AfterDawn: IT-alan uutiset

Arrested Developmentin uudet jaksot kiinnostivat yli 100 000 piraattia

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.5.2013 13:43 Kommentteja (5)

Arrested Developmentin uudet jaksot kiinnostivat yli 100 000 piraattia Netflixin viime sunnuntaina yksinoikeudella julkaisema Arrested Development -sarjan neljäs tuotantokausi on palvelun tilaajien lisäksi kiinnostanut piraatteja. Kulttisuosiota nauttivaa komediaa ladattiin torrent-sivustoilta yli 100 000 kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana.
PaidContent lainaa Torrent Freakin keräämiä lukuja, jotka eivät yllä ennätyksiin (Game of Thronesia ladattiin yli miljoona kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana), mutta latausten määrä on kohtuullisen iso tv-sarjojen kategoriassa. Vaikka Netflix on laajasti saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Pohjoismaissa sekä muutamissa muissa Euroopan maissa, peittoalueen ulkopuolelle jää silti miljoonittain katsojia, jotka ovat potentiaalisesti kiinnostuneita sarjasta.

Netflix on aiemmin todennut tarjoavansa piratismille vaihtoehdon helpolla saatavuudella ja kohtuullisella hintatasolla. Yhtiön sisältöjohtajan Ted Sarandosin mukaan tilastot osoittavat BitTorrent-liikenteen vähentyneen niissä maissa, joihin Netflix on tuonut palvelunsa.

Vaikka Netflix ei näy vielä joka paikassa, yhtiö lisensoi omia sarjojaan (House of Cards, Hemlock Grove) muille tv-yhtiöille näytettäväksi perinteisten maksukanavien puolella. Lisäksi yhtiö on lupaillut laajentumista uusiin Euroopan maihin vuoden toisen puoliskon aikana.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

129.5.2013 15:18

Toisin kuin Game of Thrones, tämähän sarja sentään vielä sai suomenkielisenkin nimen: Sukuvika.

231.5.2013 0:23

Siis kysyntää tuotteille riittää. :-)

@1
Itse pidän alkuperäisiä nimiä parempina, koska usein käännökset ovat kömpelöitä ja syntyy sekaannuksia, kun toinen tietää vain alkuperäisen ja toinen vain käännetyn nimen. Miksi George on pakko olla Yrjö tai Jykä? Alkuperäiset nimet pienentäisivät kynnystä ja helpottaisivat toisen kielen oppimista, mutta tämä on vain mun näkemykseni.

331.5.2013 11:35

@2: Noinhan ihmiset väittävät, mutteivat oikeasti tarkoita. Olisi aika hankalakin suomalaisessa tekstissä sanoa eilen katsoneensa 阿飛正傳:n tai Зеркалоn.

431.5.2013 13:18

@3
En tullutkaan ajatelleeksi muita kieliä, hyvä pointti. Englannnin kieliset voisivat puolestani pitää alkuperäisinä, mutta hankalimmat kielet ovat tosiaankin hyvä kääntää. Yleisimmät euroopassa esiintyvät kielien nimikkeet voisi jättää alkuperäiseksi, jos sen vain pystyy suomenkielen kannalta lausuttavissa ja ymmärrettävänä. Asian ongelmana näen myös sen, että jos alkuperäiset nimet käännetään suomenkielelle, niin suomalainen viihdeteollisuuden nimikkeiden valinta supistuu.

52.6.2013 10:25

@3 阿飛正傳 ja Зеркало lienevät kyllä hankalia kirjoittaa, mutta A Fei jing juen ja Zerkalo lienevät hieman helpompia. :)

Eli translitteroinnilla pääsisi pitkälle. Tästä tietenkin päästään siihen, että noita translitterointitapoja löytyy useita, joten siinä saattaa esimerkiksi amerikkailaisten kanssa keskustellessa tulla pientä sekaannusta. Tosin porukka tuntuu typottavan noita omakielisiäänkin nimiä, joten tuskin muutaman merkin heitto kovin paljoa haittaa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
6 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto