AfterDawn: IT-alan uutiset

Kanadan viranomaiset haluavat Bitcoinit verolle

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 30.4.2013 14:34 Kommentteja (15)

Kanadan viranomaiset haluavat Bitcoinit verolle Kanadassa viranomaiset ovat kiinnittäneet huomiota Bitcoin-kaupan tuottamiin voittoihin ja valtio haluaa kaupasta osansa verojen muodossa.
Bitcoin-kauppaan voidaan soveltaa kahta eri sääntöä riippuen siitä, onko Bitcoineja käytetty muiden hyödykkeiden ostamiseen vai onko virtuaalivaluutalla käyty valuuttakauppaa, veroviranomaiset kertovat uutistoimisto CBC:lle.

Vaihdantatalouteen liittyvät lait astuvat voimaan siinä vaiheessa, kun Bitcoineilla on ostettu muita tavaroita tai palveluita. CBC huomauttaa, että vaikka moni ei tule asiaa ajatelleeksi, niin Kanadan lakien mukaan myös vaihdantatalous on verotettavaa toimintaa. Jos taas Bitcoineja myydään sijoitusmielessä eli vaihdetaan Bitcoineja muiksi valuutoiksi, niin kyseessä on joko pääomatulo tai muu tuloverotuksen piiriin kuuluva tulo.

Vaikka suuri osa Bitcoineilla kauppaa käyvistä liikutteleekin suhteellisen pieniä summia, valuutan arvon hurja nousu on tehnyt isompia Bitcoin-määriä omistaneista jopa miljonäärejä. Lisäksi Bitcoinit yleistyvät vaihdannan välineenä ja CBC:n uutisessa haastatellaan kiinteistövälittäjää, joka listaa kauppatavaransa hinnan myös Bitcoineina.

Tägit: Bitcoin
Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

130.4.2013 15:27

Siinähän yrittävät.

230.4.2013 15:57

Hih, eipä onnistu. Tulevaisuudessa tuo varmasti korvaa oikean käteisen valuutan ja valtiot jäävät ilman veroja niinkuin ne oli ennen ajanlaskun alkua ekr.

Miettikää miten ihana maailma se olisi, ei veroja, kauppaa voi käydä pelkästään bitcoineilla. Aina löytyy joku salainen pikkupulju jossa voi maksaa bitcoineilla. Oikea raha menettää merkityksensä ja valtiokaan ei voi kauaa taistella vastaan ilman rahaa.

330.4.2013 16:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti leipuri777:
Hih, eipä onnistu. Tulevaisuudessa tuo varmasti korvaa oikean käteisen valuutan ja valtiot jäävät ilman veroja niinkuin ne oli ennen ajanlaskun alkua ekr.

Miettikää miten ihana maailma se olisi, ei veroja, kauppaa voi käydä pelkästään bitcoineilla. Aina löytyy joku salainen pikkupulju jossa voi maksaa bitcoineilla. Oikea raha menettää merkityksensä ja valtiokaan ei voi kauaa taistella vastaan ilman rahaa.
Ja kun valtio ei saa veroja niin mitäs sitten luulet tapahtuvan? :D

430.4.2013 16:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti leipuri777:
Hih, eipä onnistu. Tulevaisuudessa tuo varmasti korvaa oikean käteisen valuutan ja valtiot jäävät ilman veroja niinkuin ne oli ennen ajanlaskun alkua ekr.

Miettikää miten ihana maailma se olisi, ei veroja, kauppaa voi käydä pelkästään bitcoineilla. Aina löytyy joku salainen pikkupulju jossa voi maksaa bitcoineilla. Oikea raha menettää merkityksensä ja valtiokaan ei voi kauaa taistella vastaan ilman rahaa.
Ensinnäkin verotus ei ole mikään uusi keksintö. Esimerkiksi Roomalaiset aikoinaan veroittivan tuloja melko tehokkaasti. Toiseksi, jos valtiot eivät saa verotuloja, ne luhistuvat. Maailma ilman valtioita ei ainakaan toistaiseksi ole järkevällä tavalla mahdollinen. Seuraa sotaa, nälänhätää ja kuolemaa. Mikä ihana maailma se olisikaan.

Bitcoin on juuri hyvä esimerkki siitä millainen valuutta ei saisi olla - kaoottinen ja vahtimaton. Eikä bitcoin periaatteessa edes ole valuutta, vaan lähinnä absurdi sijoituskupla, jossa fiksuimmat huijarit saavat kermat päältä ja loput - siis tavalliset ihmiset - jäävät kuplan puhjetessa nuolemaan näppejään.

Jos bitcoin haluaa jäädä osaksi nykytaloutta, sen tulee mukautua lainsäädäntöön ja nykyiseen verotuskäytäntöön. Ja jos luulette ettei länsimaisilla valtioilla ole tarpeeksi resursseja bittivaluttan hallitsemiseksi, olette pahasti ulapalla. Poliitikot ja pankkiirit eivät jää nuolemaan näppejään.

hasa diga eebowai

530.4.2013 16:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti leipuri777:
Hih, eipä onnistu. Tulevaisuudessa tuo varmasti korvaa oikean käteisen valuutan ja valtiot jäävät ilman veroja niinkuin ne oli ennen ajanlaskun alkua ekr.

Miettikää miten ihana maailma se olisi, ei veroja, kauppaa voi käydä pelkästään bitcoineilla. Aina löytyy joku salainen pikkupulju jossa voi maksaa bitcoineilla. Oikea raha menettää merkityksensä ja valtiokaan ei voi kauaa taistella vastaan ilman rahaa.
Jep, ei julkista terveydenhuoltoa, ei teidenhoitoa, ei eläkettä, valtio ei myöskään tukisi mitään internet jokaiselle kansalaiselle projekteja jne.

Verot on ihan hyvät, ellei nyt lähetä ihan pelleilemään.

Jos et osaa, teeskentele.

630.4.2013 16:24

Rahan arvon kova heittely on varmasti hyvä asia. Tänään purkki maitoa maksaa 1 bitcoinia ja huomenna se onkin 15. Vakaaksi tätä valuuttaa ei ainakaan voi kutsua. Ei kiitos. Tosiaankin mistä luulette saavanne terveyspalveluja jos valtio ei saa verotuloja. Tai käydä koulua. Nämä kaikki maksetaan verotuloista. Melko utopistinen ajatus.

730.4.2013 16:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti leipuri777:
Miettikää miten ihana maailma se olisi, ei veroja, kauppaa voi käydä pelkästään bitcoineilla.
No siinä on kyl päivä emämöläys. Taitais leipurillakin tulla aika pian äiskää ikävä, kun huomais mitä kaikkea verottomuudesta oikeasti seuraa.

830.4.2013 17:04

Lainaus:
Jep, ei julkista terveydenhuoltoa, ei teidenhoitoa, ei eläkettä, valtio ei myöskään tukisi mitään internet jokaiselle kansalaiselle projekteja jne.

Nykyään julkinen terveydenhuolto takkuaa rahan puuteen takia. Teistä on iso osa huollon tarpeessa. Eläke on siinä ja siinä jos sitä saa kun ei ole ensimmäistä kertaa mistä maksaa. Internet, ei kuulu edes joukkoon, se on täysin tarpeeton elämiseen.

Mutta ihmiset ovat oikeassa, kyllä se valtio joka tuottaa perustarpeita ihmisille on todella hyvä asia. Yhteiskunta olisi aika anarkinen jos ei olisi jotain yhteiskunnallista rakennetta ja raha (vero) mahdollistaa sen rakenteen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.4.2013 @ 17:16

930.4.2013 17:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
Jep, ei julkista terveydenhuoltoa, ei teidenhoitoa, ei eläkettä, valtio ei myöskään tukisi mitään internet jokaiselle kansalaiselle projekteja jne.

Nykyään julkinen terveydenhuolto takkuaa rahan puuteen takia. Teistä on iso osa huollon tarpeessa. Eläke on siinä ja siinä jos sitä saa kun ei ole ensimmäistä kertaa mistä maksaa. Internet, ei kuulu edes joukkoon, se on täysin tarpeeton elämiseen.

Mutta ihmiset ovat oikeassa, kyllä se valtio joka tuottaa perustarpeita ihmisille on todella hyvä asia. Yhteiskunta olisi aika anarkinen jos ei olisi jotain yhteiskunnallista rakennetta ja raha (vero) mahdollistaa sen rakenteen.
Pitää tietysti ottaa huomioon, kun puhutaan eläkkeistä ja terveydenhuollon vaikeuksista, että olemme melko uuden ilmiön edessä. Ennen vanhaan ihmiset eivät yleensä eläneet - ainakaan näin suurissa määrin - niin kauan että heistä koituisi valtioille suuria menoja. Myös se tosiasia ettei vanhuksista länsimaissa ennen välitetty valtion taholta sitäkään vähää mitä nyt välitetään. Ilman veroja ei olisi oman työpankosen lisäksi muuta kuin kirkon ja pelastusarmeijan takaama vanhuus. Saisivat kuitenkin silti pitää ne näpit erossa niistä eläkerahoista. Kaiken maailman hullunkurisiin sijoituskohteisiin niitäkin laittavat nykyään. Ei ihmekkään etteikö eläkemaskuihin tulevaisuudessa riitä.

Tiet nyt ovat Suomessa aina nutturalla. Joka kevät kun tarvitsisi korjata 100% tieverkostosta. Ovat Espanjassa ja muualla ala-euroopassa onnekkaita, kun vastaavaa routimista ei heillä ole

Ja internet on nykyään melko olennainen osa perustarpeita. Kun kaikki työnhausta pankkiasiointiin on ujutettu sinne, niin ilman on vaikea pärjätä.


hasa diga eebowai

1030.4.2013 19:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olegbelov:
Ja internet on nykyään melko olennainen osa perustarpeita. Kun kaikki työnhausta pankkiasiointiin on ujutettu sinne, niin ilman on vaikea pärjätä.
Kyllä lumikki kohta keksii tavat tehdä kaiken ilman, netissä kun voi TARKKAILLA ihmistä niin hän ei sitä varmaan käytä muuhun kun afterdawn kommentointiin.

1130.4.2013 19:44

Mahdollisuus käyttää jotain ei tarkoita että se on elämiselle välttämätön tai edes kovin tärkeää. Kyllä vielä pystyy tekemään asiat ilman internettiä. En tarkoita että itse tekisin niin, vaan että se on mahdollista.

Ihmisillä tuntuu olevan aika vaikea erottaa mikä on todella tärkeää elämiselle ja mikä on mukavaa tai auttaa asioissa tai jopa suorastaan puhdasta viihdettä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.4.2013 @ 19:45

1230.4.2013 22:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti leipuri777:
Miettikää miten ihana maailma se olisi, ei veroja, kauppaa voi käydä pelkästään bitcoineilla.
No siinä on kyl päivä emämöläys. Taitais leipurillakin tulla aika pian äiskää ikävä, kun huomais mitä kaikkea verottomuudesta oikeasti seuraa.

+1

Todellinen aivopieru :D

131.5.2013 18:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti leipuri777:
Hih, eipä onnistu. Tulevaisuudessa tuo varmasti korvaa oikean käteisen valuutan ja valtiot jäävät ilman veroja niinkuin ne oli ennen ajanlaskun alkua ekr.

Miettikää miten ihana maailma se olisi, ei veroja, kauppaa voi käydä pelkästään bitcoineilla. Aina löytyy joku salainen pikkupulju jossa voi maksaa bitcoineilla. Oikea raha menettää merkityksensä ja valtiokaan ei voi kauaa taistella vastaan ilman rahaa.
Millä luulet että saisit hoidettua ala-asteesi loppuun jos valtio ei saisi enää verotuloja?

142.5.2013 11:13

Lainaus:
Kyllä lumikki kohta keksii tavat tehdä kaiken ilman, netissä kun voi TARKKAILLA ihmistä niin hän ei sitä varmaan käytä muuhun kun afterdawn kommentointiin.

Kommennoidaan tätäkin, koska siinä on ajatus virhe. Siis kyse ei ole tarkkailusta kuten korostit, vaan yksityisyyden hyötykäytöstä. Tarkkailu on kyttäämistä, kun taas yksityisyyden hyötykäyttö on tiedon keräämistä taloudelliset intrestit mielessä. Siis henkilö on leväperäinen oman yksityisyyden suhteen siten että se mahdollistaa yksityisyyden hyötykäytön muille.

153.5.2013 13:58

Turha tuota bitcoinin syrjäytystä on pelätä jos valtiot vain hoitavat taloutensa kunnolla - mikä ei nyt ole oikein hyvin mennyt viime aikoina. Maksuvälittäjien poliisileikki on myös ollut omiaan lisäämään kryptovaluuttan suosiota ja internetin huumekauppa anonyymejä maksutapoja.

Tässä vaiheessa voisi melkein leikkiä ajatuksella, että bitcoin on enemmän paikkaamassa syntynyttä markkinarakoa kuin korvaamassa sitä, mutta kyllähän tuota voi myös perinteisessä veronkierrossa hyödyntää. Se on sitten toinen keskustelu, että pitäisikö verot korvata ja missä suhteessa monopoli on ongelma eikä hyöty.

Itse haluan uskoa yleisesti, että kaikki vallan hajaantuminen lisää ihmisten vapautta ja sitä kautta myös hyvinvointia. Muutosvaihe on se ilkein ja jos muutos on merkittävä, niin sitä vastaan tullaan taistelemaan vanhoista tavoista hyötyvien toimesta kynsin ja hampain.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.5.2013 @ 14:02

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto