AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin IllumiRoom tuo videotykin seuraavan Xboxin kaveriksi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.4.2013 12:43 Kommentteja (6)

Microsoftin IllumiRoom tuo videotykin seuraavan Xboxin kaveriksi Microsoftin CES-messuilla esittelemä IllumiRoom-tekniika vaikuttaisi olevan taas hieman lähempänä valmista tuotetta. Tuoreen esittelyvideon perusteella IllumiRoom tukee myös nykyisiä pelejä.
Tähän saakka laitetta on esitelty lähinnä vanhempien open source -pelien kanssa, mutta tuoreella videolla Microsoft esittelee laitetta lyhyesti myös Valven Portal-pelin kanssa.

IllumiRoom on tekniikka, jossa yhdistyy videotykki sekä Kinect-sensori. Kinect skannaa huoneen pinnanmuodot ja värit, jonka jälkeen projektori heijastaa kuvaa television ympäristöön huomioiden muut huonekalut. Microsoftin aiempien videoiden perusteella tekniikkaa voidaan hyödyntää useilla tavoilla pelistä riippuen.

Laajimmillaan IllumiRoom tuo kuvan ulos television ruudulta ja laajentaa sen useita metrejä television ympärille. Koska kuvan laatu huonekalujen pinnalla ei välttämättä ole paras mahdollinen, projektoria voidaan käyttää myös pelkkien ääriviivojen esittämiseen televisiokuvan ulkopuolella. Projektorilla voidaan lisäksi antaa pelaajalle lisätietoa ympäristöstä. Esimerkiksi muiden pelaajien, pelikentän tärkeiden kohteiden tai esineiden suunta voidaan esittää huoneen seinällä. Kuvan ei tarvitse suoranaisesti liittyä pelin kuvastoon, vaan sillä voidaan luoda myös tunnelmaa täyttämällä koko huone lumisateella talvikohtauksessa.

IllumiRoom osaa myös hyödyntää huonetta tuoden pelitodellisuuden ulos pelistä. Laite kykenee esimerkiksi muuttamaan television ympäristön sarjakuvamaiseksi korostamalla värejä tai esineiden reunoja. Ympäristö voi myös reagoida pelitapahtumiin esimerkiksi luomalla illuusion huonekaluja heilauttavista laukauksista.


Microsoft on tähän mennessä painottanut, että kyseessä on vasta proof-of-concept-tyyppinen laite eikä tarkempia tietoja mahdollisesta julkaisusta ole kerrottu. Yhtiö kuitenkin aikoo esitellä IllumiRoomia tarkemmin tällä viikolla alkavassa CHI 2013 -tapahtumassa. IllumiRoomin tarkempi esittely juuri nyt, vain muutamia viikkoja ennen seuraavan Xbox-konsolin julkaisua, saattaisi viitata laitteiden tulevaan yhteistoimintaan. Tällä viikolla saatavista uusista tiedoista riippuen, The Verge spekuloi, että IllumiRoom saattaisi olla suuressakin roolissa Microsoftin tulevassa Xbox-julkaisussa sekä sitä pian seuraavassa E3-tapahtumassa.

Edit 29.4 13:18 Korvattu video pidemmällä versiolla ja tarkennettu laitteen ominaisuuksia.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

129.4.2013 13:37

On siistin näkönen. :D


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

229.4.2013 13:43

Super duper. Paljon mielenkiintoisempaa kuin stereoskooppinen 3D.

329.4.2013 17:04

Nythän vastaavaa kuvan televisiosta ulostulemista on simuloitu ledeillä, jotka on sijoitettu telkkarin taakse. Sellainen toimii parhaiten tietokoneen kautta katsottavissa elokuvissa ja näyttää upeelta. Tuo tosin vie idean selkeesti pidemmälle.
Tosin, ledit ei maksa paljoa eikä niitä hallitsevä systeemi, mut tuo on huomattavan kalliin oloinen.

429.4.2013 22:15

Eli pitää ostaa videotykki jotta voi pelata telkkarista? Jotenki tuntuu hullulta ajatukselta.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

530.4.2013 9:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Eli pitää ostaa videotykki jotta voi pelata telkkarista? Jotenki tuntuu hullulta ajatukselta.
Todennäköistä on, että tämä tulee jossain vaiheessa myyntiin erillisenä lisälaitteena tulevalle Xboxille, samaan tapaan kuin Kinect aikanaan. Lisäksi IllumiRoomin alkuperäinen julkistus tapahtui CES-messuilla yhteistyössä Samsungin kanssa, mikä voisi viitata Samsungin valmistamaan projektoriin. Ehkä Samsungilta on tulossa joku kohtuuhintainen kevyt projektorilaite, jota tässä hyödynnetään.

630.4.2013 22:13

En tiedä haluaisinko moista, mutta pakko myöntää, että aika veikeä ideana.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin paljon YouTubesta katsotaan pelivideoita Näin paljon YouTubesta katsotaan pelivideoita (10.12.2018 10:21)
Twitch on pelien suoratoiston osalta ehkä se tunnetuin palvelu, mutta YouTubekin on onnistunut lyömään läpi pelivideoiden saralla. Uusien tilastopäivitysten mukaan YouTuben kautta on katsottu ....
Googlen älytakki päivittyi – Varoittaa jos unohdat puhelimesi Googlen älytakki päivittyi – Varoittaa jos unohdat puhelimesi (10.12.2018 09:50)
Googlen ja Levi'sin yhdessä kehittämä Jacquard-älytakki on saanut uusia ominaisuuksia: takki osaa varoittaa käyttäjäänsä, mikäli hän on lähtemässä esimerkiksi kahvilasta ilman rakasta puhelinta. ....
Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
3 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
5 kommenttia

Uutisarkisto