PlayStation 4 ei osaa toistaa DVD- tai Blu-ray-levyjä heti

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.10.2013 19:20 Kommentteja (43)

PlayStation 4 ei osaa toistaa DVD- tai Blu-ray-levyjä heti Sonyn PlayStation 4 -pelikonsoli ei ole myyntipaketista otettuna käyttövalmis DVD- tai Blu-ray-levyjen toistoon. Jotta optisten medioiden toistaminen onnistui, pitää konsoli ensin päivittää. Asiasta kerrotaan Sonyn PlayStation-blogissa.
Monien muidenkin perustoimintojen aktivoimiseksi PS4:n ostajan pitää asentaa palvelimilla odottava 300-megatavuinen 1.50-firmwarepäivitys. PS4-pelien pelaaminen etänä PlayStation Vitalla tai pelivideoiden nauhoittaminen/jakaminen ei onnistu ennen päivityksen asentamista.

Kyse on loppujen lopuksi kohtalaisen pienestä asiasta, mutta siitä huolimatta optimaaliseen ostokokemukseen ei kuulu se, että laite pitää heti päivittää jotta se toimii niin kuin on luvattu.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

43 kommenttia

125.10.2013 19:26

Mutta toisaalta pieni hinta siitä. Että ei oo suurempaa DRM roskaa. Voikin myös olla että on yhteydessä jotenkin tohon jo olemassa olevaan PSN tunnuksella logaamiseen.225.10.2013 19:29

Joo täyttä paskaa koko SONY325.10.2013 20:05

olisi tuo päivitys julkaistu DLC:nä :D

maksais vaikka 20e

425.10.2013 20:53

toivottavasti tätä päivitystä ei kusta samoin kuin vitan päivitys, vitalla kun piti olla uusin ohjelmisto sisällä et sait luotua/asetettua psn tilin, mutta saadaksesi sen ohjelmiston sinulla piti olla psn tili jotta latausta pystyi jatkamaan.

loppujenlopuksi piti luoda joku turha "esittely"psn tunnus jotta sain sen päivityksen ladattua, päivityksen päätteeksi sitten pitikin poistaa toi esittelytunnus jonka jälkeen sai LOPULTAKIN lisättyä tuon kunnon psn tilin.

jos tuolta pelleilyltä vältytään niin sitten ei tollanen 300mt tunnu missään.

525.10.2013 21:09
AfterDawn Addict

Niinpä niin, eihän ton laiteen pitänyt vaatia nettiä?
Vai vaatiiko kuitenkin :D


Suoritin: i5-4670K @4.2GHz 1.175v. Emolevy: MSI Z87-GD65 Gaming. Muistit: 2x4G G.Skill Sniper DDR3-1866. Näytönohjain: ASUS HD7970.
Tarkemmat tiedot nickiä klikkaamalla.

625.10.2013 21:10

Eli käytännössä kyseessä on pakollinen DRM kirjautuminen internetiin jotta laitteen saisi toimimaan kuten sen kuuluisi. Siitähän tuossa oikeasti on kyse. Koska muuten asia olisi toiminut ostovalmiista asti. Sony seuraa näin missä laitteita on.

Ihmettelen lähinnä miksi ihmiset sietävät tällaista paskaa että laitteet eivät ostaessa ole toimintakuntoisia ja tee sitä mitä niiden on luvattu tekevän.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.10.2013 @ 21:14

725.10.2013 21:11

Eiköhän tuollakin ole enemmän tai vähemmän tekemistä MPAA:n mafiapomojen kanssa.

825.10.2013 21:25

Audio ja video toistohan pitäisi olla perusominaisuus näissä masiinoissa, eikä olla päivityksessä mukana paitsi jos jossain kohdassa koodaajat tyrineet....haloo sony pers...edellä puuhun menossa?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.10.2013 @ 21:26

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

925.10.2013 21:35

Way to go Sony.

1025.10.2013 23:40

"Sekä Sony että Microsoft ovat tuomassa päivityksen uusille konsoleilleen heti niiden julkaisupäivänä. Xbox Onella koko laite otetaan käyttöön "noin 15-20 minuutin" latauksen vaativalla päivityksellä, kun taas PlayStation 4:llä Sonyn noin 300 megatavun päivitys lisää laitteeseen joukon perusominaisuuksia"

http://www.pelaajalehti.com/uutiset/nam...vityksellaan#s1

tosin ei minuu kiinnosta :D

1126.10.2013 02:16

Toisinsanoen Sony on tehny Betamax videoista asti omia paskoja tuotteitaan. Kaikessa missä lukee Sony, on syytä välttää. Aina ongelmia, omia johtoja ja liittimiä tai muuta paskaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2013 @ 02:17

1226.10.2013 10:40

uutiskynnys...."ps4 pitää päivittää"


HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

1326.10.2013 10:44

Voi kuulkaas kun internet-yhteyttä ei vaadita päivityksen asentamiseen. Päivityksiä on aikaisemminkin voinut pistää muistitikulle laitteelta, jossa on internet-yhteys. Sitten muistitikulta päivityksen on voinut asentaa suoraan järjestelmään. On siis aivan turhaa yrittää kiusata Sonya tästä ideasta - toki se on outoa, että pitäisi järjestelmä päivittää heti kun se konsoli on julkaistu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2013 @ 10:45

1426.10.2013 13:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SwMaster:
Voi kuulkaas kun internet-yhteyttä ei vaadita päivityksen asentamiseen. Päivityksiä on aikaisemminkin voinut pistää muistitikulle laitteelta, jossa on internet-yhteys. Sitten muistitikulta päivityksen on voinut asentaa suoraan järjestelmään. On siis aivan turhaa yrittää kiusata Sonya tästä ideasta - toki se on outoa, että pitäisi järjestelmä päivittää heti kun se konsoli on julkaistu.
Entäs jos ko yhteyttä ei ole ollenkaan? tai on mokkula? meinaan kerran kokeilin mokkulalla niin 360 ja ps3 ei moista huolinut :p

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1526.10.2013 13:26

Lainaus:
On siis aivan turhaa yrittää kiusata Sonya tästä ideasta - toki se on outoa, että pitäisi järjestelmä päivittää heti kun se konsoli on julkaistu.

Vaikka tuo onkin hieman outoa niin se ei ole varsinainen ongelma.

Ongelma on että ostetussa laitteessa ei toimi kaikki tarvittavat toiminnat ilman että sen päivittää.

Ihan sama kuin ostaisi pyykinpesukoneen ja sen linkous ei toimi ilman että kytkee sen internetiin ja tekee softa päivityksen. Kun ostaa tuotteen niin ne luvatut normaalit toiminnat pitäisi toimia ilman päivitystä. Miten voidaan päästää tuote markkinoille, ilman että se edes toimii niin kuin pitäisi?

Viittaan tuolla siis blu-ray aseman käyttämiseen elokuvien katseluun.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2013 @ 13:44

1626.10.2013 14:14
hipsulapsu
Vahvistamaton

No todellinen syyhän tähän lienee se, että pleikkareita on ehditty tehtaissa pukata jo hyvät määrät ja softaa mikä niihin on ehditty laittaa on ehditty päivittämään tässä parin kuukauden aikana siitä kun tuotanto alkoi täysillä... Kyseinen firmwarepäivitys mistä Sony nyt mesoaa ei välttämättä ole vielä edes valmis vaan sen valmiiksisaannin deadline on vaan "ennenkuin laitteet on kaupoissa" , on vaan lyöty koneisiin perusfirmis joka takaa sen että vehkeet lähtee käyntiin ja niillä voi pelata (Yoshidahan vahvisti twitterissä sen, että päivittämättömällä laitteella voi pelata julkaisupelejä normaalisti)

1726.10.2013 14:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hipsulapsu:
No todellinen syyhän tähän lienee se, että pleikkareita on ehditty tehtaissa pukata jo hyvät määrät ja softaa mikä niihin on ehditty laittaa on ehditty päivittämään tässä parin kuukauden aikana siitä kun tuotanto alkoi täysillä... Kyseinen firmwarepäivitys mistä Sony nyt mesoaa ei välttämättä ole vielä edes valmis vaan sen valmiiksisaannin deadline on vaan "ennenkuin laitteet on kaupoissa" , on vaan lyöty koneisiin perusfirmis joka takaa sen että vehkeet lähtee käyntiin ja niillä voi pelata (Yoshidahan vahvisti twitterissä sen, että päivittämättömällä laitteella voi pelata julkaisupelejä normaalisti)

Juuri näin. Sony pyrkii vaan saamaan kauppoihin mahdollisimman monta konsolia julkaisuun ja tällä tavalla se onnistuu siinä parhaiten. Jos näille päivityksestä ulisijoille annettaisiin mahdollisuus valita, että odottaako kuukauden lisää sitä omaa konsolia, vai päivittääkö konsolin silloin ensimmäisenä päivänä, niin kummankohan valitsisivat? Toisaalta oletettavasti yksikään ulisija ei ole tätä konsolia ostamassa, jolloin "uutinen" ei edes kosketa heitä, pitää vaan päästä huutelemaan. Todellisuus on kuitenkin se, että jokainen uusista konsoleista vaatii päivityksen paketista otettaessa, HUI KAUHEA! Olen edelleenkin sitä mieltä, että jos konsolin kytkeminen nettiin tuottaa jollekin suunnatonta tuskaa, niin argumentti kusee siinä vaiheessa, kun tulet siitä nettiin kirjoittelemaan.

1826.10.2013 15:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hipsulapsu:
No todellinen syyhän tähän lienee se, että pleikkareita on ehditty tehtaissa pukata jo hyvät määrät ja softaa mikä niihin on ehditty laittaa on ehditty päivittämään tässä parin kuukauden aikana siitä kun tuotanto alkoi täysillä... Kyseinen firmwarepäivitys mistä Sony nyt mesoaa ei välttämättä ole vielä edes valmis vaan sen valmiiksisaannin deadline on vaan "ennenkuin laitteet on kaupoissa" , on vaan lyöty koneisiin perusfirmis joka takaa sen että vehkeet lähtee käyntiin ja niillä voi pelata (Yoshidahan vahvisti twitterissä sen, että päivittämättömällä laitteella voi pelata julkaisupelejä normaalisti)

Juuri näin. Sony pyrkii vaan saamaan kauppoihin mahdollisimman monta konsolia julkaisuun ja tällä tavalla se onnistuu siinä parhaiten. Jos näille päivityksestä ulisijoille annettaisiin mahdollisuus valita, että odottaako kuukauden lisää sitä omaa konsolia, vai päivittääkö konsolin silloin ensimmäisenä päivänä, niin kummankohan valitsisivat? Toisaalta oletettavasti yksikään ulisija ei ole tätä konsolia ostamassa, jolloin "uutinen" ei edes kosketa heitä, pitää vaan päästä huutelemaan. Todellisuus on kuitenkin se, että jokainen uusista konsoleista vaatii päivityksen paketista otettaessa, HUI KAUHEA! Olen edelleenkin sitä mieltä, että jos konsolin kytkeminen nettiin tuottaa jollekin suunnatonta tuskaa, niin argumentti kusee siinä vaiheessa, kun tulet siitä nettiin kirjoittelemaan.
Pähkinälle meni herne nenään :p.

Itse olen ennakkotilannut ko laitteen ja ajattelin noutaa, mutta tuo kykenemättömyys br/dvd toistoon muuttaa tilannetta, haen vasta sellaisen laitteen jota ei tarvi päivitellä..koska verkkoa ei tule tv:lle asti....2 krs ja wlan ei yllä...ja kaapelia menisi about 30-40 m. No olen ajatellut sitä datasähkö laitetta täytynee katsella mitä teen asialle.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1926.10.2013 16:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hipsulapsu:
No todellinen syyhän tähän lienee se, että pleikkareita on ehditty tehtaissa pukata jo hyvät määrät ja softaa mikä niihin on ehditty laittaa on ehditty päivittämään tässä parin kuukauden aikana siitä kun tuotanto alkoi täysillä... Kyseinen firmwarepäivitys mistä Sony nyt mesoaa ei välttämättä ole vielä edes valmis vaan sen valmiiksisaannin deadline on vaan "ennenkuin laitteet on kaupoissa" , on vaan lyöty koneisiin perusfirmis joka takaa sen että vehkeet lähtee käyntiin ja niillä voi pelata (Yoshidahan vahvisti twitterissä sen, että päivittämättömällä laitteella voi pelata julkaisupelejä normaalisti)

Juuri näin. Sony pyrkii vaan saamaan kauppoihin mahdollisimman monta konsolia julkaisuun ja tällä tavalla se onnistuu siinä parhaiten. Jos näille päivityksestä ulisijoille annettaisiin mahdollisuus valita, että odottaako kuukauden lisää sitä omaa konsolia, vai päivittääkö konsolin silloin ensimmäisenä päivänä, niin kummankohan valitsisivat? Toisaalta oletettavasti yksikään ulisija ei ole tätä konsolia ostamassa, jolloin "uutinen" ei edes kosketa heitä, pitää vaan päästä huutelemaan. Todellisuus on kuitenkin se, että jokainen uusista konsoleista vaatii päivityksen paketista otettaessa, HUI KAUHEA! Olen edelleenkin sitä mieltä, että jos konsolin kytkeminen nettiin tuottaa jollekin suunnatonta tuskaa, niin argumentti kusee siinä vaiheessa, kun tulet siitä nettiin kirjoittelemaan.
Pähkinälle meni herne nenään :p.

Itse olen ennakkotilannut ko laitteen ja ajattelin noutaa, mutta tuo kykenemättömyys br/dvd toistoon muuttaa tilannetta, haen vasta sellaisen laitteen jota ei tarvi päivitellä..koska verkkoa ei tule tv:lle asti....2 krs ja wlan ei yllä...ja kaapelia menisi about 30-40 m. No olen ajatellut sitä datasähkö laitetta täytynee katsella mitä teen asialle.

Meni kuorineen päivineen. Minulla vain nousee aina karvat pystyyn, kun väkipakolla asetutaan poikkiteloin kehityksen tielle, "kun nessin kanssakin on ilman nettiä pärjätty".

Mikset vain sitten päivitä laitetta toisessa huoneessa? Ei varmaan iso homma, jos se vain kerran pitää tehdä. Tai sitten sen muistitikun kanssa, mistä täälläkin jo puhuttu.

2026.10.2013 16:05

Tupla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2013 @ 16:06

2126.10.2013 17:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hipsulapsu:
No todellinen syyhän tähän lienee se, että pleikkareita on ehditty tehtaissa pukata jo hyvät määrät ja softaa mikä niihin on ehditty laittaa on ehditty päivittämään tässä parin kuukauden aikana siitä kun tuotanto alkoi täysillä... Kyseinen firmwarepäivitys mistä Sony nyt mesoaa ei välttämättä ole vielä edes valmis vaan sen valmiiksisaannin deadline on vaan "ennenkuin laitteet on kaupoissa" , on vaan lyöty koneisiin perusfirmis joka takaa sen että vehkeet lähtee käyntiin ja niillä voi pelata (Yoshidahan vahvisti twitterissä sen, että päivittämättömällä laitteella voi pelata julkaisupelejä normaalisti)

Juuri näin. Sony pyrkii vaan saamaan kauppoihin mahdollisimman monta konsolia julkaisuun ja tällä tavalla se onnistuu siinä parhaiten. Jos näille päivityksestä ulisijoille annettaisiin mahdollisuus valita, että odottaako kuukauden lisää sitä omaa konsolia, vai päivittääkö konsolin silloin ensimmäisenä päivänä, niin kummankohan valitsisivat? Toisaalta oletettavasti yksikään ulisija ei ole tätä konsolia ostamassa, jolloin "uutinen" ei edes kosketa heitä, pitää vaan päästä huutelemaan. Todellisuus on kuitenkin se, että jokainen uusista konsoleista vaatii päivityksen paketista otettaessa, HUI KAUHEA! Olen edelleenkin sitä mieltä, että jos konsolin kytkeminen nettiin tuottaa jollekin suunnatonta tuskaa, niin argumentti kusee siinä vaiheessa, kun tulet siitä nettiin kirjoittelemaan.
Pähkinälle meni herne nenään :p.

Itse olen ennakkotilannut ko laitteen ja ajattelin noutaa, mutta tuo kykenemättömyys br/dvd toistoon muuttaa tilannetta, haen vasta sellaisen laitteen jota ei tarvi päivitellä..koska verkkoa ei tule tv:lle asti....2 krs ja wlan ei yllä...ja kaapelia menisi about 30-40 m. No olen ajatellut sitä datasähkö laitetta täytynee katsella mitä teen asialle.

Meni kuorineen päivineen. Minulla vain nousee aina karvat pystyyn, kun väkipakolla asetutaan poikkiteloin kehityksen tielle, "kun nessin kanssakin on ilman nettiä pärjätty".

Mikset vain sitten päivitä laitetta toisessa huoneessa? Ei varmaan iso homma, jos se vain kerran pitää tehdä. Tai sitten sen muistitikun kanssa, mistä täälläkin jo puhuttu.
Periaatteesta jos konsolin ostan viihdekäyttöä ajatellen niin sen pitäisi toimia ilman päivitystäkin, siis audio/video puoli. Älytöntä ajatella viihdekonsolia ilman videotoistoa...oho saatkin sen päivittämällä :p. saisikohan alennusta puuttuvasta softan- osasesta? :p
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2013 @ 17:10

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

2226.10.2013 17:24

Loti loti. Ihmiset jaksaa lotista asioista, jotka ovat kaiken lisäksi ilmaisia. Sony ei tee sentään asioita niinkuuin Microsoft. Microsoftilla on maksulliset päivitykset Windows 8.1 jälkeen. Ja en ihmitteli vaikka xbox one:ssa olisi sama. Tollainen tiedosto latautuu kaikkialla paitsi korvessa. Kyseessä saattaa olla ohjelmointi virhe yms. Ja sony on jo tuottanut tusinoittain konsoleita. Niin jokaisen päivitykseen menisi paljon aikaa. Mielen kiinnolla odotan voiko Ps4:n päivittää usb:n kautta..

2326.10.2013 17:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksu1997:
Loti loti. Ihmiset jaksaa lotista asioista, jotka ovat kaiken lisäksi ilmaisia. Sony ei tee sentään asioita niinkuuin Microsoft. Microsoftilla on maksulliset päivitykset Windows 8.1 jälkeen. Ja en ihmitteli vaikka xbox one:ssa olisi sama. Tollainen tiedosto latautuu kaikkialla paitsi korvessa. Kyseessä saattaa olla ohjelmointi virhe yms. Ja sony on jo tuottanut tusinoittain konsoleita. Niin jokaisen päivitykseen menisi paljon aikaa. Mielen kiinnolla odotan voiko Ps4:n päivittää usb:n kautta..
Jep, usb-päivitys (tikunkautta) olisi jo jotain :p, minullakin on vähän sellainen tunne että koodarit tyrineet jota nyt sitten paikkaillaan, kuitenkin hyvää on se että ilmoitellaan etukätteen että tuli mokailtua ...

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

2426.10.2013 18:59
valivalinarinari
Vahvistamaton

paskaa.. paskaa.. kaikki on paskaa..
En ymmärrä näitä nykyihmisiä siinä kun pitää valittaa kaikesta.

blu-ray soittimet pitää päivittää aina kun avaimet on muuttuneet.. joten big deal tuollainen 300megan päivitys.

Ennen kiinteitä verkkoyhteyksiä piti laitteetkin suunnitella ja testata siten että ne olisivat lähes ikuisia.

Nykymaailman jatkuva kilpailun koveneminen pakottaa valmistajat päästämään keskeneräisiä tuotteita maailmalle, joita sitten korjaillaan päivityksillä. Olisikin hienoa nähdä minkälainen paskamyrsky nousisi kun Sony jättäisi verkkoyhteydet pois konsolistaan ja sen saisi ainoastaan lisäksi ostettavalla donglella, kuten monessa viihdelaitteessa on tapana. Verkkopalveluilla on tapana kehittyä ja alustaa pitää päivittää tukemaan uutta toteutustapaa.

Aina on jotain muutosvastarintaisia konservatiiveja joiden kehitys on jäänyt sinne kouluajoille eikä kyetä enää omaksumaan mitään uutta. Käyttäkää niitä vanhoja laitteita, masennelkaa siellä näytön edessä kiroillen kuinka kaikki uusi on paskaa ja pelottavaa.
Me muut jotka käytämme online-palveluita, kuitenkin niin ettemme jaa itsestämme mitään mitä emme haluaisi lehdessä julkaistavan, hengaillaan kavereiden kesken pelaten nhl:ää, portalia, tietovisoja yms. Kuitenkin vastustaen EA:n DLC-politiikkaa.

PS. JOKAISEN muutoksen myötä on suuret ja tunnetut yritykset (kaikki paitsi apple) julkaisseet ohjeita ja vinkkejä uuden käyttötavan ja ominaisuuden omaksumiseen.
Valitettavasti suurin osa näistä "kokeilemalla oppii, ohjeet on homoille" pistävät itse laitteensa sekaisin ja haukkuvat miten nyt taas on PASKAA tullut ulos ja haukutaan koko konserni yhden tuotteen takia jota ei itse osattu käyttää.

Loppujen lopuksi luulen että tässä on nyt käynyt pieni kämmi optista-asemaa ohjaavan elektroniikan hallinnassa. Olisi hienoa jos myyntipaketin mukana tulisi USB-tikku joka sisältää uusimman ohjelmistoversion.

Peace, love & understanding

2526.10.2013 20:04

Lainaus:
Minulla vain nousee aina karvat pystyyn, kun väkipakolla asetutaan poikkiteloin kehityksen tielle, "kun nessin kanssakin on ilman nettiä pärjätty".

Kuule sano missä sitä on astuttu kehityksen tielle. Jos vain ostava asiakas vaatii että kaupasta ostetut laitteet TOIMII kuten luvattu?

On eri asia jos kyseessä olisi bugi, mutta kyseessä on todennäköisesti se että laite tungettiin markkinoille ennen aikojaan ja ei yksinkertaisesti ehditty tehdä asioita loppuun. Jolloin laite ei ole osto hetkellä sitä mitä luvataan.

PS: En tarkoita tällä mitään pahaa PS4:sta kohtaan, vaan valmistajan liiketoiminta tapaan tyrkätä tuotetta keskeneräisenä markkinoille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.10.2013 @ 22:17

2626.10.2013 20:58

Nyt on ainakin ilmoitettu, että päivitys vaaditaan. Eli asiakas voi tehdä päätöksen ostaako heti vai odottaako, että tehtaalta tulee valmiiksi päivitettyjä koneita.
Jos olisi odoteltu, että valmis softa on koneissa uutena, joitusi kaikki asiakkaat odottamaan muutaman kuukauden...nyt siis vain ne, jotka itkevät tällaisesta.


Viinamäki

2726.10.2013 21:35
AfterDawn Addict

Anyways, Nyt on kutenki SONY ja Blue-ray, joka ei toimi sen "lippulaivassa" ;/ ;) ;D :D

Oh man, we need higer blatform then BR!


Suoritin: i5-4670K @4.2GHz 1.175v. Emolevy: MSI Z87-GD65 Gaming. Muistit: 2x4G G.Skill Sniper DDR3-1866. Näytönohjain: ASUS HD7970.
Tarkemmat tiedot nickiä klikkaamalla.

2827.10.2013 17:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

On eri asia jos kyseessä olisi bugi, mutta kyseessä on todennäköisesti se että laite tungettiin markkinoille ennen aikojaan ja ei yksinkertaisesti ehditty tehdä asioita loppuun. Jolloin laite ei ole osto hetkellä sitä mitä luvataan.

PS: En tarkoita tällä mitään pahaa PS4:sta kohtaan, vaan valmistajan liiketoiminta tapaan tyrkätä tuotetta keskeneräisenä markkinoille.
Niin kuin ylempänä jo sanottiin; kyseessähän Sony on aloittanut hardwaren valmistuksen jo ennen kuin softat on viilattu loppuun asti, jotta saadaan mahdollisimman paljon laitteita julkaisuun. Tämähän on helppo jälkikäteen sitten flashata. Parempi ratkaisu tämä on kun että julkaisussa olisi vain muutama hassu laite tai että julkaisua lykättäisiin myöhemmäksi softan vuoksi.
Jos ei halua ostaa "keskeneräistä" laitetta, niin sitten vain yksinkertaisesti odottelee kuukauden pari lisää, jolloin myös kaupoista löytyvistä koneista löytyy valmiiksi 1.5 firmware :)

2927.10.2013 20:49

nii ja edelleen xbone tarvii vajaan puolen tunnin päivityksen ennen ko koko laitteella voi edes tehdä mitään..siis voi kiesus nykyajan pentuja

3027.10.2013 21:16

Että tässä vaan olisi taustalla sitä miksi Nintendokaan ei ole tuonut DVD/BD toistomahdollisuutta laitteisiinsa eli lisenssimaksu viihdemafialle siitä että kyseinen laite kykenee toistamaan edellämainittuja levyjä. Jos ominaisuutta ei ole valmiina niin ilmeisimmin SONY tilittää nuo korvaukset sitä mukaa kun tuota päivistystä ladataan. Tällä varmasti säästetään maailmanlaajuisesti pitkä penni ku niistä laitteista joita ei koskaan kytketä verkkoon ei tarvitse maksaa. Tämä siis on puhdas arvaus mutta kunhan vain tuli mieleen.


3127.10.2013 23:34

Ihan turhaa nyt haukkua että ps4 on ihan pask@@. 300 mb lataukseen menee max 10 min ellei millään 1 mbps-puhelin-hotspotilla kikkaile keskellä siperiaa.

Ihan kuin sen nettipiuhan kytkeminen olisi niin maailman isoin raskain ja haastavin juttu :D typerää höpinää.!

3228.10.2013 01:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti joookke:
Ihan kuin sen nettipiuhan kytkeminen olisi niin maailman isoin raskain ja haastavin juttu :D typerää höpinää.!
Samaa mieltä, Nettipiuhan kiinnittäminen konsoliin on ihan yhtä helppo juttu kun tietokoneeseenkin. Yksi ranneliike ja naksahdus samalla kun kaikki muutkin piuhat konsoliin kytkee. Samanlainen piuha menee molempiin ja väärinpäin se ei paikalleen mene. Kaiken lisäksi useimmissa nykyajan modeemeissa ja reitittimissä on jo valmiina useampi LAN-portti, joten yhteyttä ei edes tarvitse kierrättää tietokoneen kautta.

Sitä paitsi WLAN-yhteys on molemmissa konsoleissa jo valmiina, joten jos kotona on jo valmis WLAN-verkko, ei piuhaakaan välttämättä tarvitse kytkeä, kunhan vaan kattoo että konsoliin laittaa oikeat asetukset.

Laiskaa porukkaa, kun ottaa huomioon kuinka monta tuntia tulee käytettyä pelailuun sitten kun sen konsolin on käyttökuntoon saanut. Ei se puolen tunnin asennustyö missään tunnu sen jälkeen, kun posautat ensimmäisen pelin koneeseen ja huomaat myöhemmin että oho, menipäs se ilta nopsaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2013 @ 01:07

Samsung NP370R5E-S08SE | Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz | Intel HM76 | 8GB DDR3 1600MHz | Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB 1TB 5400 RPM | ATI AMD Radeon HD 8750M 1024MB/Intel HD Graphics 4000 @ 1366x768x32 | Windows 8 64-bit

3328.10.2013 06:48

Lainaus:
Ihan kuin sen nettipiuhan kytkeminen olisi niin maailman isoin raskain ja haastavin juttu :D typerää höpinää.!

Minkä netti piuhan, kun ei ole tarkoitus koskaan kytkeä laitetta nettiin?

Siis älkää ihmiset olettako että kaikki kytkee laitteita nettiin, vain siksi että niissä on mahdollisuus käyttää nettiä tai että kaikilla on edes netti mihin kytkeä. Minullakin on useita laitteita ilman nettiä vaikka se mahdollisuus olisi. Minulla kyse on ihan yksityisyys ja tietoturva asioista.

Mutta sen paremmin tuntematta PS4:sta niin eiköhän tuon saa myös USB-tikulta päivitettyä tarvittaessa.

Mutta koko uutisessa oli kyse siitä että laitteita tuodaan markkinoille keskeneräisinä. Se ei ole koskaan hyväksyttävää. On kaksi eri asiaa että laitetta päivitetään bugien tai uusien ominaisuuksien takia. Verrattuna siihen että siitä puuttuu ominaisuuksia jotka on luvattu siinä oleva laitetta myydessä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2013 @ 07:08

3428.10.2013 08:44

Entäs jos se wlan ei toimi esim alakertaan? No pilkun nus...jne. Kyse on periaatteesta ei niinkään siitä päivityksestä vai ostaako porukka auton ja vasta oston jälkeen saat päivityksenä startin?


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

3528.10.2013 09:08

Ostaako porukka uuden pelikonsolin pelkästään dvd tai blu-ray elokuvien katseluun?

Uuden sukupolven pelikonsoleiden ohjelmistokehityksen tärkein prioritetti on todennäköisesti ollut pelaamiseen liittyvät asiat, eikä elokuvat. Virallinen 1.0 firmware on valmistunut kuukausia sitten, mutta ohjelmiston kehitys ei ole siihen tietenkään loppunut.

Keskeneräisiä tai huonosti toimivia ominaisuuksia ei voida hyväksyä virallisessa firmwaressa, joten niiden kehitystä on jatkettu ja ne tulee vasta seuraavassa versiossa. Sama periaate pätee lähes kaikkialla, joten en ymmärrä mikä tässä on niin vaikeata ymmärtää.

3628.10.2013 10:53

Jos joku ei meinaa kytkeä konsolia nettiin niin mitä järkeä on edes ostaa semmonen romuloota?? Netistä löytää pleikka ykkösiä halvalla ja ei tarvi kytkeä muualle kuin telkkariin, ja pelitkin on parempia! Mitä järkeä on ostaa uusi konsoli jonka lippulaivapelit ovat multiplayereitä.

Eihän uusi matkapuhelinkaan ole heti käyttövalmis vaan sille pitää tehdä pikkujuttuja eenen kuin sitä voi käyttää. Valtaosassa puhelimia on vanha käyttis ja hyvin kelpaa vaikka se pitääkin päivittää.

Hölinä siitä että konsoli olisi keskeneräinen on täyttä tuubaa. Kun ostaa tietokoneen joutuu asentelemaan ajureita ym softaa ennen kuin konetta voi käyttää. Siinä vierähtää helposti 2-3 tuntia. Ps4 päivittyy maksimissaan muutaman napin painalluksella ja se on siinä.

Jos joku ei oikeasti aio koskaan kytkeä ps4:stansa nettiin niin ihmettelen syytä edes ostaa sitä koska olet maksanut siitä että voit käyttää internetyhteyttä. Sonyhan voisi julkaista sellaisen version jolla ei pääse nettiin niin päästään tästä ruikutuksesta.

Next-gen konsoleille tullaan taatusti julkaisemaan paljon enemmän päivityksiä kuin aiemmille.

3728.10.2013 11:21

Lainaus:
Ostaako porukka uuden pelikonsolin pelkästään dvd tai blu-ray elokuvien katseluun?

Kyllä näinkin on tehty PS3:sen kanssa. Se oli aikoinaan ihan hyvä vaihtoehto blu-ray soittimelle.

Siis jos pelaa yksinpelejä mihin sitä nettiä siinä tarvitsee?

Lainaus:
joten en ymmärrä mikä tässä on niin vaikeata ymmärtää.

Samaa minäkin ihmettelen että mikä tuossa on niin vaikea ymmärtää.

Ostat pyykinpesunkoneen kaupasta ja siinä on linkous mutta se ei toimi, koska se vaati että asiakas tekee softapäivyksiä oston jälkeen. Koska laite on tuotu keskeneräisenä markkinoille. Mikä tekee pelikonsolissa asian jotenkin hyväksyttämäksi?

Lainaus:
Sonyhan voisi julkaista sellaisen version jolla ei pääse nettiin niin päästään tästä ruikutuksesta.

Miksi laite on pakko kytkeä internetiin, vaikka siinä olisi liitännät asiaan? Kyllähän PS4:lla voi yksinpelejä pelata ilmankin internettiä. Ei siinä mitää erillistä tuotetta tarvita.

Lainaus:
Kyse on periaatteesta ei niinkään siitä päivityksestä ....

Tuossa oli kommentti, jossa asia ymmärettiin. Eli kyse ei ole siitä että voiko tehdä päivitykseen, vaan siitä että ihminen hyväksyy keskeneräisten tuotteiden tuomisen markkinoille. Siinä mättää jokin.

Sanotaan tuo vielä niin että joku haluaa PS4:sen aikaisin, menee ostaa ja päivittää. Asia kunnossa ei mitään ongelmia. Mutta se ei tee siitä asiasta hyväksyttävää että se tuote oli tuotu keskeneräisenä markkinoille, vaikka se asiakas tekikin asiat ihan mielellään. Asiakkaalle myyty tuote pistäisi aina olla myynti hetkellä kunnossa. Piste.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2013 @ 11:43

3828.10.2013 12:03

Pyykinpesukone on aivan väärä esimerkki kun ei sekään toimi heti kun sen avaa paketista. Eli pitäisikö pesukonekin olla käyttövalmiina kun sen ostaa? :DD

Mutta sitä en ymmärrä että miksi siitä pitää valittaa kun täytyy ohjelmistopäivitys tehdä? Ohjelmistopäivitykseton ihan hyvä asia mun mielestä varsinkin kun se on heti saatavilla ja ei maksa mitään. Isompi vaiva on avata konsolin pakkaus kuin päivittää se.

3928.10.2013 13:44

Lainaus:
Pyykinpesukone on aivan väärä esimerkki kun ei sekään toimi heti kun sen avaa paketista. Eli pitäisikö pesukonekin olla käyttövalmiina kun sen ostaa? :DD

Kyllä siinä pesukoneessa toimii kaikki mikä on luvattu jo myynti vaiheessa.

Ilmeisesti sinä luulet että tässä kyse on siitä ylimäärääisestä työstä jonka päivitys aiheuttaa. Ei tosiaan ole, vaan siitä että siinä laitteessa ei myynti vaiheessa toimi kaikki ne asiat joita on luvattu. Laite on keskenräinen ohjelmiston suhteen, siksi se koko päivitys pitää tehdä. Kyse ei siis ole siitä että PS4 päivitetään. Ainahan noita laitteita päivitetään, vaan miksi se päivitetään.

Mutta antaa olla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2013 @ 13:52

4028.10.2013 15:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Ostat pyykinpesunkoneen kaupasta ja siinä on linkous mutta se ei toimi, koska se vaati että asiakas tekee softapäivyksiä oston jälkeen. Koska laite on tuotu keskeneräisenä markkinoille. Mikä tekee pelikonsolissa asian jotenkin hyväksyttämäksi?


Se, että näitä konsoleita kun vaan on pakko saada mahdollisimman paljon markkinoille heti julkaisussa. Kyllä kohderyhmän enemmistö mielummin tekee pienen päivityksen kuin odottelee pari kk lisää. Pesukoneissa harvemmin on tällaista ostoryntäystä kun uusi malli tulee myyntiin, vaan ne voidaan rauhassa hioa loppuun myös softan osalta. Puhumattakaan, että pesukoneen softan ohjelmointi on piirun verran helpompaa/yksinkertaisempaa kuin konsolin käyttöjärjestelmän.
Jos periaatteena on, että ei osta keskeneräisiä tuotteita, niin kuka pakottaa ostamaan heti julkaisussa? Kyllä kaikki toimii suoraan kaupasta ostetussa laitteessa kuten on luvattu ja ilman päivittämistä, kunhan malttaa odotella jonkin aikaa...

4128.10.2013 15:34

Edit: liikaa tabeja auki ja kommentit menee väärään ketjuun. =)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2013 @ 15:42

4228.10.2013 19:40

hhmm ymmärrän pointin hyvin mutta periaatteesta tuollainen laite on multimedialaite johon kuuluu olennaisena osana video/audio toisto joten eikös se ole kohtuullista vaatia että se myös siihen kykenee ilman mitään sen kummempia sähläyksiä? Jos pelaamiseen vain hankittaisiin laitetta suosittelen wii:tä se kun on tehty vain "pelaamista" varten...tai jos haluaa hyvää ostaa kunnon pc:n.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2013 @ 19:40

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

4328.10.2013 20:51

@37

Kyllä, ps3 oli hintansa puolesta hyvä vaihtoehto blu-ray soittimelle, mutta tämä arkumentti ei päde ps4:seen.

Konsolia ei ole pakko eikä kukaan pakotta kytkemään internettiin. Päivittäminen onnistuu muutenkin. Jos usb-tikun kautta päivittäminen on ylitse pääsemätön este, niin uskoisin, että konsolin voi palauttaa kauppaan ja he päivittävät sen puolestasi.

Juuri sinä kulutajana ajat sonyn julkaisemaan konsolin keskeneräisineä, koska vaadit koko ajan enemmän, nopeammin ja halvemmalla. Etkä myöskään suostu käyttämään online palveluita, joiden kehittämiseen on käytetty ja tullaan käyttämään miljoonia tai jopa miljardeja euroja.

On tietenkin ihmisiä joiden näkemys asioista on hyvin kapea katseinen ja kaikesta löytyy aina valitettavaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto