AfterDawn: IT-alan uutiset

TTVK selvitti ravintoloiden luvattomia kisastudioita

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 20.5.2013 14:31 Kommentteja (9)

TTVK selvitti ravintoloiden luvattomia kisastudioita Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on kertonut tänään selvityksestä, jossa kartoitettiin luvattomia MM-jääkiekon kisastudioita pääkaupunkiseudun ravintoloista.
Selvityksen mukaan 90 prosentissa lähes 400 ravintolasta luvat olivat kunnossa. Lopuissa kymmenessä prosentissa oli käytössä esimerkiksi kuluttajille myyty katselukortti tai ns. piraattikortti.

Kuluttajille myytävät esimerkiksi MM-kisojen noin 25 euron kuukausihintaiset katseluoikeudet eivät ole tarkoitettu julkiseen käyttöön. Ravintoloille on omat katseluoikeudet, joiden hinnat ovat huomattavasti suuremmat ja riippuvat asiakaspaikoista.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kertoo, että vastaavanlaisia pistokokeita ravintoloihin tullaan tekemään jatkossa myös muualla Suomessa. Eilen loppuneiden jääkiekon MM-kisojen lähetysoikeudet olivat MTV Oy:llä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

120.5.2013 14:40

Eipä tohon muutakun : http://www.youtube.com/watch?v=hvGZAZ_gO-w

"ratsaaminen" Termi saa kuulostaamaan asian, että TTVK olisi jotenkin poliisin asemassa tehdessään noita käyntejään. Eihän esim. TTVK:n työntekijällä ole oikeutta mennä ravintoloiden ns. takahuoneeseen saatikka antaa kajota laitteisiin.

Ja millä oikeudellä TTVK tekee edes tarkatuksia ja vaatii "näyttää lupia" ihan samaan tyyliin kun poliisi kysyy rekkariotetta. Eihän sinun ole pakko näyttää mitään todistusta jollei sitä viranomainen kysy?.

millä oikeudella toimitaan, kysyn vaan...mennään taas niin harmaalla alueella.

Kyllä on mennyt tuo touhu jo niin törkeän puolelle. #rahan himo ja ahneus.

En kyllä Kotilaisen oltua menis vetää töpseliä seinästä kesken suomi -pelin, paikkalisessa kapakassa =D, siin voipi tulla äiskää ikävä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.5.2013 @ 14:49

220.5.2013 14:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
Eipä tohon muutakun : http://www.youtube.com/watch?v=hvGZAZ_gO-w

"ratsaaminen" Termi saa kuulostaamaan asian, että TTVK olisi jotenkin poliisin asemassa tehdessään noita käyntejään. Eihän esim. TTVK:n työntekijällä ole oikeutta mennä ravintoloiden ns. takahuoneeseen saatikka antaa kajota laitteisiin.

Ja millä oikeudellä TTVK tekee edes tarkatuksia ja vaatii "näyttää lupia" ihan samaan tyyliin kun poliisi kysyy rekkariotetta. Eihän sinun ole pakko näyttää mitään todistusta jollei sitä viranomainen kysy?.

millä oikeudella toimitaan, kysyn vaan...

Kyllä on mennyt tuo touhu jo niin törkeän puolelle. #rahan himo ja ahneus.
Veikkaan, että ihan äijänä on TTVK:n Jormat astelleet kuppiloihin sisään ja täräyttäneet "Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:stä hyvää päivää!". Siinähän on äkkiä baarimikon suu auki ja jauhot kurkussa ellei sitten satu tälläisistä asioista paljoa tietämään (jota epäilen koska tuolle alalle päätynyt)...

320.5.2013 14:56

Lainaus:
Ja millä oikeudellä TTVK tekee edes tarkatuksia ja vaatii "näyttää lupia" ihan samaan tyyliin kun poliisi kysyy rekkariotetta.

no ainakin noissa viime vuotisissa DJ ratsioissa mukana oli poliisi ja/tai haastemiehet.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.5.2013 @ 14:57

las ballenas son el camino

420.5.2013 14:57

Sinänsä ihan oikealla asialla ovat liikkeellä. Nämä vapaamatkustaja-firmat vääristää kilpailua, ihan yleisellä tasolla eikä pelkästään pelien näyttämisessä. Muuhun en ota tällä erää kantaa.. liikaa epäkohtia lähtien aina tuosta yhdityksestä..:)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.5.2013 @ 14:59

520.5.2013 15:22

Jotenkin tuntuu että valtion rahaa ja työvoimaa tuhlataan näiden viihdeteollisuuden liiketoiminnan voiton tavoitteluun. Minkä helvetin takia joku poliisi auttaa jotain viihdeteollisuuden lobbaus järjestöä. Minusta tuo TTVK Ry:n toiminta on se joka kuuluisi tutkinnan alle.

Mutta tälläista on tämä valtion korruptio, missä valtio laitetaan ajamaan yksitysten yritysten etuja kaiken muun ylitse.

Korjaisivat tuon tekijäoikeuslain kuntoon, jotta tällaiset TTVK Ry:n tapaiset järjestöt eivät pääsisi hyväksikäyttämään muita, tekopyhin perustein. TTVK Ry ajaa vain ja ainoastaan isojen levy yhtiöiden, sekä omaa taloudellista etua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.5.2013 @ 15:22

620.5.2013 16:06

Pitääpä perustaa TTVK ry:n häirintä ja valvontakeskus ry, jonka toiminta keskittyy 24/7 TTVK ry:n toiminnan häirisemiseen ja kyyläämiseen sekä TTVK ry:n halveksinta ja vastustuskeskus ry, joka 24/7 näyttää keskisormea TTVK ry:lle ja rikkoo sen ideologiaa.

822.5.2013 21:36

Taas EVVK:ta tyypillisimmillään. Kuppaamassa rahaa, esittämässä viranomaisia (heillä EI ole yhtään mitään viranomaisvaltaa), pätemässä ja mölisemässä tyhjänpäiväistä. Olen miettinyt, että jos olisin artisti niin minua ottaisi suunnattomasti päähän se, että EVVK haaskaa rahoja jahtaamalla jotain piraatteja tai laittomasti mm-lätkää näyttäviä ravintoloita. Nuo rahathan ovat poissa artisteilta, joita tuo järjestö sanoo puolustavansa. Ei näin.

924.5.2013 18:29

Ravintolat saattaisivat olla kiinnostuneita ottamaan tiskeilleen esille Järkeä tekijänoikeuslakiin -kampanjaa ja allekirjoituskaavakkeita...

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto