AfterDawn: IT-alan uutiset

BitTorrent Sync kerää suosiota: dataa siirretty petatavun verran

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 7.5.2013 17:39

BitTorrent Sync kerää suosiota: dataa siirretty petatavun verran BitTorrent Inc. julkaisi BitTorrent Sync -palvelun avoimeen Alpha-vaiheeseen huhtikuun loppupuolella ja yhtiön mukaan palvelu on otettu hyvin vastaan. Sen käyttäjät ovat siirtäneet dataa jo petatavun verran eli 1000 teratavua.
BitTorrent Sync on palvelu, joka on tarkoitettu tietojen synkronointiin käyttäjän omien tietokoneiden välillä. Toisin kuin esimerkiksi Dropbox, se ei säilytä tietoja kolmannen osapuolen palveluissa, vaan säilyttää dataa ainoastaan käyttäjän itse määrittelemissä paikoissa. Yhtiön mukaan Sync sopii hyvin esimerkiksi isompien datamäärien synkronointiin, sillä monien kaupallisten palveluiden tapaan se ei rajoita tiedostojen kokoa tai määrää.

Järjestelmä perustuu jaettuihin kansioihin, jotka suojataan salasanalla. Jos sisältönsä haluaa jakaa myös muille käyttäjille, se onnistuu salasanan jakamisella. Vuoden alussa alkaneen rajoitetun alpha-testin jälkeen sovellukseen on lisätty myös mahdollisuus luoda väliaikaisia salasanoja, mikä helpottaa tiedostojen jakamista.

Sync on edelleen alpa-vaiheessa, joten kaikki ei välttämättä toimi täysin vakaasti. BitTorrent Syncin voi ladata yhtiön sivuilta eikä sovelluksen käyttämiseen tarvita erityistä käyttäjätunnusta, vaan asentaminen ja oman salasanan luominen riittää. Sync tukee tällä hetkellä Windows-, OSX- ja Linux-järjestelmiä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto