AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix laajenee Alankomaihin tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 19.6.2013 13:20 Kommentteja (2)

Netflix laajenee Alankomaihin tänä vuonna Suoratoistopalvelu Netflixin seuraavana valloituskohteena Euroopassa on Alankomaat. Tulppaanien, puukenkien ja tuulimyllyjen maahan palvelu laajenee vielä tämän vuoden aikana.
Netflix laajeni Yhdysvaltain ulkopuolelle vuonna 2010 kun palvelu avattiin Kanadassa. Vuonna 2011 yhtiö suuntasi katseensa etelään ja aloitti toiminnan Karibialla sekä Etelä-Amerikan maissa. Viime vuonna Netflix rantautui vanhalle mantereelle: ensin Irlantiin ja Isoon-Britanniaan, minkä jälkeen matka jatkui manner-Eurooppaan Pohjoismaiden kautta. Omaan sisältöön viime vuosina runsaasti panostanutta palvelua odotetaan myös Ranskaan, Belgiaan ja Saksaan.

Yhtiö on paljastanut, että se käyttää apunaan piraattisivustoja valitessaan mihin maihin palvelu tuodaan seuraavaksi saataville. Piraattisivustojen kautta saadaan selville mistä kuluttajat ovat kiinnostuneita tietyssä maassa. Ilmeisesti monet netistä laittomasti sisältöä lataaavat ovat myös potentiaalisia asiakkaita – ainakin BitTorrent-liikenteen on havaittu vähenevän samalla kun Netflix-liikenne kasvaa.

Tägit: Netflix VOD
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

119.6.2013 14:21

No mikäs hollannissa nyt ollessa. Siellä on Coffee Houset ja nyt vielä netflix kämpillä :P

219.6.2013 14:56

Veikkaan että Ranska, Saksa & co on vaikeammat paikat, kun kaikki pitää dubata -- etenkin Netflixin omien sarjojen osaltahan tuo nostaa väistämättä kustannuksia. Hollanti on "yksi Pohjoismaista", siellä kaikki osaa englantia ja mitään ei pääsääntöisesti dubata.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto