AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook myöntää, etteivät sen mainokset ole tarpeeksi hyviä

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 30.9.2013 17:05 Kommentteja (4)

Facebook myöntää, etteivät sen mainokset ole tarpeeksi hyviä Facebook on pitkään taistellut mainostamisen kanssa. Toisaalta ilmainen palvelu elää mainoksistaan, mutta toisaalta käyttäjät eivät oikeastaan haluaisi niitä juuri nähdä. Siksi on tärkeää, että näkyvät mainokset ovat mahdollisimman relevantteja ja vähän ärsyttäviä. Silti niiden tulisi olla tehokkaita, jotta mainostajat eivät lapioi rahojaan muualle.
Nyt yhtiö on julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan uudistuksista. Facebook on kerännyt paljon dataa niin mainostajiltaan kuin käyttäjiltäänkin, mitä se aikoo hyödyntää tulevissa mainoksissa. Datan keräystä myös jatketaan ja tehostetaan.

Kun käyttäjä tekee jotain mainokselle (tykkää, klikkaa, piilottaa, jne.), toiminta rekisteröityy ja siitä voidaan vetää johtopäätöksiä. Tuloksena mainosten pitäisi olla tulevaisuudessa entistä paremmin kohderyhmiinsä osuvia, minkä lisäksi käyttäjiä potentiaalisesti kiinnostavia.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

130.9.2013 19:16

profiilissani lukee seksuaalinen suuntautumiseni ja minulle kohdennettuja mainoksia on tullut :D

230.9.2013 19:35

"Facebook on kerännyt paljon dataa niin mainostajiltaan kuin käyttäjiltäänkin"

No näinpä, mikäs sen mukavampaa.

täytyy sanoa, että itse en ole naamakirjassa. Ei ole tarvetta. =D

Valitettavasti taidan olla liian "Oldschool" siihen. Enkä tajua sitä pointtia siinä.

31.10.2013 1:27

Kunhan vain kommentoin että ehkä jossain vaiheessa yritykset tajuaa että nykyaikainen "huutava" mainostaminen on aikansa elännyttä ja itse asiassa yrityksen imagolle ja tuotteelle vahingollista.

Joskus vanhaan aikaan ihmiset olivat kiinnostuneita mainoksista koska se oli vähäisempää kokonaisuutena eli siinä oli uutuuden viehätystä. Nykyään mainostaminen on niin yleistä ja sitä on nähty vuosikymmeniä että se alkaa vain ärsyttää. Sekä ihmiset alkavat suodattaa näkemäänsä automaattisesti eli ei enää edes katsota mainoksia vaikka se olisi silmien edessä värikkäänä vilkkuvana jne..

Tulevaisuuden mainonta tulisi olla järkevämpää ja sellaista josta kuluttaja ei edes tajua että asia oli mainos. Koska se oli informatiivinen ja opettava tai tuli jonkun toisen asian yhteydessä. Hieman niin kuin piilomainontaa.

Mutta niin kauan kuin markkinointialan ihmiset virheellisesti opettavat vääränlaiseen mainontaan niin asiat eivät muutu. Mistä ne saisi leipänsä jos sanoisivat, joo me tiedetään että se mitä teemme on itse asiassa jopa asialle vahingollista. Mutta kun pitää se palkka jostain saada.

Itsekkään en oikein tajua miksi yritykset tuhlaavat rahaa tuollaiseen sontaan. Koska ainakaan itse en mainoksia katso ja en reagoi niihin muuten kuin yritän tehdä kaikkeni välttääkseni koskaan näkemästä yhtään mainosta. Sen verran ärsyttää se koko touhu, etenkin kun me kuluttajat sen loppujen lopuksi maksamme tuotteissa ja palveluissa. Miksi maksaisimme sellaisesta jota emme halua.

Ehkä markkinointi ihmiset vain luottavat edelleen vanhoihin aikansa elänneisiin tilastoihin asiasta. Maailma kun muuttuu, jonka mukaan mainonnankin tuli muuttua.

Jopa internetin alkuaikoina annettiin ohjeiksi miten tehdä hyvä web-sivu. Ohjeena oli vältä välkkyviä, värikkäitä ja silmiin hyppääviä asioita. Mutta mainonta-alan ihmiset kun ei tätä tunnu tajuavan. Heillä pääpaino on aina tyrkyttämisessä.

Mitä tulee tuollaisen profiloinnin lisääntymiseen näin digitaalisena aikakautena. Niin juuri tuota ne mainonta-alan ihmiset koittavat ratkoa eli tyrkyttää oikeita asioita oikeille ihmisille. Mutta samassa siinä rikotaan ihmisten yksityisyys ja usein myös tietoturva. Jotta yritys saisi sen yksityisen henkilön profiloitua. Tämä taas on uusi nouseva ongelma yhteiskunnassa.

Hyvä tuote ja palvelu myy itseään, se ei oikeastaan tarvitse mainontaa. Eli ihmiset puhuvat toisilleen jos ovat tyytyväisiä johonkin tuotteeseen tai palveluun. Kuten myös jos eivät ole.

41.10.2013 7:36

Lainaus:
Jopa internetin alkuaikoina annettiin ohjeiksi miten tehdä hyvä web-sivu. Ohjeena oli vältä välkkyviä, värikkäitä ja silmiin hyppääviä asioita. Mutta mainonta-alan ihmiset kun ei tätä tunnu tajuavan. Heillä pääpaino on aina tyrkyttämisessä.

Silloin muinoin oli myös tapana tunkea sivut täyteen kaikenlaisia vilkkuvia gif. virityksiä ja muuta vastaavaa, niin kai siinä kohta alettiin sanomaankin, että ei noin, kun puolet nettisivuista muistutti jonkinlaista LSD-trippisimulaattoria. Nojoo voi olla, että ne sen aikaiset mainokset sitten vilkkuivat sen nettisivun otsikkotekstin kanssa kilpaa, mutta itse en ainakaan muista, että mainokset olisivat olleet muuta, kuin staattisia kuvia.

e. typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.10.2013 @ 07:37

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto