AfterDawn: IT-alan uutiset

Viber tuli työpöydälle ja päivitti mobiilisovellukset

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 7.5.2013 18:36 Kommentteja (16)

Viber tuli työpöydälle ja päivitti mobiilisovellukset Viberista on nopeasti kasvanut varteenotettava haastaja niin pikaviestinten tämän hetkiselle hallitsijalle WhatsAppille kuin VoIP-sovellusten hallitsijalle Skypellekin. Tänään julkaistu työpöytäsovellus tuo Viberin kilpailemaan suoraan Skypen tontille.
Sovelluksen käyttäjämäärät ovat kasvaneet vauhdilla ja tuoreimpien lukujen mukaan palvelulla on jo 200 miljoonaa käyttäjää, joista ilmeisesti noin puolet aktiivisia. Vertailun vuoksi WhatsAppilla on viime tietojen mukaan 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää, jotka ovat käyttäneet palvelua viimeisen kuukauden aikana.

Viber yhdistää WhatsAppin ja Skypen toimintatapoja siinä, että WhatsAppin tapaan palvelu tunnistaa käyttäjän puhelinnumeron perusteella, mutta tarjoaa Skypen tapaan pikaviestien lisäksi myös puhelut. Videopuhelut eivät vielä onnistu mobiililaitteissa, mutta nekin ovat tulossa myöhemmin.

Windows- ja Mac-koneille tarjolla oleva työpöytäsovellus tarjoaa käytännössä samat toiminnot kuin mobiilisovelluskin, mutta niiden lisäksi työpöydällä voi tehdä myös videopuheluita. Viberin mukaan sen erottaa Skypesta erityisesti vahva integraatio mobiili- ja työpöytäkokemuksen välillä. Esimerkiksi saapuvien viestien merkkinääni tulee ensimmäisen viestin myötä kaikkiin laitteisiin, mutta ensimmäisen vastauksen jälkeen muut laitteet eivät enää piippaa viestin merkikis. Toinen työpöytäversion ominaisuuksista on mahdollisuus siirtää tietokoneella aloitettu puhelu mobiilisovellukseen ja jatkaa siitä suoraan mobiiliverkkoon.

Uuden työpöytäsovelluksen myötä julkaistiin myös päivitetyt versiot palvelun mobiilisovelluksista. Uudistuksina mainitaan erityisesti Android-version uudistunut ulkoasu, videoviestien lähettäminen, paranneltu äänijärjestelmä puheluiden laadun parantamiseksi ja tieto kontaktin edellisestä sisäänkirjautumisesta.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

17.5.2013 19:29

No niin. Toivottu päivitys. :)

27.5.2013 20:24

http://viberphoneapp.wordpress.com/2012...rivacy-at-risk/

ilmeisesti ei ihan puhtaat jauhot pussissa sovelluksen tekijöillä...

37.5.2013 21:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
http://viberphoneapp.wordpress.com/2012/08/10/is-the-viber-iphone-android-application-a-spy-you-privacy-at-risk/

ilmeisesti ei ihan puhtaat jauhot pussissa sovelluksen tekijöillä...

Valitettavasti tuo yritysten harrastama vakoilu tai ts. yksityisyyden puute ei ole edes näiden "uusien" kommunikointisovelluksien suurin ongelma, vaan suurin ongelma on tietoturvan lähes täydellinen puute noiden sovellusten toteutuksissa.

Toinen huvittava piirre noissa kommunikointisovelluksissa on tuo puhelinnumeropakko. Eletään kuitenkin vuotta 2013, ja softa ei lähde päälle ilman puhelinnumeroa...

47.5.2013 21:39

niin siis monessahan se on mutta hyvä puoli on siinä että ei tarvitse uutta käyttäjätunnusta ja salasanaa ja kontaktit äkee heti, ei tarvitse lähetellä sähköpostilla niitä kun on puh numero kännyn osoitekirjassa.

on tietoturvaongelmia, vaikka käytän facebook, google, whatsapp, kik messenger, skype, twitter niin eiköhän ne tiedot saa ainakin yhdysvaltojen herrat. voisi olla aika hyvä jos suomesta tulisi facebookin, whatsappin, skypen ja twitterin sekoitusohjelma jossa kaikki liikenne salataan kunnolla, eli jos laitan kavereille viestin kun luin uutisen pääministerin toilailuista että miälenvikasta, niin kukaan ei näe niitä millään jollei näytöltä näe. voisi olla haluttua toisinajattelijoille jotka ei luota usaan ja muillekin joiden mielestä yksityisyys on hyvä asia.

57.5.2013 21:56

Jep jep foliohatut päähän. Eipä silti mulle on ihan sama jos joku lukee lähettämäni viestin kaverille:" Tänään leffaan? " tai" Lähdetäänkö kaljalle? ". Eipä silti, se, että käyttäjää vakoillaan on kyseenalaista, mutta tähän tämä tietoyhteiskunnan kirous on. Kaikki mitä teet on kohta jäljitettävissä. Jos olisimme jenkeissä se perusteltaisiin kansallisella turvallisuudella tai terrorismin torjunnalla.

68.5.2013 9:13

Ehkä tuosta tietoturvasta sitten oikeasti tulee julkinen puheenaihe, kun vaikkapa joku murtovarasliiga konkretisoi uhan riittävän monelle tavallisellekin käyttäjälle hyödyntämällä tietoa vaikkapa leffa- tai kaljaillasta taikka lomamatkasta, jonka on saanut jostain facebookista tai murtamalla jonkun tuollaisen viestimen suojaukset. Firmojen menetyksistä ei tieto yleensä taida koskaan päästä julkisuuteen asti.


78.5.2013 9:15

Lainaus:
Toinen huvittava piirre noissa kommunikointisovelluksissa on tuo puhelinnumeropakko. Eletään kuitenkin vuotta 2013, ja softa ei lähde päälle ilman puhelinnumeroa...
Vähän se vie funktion koko ohjelmalta, jos ei käytä puhelinnumeroa. Hemmetin kätevä kun ei ole mitään rekisteröimisiä ja näet suoraan kenellä kontakteista on Viber käytössä.

88.5.2013 10:36

Mikään ei ole sen pahempaa näiden asioiden kanssa kuin leväperäinen suhtautuminen omaat yksityisyyteen ja tietoturvaan.

Toiset pystyy seuraamaan asioita vain jos olet leväperäinen asioittesi suhteen. Siis oikeilla valinnoilla voidaan vaikuttaa omaan tietoturvallisuuteen. Eikä siinä tarvitse olla mikään foliohattu että vaivautuu vetämään vetoketjunsa kiinni, eikä kulkea ympäriinsä perse paljaana.

Kivaa, muodikasta, "Cool". Tietämättömyys on niin ihanaa. Tyhmänä on kiva olla, sen kun vain seuraa trendiä ja laittaa aivot narikkaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2013 @ 11:01

98.5.2013 11:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Mikään ei ole sen pahempaa näiden asioiden kanssa kuin leväperäinen suhtautuminen omaat yksityisyyteen ja tietoturvaan.

Puhutko nyt pelkästään Viberistä, kaikista pikaviestin sovelluksista, älypuhelimista, vai aivan kaikesta online toiminnasta?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Toiset pystyy seuraamaan asioita vain jos olet leväperäinen asioittesi suhteen. Siis oikeilla valinnoilla voidaan vaikuttaa omaan tietoturvallisuuteen. Eikä siinä tarvitse olla mikään foliohattu että vaivautuu vetämään vetoketjunsa kiinni, eikä kulkea ympäriinsä perse paljaana.

Foliohatun statukseen taidetaan vaatia kaikenlaista sekoilua alieneista ja nwo salaliitoista, mutta ei se silti tarkoita sitä, että kaiken uuden pelkääminen ja yritysten haukkuminen korruptoituneiksi ja jollain oudolla tavalla pahoiksi olisi järkevää, tai vastuullista käytöstä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Kivaa, muodikasta, "Cool". Tietämättömyys on niin ihanaa. Tyhmänä on kiva olla, sen kun vain seuraa trendiä ja laittaa aivot narikkaan.
Samaa tietämättömyyttä on se, että summittain haukkuu eri toimijoita tietoturvan laiminlyönneistä, tai suoranaisista tietoturvarikoksista, ilman mitään todisteita omien väitteiden tueksi.

ps. Viberin tapauksessa jättäisin kyllä itsekkin käyttämättä, koska yrityksen ansaintalogiikasta ei ole tietoa. Hankaloittaa jokseenkin luotettavuuden arviointia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2013 @ 11:39

108.5.2013 12:03

Lainaus:
Puhutko nyt pelkästään Viberistä, kaikista pikaviestin sovelluksista, älypuhelimista, vai aivan kaikesta online toiminnasta?

Lauseeni kattaa kyllä ihan minkä tahansa asian tai toiminnan.

Lainaus:
Samaa tietämättömyyttä on se, että summittain haukkuu eri toimijoita tietoturvan laiminlyönneistä, tai suoranaisista tietoturvarikoksista, ilman mitään todisteita omien väitteiden tueksi.

Vaikka tavallaan olet osittain oikeassa. Niin eiköhän tuo "haukkuminen" ole lähes aina tapahtunut silloin kun on tapahtunut tietoturva laiminlyöntejä tai vuotoja. Suurin osa näistä tietoturva vuodoista ei pääse koskaan edes julkisuuteen. Johtuen yksinkertaisesti siitä että yritykset harvoin julkistaa ongelmiaan ellei ole ihan pakko.

Mitä todisteita tarvitaan jos esimerkiksi tietoturvavuodon yhteydessä huomaataan vaikka että salasanat ovat olleet selkokielisenä tietokannassa. Myös todistamisen taakka on aika vaikea silloin kun vastapuolelle ei välttämättä kelpaa mikään todiste. Koska kyse on niin erillaisesta näkökannasta asiaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2013 @ 12:17

118.5.2013 14:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:
ps. Viberin tapauksessa jättäisin kyllä itsekkin käyttämättä, koska yrityksen ansaintalogiikasta ei ole tietoa. Hankaloittaa jokseenkin luotettavuuden arviointia.
OTT messaging app Viber plans to make money with value-added services

128.5.2013 19:25

Taidankin asentaa tämän samantien ja alkaa käyttämään!

138.5.2013 19:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Mikään ei ole sen pahempaa näiden asioiden kanssa kuin leväperäinen suhtautuminen omaat yksityisyyteen ja tietoturvaan.

Olen aivan varma että vaikka käytän kaikkia palveluita lukematta käyttöoikeussopimuksia (en ole ikinä lukenut, tähän asti pärjätty hienosti ilman) ja oikeuksia mitä ohjelma haluaa, en tule silti menettämään mitään ja kaikki tulee toimimaan.
Sinä sen sijaan näet vaivaa tällaisiin asioihin aivan turhaan ja stressaat tyhjästä.

148.5.2013 20:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Mikään ei ole sen pahempaa näiden asioiden kanssa kuin leväperäinen suhtautuminen omaat yksityisyyteen ja tietoturvaan.

Olen aivan varma että vaikka käytän kaikkia palveluita lukematta käyttöoikeussopimuksia (en ole ikinä lukenut, tähän asti pärjätty hienosti ilman) ja oikeuksia mitä ohjelma haluaa, en tule silti menettämään mitään ja kaikki tulee toimimaan.
Sinä sen sijaan näet vaivaa tällaisiin asioihin aivan turhaan ja stressaat tyhjästä.
joo androidpuhelimella näet että google play kaupassa ilmainen kivan näköinen peli ilmainen ja ladattu alle 100 000 kertaa, asennat, mutta et katso että tämä angry bridsin plagiaatti vaatii nettiyhteyden, lukea kontakteja, lähettää tekstiviestejä, tehdä ruutukaappauksia, lukea arkaluontoisia tietoja.

pieni vinkki, tuollainen sovellus on haittaohjelma, jonka voi estää katsomalla mitä sovellus vaatii toimiakseen.

edit ja toivon mukaan et lataile kännyyn, tablettiin tai tietokoneeseen mistä sivulta vain mitä vain. vaikka olisi palomuurit, virustorjuntaohjelmat ja virusskannerit voi niitä jäädä silti niiden ohi ja sit kaikki salasanat käyttäjätunnukset ja verkkopankkitunnukset ja salasanat menee muualle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2013 @ 20:50

159.5.2013 9:53

Lainaus:
Olen aivan varma että vaikka käytän kaikkia palveluita lukematta käyttöoikeussopimuksia (en ole ikinä lukenut, tähän asti pärjätty hienosti ilman) ja oikeuksia mitä ohjelma haluaa, en tule silti menettämään mitään ja kaikki tulee toimimaan.

Voit veneillä ilman pelastusliivejä ja pärjäät todennäköisesti mainiosti. Mutta onko se järkevää, koska ei voi koskaan tietää mitä sattuu. Joten en näe sitä turhana että pidän pelastusliiviä veneessä tai että hieman ajattelen omaa tietoturvaa internetissä ja omassa tietoteknisessä ympäristössä.

Jos on varma että mitään ei tapahdu, MIKSI maksaa vakuutuksia? Eikö internetissäkin kannattaisi hieman miettiä mitä ohjelmistoja ja palveluita käyttää.

Kuten jo sanoin, leväperäinen käyttäytymisestä ei seuraa mitään hyvää, vain potentiaalinen vahinko on sen mahdollinen seuraus. TYHMÄ ei välitä näistä asioista. Se kuinka paljon aikaa ja vaivaa viitsii asian eteen tehdä on sitten toinen asia, mutta se että ei välitä olenkaan on leväperäisyyttä.

Jokaisella teolla on seurauksia, vaikka niitä ei heti näkisikään. Joten ehkä kannattaisi pikkasen kiinnittää näihin asioihin huomiota. Mutta jokainen tallaa omia polkujaan ja turha sitä on sitten jälkikäteen urputtaa kun jotain sattuu. Omahan oli valinta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.5.2013 @ 10:02

169.5.2013 11:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Lainaus:
Samaa tietämättömyyttä on se, että summittain haukkuu eri toimijoita tietoturvan laiminlyönneistä, tai suoranaisista tietoturvarikoksista, ilman mitään todisteita omien väitteiden tueksi.

Vaikka tavallaan olet osittain oikeassa. Niin eiköhän tuo "haukkuminen" ole lähes aina tapahtunut silloin kun on tapahtunut tietoturva laiminlyöntejä tai vuotoja. Suurin osa näistä tietoturva vuodoista ei pääse koskaan edes julkisuuteen. Johtuen yksinkertaisesti siitä että yritykset harvoin julkistaa ongelmiaan ellei ole ihan pakko.

Mitä todisteita tarvitaan jos esimerkiksi tietoturvavuodon yhteydessä huomaataan vaikka että salasanat ovat olleet selkokielisenä tietokannassa. Myös todistamisen taakka on aika vaikea silloin kun vastapuolelle ei välttämättä kelpaa mikään todiste. Koska kyse on niin erillaisesta näkökannasta asiaan.

Voi olla, että olen käsittänyt asian väärin, mutta jutuistasi on saanut sen kuvan, että kaikki yritykset hoitavat tietoturvansa miten sattuu ja osa tekee niin ihan vaan kiusallaan. En ala käymään vanhoja uutiskommentteja nyt läpi, joten kutsutaan tätä vaikka omaksi olettamukseksi, eikä väitteeksi, eli en ala nassuttamaan vastaan, jos asia ei mielestäsi näin ole.

Tarkoitin tuolla todistamisella lähinnä sitä, että olisi helpompaa uskoa väitettä yrityksen laiminlyönneistä ja yleensäkkin ottaa asiaa vakavasti, jos kommentti olisi tyyliä "Firma x on persiistä ja säilyttää käyttäjien salasanoja plain textinä www.linkkiuutiseen/artikkeliin.com", sen sijaan että yleensä tyydyt kertomaan "Yrityksen haluaa vaan rahaa -> niitä ei kiinnosta käyttäjien yksityisyyden suoja".

Kaikki eivät tietenkään pysty arvioimaan omia mielipiteitään uusiksi ja sivuttavat kaiken omaa maailmankuvaa vastaan olevat todisteet, mutta ei se tarkoita sitä, ettei omia mielipiteitä tarvitse perustella faktoilla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto