AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Glass 2 tuo vihdoin laitteen myös silmälaseja tarvitsevien ulottuville

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 29.10.2013 15:30 Kommentteja (9)

Google Glass 2 tuo vihdoin laitteen myös silmälaseja tarvitsevien ulottuville Aiemmin Googlen älylasit ovat olleet yhteensopimattomia silmälasien kanssa, mutta tähän on nyt tulossa muutos. Ars Technica kertoo jutussaan, että "Google Glass 2" on jo kovaa vauhtia tulossa, ja uusi laite sopisi käytettäväksi myös vahvuuksilla varustettujen linssien ohella.
Käyttäjäpalautteen ja lasien ohjelmistokehityksen myötä Googlelle kävi selväksi, että myös Glassin laitteistoon on kajottava. Vanha malli ei tule tulevaisuudessa tukemaan uusia linssejä ja mahdollisia muita lisälaitteita.

Google on ilmoittanut asiasta Google+-palvelussaan. Ilmeisesti lokakuun 28. päivään mennessä lasinsa hankkineiden, niin sanottujen Explorer-käyttäjien, on mahdollista kerran vaihtaa vanhat lasit uudistettuun malliin. Google ei tarkentanut viestissään, koituuko vaihdosta käyttäjille ylimääräisiä kuluja.

Samassa tiedotteessa Google julkisti myös aikeensa Explorer-ohjelman laajentumisesta. Nykyiset käyttäjät voivat pian kutsua mukaan kolme kaveriaan, jotka saavat ostaa lasit verkkokaupan kautta.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

129.10.2013 15:40

Google Glass 2 - Jotta näkisit itsekin kuinka typerältä näytät :)

229.10.2013 15:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LigHtX:
Google Glass 2 - Jotta näkisit itsekin kuinka typerältä näytät :)
Aivan uskomatonta. Siinä vasta tyhmä kommentti. Millä perusteella lasit tekee sinusta typerän näköisen?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2013 @ 15:44

Gigabyte GTX 570 1280mb Twin Frozr III , Gigabyte GA-Z77P-D3, 8 Gb 1600 Mhz , I5 2500k, Antec 900 , Razer Blackwidow Ultimate 2013 Keyboard, SteelSeriers Sensei.

Steam Profile : www.steamcommunity.com/id/Uusitalorock
Portfolio: www.jaakkouusitalo.fi

329.10.2013 16:27

Lainaus:
Aivan uskomatonta. Siinä vasta tyhmä kommentti. Millä perusteella lasit tekee sinusta typerän näköisen?
Ei lasit, vaan ne Google-lasit tekevät sinut tyhmän näköiseksi.

429.10.2013 16:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LigHtX:
Google Glass 2 - Jotta näkisit itsekin kuinka typerältä näytät :)
Kyllä voisin sanoa kommenttia (ei ajatelluksi)
Koska älylaseja ei ole ennen ollut, miten voit mitenkään sanoo näyttääkö ne tyhmiltä vai ei. Kulttuuri muuttuu -> Vaatettus muuttuu. Jos yhä useamalla tulee olemaan älyläsit niin kohta sinunkin on hankittava.

529.10.2013 17:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksu1997:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LigHtX:
Google Glass 2 - Jotta näkisit itsekin kuinka typerältä näytät :)
Kyllä voisin sanoa kommenttia (ei ajatelluksi)
Koska älylaseja ei ole ennen ollut, miten voit mitenkään sanoo näyttääkö ne tyhmiltä vai ei. Kulttuuri muuttuu -> Vaatettus muuttuu. Jos yhä useamalla tulee olemaan älyläsit niin kohta sinunkin on hankittava.
Jos hänen mielestään ne näyttävät tyhmiltä niin miten sitä ei voi sanoa? Tottakai vaatetus muuttuu ja kulttuuri mutta ainakin viimeksi kun katsoin niin jokainen oli vielä yksilö jolla oli omat mielipiteensä. Esim. 90-luvun alussa rupesi yleistymään järjettömän isot housut (en tarkoita normaaleja hieman roikkuvia vaan niitä XXXXL isoja) ja ne näytti minusta hölmöiltä. Kaikki on muuttunut niiltä ajoilta mutta pidä niitä silti hölmön näköisinä ja se vaan on minun mielipide. Joten ehkä oma kommenttisi oli "(ei jatelluksi)". Kaikki vaan ei ostaisi valkoista lippalakkia sen takia että se on pelkästään muotia.

Mutta itse uutiseen. On kyllä ihan hyvä että tulee myös versio silmälaseja pitäville mutta itse pitäisi vielä tärkeämpänä että lasit saataisiin kuluttajille kunnolla kuluttajien hinnoilla. Toistaiseksi nuo ovat olleet oikeastaan pelkät tekniikkademoja korkean hinnan ja huonon saatavuuden takia.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

629.10.2013 20:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksu1997:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LigHtX:
Google Glass 2 - Jotta näkisit itsekin kuinka typerältä näytät :)
Kyllä voisin sanoa kommenttia (ei ajatelluksi)
Koska älylaseja ei ole ennen ollut, miten voit mitenkään sanoo näyttääkö ne tyhmiltä vai ei. Kulttuuri muuttuu -> Vaatettus muuttuu. Jos yhä useamalla tulee olemaan älyläsit niin kohta sinunkin on hankittava.
Jos hänen mielestään ne näyttävät tyhmiltä niin miten sitä ei voi sanoa? Tottakai vaatetus muuttuu ja kulttuuri mutta ainakin viimeksi kun katsoin niin jokainen oli vielä yksilö jolla oli omat mielipiteensä. Esim. 90-luvun alussa rupesi yleistymään järjettömän isot housut (en tarkoita normaaleja hieman roikkuvia vaan niitä XXXXL isoja) ja ne näytti minusta hölmöiltä. Kaikki on muuttunut niiltä ajoilta mutta pidä niitä silti hölmön näköisinä ja se vaan on minun mielipide. Joten ehkä oma kommenttisi oli "(ei jatelluksi)". Kaikki vaan ei ostaisi valkoista lippalakkia sen takia että se on pelkästään muotia.

Mutta itse uutiseen. On kyllä ihan hyvä että tulee myös versio silmälaseja pitäville mutta itse pitäisi vielä tärkeämpänä että lasit saataisiin kuluttajille kunnolla kuluttajien hinnoilla. Toistaiseksi nuo ovat olleet oikeastaan pelkät tekniikkademoja korkean hinnan ja huonon saatavuuden takia.
No tosiaan tuon oman kommentin muotoilin tyhmästi. Mutta asian ydin on siinä että mielipiteet saattaa muuttua :)

729.10.2013 21:00

Jos nyt en ole väärin ymmärtänyt, niin ei niitä "ykkösversion" lasejakaan ole vielä kuluttaja markkinoille asti saatu (harvat ja valitut). Nyt jo tuuppaa kakkosta kehiin, noh totuus suosiosta nähdään sitten kun saadaan isoille markkinoille. Onko floppi vai ei.

830.10.2013 12:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksu1997:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LigHtX:
Google Glass 2 - Jotta näkisit itsekin kuinka typerältä näytät :)
Kyllä voisin sanoa kommenttia (ei ajatelluksi)
Koska älylaseja ei ole ennen ollut, miten voit mitenkään sanoo näyttääkö ne tyhmiltä vai ei. Kulttuuri muuttuu -> Vaatettus muuttuu. Jos yhä useamalla tulee olemaan älyläsit niin kohta sinunkin on hankittava.
No, yleensä siinä on kuitenkin tämä murrosjakso, jona ne näyttävät hölmöiltä koska ovat
1. Uudet
2. "Eivät vielä ole lyöneet läpi".

Mutta kuten mainitsit, kulttuuri muuttuu.

930.10.2013 17:06

Itse näen laseissa paljon potenttiaalia jopa enemmän kuin kellos. Mutta se että oisko niillä oikeesti järkevää luonnollista käyttöä. Niin paha mennä sanomaan. Tietenkin oishan se hienoa jos pystyis käymään vaikka skype puheluita sillai. Että ois vaan lasit päässä ja sit näkis itse vaan soittajan kuvan linssien alakulmassa.Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto