksi kun elokuva tulee myyntiin niin sen pitäisi tapahtua samalla kellonlyömällä ympäri maailman!

Toisin sanoen firmojen pyörittäjät/to-pellet: tärkeimmäksi toiminnaksi asiakas, ei vuotuiset voittejen Kasvattamiset (pärjäsitte edellisen vuoden vähemmällä, pärjäättä siis tämänkin vuoden samalla). Parhaat menestykööt, loput puljut kuolkoot pois =/


Vielä yksi juttu. TV:ssä on vuosikaudet näytetty sarjoja ja elokuvia joita nyt moni haluaisi nähdä/ostaa kokoelmiinsa. Nyt nuo tekstitykset edullisesti myyntiin (luulisi TV-kanavatkin siitä jotain hyötyvän (vertaa: nyt ne vaan pölyyntyvät varastoissa(?))), jotta maahantuojien ei tarvitse niitä teettä alusta asti uudestaan. Tuokin varmasti laskisi jo hiukan lopputuotteen kokonaishintaa puhumattakaan myyntiin tulevien suomijulkaisujen määrän kasvusta

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 12:23

1229.10.2013 12:22

Lainaus:
Hirveästi en itsekään enään nykyisin televisiota katso, mutta esimerkiksi V:stä ei tainnut tulla suomessa koskaan toista tuotantokautta.

V:llä ei tainnut olla katsojia jenkeissä eikä suomessa, joten sen näyttämättömyyteen oli varmaan taloudelliset perusteet.

Lainaus:
Ehkäpä ei kannattaisi sanoa perstuntumalla jos ei itse "alaa" tunne. Esimerkiksi Housen viimeinen tuotantokausi alkoi 3.10.2011 jenkkilässä. Ja suomessa Housen päätöskausi alkoi 29.7.2013.

No ilmeisesti tiedän kuitenkin paremmin. Housen 8. eli viimeinen kausi alkoi suomessa 10.1.2012, eli noin pari kuukautta ensiesityksestä.

las ballenas son el camino

1329.10.2013 12:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Hirveästi en itsekään enään nykyisin televisiota katso, mutta esimerkiksi V:stä ei tainnut tulla suomessa koskaan toista tuotantokautta.

V:llä ei tainnut olla katsojia jenkeissä eikä suomessa, joten sen näyttämättömyyteen oli varmaan taloudelliset perusteet.

Lainaus:
Ehkäpä ei kannattaisi sanoa perstuntumalla jos ei itse "alaa" tunne. Esimerkiksi Housen viimeinen tuotantokausi alkoi 3.10.2011 jenkkilässä. Ja suomessa Housen päätöskausi alkoi 29.7.2013.

No ilmeisesti tiedän kuitenkin paremmin. Housen 8. eli viimeinen kausi alkoi suomessa 10.1.2012, eli noin pari kuukautta ensiesityksestä.
Piratebay:sta sen tuona ajankohtana alkoi saamaan :p...No ikävä kyllä monet sarjat alkavat suomessa n. vuoden viiveellä (lue maksukanavilla) ja sitten vapailla kanavilla about 2 vuotta on se viive...

Mutta jos vain viihdeteollisuus haluaisi olisi se viive marginaalinen, ongelmaksi tietysti tulisi esim: HD matskun kaistan leveys että se toimisi kaikilla "pätkimättä" että hinta on useimmille se ratkaiseva tekijä...

Peliteollisuus on jo ampunut itseään jalkaan...ennen demot tulivat järjestään 2-3 vko aikaisemmin kuin peli jolloin pystyi "testaamaan" olikos peli minulle tarkoitettu vai oliko se kuraa jne...nyt se tulee 2-3 vko julkasiun jälkeen...monet warettavat pelin ja testaavat sen ja jos paska lentää se roskiim ja jos hyvä se ostetaan..näin se vain nykyään menee.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 12:33

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1429.10.2013 12:37

Lainaus:
V:llä ei tainnut olla katsojia jenkeissä eikä suomessa, joten sen näyttämättömyyteen oli varmaan taloudelliset perusteet.

Siis viihdeteolisuus päätti asiasta kuluttajan puolesta. Itse olen myös törmännyt samaan ilmiöön eli halunnut katsoa jotain eikä sitä myydä missään. Olen ostanut välillä amerikasta ja austraaliasta TV-sarjoja kun ei ole muualta löytynyt. Kerran en löytänyt koko TV-sarjaa mistään eli sitä ei koskaan tuotu edes myyntiin. Internetistä se kuitenkin löytyi piraattina.

Sama asia hieman kirjojen kanssa eli julkaisijat päättää kuluttajien puolesta mitä kirjoja on myynnissä. Josta johtuen kirja kulttturissa on tekijäoikeusiin liittävä kato. Siis uutuuksia löytyy tiettyjä vuosia ja sen jälkeen tulee vuosikymmenien puute eli kirjoja ei ole saatavilla ennen kuin niiden tekijäoikeusaika loppuu. Siis pitkä tekijäoikeus on haitallista kulttuurin saatavuuden kannalta. Koska kulttuuria tehdään liiketalouden ehdoilla ei sen mukaan mitä kuluttajan haluaisivat. Vaikea ostaa jotain jos sitä ei edes myydä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 12:41

1529.10.2013 12:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
V:llä ei tainnut olla katsojia jenkeissä eikä suomessa, joten sen näyttämättömyyteen oli varmaan taloudelliset perusteet.

Siis viihdeteolisuus päätti asiasta kuluttajan puolesta.
Tavallaan kyllä kuluttajat päättivät etteivät halua katsoa tuollaista huttua. Jos ohjelmalla olisi ollut katsojia se pyörisi varmaan vieläkin. Haluat tai et, kyse on silti liiketoiminnasta. Ei hyväntekeväisyydestä.las ballenas son el camino

1629.10.2013 13:34

Lainaus:
Haluat tai et, kyse on silti liiketoiminnasta. Ei hyväntekeväisyydestä.

Siis kyse ei ole taiteesta tai kulttuurista, kyse on liiketaloudellisista voitoista. Sanoisivat ne lobbaajat tämän myös päättäjille. Eikä puhuisi pehmoisia kuinka olla sen kulttuurin ja artistien asialla. Kyse on isojen yritysten liiketaloudellista voitoista. Usein vielä nämä yritykset ovat USA:sta, ei Suomesta.

Eikö meidän suomalaisten pitäisi katsoa sitä että mikä on Suomen kansan etujen mukaista, eikä sitä mikä on Amerikkalaisen yritys liiketalouden etujen mukaista. Etenkin silloin kun on käynyt ilmi että se USA ei kunnioita muiden valtioiden ja niiden kansalaisten oikeuksia lähes olenkaan. Vaikka on hienoa olla "kunniallinen" niin ei kannata olla typerä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 13:51

1729.10.2013 13:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
Haluat tai et, kyse on silti liiketoiminnasta. Ei hyväntekeväisyydestä.

Siis kyse ei ole taiteesta tai kulttuurista, kyse on liiketaloudellisista voitoista. Sanoisivat ne lobbaajat tämän myös päättäjille. Eikä puhuisi pehmoisia kuinka olla sen kulttuurin ja artistien asialla. Kyse on isojen yritysten liiketaloudellista voitoista. Usein vielä nämä yritykset ovat USA:sta, ei Suomesta.

Eikö meidän suomalaisten pitäisi katsoa sitä että mikä on Suomen kansan etujen mukaista, eikä sitä mikä on Amerikkalaisen yritys liiketalouden etujen mukaista. Etenkin silloin kun on käynyt ilmi että se USA ei kunnioita muiden valtioiden ja niiden kansalaisten oikeuksia lähes olenkaan. Vaikka on hienoa olla "kunniallinen" niin ei kannata olla typerä.
Nyt ollaan taas aika pahasti aiheen sivussa. Kyllä, joku voi sanoa että V sarjan uudelleen lämmitetty versio on kulttuuria ja taidetta. Mutta ei se tarkoita sitä, että sitä pitää telkkarissa tappiolla näyttää. Ja eihän kyse ole siitä että sarjan kaikki kopiot olisi missään roviolla poltettu. Sarja on edelleen saatavilla DVDnä, bluraynä ja varmaankin myös VODdina.

las ballenas son el camino

1829.10.2013 14:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
V:llä ei tainnut olla katsojia jenkeissä eikä suomessa, joten sen näyttämättömyyteen oli varmaan taloudelliset perusteet.

Siis viihdeteolisuus päätti asiasta kuluttajan puolesta.

Tavallaan kyllä kuluttajat päättivät etteivät halua katsoa tuollaista huttua. Jos ohjelmalla olisi ollut katsojia se pyörisi varmaan vieläkin. Haluat tai et, kyse on silti liiketoiminnasta. Ei hyväntekeväisyydestä.


Kyllä se on viihdeteollisuuden pamput jotka tekevät noita lopetuspäätöksiä ilman järellisiä faktoja. Nykykriteeri tuntuu olevan jotain tälläistä: "sarjalla oltava 100.000.000 katsojaa ensimmäisen kauden aikana, muuten ei kannata". Esim. Farscape ja Firefly sarjoilla oli katsojia mutta menivät sitten ja lopettivat nekin kesken mukamas tappiollisina. Hitto, edes X-Files ei jatkuisi ensimmäista kautta pidemmälle jos sitä alettaisiin tekemään vasta nyt =/
Isoin ongelma tämän päivän sarjatuotannoissa on se, että heti alusta asti yritetään tehdä jotain 10-tuotantokauden rahastusnimikettä joista sitten yli 90% loppuu kesken (1. kauden).
V_remake:hän menee juuri tähän kastiin; yhtä pikku ideaa koitettiin venyttää 3-4 tuotantokauden mittaiseksi spektaakkeliksi vaikka homma olisi saatu kunnialla paljon vähemmälle jaksomäärällä (vertaa originaali V).
Alkaisivat tuottaa sarjoja yhden tuotantokauden taktiikalla (jossa tarina alkaa ja loppuu). Sitten, JOS menekkiä, niin mietitään toinen alku ja loppu seuraavalle kaudelle.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 14:13

1929.10.2013 14:58

Lainaus:
Nyt ollaan taas aika pahasti aiheen sivussa.

Niin ollaan mutta ihan hyvä että keskustellaan asiasta ja löytyy erilaisia näkökulmia.

Tuolla oli hieman samaa asiaa eri näkökulmasta.
http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutis...smivaroituksiin

Itse olen kanssa huomannut että jotkut parhaiksi arvostellut TV-sarjat on aika usein lopettu koska ne eivät ole sitä yleiseen keskiluokkaan vetoavaa ihmissuhde dramaa tai komediaa, jota pystyy tekemään halvalla. Usein scifi, toiminta ja kauhu ovat sellaisia että ne eivät saa paljon katsojia mutta ne ovat silti olleet hyvin arvostettuja ja hyvin tehtyjä TV-sarjoja.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 15:07

2029.10.2013 15:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:
Ei taida kovin hyvin tulla toimimaan, monet pelit ja sovellukset esim Spotify ja Skype käyttävät P2P:tä, joten tämän protokollan käyttämisestä johtuva hidastaminen vaikuttaisi juurikin näihin laillisiin palveluihin.
Arhinmäki on varmaan käynyt Soneran metsästys reissulla ja ymmärtää nyt paremmin Skypen olevan varsinainen piraatti palvelu.

Mitähän seuraavaksi...

-Make-

2129.10.2013 17:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mniskane:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:
Ei taida kovin hyvin tulla toimimaan, monet pelit ja sovellukset esim Spotify ja Skype käyttävät P2P:tä, joten tämän protokollan käyttämisestä johtuva hidastaminen vaikuttaisi juurikin näihin laillisiin palveluihin.
Arhinmäki on varmaan käynyt Soneran metsästys reissulla ja ymmärtää nyt paremmin Skypen olevan varsinainen piraatti palvelu.

Mitähän seuraavaksi...
aivan varmasti suomessakin kaikki jotka soittelevat skypellä kymmeniä tunteja viikossa ulkomaille soittaisivat myös soneran liittymällä vaikka lasku olisikin satoja ellei tuhansia euroja per kk ;)

2229.10.2013 23:50

Kyllä Sonera ja kumppanit ovat jo vuosi tolkulla hidastelleet kuluttajien nettiliittymiä, varsinkin mobiilinetin puolella. Ja aivan varmasti vapaaehtoisesti. Tästä ei voi liikenne pahentua ... :|

Kyllä ei voi muuta kuin ihmetellä TTVK toimintaa ja sen saamaa vaikutusvaltaa kun se ei kuitenkaan edusta kaikkea sisällöntuottajia, niitä suurimpia amerikkalaisia semmoisia. Joo joku täällä huomattaa entä suomalaiset studiot? Aivan kaikki ne on ostettu rapakon taakse Katri Helenoineen. Tai about melkein kaikki.

Mutta missä Nuppi luuraa ?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 23:51

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

2330.10.2013 08:23

Hmmm... tarkoittaako Arhimäki tällä ehdotuksella streaming- ja filehost-palveluita? Bittorrenttia ja muuta P2P:tä on erittäin vaikea rajoittaa liikenteen kryptauksen ja monien IP-osoitteiden takia rajoittamatta itse protokollaa. Index-sivujen hidastaminen ei varmasti tuota toivottua tulosta kun ihmiset voivat käyttää proxyja ja/tai https-liikennettä. Sivun lataaminen ei nyt kuitenkaan kestä hidastuksista huolimatta kauan.

Streaming-palveluihin tämä voisi toimia, mutta ne palvelut joihin olen itse törmännyt eivät ole hostanneet videoitaan itse. Tässä taas päästään siihen ongelmaan, että miten se piraattisivu määritellään ja mitä lähdetään "melkein sensuroimaan" kun kaikki on hajautettua. Filehosteissa on vähän sama ongelma. Itse en ole noihin koskaan rahaa laittanut, joten latausnopeudet ovat aina olleet säälittävät.

Jos minun pitäisi itse valita vitsani, niin kannattaisin Arhimäen ehdotusta ihan sen takia, että se ei varmasti tule toimimaan piraattien hidastajana. Ehkä tämä on kuitenkin omiaan painostamaan/kannustamaan viihdeteollisuutta palveluiden parantamisessa kun heillä on tämä liikenne-etu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2013 @ 08:27

2430.10.2013 10:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Hmmm... tarkoittaako Arhimäki tällä ehdotuksella streaming- ja filehost-palveluita? Bittorrenttia ja muuta P2P:tä on erittäin vaikea rajoittaa liikenteen kryptauksen ja monien IP-osoitteiden takia rajoittamatta itse protokollaa. Index-sivujen hidastaminen ei varmasti tuota toivottua tulosta kun ihmiset voivat käyttää proxyja ja/tai https-liikennettä. Sivun lataaminen ei nyt kuitenkaan kestä hidastuksista huolimatta kauan.

Streaming-palveluihin tämä voisi toimia, mutta ne palvelut joihin olen itse törmännyt eivät ole hostanneet videoitaan itse. Tässä taas päästään siihen ongelmaan, että miten se piraattisivu määritellään ja mitä lähdetään "melkein sensuroimaan" kun kaikki on hajautettua. Filehosteissa on vähän sama ongelma. Itse en ole noihin koskaan rahaa laittanut, joten latausnopeudet ovat aina olleet säälittävät.

Jos minun pitäisi itse valita vitsani, niin kannattaisin Arhimäen ehdotusta ihan sen takia, että se ei varmasti tule toimimaan piraattien hidastajana. Ehkä tämä on kuitenkin omiaan painostamaan/kannustamaan viihdeteollisuutta palveluiden parantamisessa kun heillä on tämä liikenne-etu.
Käytännössä operaattoreille ja TO mafialle annettaisiin vain enemmän valtaa rajoittaa ja ohjata liikennettä. Tuskin tulee olemaan kovinkaan kovat perusteet jotta saadaan lupa rajoittaa liikennettä. Kuka tässä sitten toimii kuluttajan eduksi jos virheellisen arvion vuoksi joutuu rajoitetuksi. Opertaattorit harrastavat jo nyt liikenteen rajoittamista lain harmaalla alueella. Mielestäni siitä ei pitäisi tehdä yhtään helpompaa.

Varmasti aiheuttaa kuluja verokassasta ja paljon mileipahaa sivullisillekkin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Facebookin uusi työkalu auttaa siistimään some-historiaa Facebookin uusi työkalu auttaa siistimään some-historiaa (2.6.2020 18:47)
Meille boomereille ja muille vanhoille sosiaalinen media on tullut tutuksi aikuisiällä, jolloin otsalohko on jo kehittynyt pääosin tarpeeksi tekemään jokseenkin fiksuja ratkaisuja. Silti jopa ....
Samsung paljasti uuden Exynos-älypuhelinpiirin kyvyt Samsung paljasti uuden Exynos-älypuhelinpiirin kyvyt (2.6.2020 18:08)
Samsung esitteli hiljattain uuden Galaxy A21s -älypuhelimen, joka tarjoaa vain parin sadan euron hinnalla melkoisen hyvän määrän ominaisuuksia. Monet laadukkaista ominaisuuksista mahdollistaa ....
Suoratoistot yhdistävä palvelu paljasti tämän hetken kymmenen suosituinta sarjaa Suoratoistot yhdistävä palvelu paljasti tämän hetken kymmenen suosituinta sarjaa (2.6.2020 17:37)
Useissa maissa koronakaranteenit ovat hellittäneet jo hieman, mutta monet haluavat pysyä edelleen visusti kotona ja television ääressä. Onneksi uutta katsottavaa tulee jatkuvasti. Suoratoistopalvelut ....
Telia avaa asiakkailleen C More Juniori -kanavan vapaaseen katseluun kesäkuun ajaksi Telia avaa asiakkailleen C More Juniori -kanavan vapaaseen katseluun kesäkuun ajaksi (2.6.2020 17:32)
Telian asiakkaat voivat katsella C More Juniori -kanavan sisältöä vapaasti tiistaihin 30.6. saakka. Vapaassa katselussa olevien sisältöjen katsominen vaatii Telia TV -tilin avaamisen ja rekisteröitymisen. ....
Huawein MatePad Pro -tabletti on nyt saatavilla Suomessa - hinnat 599 - 649 euroa Huawein MatePad Pro -tabletti on nyt saatavilla Suomessa - hinnat 599 - 649 euroa (2.6.2020 15:48)
Huawein MatePad Pro -lippulaivatabletin myynti on alkanut Suomessa. Tabletista löytyy Wifi-versio sekä 4G-malli. Lisäksi tabletista on tulossa myös 5G-versio myöhemmin. Tämän tabletin näytön ....

Uutisarkisto