AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube uudistaa videoiden kommentoinnin Google+:n avulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.9.2013 09:48 Kommentteja (19)

YouTube uudistaa videoiden kommentoinnin Google+:n avulla

YouTube aikoo uudistaa videoiden keskusteluosion. Sen sijaan että videoiden alla näytettäisiin kaikki lähetetyt kommentit uusimmasta vanhimpaan, Google aikoo tuoda käyttäjien näytille vain heitä kiinnostavat kommentit.
Ajatuksena on tuoda paremmin esiin videon julkaisijan ja katselijan ystävien lähettämät viestit. Uudistuksen mahdollistamiseksi Google pyytää käyttäjiä yhdistämään YouTube- ja Google+-tilit, muuten yhtiö ei tiedä kuka kuuluu kenenkin lähipiiriin. Uudistus mahdollistaa YouTuben kautta lähetetyistä viesteistä keskustelun myös Google+:n puolella.

Uudistetun kommentoinnin käyttöönotto alkaa tällä viikolla ja vuoden loppuun mennessä sen pitäisi olla käytössä koko YouTubessa. Ellei videon julkaisijan ja omien kavereiden kommentit ole tarpeeksi viihdyttäviä, niin uudistuksen jälkeenkin kaikki videoille annetut kommentit ovat saatavilla. Niiden näkemiseen vaaditaan vain pari klikkausta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

125.9.2013 10:01

Otsikko olisi voinut olla myös:
"Google yrittää saada Google+:aan eloa Youtuben kommentoinnin avulla"

225.9.2013 10:27

Tulipa lopulta poistettua Google+ profiili tämän uutisen ansiosta. En ymmärrä miksi Google haluaa väkisin saada käyttäjät käyttämään omaa nimeään Youtubessa koska tili on linkitetty Google+:aan.

325.9.2013 10:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TauDewa:
Tulipa lopulta poistettua Google+ profiili tämän uutisen ansiosta. En ymmärrä miksi Google haluaa väkisin saada käyttäjät käyttämään omaa nimeään Youtubessa koska tili on linkitetty Google+:aan.
Käsittääkseni nimimerkillä / ilman G+:aa kommentointi tullaan lopettamaan pikkuhiljaa kokonaan. Syynä lienee se, että YouTube-kommentointi on normaalisti aika hirveää tasoltaan. Ja pahimmillaan sellaista, että siitä heilahtaisi häkkiä puolelle osallistujista jos YouTuben kotimaana olisi joku muu kuin USA.

425.9.2013 11:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TauDewa:
Tulipa lopulta poistettua Google+ profiili tämän uutisen ansiosta. En ymmärrä miksi Google haluaa väkisin saada käyttäjät käyttämään omaa nimeään Youtubessa koska tili on linkitetty Google+:aan.
Käsittääkseni nimimerkillä / ilman G+:aa kommentointi tullaan lopettamaan pikkuhiljaa kokonaan. Syynä lienee se, että YouTube-kommentointi on normaalisti aika hirveää tasoltaan. Ja pahimmillaan sellaista, että siitä heilahtaisi häkkiä puolelle osallistujista jos YouTuben kotimaana olisi joku muu kuin USA.
Tähän kai pyritään, mutta kannattaa muistaa, että ei sinne Google+:saankaan ole pakko "oikeita" nimitietoja pistää, sen paremmin kuin tarvitsi youtubeen kirjautuessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.9.2013 @ 11:03

525.9.2013 11:11

Joka ikinen kerta kun kirjaudun YouTubeen, pop-up vaatii yhdistämään tilin Google+-palveluun. Vain kuolleen ruumini yli. Googlen ostettua YouTuben palvelu mennyt vuosi vuodelta huonommaksi.

625.9.2013 12:03

Google on muutenkin yhtenäistänyt palveluitaan ja G+ on aika luonteva tapa sitoa eri alustoja yhteen. Toivon silti, että Youtubessa voisi edelleen käyttää omaa nimimerkkiään, vaikka se olisikin sidottu eri nimiseen G+ tiliin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zeitsei:
Joka ikinen kerta kun kirjaudun YouTubeen, pop-up vaatii yhdistämään tilin Google+-palveluun. Vain kuolleen ruumini yli. Googlen ostettua YouTuben palvelu mennyt vuosi vuodelta huonommaksi.
Youtube perustettiin 2005 ja Google osti sen 2006, minusta Youtube on noussut netin parhaaksi videonjakopalveluksi näiden vuosien varrella.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.9.2013 @ 12:04

725.9.2013 14:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Uudistetun kommentoinnin käyttöönotto alkaa tällä viikolla ja vuoden loppuun mennessä sen pitäisi olla käytössä koko YouTubessa.
Eli vuoden loppuun mennessä, jokaisella pitää olla G+?

825.9.2013 14:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Uudistetun kommentoinnin käyttöönotto alkaa tällä viikolla ja vuoden loppuun mennessä sen pitäisi olla käytössä koko YouTubessa.
Eli vuoden loppuun mennessä, jokaisella pitää olla G+?
Jos haluaa kommentoida videoita, ei toki muuten :-)

925.9.2013 16:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Uudistetun kommentoinnin käyttöönotto alkaa tällä viikolla ja vuoden loppuun mennessä sen pitäisi olla käytössä koko YouTubessa.
Eli vuoden loppuun mennessä, jokaisella pitää olla G+?
Jos haluaa kommentoida videoita, ei toki muuten :-)
No niinpä niin. Vähän on tyrkyttämisen makua.

1026.9.2013 09:28

Lähinnä tuo mahdollistaa helpomman käyttäjien profiloimisen, kun kaikki on sidottu tiettyhin rekisteröityihin tileihin. Auttaako tuo kommenttien tasoon, niin todennäköisesti pikkasen. Läninnä koska kynnys että kommentoi on suurempi, jos ei ole tiliä ennestään.

1126.9.2013 16:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TauDewa:
Tulipa lopulta poistettua Google+ profiili tämän uutisen ansiosta. En ymmärrä miksi Google haluaa väkisin saada käyttäjät käyttämään omaa nimeään Youtubessa koska tili on linkitetty Google+:aan.
Käsittääkseni nimimerkillä / ilman G+:aa kommentointi tullaan lopettamaan pikkuhiljaa kokonaan. Syynä lienee se, että YouTube-kommentointi on normaalisti aika hirveää tasoltaan. Ja pahimmillaan sellaista, että siitä heilahtaisi häkkiä puolelle osallistujista jos YouTuben kotimaana olisi joku muu kuin USA.
Eli toisinsanoen, jos NSA tai jokin muu valtiollinen taho valvoo ihmisten netinkäyttöä terrorismin ja rikosten estämisen nimissä, se on aivan hirveää yksityisyyden loukkaamista, mutta kun Google valvoo ihmisten netinkäyttöä kitkeäkseen pois loukkaavat nimettömät kommentit ja kohdentaakseen mainontaa tehokkaammin ihmisiä ärsyttävällä tavalla, on se aivan jumalainen uudistus.

1226.9.2013 17:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TauDewa:
Tulipa lopulta poistettua Google+ profiili tämän uutisen ansiosta. En ymmärrä miksi Google haluaa väkisin saada käyttäjät käyttämään omaa nimeään Youtubessa koska tili on linkitetty Google+:aan.
Käsittääkseni nimimerkillä / ilman G+:aa kommentointi tullaan lopettamaan pikkuhiljaa kokonaan. Syynä lienee se, että YouTube-kommentointi on normaalisti aika hirveää tasoltaan. Ja pahimmillaan sellaista, että siitä heilahtaisi häkkiä puolelle osallistujista jos YouTuben kotimaana olisi joku muu kuin USA.
Eli toisinsanoen, jos NSA tai jokin muu valtiollinen taho valvoo ihmisten netinkäyttöä terrorismin ja rikosten estämisen nimissä, se on aivan hirveää yksityisyyden loukkaamista, mutta kun Google valvoo ihmisten netinkäyttöä kitkeäkseen pois loukkaavat nimettömät kommentit ja kohdentaakseen mainontaa tehokkaammin ihmisiä ärsyttävällä tavalla, on se aivan jumalainen uudistus.
No, kyllähän Google saa omilla palveluillaan tehdä (lähes) mitä haluaa. Varsinkin, kun näitä juttuja ei tehdä mitenkään salassa, vaan niistä tiedotetaan etukäteen jne.

NSA:n urkkiminen on mielestäni aivan eri tasolla.

1327.9.2013 10:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Eli toisinsanoen, jos NSA tai jokin muu valtiollinen taho valvoo ihmisten netinkäyttöä terrorismin ja rikosten estämisen nimissä, se on aivan hirveää yksityisyyden loukkaamista, mutta kun Google valvoo ihmisten netinkäyttöä kitkeäkseen pois loukkaavat nimettömät kommentit ja kohdentaakseen mainontaa tehokkaammin ihmisiä ärsyttävällä tavalla, on se aivan jumalainen uudistus.
Voin olla käyttämättä Googlen palveluita, jos haluan. En voi olla pois NSA:n valvonnasta, vaikka haluaisin (kuten joskus aiemminkin sanoin, itsehän pistäisin tiukimmalle seurantalistalle kaikki ne alle 50-vuotiaat, jotka eivät käytä pankki/luottokortteja, nettiä tai kännyköitä -- suht iisi tapoa saada epäilyttävin jengi eristettyä tarkempaan seurantaan :-).

1427.9.2013 11:21

Lainaus:
(kuten joskus aiemminkin sanoin, itsehän pistäisin tiukimmalle seurantalistalle kaikki ne alle 50-vuotiaat, jotka eivät käytä pankki/luottokortteja, nettiä tai kännyköitä -- suht iisi tapoa saada epäilyttävin jengi eristettyä tarkempaan seurantaan :-).

Kumpi henkilö on se ongelma?

Ne henkilöt joita halutaan seurata, vai se henkilö joka haluaa että muita seurataan? Se kyttäävä naapuri kun on niin mukava. Se muita syyttävä sormi kun oikein parantaa asioita siinä yhteisössä?

Itse näen että jos joku haluaa syyllistää muita, niin se joka sitä haluaa on ongelma yhteiskunnalle. Laki puuttuu asioihin joita ihmiset tekevät, mutta se teko pitää ensin tapahtua. Ei ole mitään syyttä puutua viattomien ihmisten elämään, vain siksi että rikoksia tapahtuu maailmassa tai että jotkut elää eritavalla kuin henkilö itse. Pitäisi ennemmin kysyä että miksi niitä rikoksia tapahtuu ja puuttua niihin ongelmiin jotka sen aiheuttaa, kuin yrittää "tuomita" kaikki ihmiset potentiaalisina rikollisina tai erillaisuutena vain omien henkilökohtaisten pelkojen tai tarpeiden takia.

Tässä kuitenkin Google vain hakee omia etujaan. Sen toiminta perustuu yksityisten tietojen profilointiin mainos tarkoitukseen. Eli ei tuossa Googlen teossa ole mitään yleviä motiiveja.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.9.2013 @ 11:23

1527.9.2013 11:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
(kuten joskus aiemminkin sanoin, itsehän pistäisin tiukimmalle seurantalistalle kaikki ne alle 50-vuotiaat, jotka eivät käytä pankki/luottokortteja, nettiä tai kännyköitä -- suht iisi tapoa saada epäilyttävin jengi eristettyä tarkempaan seurantaan :-).

Kumpi henkilö on se ongelma?

Ne henkilöt joita halutaan seurata, vai se henkilö joka haluaa että muita seurataan?
Tarkoitin noin tiedusteluorganisaation näkökulmasta. Ja viittasin juurikin siihen, että NSA:n vakoilulta et voi suojatua -- tehokkaalla suojautumisella vain todennäköisesti nostat punaisen lipun pystyyn ja päädyt tiukempaan seurantaan.

1627.9.2013 13:10

Lainaus:
Tarkoitin noin tiedusteluorganisaation näkökulmasta. Ja viittasin juurikin siihen, että NSA:n vakoilulta et voi suojatua -- tehokkaalla suojautumisella vain todennäköisesti nostat punaisen lipun pystyyn ja päädyt tiukempaan seurantaan.

Joo tiedustelupalveluiden reititin pohjaiselta seurannalta on aika vaikea suojautua.

Mutta softa ja palvelu pohjaiselta seurannalta voi kyllä suojautua. Sen kun on käyttämättä tiettyjä softia tai palveluita.

Hieman tuossa mitä sanot on tosiaan pointtia. Esimerkiksi NSA itse, voimakkaasti suojautunut ja tekee rikoksia jatkuvasti. ;-)

Toisaalta se että haluaa suojautua ei tarkoita aina että tekee rikoksia. Onhan meillä kaikilla ovissakin lukot, eikä se tee meistä rikollisia. Ihmisen tarve suojautua muilta on ihan normaalia. Joten se että nostaa punaisen lipun asiasta on omaa vainoharhaisuutta tai uteliaisuutta/ymmärtämättömyyttä tai jolla pyritään hakemaan jotain etua itselle.

Pankki on suojautunut hyvin, onko ne rikollisia? Miksi tavallinen ihminen tai yritys ei saisi suojautua. Joten ei tuo parempi suojautuminen ole oikein peruste punaiseen lippuun ilman jotain muuta todistetta asiaan.

Huono suojautuminen viittaa lähinnä välinpitämättömyyteen tai tietämättömyyteen ja hyvä taas päinvastoin.

Joten punainen lippu voimakkaan suojauksen perusteella on ihan tiedustelupalvelun uteliaisuutta. "Minä haluan tietää salaisuutesi".
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.9.2013 @ 13:17

1727.9.2013 14:24

Kyllähän tuota G+:aa voi nimimerkin takaakin käyttää, tai ainakin itselläni toimii nimimerkillä.

1828.9.2013 03:03
min5sevaan
Inactive

Lainaus:
Googlen ostettua YouTuben palvelu mennyt vuosi vuodelta huonommaksi.
+1

196.10.2013 22:15

P****leen kuukkeli! Voiko tuota enää paremmin sanoa!
En halua käyttää nimeä tuubissa, joten valkkasin että "luo uusi nimimerkki" vai mikä se toinen valinta oli, no loin ja tottakai se jotenkin yhdisteli niitä ja nyt on G+ sivukin ihan sekaisin, ei näy julkasuja eikä mitään muutakaan etusivulla...
Paska mikä paska :(

Ja tuo on totta, että tuubi on nykyään aikalailla suolesta ja mennyt huonompaan, varsinkin mobiilisovelluksensa osalta. Kerpeleen "what to watch"ia tunkee avatessa kun itse ja moni muukin haluaisi nähdä tilaustensa päivitykset ensimmäisenä.
Eivät anna edes vaihtoehtoa että voisi valita aloitussivunsa... Onneksi iankaikkisen wanha androidin YouTube sovellus toimii kuten kuuluukin, enkä päivitä uuteen, ikinä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.10.2013 @ 22:19

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto