MTV sai tahtonsa läpi – Salkkarit-fanille tuli maksettavaksi 50 000 euron vahingonkorvaukset

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.6.2013 19:34 Kommentteja (32)

MTV sai tahtonsa läpi – Salkkarit-fanille tuli maksettavaksi 50 000 euron vahingonkorvaukset Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 22-vuotiaan miehen maksamaan MTV Oy:lle 50 477 euron edestä vahingonkorvauksia, koska tämän ylläpitämällä fanisivustolla jaettiin linkkejä Salatut elämät -jaksoihin, joita ei ollut vielä televisiossa esitetty. Ohjelmat olivat peräisin MTV:n Katsomo.fi-verkkopalvelusta.
Vahingonkorvausten lisäksi mies joutuu maksamaan MTV:lle oikeudenkäyntikuluja 9 920 euroa. Sakkoja maksettavaksi tuli vuorostaan 180 euroa, johon sisältyy tuomio lievästä petoksesta. Petostuomio tuli lahjakorttien myymisestä Huuto.netissä.

Tekijänoikeusrikoksesta tuomittu mies myönsi ylläpitäneensä fanisivustoa, josta löytyi linkkejä toiselle verkkosivustolle. Hän myönsi myös, että tälle linkitetylle verkkosivustolle oli lisätty Katsomo.fi:stä Salatut elämät -jaksoja. Hän kuitenkin kiisti väitteet, että hän olisi kopioinut ja lisännyt ne linkitetylle sivustolle. Oikeus katsoi tuomitun myötävaikuttaneen, että fanisivustolla pystyi katsomaan luvattomasti Salkkarit-jaksoja. Teko nähtiin tahalliseksi, mutta sillä ei ollut tarkoitus hankkia ansioita.

Sivustolle oli perustettu Salatut elämät -jaksojen katsomista varten oma alue. Oikeuden mukaan tämä osoittaa, että mies on tiennyt sivuston käyttötarkoituksen, eikä hän ole estänyt sitä.

– MTV:n näkökulmasta tämä on erittäin tärkeää ennakkopäätös ja osoittaa, ettei myytäväksi tarkoitettuja sisältöjä voi rangaistuksetta jakaa eteenpäin teknisiä suojauksia kiertämällä, toteaa MTV Oy:n verkkojohtaja Henrik Laine.

Edellinen Seuraava  

32 kommenttia

14.6.2013 19:41

Lisättäköön vielä, että tuomittu elää jo valmiiksi toimeentulotuella!

Tuosta on meinaan äärettömän vaikea nousta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2013 @ 09:42

24.6.2013 19:51

Kovin on surullista luettavaa. Taas yksi elämä pilalla.

En kyllä tajua mitä tuokin ihminen oikein teki väärin, jos teki vain omalle sivustolle linkin.

Miten kukaan voi ladata mitään jos sen linkin päässä ei ole jotain toimivaa. Eikö MTV vastaa itse siitä mitä sinne nettiin laittaa jakoon? Oli tarkoitus levittää sitä tai ei niin siellä se oli internetissä jaossa MTV:n toimesta. Jos ei halua levittää internetissä jotain niin ei sitä sinne sitten laita. Hyvin yksinkertaista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.6.2013 @ 19:55

34.6.2013 20:19

"ettei myytäväksi tarkoitettuja sisältöjä voi rangaistuksetta jakaa eteenpäin teknisiä suojauksia kiertämällä" Minkä suojauksen se jakaja muka ohitti?

Sehän vain kuvasi (siis videojen lataaja, ei ehkä uutisessa oleva henkilö) oman tietokoneen ruutua..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.6.2013 @ 21:32

44.6.2013 20:32

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. :-)

64.6.2013 21:21

Hiukan liioitteluksi menee taas täällä, oma asuntolainani on jo neljä kertaa tuon kokoinen, päälle vielä autolainat ja muut eikä elämäni silti ole pilalla. Laskeehan tuollaiset korvaukset tietysti elämän laatua jonkun verran, mutta ei elämää pilaa.

Erikseen on tietysti kotona makaavat vätykset, mutta heidän "tuloillaan" ulosottoja ei muutenkaan tarvitse maksaa.

74.6.2013 22:22

Omaa päätäkin saa varmasti käyttää. Jos jakaa ilmaisia linkkejä maksulliseen palveluun ilman palvelun omistajan lupia, voi edessä olla oikeusjuttu ja tappio. Jos kuitenkin tekee näin, ei voi todeta kuin, että riskinotto ei kannattanut.

Jos yksi firma myy palvelua ilmaiseksi ja toinen pyytää maksun, kannattaa yleensä asiakkaankin miettiä miten toinen pyytää maksun palvelusta ja toinen pystyy pyörittämään vastaavaa ilmaiseksi. Ei tässä maailmassa ilmaiseksi mitään jaeta hyvää hyvyyttä.

Oliko syylliseksi todettu toimeentulossa - kyllä. Summa on siis todella iso maksettavaksi. Mutta korostan edelleen, että riskit lienee ollut tiedossa kun palvelukin muutaman vuoden pyöri. Onko summa sitten merkittävä maikkarille - tuskinpa.

Lopuksi voi vain todeta, että jos rikkoo tietoisesti lakia ja jää kiinni, on turha itkeä tuomiotaan. Jos todellista muutosta haluaa niin sitten pitää äänestää lompakolla huonoja palveluita vastaan ja äänestämällä huonoja päättäjiä vastaan. Kansalaisaloitekin on nykyään käytettävissä kuten Mysticiza jo linkkasikin.

84.6.2013 22:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Hiukan liioitteluksi menee taas täällä, oma asuntolainani on jo neljä kertaa tuon kokoinen, päälle vielä autolainat ja muut eikä elämäni silti ole pilalla. Laskeehan tuollaiset korvaukset tietysti elämän laatua jonkun verran, mutta ei elämää pilaa.

Erikseen on tietysti kotona makaavat vätykset, mutta heidän "tuloillaan" ulosottoja ei muutenkaan tarvitse maksaa.
Näissä usein onkin 16% vuosikorko se tekee 8000eur korkoja per vuosi ja perintäkulut päällä. Mitäs siihen sanot...

94.6.2013 22:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Hiukan liioitteluksi menee taas täällä, oma asuntolainani on jo neljä kertaa tuon kokoinen, päälle vielä autolainat ja muut eikä elämäni silti ole pilalla. Laskeehan tuollaiset korvaukset tietysti elämän laatua jonkun verran, mutta ei elämää pilaa.

Erikseen on tietysti kotona makaavat vätykset, mutta heidän "tuloillaan" ulosottoja ei muutenkaan tarvitse maksaa.
Näissä usein onkin 16% vuosikorko se tekee 8000eur korkoja per vuosi ja perintäkulut päällä. Mitäs siihen sanot...
Niillä rahoilla ois ostanut laillisesti "muutaman" kymmenen vuoden salkkarit ja vielä ois jäänyt jotain sukan varteenkin laitettavaksi. Hullu saa olla, mutta ei tyhmä. ;-)

104.6.2013 23:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Hiukan liioitteluksi menee taas täällä, oma asuntolainani on jo neljä kertaa tuon kokoinen, päälle vielä autolainat ja muut eikä elämäni silti ole pilalla. Laskeehan tuollaiset korvaukset tietysti elämän laatua jonkun verran, mutta ei elämää pilaa.

Erikseen on tietysti kotona makaavat vätykset, mutta heidän "tuloillaan" ulosottoja ei muutenkaan tarvitse maksaa.
Näissä usein onkin 16% vuosikorko se tekee 8000eur korkoja per vuosi ja perintäkulut päällä. Mitäs siihen sanot...
Sanon että on idioottimaista hoitaa asia ulosoton kautta eikä pankkilainalla, mutta jos muuta mahdollisuutta ei ole niin sitten maksaa ulosoton kautta.

Se korko ei todellakaan ole "usein 16%"(viimeeksi 1994), vaan perustuu normaaliin viitekorkoon korotettuna viivästyskorolla eikä mihinkään noppalukuun, tänä vuonna 1% + 7% = 8%. Korkoa ei muutenkaan lasketa noin, vaan oletettavasti korko pienenee koska lyhennät velkasi pääomaa joka kuukausi.

Mikäli lyhennät 50ke velkaasi 606.64e/kk, olet velaton mies vaivaisessa 10 vuodessa ja kokonaiskuluiksi tulee 72,796.56e. Lisäksi ulosotto saattaa periä jotain omia kulujansa, mutta joka tapauksessa täysin hallittavissa oleva velka normaalille yhteiskuntakelpoiselle yksilölle.

Tässä tapauksessa millään tällä ei tietysti ole väliä koska jannu on jäänyt peruskoulun jälkeen toimeentulotuella kotiin makaamaan eikä pysty maksamaan ulosottoon penniäkään, pääsee velkajärjestelyyn ja suurin osa velasta unohdetaan. Tämän jälkeen hän jatkaa onnellista elämäänsä normaalisti ihan yhtä köyhänä ja työttömänä kuin tähän astisen elämänsä muutenkin, juoden kaljaa meidän muiden rahoilla. Eläköön suomalainen kommunistipolitiikka!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.6.2013 @ 23:16

114.6.2013 23:29

Kannattaa asia viedä EIT:tiin, linkki ei ole laiton vaikka se olisi missä tahansa nettissä muutenkin varakkaampi osapuoli saisi itse kulut maksaa koska on tuonne asti jaksanut ukkoa jahdata varsinkin jos itse ovat omia oikeuksiaan tulleet puolustamaan, tuolla summalla olisi saanut salkkareiden koko kaikki tuotantokaudet moneen kertaan.

(LIIOITTELU VAIHDE) -> KATSO TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA AFTERDAWNIN OMILLA SIVUILLA VAADIN 4 MILJOONAN KORVAUKSIA SE ON MEIDÄN SISÄLTÖÄ "GRAAFFISESTI" MEIDÄN "SARJASTA" NYT VAAN SYYTETTÄ PERÄÄN JA PULJU NURIN "http://cdn0.afterdawn.fi/v3/news/Salatut%20elamat.jpg" MEIDÄN MEIDÄN JA MEIDÄN, KAIKKI ON MEIDÄN :D

Selvästi suomessa on liikaa työttömiä asianajajia jotka ovat jenkkeistyneet ja joilla on tylsää että niiten täytyy perustaa TO-Mafioita tai tulkita lakia väärin tai kierrellä sitä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.6.2013 @ 23:31

Simplicity at its finest

125.6.2013 00:17

Eli loppupeleissä valtio vaan maksaa MTV:lle 50000e +muut kulut... Ehkä joku konkreettinen - kuten yhteiskuntapalvelus tai muu vastaava - olis ollu tehokkaampi ja pidemmällä aikavälillä myöskin tehokkaampi rangaistus, mutta jollakin on näemmä pullat hyvin uunissa ja vaan raha ratkasee; viis siitä kuka sen maksaa ja mikä sen hyöty on...

135.6.2013 01:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Sanon että on idioottimaista hoitaa asia ulosoton kautta eikä pankkilainalla, mutta jos muuta mahdollisuutta ei ole niin sitten maksaa ulosoton kautta.
Sossuntukia saava ei varmasti mistään pankista lainaa saa, ei edes takaajien avulla ellei ole sitten hyvät suhteet.
Ja milläs sitä lainaa sitten lyhentää, ei millään ja kyllä se elämä on pilalla vaikka lainan saisikin.

145.6.2013 07:32

Tämä on juuri yksi ongelma tuon "Järkeä tekijänoikeuslakiin" aloitteen ja muunkin aiheeseen liittyvän keskustelun kannalta, kun vedetään keskusteluissa siihen mukaan kaikki nämä aivan selkeätkin rikokset joissa ei kyllä oikeasti olisi mitään puolusteltavaa, korkeintaan ehkä tuo korvausvaatimuksen summa, mutta maksukyvyttömän tapauksessa sekin voidaan vielä ulosottokäsittelyssä sovitella pienemmäksi.

Joka tapauksessa tämä tyyppi on nyt kyllä ihan selkeästi rangaistuksensa ansainnut, eihän tuossa toiminnassa mitään puolusteltavaa ole... jos tyyppi on sivuston jo nimennyt "huomisensalkkareiksi" niin on kai melko selvää että tarkoitus on ollut näiden maksullisten huomisen jaksojen jakaminen.

Monelta on ilmeisesti jäänyt tässä tekijänoikeuskeskustelun huumassa kokonaan huomaamatta maininta tyypin muista touhuista, eli on kusettanut meitä tavallisia pulliaisia kauppaamalla huuto-netissä ilmeisesti olemattomia lahjakortteja... eli ei mielestäni mitenkään puolusteltava symppis-tyyppi muutenkaan.

155.6.2013 07:42

En hyväksy toimintaa sinällään, mutta oikea rangaistus teosta olisi ollut ehkä tuo 180€ sakko. Vahingonkorvaukset ovat täysin naurettavat, ihan totaaliset hatusta vedetyt ja asioista mitäänymmärtämättömän puusilmä-tuomarin hyväksymät. Missään ei voida osoittaa, että MTV Oy kärsi mainitut 50 000€ tappiot jakamisen vuoksi. Oikeat tappiot, ei kukaan tiedä, mutta ei mitenkään voi olla niin, että ilman tuon sivuston olemassaoloa MTV Oy olisi myynyt jaksoja 50 000€ enemmän.

Tällaisten korvausten määrääminen nakertaa uskoa oikeusvaltioon todella rankasti. Valta on oikeuksien omistajilla, he sanelevat tuomioistuimelle paljonko korvauksia haluavat. Sitten asiantuntematon tuomioistuin toimii lähinnä kumileimaisimena näille perusteettomille vaatimuksille.

Aivan järkyttävää.

165.6.2013 08:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Sanon että on idioottimaista hoitaa asia ulosoton kautta eikä pankkilainalla, mutta jos muuta mahdollisuutta ei ole niin sitten maksaa ulosoton kautta.
Sossuntukia saava ei varmasti mistään pankista lainaa saa, ei edes takaajien avulla ellei ole sitten hyvät suhteet.
Ja milläs sitä lainaa sitten lyhentää, ei millään ja kyllä se elämä on pilalla vaikka lainan saisikin.
Tuo laskelma oli nimenomaan ulosoton kautta maksettuna, ja tietääkseni käsittelin jo sossun elätit erikseen tuossa viestissä. He ovat muutenkin pilanneet elämänsä jo ihan itse jäämällä kotiin litkimään pirkkaolutta ja tuijottamaan salattuja elämiä kun muut tekevät töitä ja kontribuoivat kovan työnsä tuloksia tuohon parasiittien säälikassaan sen kuiviin imemisen sijaan, siihen elämäntyyliin ei enää korvaukset muutoksia tuo.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2013 @ 08:55

175.6.2013 09:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Sanon että on idioottimaista hoitaa asia ulosoton kautta eikä pankkilainalla, mutta jos muuta mahdollisuutta ei ole niin sitten maksaa ulosoton kautta.
Sossuntukia saava ei varmasti mistään pankista lainaa saa, ei edes takaajien avulla ellei ole sitten hyvät suhteet.
Ja milläs sitä lainaa sitten lyhentää, ei millään ja kyllä se elämä on pilalla vaikka lainan saisikin.
Tuo laskelma oli nimenomaan ulosoton kautta maksettuna, ja tietääkseni käsittelin jo sossun elätit erikseen tuossa viestissä. He ovat muutenkin pilanneet elämänsä jo ihan itse jäämällä kotiin litkimään pirkkaolutta ja tuijottamaan salattuja elämiä kun muut tekevät töitä ja kontribuoivat kovan työnsä tuloksia tuohon parasiittien säälikassaan sen kuiviin imemisen sijaan, siihen elämäntyyliin ei enää korvaukset muutoksia tuo.
minusta on aika moista vihapuhetta jos sanotaan että kaikki jotka saa toimeentulotukia olisivat alkoholisteja työnvieroksujia.

mutta itse uutiseen ei noita korvauksia olisi pitänyt tulla yhtään koska mtv menetettyä tuloa ei voi laskea. hatusta voidaan vetää summa 0-999999999 euroa korvauksia ilman pitäviä perusteluja. mutta ne mitä oli huijannut huuto netissä niin ne jutut pystyy laskemaan, ja niistä pitääkin tulla sanktioita.

185.6.2013 10:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Sanon että on idioottimaista hoitaa asia ulosoton kautta eikä pankkilainalla, mutta jos muuta mahdollisuutta ei ole niin sitten maksaa ulosoton kautta.
Sossuntukia saava ei varmasti mistään pankista lainaa saa, ei edes takaajien avulla ellei ole sitten hyvät suhteet.
Ja milläs sitä lainaa sitten lyhentää, ei millään ja kyllä se elämä on pilalla vaikka lainan saisikin.
Tuo laskelma oli nimenomaan ulosoton kautta maksettuna, ja tietääkseni käsittelin jo sossun elätit erikseen tuossa viestissä. He ovat muutenkin pilanneet elämänsä jo ihan itse jäämällä kotiin litkimään pirkkaolutta ja tuijottamaan salattuja elämiä kun muut tekevät töitä ja kontribuoivat kovan työnsä tuloksia tuohon parasiittien säälikassaan sen kuiviin imemisen sijaan, siihen elämäntyyliin ei enää korvaukset muutoksia tuo.
minusta on aika moista vihapuhetta jos sanotaan että kaikki jotka saa toimeentulotukia olisivat alkoholisteja työnvieroksujia.

Hyväksyttäköön yhteiskunnan apu niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat, esimerksi vaikean vamman takia eivät pysty tekemään töitä. Tämä jantteri kuitenkin jäi suoraan peruskoulusta toimeentulotuille, ja mikäli hän on tuollaisen sivuston saanut pystyyn harrastuksena, niin olisi kyllä valmiudet tehdä sitä myös itsensä elättämiseksi, tai ainakin kouluttautua alalle. T. Ohjelmistoarkkitehti, ei alan koulutusta.

195.6.2013 10:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Sanon että on idioottimaista hoitaa asia ulosoton kautta eikä pankkilainalla, mutta jos muuta mahdollisuutta ei ole niin sitten maksaa ulosoton kautta.
Sossuntukia saava ei varmasti mistään pankista lainaa saa, ei edes takaajien avulla ellei ole sitten hyvät suhteet.
Ja milläs sitä lainaa sitten lyhentää, ei millään ja kyllä se elämä on pilalla vaikka lainan saisikin.
Tuo laskelma oli nimenomaan ulosoton kautta maksettuna, ja tietääkseni käsittelin jo sossun elätit erikseen tuossa viestissä. He ovat muutenkin pilanneet elämänsä jo ihan itse jäämällä kotiin litkimään pirkkaolutta ja tuijottamaan salattuja elämiä kun muut tekevät töitä ja kontribuoivat kovan työnsä tuloksia tuohon parasiittien säälikassaan sen kuiviin imemisen sijaan, siihen elämäntyyliin ei enää korvaukset muutoksia tuo.
minusta on aika moista vihapuhetta jos sanotaan että kaikki jotka saa toimeentulotukia olisivat alkoholisteja työnvieroksujia.

Hyväksyttäköön yhteiskunnan apu niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat, esimerksi vaikean vamman takia eivät pysty tekemään töitä. Tämä jantteri kuitenkin jäi suoraan peruskoulusta toimeentulotuille, ja mikäli hän on tuollaisen sivuston saanut pystyyn harrastuksena, niin olisi kyllä valmiudet tehdä sitä myös itsensä elättämiseksi, tai ainakin kouluttautua alalle. T. Ohjelmistoarkkitehti, ei alan koulutusta.se on ikävä fakta ettei kaikille riitä töitä joilla elättää itsensä, mullakin monta tuttua jotka joutuu tekemään pätkätöitä ja juuri ja juuri selviävät ja osa joutuu hakemaan tukia jotta pärjää vielä niiden pätkätöiden päälle.

perustulo on pakko tulla jossain vaiheessa koska töitä ei riitä kaikille, siinä ei ole mitään järkeä että tekee 2-50 tuntia viikossa ja sit kuukauden tulot heittelee ja jää niin pieniksi että täytyy tukia hakea. kaikkein parhain olisi että perustulon lisäksi tulisi ihmisten työt jaettua tasaisemmin eli ettei ole työttömiä joiden ei kannata käydä muutamaa tuntia viikossa tai sitten niitä jotka tekee sen 40 tuntia viikossa ja ovat väsyneitä ja vihaisia niille joille töitä ei riitä.

tosin tämä heppu varmaan ei edes tekisi oikeita töitä olisi mikä työ tai palkka vaan. tosin se tulee paljon halvemmaksi että niitä tukia jaetaan myös niille jotka ovat työkykyisiä ja pääsisivät töihin , kuin että ei anneta ja rikollisuus kasvaa. usassahan on kapitalismi fasismi kunnolla sosiaaliturva huono joten siellä rikollisuutta on hemmetisti, kuten venäjälläkin.

suomesa on 200 000 työtöntä ja tuplasti se määrä tempputyöllistettynä, varmasti jos työtä olisi enemmän niin joku senkin tekisi jos työehdot ei ole mitään riistoa(eli ei ole tes mukaiset palkat, vapaat yms) jos itse olisin työnantaja niin palkkaisin mielummin kahdesta työttömästä josta toinen sanoo ettei tahdo tehdä töitä ja toinen on motivoitunut niin eihän siinä ole mitään järkeä palkata sitä joka ei tee töitä kunnolla. eli ne jotka ei tee kunnolla töitä tuu ajoissa työpaikalle yms niin vaikka tukia ei jaettaisi ei he kuitenkaan tulisi työllistetyiksi.

205.6.2013 13:03

Taisi loppua fanitus. ^^


Samsung Galaxy III 9300 / Android vers. 4.1.2 / JROM
( http://www.htcmania.com/showthread.php?t=549950 )
Viimeinen Samsungini kolmannen Sudden Deathin jälkeen.

215.6.2013 14:15

Tuolla muualla on ollut uutisia että kyse ei olisi ollut pelkistä linkeistä, vaan että henkilö olisi ladannut ja ilmeisesti jakanut noita tiedostoa. Jos kyse on ollut todellakin siitä että on ladannut ja laittanut jakoon niin tuomio on ihan oikea. Koska kyse on tekijäoikeuden rikkeestä/rikoksesta koska jaetaan toisen asia luvatta. Vaikka ehkä silti hieman suuri summaltaan. Köyhällä 22-vuotiaalla riittää pienemmässäkin summassa maksettavaa pitkäksi aikaa.

Jos kyse on ollut linkeistä niin tuomio on aivan järjetön. Koska viittaus johonkin internetissä olevaan lailliseen tiedostoon ei saisi olla koskaan laitonta. Se että omistaja ei ollut tarkoittanut vielä tiedostoa jakoon, niin se ei vaikuta asiaan, koska se omistaja oli laittanut sen internetiin. Internet on julkinen paikka, ei yksityisten asioiden säilytyspaikka. Omistajan täytyy myös kantaa vastuu tekemistään typeristä asioista.

Myös tuollainen vahingon ilo on typerää. Koska ei sitä voi koskaan tietää mistä asiasta itselle voi käydä köpelösti. Nuorena ihmiset tekee typeriä asioita aina silloin tällöin. Ei heidän elämä silti ole pilaamisen arvoinen. Etenkin jostain näin typerästä asiasta.

Lainaus:
se on ikävä fakta ettei kaikille riitä töitä joilla elättää itsensä,

Tämä on nykyään FAKTA eli työtä ei riitä enään kaikille.

Länsimaissa on kasvava työttömyys, johtuen lisääntyvästä teknologian kehityksestä ja automaatiosta. Ainoa nopea tapa työllistää enemmän ihmisiä on lyhentää työaikaa. Jos kerran työtä ei riitä kaikkille niin se työ mikä on olemassa pitäisi jakaa useammalle. Se että vain osa voi tehdä työtä aiheuttaa ääri kapitalismia eli köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu.

Tietenkin pitemmän päälle edes työajan lyhentäminen ei korjaa ongelmaa joka on jo kapitalismin omistus rakenteessa. Raha siirtyy yhä harvempien käsiin. Yhteiskunnallinen tilanne tässä asiassa vain pahenee vuosikymmenestä toiseen. Jossain vaiheessa tilanne romahtaa, se on väistämätön tosiasia. Kysymys on vain koska.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2013 @ 17:38

225.6.2013 15:49

Noita katsomon ennakkojaksojahan oli joku myös laitellu jonnekki torrenttisivulle jakoon tässä pari vuotta sitten.

235.6.2013 16:24
totalsuck
Vahvistamaton

Luen nämä kommentit ja eihän tässä kukaan oikeassa tai väärässä ole.

Oma mielipide on seuraavanlainen. Tämä ihminen teki rikoksen tietäen asiasta tai tietämättä. Vahinkoja fyysisiä tai henkisiä ei ole aiheuttanut ja tämä ihminen ei moisen varmaan pystykkään.

Rangaistus voi olla vaikka 100miljoona euroa, mutta nyt tulee suuri mutta.

Aiheesta toisen missä 18-vuotias poika oli raiskannut 14 vuotiaan tytön saa... sellaiset 12 000 maksettavaksi tälle tytölle ja olisiko ollut joku x määrä "vankeutta" mikä taisi olla se missä ei tarvitse istua sielä sellissä.

Nyt sitten ihmettelen, että miksi näin? Poika joka aiheutti nuorelle tytölle ikuiset henkiset vammat ja varmasti fyysisetkin vammat pääsee helpomalla, kuin mies joka jakasi ilmaiseksi Salattuja Eläimiä netissä, joista hän sai voittoja sellaiset... varmaa alle 1000€ ellei sitäkään?

Ei näin... ei näin

245.6.2013 18:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

se on ikävä fakta ettei kaikille riitä töitä joilla elättää itsensä, mullakin monta tuttua jotka joutuu tekemään pätkätöitä ja juuri ja juuri selviävät ja osa joutuu hakemaan tukia jotta pärjää vielä niiden pätkätöiden päälle.

perustulo on pakko tulla jossain vaiheessa koska töitä ei riitä kaikille, siinä ei ole mitään järkeä että tekee 2-50 tuntia viikossa ja sit kuukauden tulot heittelee ja jää niin pieniksi että täytyy tukia hakea. kaikkein parhain olisi että perustulon lisäksi tulisi ihmisten työt jaettua tasaisemmin eli ettei ole työttömiä joiden ei kannata käydä muutamaa tuntia viikossa tai sitten niitä jotka tekee sen 40 tuntia viikossa ja ovat väsyneitä ja vihaisia niille joille töitä ei riitä.

tosin tämä heppu varmaan ei edes tekisi oikeita töitä olisi mikä työ tai palkka vaan. tosin se tulee paljon halvemmaksi että niitä tukia jaetaan myös niille jotka ovat työkykyisiä ja pääsisivät töihin , kuin että ei anneta ja rikollisuus kasvaa. usassahan on kapitalismi fasismi kunnolla sosiaaliturva huono joten siellä rikollisuutta on hemmetisti, kuten venäjälläkin.

suomesa on 200 000 työtöntä ja tuplasti se määrä tempputyöllistettynä, varmasti jos työtä olisi enemmän niin joku senkin tekisi jos työehdot ei ole mitään riistoa(eli ei ole tes mukaiset palkat, vapaat yms) jos itse olisin työnantaja niin palkkaisin mielummin kahdesta työttömästä josta toinen sanoo ettei tahdo tehdä töitä ja toinen on motivoitunut niin eihän siinä ole mitään järkeä palkata sitä joka ei tee töitä kunnolla. eli ne jotka ei tee kunnolla töitä tuu ajoissa työpaikalle yms niin vaikka tukia ei jaettaisi ei he kuitenkaan tulisi työllistetyiksi.

Hyvin paljon oikeilla jäljillä olet tässä. Nykyinen tilanne on kestämätön. Osa ei saa töitä vaikka mitä tekisi ja moni joka on töissä ei jaksa tehdä niitä epäinhimillisen kuormituksen vuoksi. Yritykset käyttävät surutta hyödykseen nykyistä huonon työllisyyden tilaa. Varmasti jokainen on kuullut tapauksista missä työnantaja sanoo että ovella/portilla on jono mistä uudet tulee sisään jos homma ei kiinnosta.

Töitä on jonkin verran olemassa, mutta liiallinen kouluttautimiseen tuijottaminen tuottaa ongelmia. Jollain alalla on töitä. Käyt pakollisen 2 - 7 vuoden koulun jonka jälkeen valmistut työttömäksi. Sen jälkeen voitkin arpoa mihinkä seuraavaksi kannattaa kouluttautua. On muuten motivaatio kohdallaan.

Syyllisyydestä/syyttömyydestä voi olla montaa mieltä, mutta se on mielestäni selvää että korvaussumma on järjetön. Ei tuosta kuitenkaan maikkarille ole tullut todellisia tappioita muuta kuin korkeintaan satasia. Tuommoinen reilun 60 000 euron "velkavankeus" helposti karkottaa lopullisesti työn parista. Töitä ei välttämättä löydy, muutaman vuoden opiskelut nostavat korvaussumman "mukavalle" tasolle. Jos jollakin on jo valmiiksi isot tulot ja hyvä asema niin kyllä niitä korvauksia on "hieman" helpompi" maksaa kuin työttömällä henkilöllä. Aika varma olen, että korvauksiin tuomittu henkilö keskittyy pimeiden töiden etsimiseen ja jättää korvaukset maksamatta. Se onkin kaikkien kannalta "maailman paras" juttu...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2013 @ 18:15

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

255.6.2013 19:02

Ongelmajätteen levittämisestä ympäristöön seuraa yleensä isot rapsut :)

265.6.2013 19:54

pitääpä tuoda sellainen mielipide tähän tuosta korva

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
En hyväksy toimintaa sinällään, mutta oikea rangaistus teosta olisi ollut ehkä tuo 180€ sakko. Vahingonkorvaukset ovat täysin naurettavat, ihan totaaliset hatusta vedetyt ja asioista mitäänymmärtämättömän puusilmä-tuomarin hyväksymät. Missään ei voida osoittaa, että MTV Oy kärsi mainitut 50 000€ tappiot jakamisen vuoksi. Oikeat tappiot, ei kukaan tiedä, mutta ei mitenkään voi olla niin, että ilman tuon sivuston olemassaoloa MTV Oy olisi myynyt jaksoja 50 000€ enemmän.

Tällaisten korvausten määrääminen nakertaa uskoa oikeusvaltioon todella rankasti. Valta on oikeuksien omistajilla, he sanelevat tuomioistuimelle paljonko korvauksia haluavat. Sitten asiantuntematon tuomioistuin toimii lähinnä kumileimaisimena näille perusteettomille vaatimuksille.

Aivan järkyttävää.
no 180€ sakko nyt ei ainakaan olisi riittävä,vaan kyllä sakkojen tulee olla paljon suuremmat, mielestäni summa on lähellä mutta vahingonkorvausten sijaan tulisi olla sakkona tms. rangaistuksen tulee olla sellainen ettei riski kannata. Moni on täällä oikeassa kyllä siinä että kun vertaa muihin rikoksiin niin mopo on karannut
käsistä, mutta ennemmin nostaisin niiden sanktioita kun laskisin tämän. Rangaistus ei saa koskaan olla niin pieni että se kannattaa
vaan pelotteen tulisi olla suuri jottei edes lähettäisi riskeeraamaan


275.6.2013 21:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Lainaus:
se on ikävä fakta ettei kaikille riitä töitä joilla elättää itsensä,

Tämä on nykyään FAKTA eli työtä ei riitä enään kaikille.

Länsimaissa on kasvava työttömyys, johtuen lisääntyvästä teknologian kehityksestä ja automaatiosta. Ainoa nopea tapa työllistää enemmän ihmisiä on lyhentää työaikaa. Jos kerran työtä ei riitä kaikkille niin se työ mikä on olemassa pitäisi jakaa useammalle. Se että vain osa voi tehdä työtä aiheuttaa ääri kapitalismia eli köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu.

Töitä kyllä riittää, pelkästään mol.fi:ssä on auki 13.000 ilmoitusta, ja se on vain pieni otanta avoimista työpaikoista. Ihmiset vain kouluttautuvat ylikansoitetuille aloille tai eivät hanki minkäänlaista osaamista ja sitten valittavat kun pitäisi mennä siivoamaan tai telemarkkinointiin. Omalla alallani ainakin on osaajista huutava pula ja töitä yritetään tarjota joka tuutista.

Sitten on tietysti ne onnettomat jotka vain hankkivat paperit ja kuvittelevat sen riittävän. Ainakin it-alalle kouluttautuvien kannattaa keskittyä siellä koulussa/harrastuksissa nimenomaan OPPIMAAN, ainakaan itse en niitä papereita ole pahemmin työhaastatteluissa kysellyt tai joutunut näyttämään.

Muistakaa ettei kenelläkään ole velvollisuutta palkata teitä eikä se ole yhteiskunnan vika mikäli ette ole houkuttelevia työmarkkinoilla, se on vain ja ainoastaan itsestä kiinni. Perustulomalli, eli ahkerien yrittäjien elannon jakaminen hippien taskuihin ei tätä asiaa korjaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2013 @ 21:31

285.6.2013 23:05

Lainaus:
Töitä kyllä riittää, pelkästään mol.fi:ssä on auki 13.000 ilmoitusta, ja se on vain pieni otanta avoimista työpaikoista.

Osittain puhut ihan asiaa. mm.. koulutuksen ja sen suhteen että pitäisi ottaa enemmän töitä oman työkokemuksen ja koulutuksen eli mukavuusalueen ulkopuolelta.

Mutta muuten näkökantasi on vanhentunut ja ei ole ajan tasalla. Noin 20% työpaikoista on näkyvissä ja noin 80% on piilotyöpaikkoja. Tuosta voisi heittää arvion että Suomesa on kaiken kaikkiaan alle 100 000 avointa työpaikka. Mutta kun niitä työttömiä on monikertaisesti enemmän. Mihin hitoon sinä ne kaikki oikein laitat töihin?

Puhumattakaan että iso osa työttömistä ei edes näy tilastoissa kun ovat koulutuksissa tai tukityöllistettyjä (harjoiteluissa).

Toiseksi ennenvanhaa pääsi töihin melkein ovesta sisään kävelemällä. Tänä päivänä toimintamallit miten päästään töihin ovat täysin muuttuneet. Itse tunnen ihmisiä joka ovat korkeasti ja laaja-alaisesti koulutettuja, sekä omaavat alalta työkokemusta jopa vuosia ja halukkaita tekemään töitä. Muutama on ollut jopa yrittäjänä, kun ei muuten saa töitä.

Tarkoitukseni on sanoa että ei todellakaan kaikille ole töitä enää nykyään. Liian paljon työttömiä verrattuna työpaikkoihin. Toinen suuri tekijä on vaikka töitä olisi niin ei se tarkoita että sen työpaikan saa. Nykyään ei aina edes oteta ilmaista työvoimaa vaikka henkilöllä olisi ammattitaito työtehtäviin / alaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2013 @ 23:12

296.6.2013 04:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
Töitä kyllä riittää, pelkästään mol.fi:ssä on auki 13.000 ilmoitusta, ja se on vain pieni otanta avoimista työpaikoista.

Osittain puhut ihan asiaa. mm.. koulutuksen ja sen suhteen että pitäisi ottaa enemmän töitä oman työkokemuksen ja koulutuksen eli mukavuusalueen ulkopuolelta.

Mutta muuten näkökantasi on vanhentunut ja ei ole ajan tasalla. Noin 20% työpaikoista on näkyvissä ja noin 80% on piilotyöpaikkoja. Tuosta voisi heittää arvion että Suomesa on kaiken kaikkiaan alle 100 000 avointa työpaikka. Mutta kun niitä työttömiä on monikertaisesti enemmän. Mihin hitoon sinä ne kaikki oikein laitat töihin?Työttömiä on suomessa noin 230.000. Tuo 100.000 avointa työpaikkaa pitää luultavasti paikkansa, mutta pitää myös ottaa huomioon että noiden paikkojen täyttyminen lisää yritysten tuottoja ja avaa näin lisää työpaikkoja. Lähes kaikki voitolliset, henkilöiden laskutukseen perustuvat yritykset hakevat jatkuvasti 1-2 uutta työntekijää, ja tämä tarve ei täyty kuin hetkeksi uusia palkkaamalla. Kun uudet vahvistukset on saatu laskutuksen piiriin, tehostetaan myyntiä(mahdollisesti myös luodaan työpaikka uudelle myyjälle), ja taas on tarve 1-2 uudelle osaajalle. Näin myös omassa yrityksessäni.

Lisäksi tuon 100.000 paikan täyttäminen nostaisi suomen verotuloja niin runsaasti että uusia työpaikkoja syntyisi sekä valtiolle että kasvavien yritystukien myötä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Puhumattakaan että iso osa työttömistä ei edes näy tilastoissa kun ovat koulutuksissa tai tukityöllistettyjä (harjoiteluissa).

Toiseksi ennenvanhaa pääsi töihin melkein ovesta sisään kävelemällä. Tänä päivänä toimintamallit miten päästään töihin ovat täysin muuttuneet. Itse tunnen ihmisiä joka ovat korkeasti ja laaja-alaisesti koulutettuja, sekä omaavat alalta työkokemusta jopa vuosia ja halukkaita tekemään töitä. Muutama on ollut jopa yrittäjänä, kun ei muuten saa töitä.

Olen vaihtanut viime vuosina usein työpaikkaa ja tiedän kyllä varsin hyvin miten yritykset rekrytoivat.
Edellisessä työpaikassani, jossa henkilöstön määrä ja siten vaihtuvuus oli varsin suurta, haastattelin omaan tiimiini hakijat itse, ja osittain päätin heidän palkkaamisestaan. Läheskään kaikkia ei palkattu ja kyllä syy näiden kohdalla oli 90% tapauksista osaamisessa ja 10% käytöksessä, mitään mielivaltaisia palkkaamatta jättämisiä ei tapahtunut.

Yrittäminenkään ei ole välttämättä huono vaihtoehto, tällä hetkellä pyöritän neljän vanhan työkaverini kanssa omaa yritystämme. Syy perustamiselle ei ollut huono työtilanne vaan halu puuttua epäkohtiin entisen työantajamme henkilöstöpolitiikassa. Yritys on ollut olemassa alle vuoden ja olemme luoneet jo 3 uutta työpaikkaa joihin kaikkiin on löytynyt tekijä, ja uusia etsitään. Ja varsin hauskaa on ollut, asiat on tehty juuri niinkuin itse haluamme. Suosittelen!

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Tarkoitukseni on sanoa että ei todellakaan kaikille ole töitä enää nykyään. Liian paljon työttömiä verrattuna työpaikkoihin. Toinen suuri tekijä on vaikka töitä olisi niin ei se tarkoita että sen työpaikan saa. Nykyään ei aina edes oteta ilmaista työvoimaa vaikka henkilöllä olisi ammattitaito työtehtäviin / alaan.
Vaikea ymmärtää miksi yritys ei palkkaisi ihmistä jos hän kerran on sopiva haettuun tehtävään?
Tuo "liian paljon työttömiä verrattuna työpaikkoihin" on mielestäni muutenkin absurdi lause, kun työpaikkoja olisi määrällisesti lähes 50%:lle työttömistä odottamassa mutta niihin ei vain mennä. Miten joku yritys voisi yht'äkkiä tuplata hakemansa uuden henkilöstön määrän ennenkuin edelliset haut on täytetty? Markkinatalous ei vain toimi niin, palkkaamiseen tarvitaan rahaa.

Ja sitten ihmiset vielä suutuspäissään haluaisivat jatkuvasti korottaa yritysten verotusta, joka laskee tuottoja ja siten palkkaamisen mahdollisuuksia entisestään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.6.2013 @ 04:18

306.6.2013 07:50

Kommentoi vielä paria asiaa kevyesti. Kun ollaan uutisen aiheen sivussa jo sen verran paljon.

Lainaus:
Vaikea ymmärtää miksi yritys ei palkkaisi ihmistä jos hän kerran on sopiva haettuun tehtävään?

Hyvä kysymys, jota olen myös itse ihmetellyt.

Lainaus:
Tuo "liian paljon työttömiä verrattuna työpaikkoihin" on mielestäni muutenkin absurdi lause, kun työpaikkoja olisi määrällisesti lähes 50%:lle työttömistä odottamassa mutta niihin ei vain mennä.

Ei asia ole minusta ihan noin yksinkertaista.

Esimerkiksi huomasit varmaan että 80% noista työpaikoista oli piilotyöpaikkoja eli niitä on erittäin vaikea löytää. Koska ne ovat ympäri Suomea olevissa yrityksissä ja niiden hakemiseen pitäisi tietää missä ne ovat, mitä ne ovat ja miten niitä hakee. Koska moniin niistä ei pääse kuin tietyillä "yrityksen itse" määrittelemillä tavoilla. On jopa yrityksiä joihin ei voi edes hakea suoraan. Piilotyöpaikkoihin pääse parhaiten suhteilla ei jonkun tutun kautta, joka tietää tarpeesta.

Kyllähän noita työpaikkoja täytetään, kuten uusia myös vapautuu kun menetetään työpaikkoja tai uusia syntyy. 100% työpaikkojen täyttö tuskin on edes mahdollista jatkuvan vaihtuvuuden takia.

Tarkoitukseni on sanoa että matemaattisesti se on noin, mutta usein käytäntö ja tilanteet oikeassa elämässä ovat paljon monimutkaisempia.

PS: En väitä että ei olisi myös passivoituneita työttömiä ja työnantajia, kyllä niitä löytyy. Mutta löytyy myös aktiivisia työttömiä ja työnantajia. Minusta on turha syytellä kumpaakaa osapuolta yhteiskunnan työllisyys tilanteesta, kyllä sekä työnantajat että työttömät, molemmat tekee sen minkä pystyy. Jotkut enemmän toiset vähemmän, olemme erilaisia ihmisiä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.6.2013 @ 09:06

316.6.2013 14:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Vaikea ymmärtää miksi yritys ei palkkaisi ihmistä jos hän kerran on sopiva haettuun tehtävään?
Tuo "liian paljon työttömiä verrattuna työpaikkoihin" on mielestäni muutenkin absurdi lause, kun työpaikkoja olisi määrällisesti lähes 50%:lle työttömistä odottamassa mutta niihin ei vain mennä. Miten joku yritys voisi yht'äkkiä tuplata hakemansa uuden henkilöstön määrän ennenkuin edelliset haut on täytetty? Markkinatalous ei vain toimi niin, palkkaamiseen tarvitaan rahaa.


Siksi koska hakijoita on niin paljon työpaikkoihin nähden. Kaverini kouluttautui yhteensä 7 vuotta jotta pääsi kemiantekniikan insinööriksi. Viimeisenä vuotena metsäteollisuuden tilanne huononi ja peli oli selvä. Vaikka sai hyvät paperit ja oli nuori ja ikäänsä nähden työkokemusta paljon niin ei töiden löytyminen helppoa ollut. Yli 200 haettua paikkaa koko suomesta ennenkuin tärppäsi. Oppisopimuksella jatkamaan opiskelua muutamaksi vuodeksi jonka jälkeen valmistuu inssiksi uudelle alalle.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:

Töitä kyllä riittää, pelkästään mol.fi:ssä on auki 13.000 ilmoitusta, ja se on vain pieni otanta avoimista työpaikoista. Ihmiset vain kouluttautuvat ylikansoitetuille aloille tai eivät hanki minkäänlaista osaamista ja sitten valittavat kun pitäisi mennä siivoamaan tai telemarkkinointiin. Omalla alallani ainakin on osaajista huutava pula ja töitä yritetään tarjota joka tuutista.


Koulut kestää liian kauan, että tietäisi työllisyystilanteen valmistushetkellä. Ei tarvita muuta kuin yksi kaunis päivä ja IT-alan töistä suuri osa siirretään Kiinaan, Intiaan tai johonkin muuhun halpamaahan. Sen jälkeen työttömiä on enemmän kuin kylliksi taas Suomessa. Vastavalmistuneilla ei ole enää mahiksia päästä kuin suhteilla töihin. Valtavan kokemuksen omaavia työntekijöitä kun on pilvin pimein...

Monet työpaikoista on sellaisia mitkä vaativat oikean koulutuksen. Kouluttautuminen hidasta ja ihmisten sopivuus eri aloille vaihtelee. Lääkäreitä, sairaanhoitajia ja opettajia tarvitaan, mutta autoasentajan papereilla ei niitä tarvitse tehdä. Oma ongelma on pätkä ja osa-aikatyöt joista saa niin vähän rahaa, että niillä ei elä. Eikä edes OIKEAA siivoojan paikkaa saa nykyään ilman koulutusta. Muutaman tunnin osa-aikainen työ ei kovin montaa kiinnosta. Varsinkin kun työajat voivat olla todella huonot.
Lainaus:
Puhumattakaan että iso osa työttömistä ei edes näy tilastoissa kun ovat koulutuksissa tai tukityöllistettyjä (harjoiteluissa).

Näinhän se on. Todellinen työttömien määrä on paljon suurempi kuin mitä tilastot näyttää. Oman ongelmansa tuo harjoittelut joilla monesti korvataan oikeita työntekijöitä. Kunnatkin käyttävät härskisti tukityöllistettyjä hyväkseen jottei tarvitse palkata "oikeita" työntekijöitä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.6.2013 @ 14:13

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

329.6.2013 11:21

Linkittäminen on laillista, riippumatta siitä kuka tai mitä sinne linkin osoittamaan paikkaan on laitettu. Se on jo ajat sitten todettu.

Taas aivottomat lakia tulkitsemassa jos ei osata perusasioita selvittää. Toivotavasti idioottimaisestra päätöksestä valitetaan eteenpäin että saadaan joku tolkullisempi lopputulos...

Ja linkkejähän netti on pullollaan muuallakin esim. http://www.vitorrent.org/salatut+el%C3%A4m%C3%A4t.html


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Euroopan komissio aloittaa Amazonin toiminnan tutkinnan Euroopan komissio aloittaa Amazonin toiminnan tutkinnan (17.7.2019 18:29)
Euroopan komissio on päättänyt käynnistää virallisen tutkinnan Amazoniin liittyen. Tutkinnan tavoitteena on selvittää se, että onko Amazon toiminut kilpailulainsäädännön vastaisella tavalla. ....
Nintendo julkaisi päivitetyn Switchin – Akkukestoon hurja parannus Nintendo julkaisi päivitetyn Switchin – Akkukestoon hurja parannus (17.7.2019 18:07)
Nintendo on päivittänyt Japanin markkinoilla Switch-pelikonsolinsa uuteen versioon. Päivitetty malli lienee tulossa muillekin markkinoille lähiaikoina, sillä Yhdysvaltoihin saapumisesta saatiin ....
Päivän diili: kevyt ja monipuolinen Lenovo Yoga 730 kannettava tietokone 749 euroa - säästä 450€ Päivän diili: kevyt ja monipuolinen Lenovo Yoga 730 kannettava tietokone 749 euroa - säästä 450€ (17.7.2019 18:03)
Lenovo on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista kannettavien tietokoneiden valmistajista, jonka valikoimista löytyy monia mielenkiintoisia kannettavia. Tänään esille nostetaan tarjous Lenovon ....
Teslan Autopilot paranee ja yhtiö nostaa sen hintaa tonnilla Teslan Autopilot paranee ja yhtiö nostaa sen hintaa tonnilla (17.7.2019 17:52)
Tesla on työstänyt itseajo-ominaisuuksia jatkuvasti jo vuosien ajan. Hitaasti mutta varmasti saapuva "täydellinen itsestään ajaminen" (full self-driving) on yhtiön Graalin malja, jota varten ....
Uudet Galaxy Notet eivät saa uusinta Snapdragonia, mutta Suomessa piiri on uusi Uudet Galaxy Notet eivät saa uusinta Snapdragonia, mutta Suomessa piiri on uusi (17.7.2019 17:32)
Qualcomm esitteli hiljattain uuden mobiilipiirin, joka tarjoaa markkinoiden huipputason suorituskykyä muun muassa älypuhelimiin. Erityisesti mm. VR- ja AR-sovelluksissa edeltäjäänsä parempi ....

Uutisarkisto