AfterDawn: IT-alan uutiset

Analyytikko: Microsoftilla työn alla kilpailija Google Glassille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.4.2013 20:48 Kommentteja (3)

Analyytikko: Microsoftilla työn alla kilpailija Google Glassille Myös Microsoftilla on työn alla omat "virtuaalilasit", joiden on tarkoitus kilpailla Googlen kehittelemien lasien kanssa. Näin väittää Topeka Capital Marketsin analyytikko Brian White. Juuri muita tietoja projektista ei tarjota, mutta lausunnolla on todennäköisesti vinha perä.
Analyytikon väite ei sinänsä kerro mitään uutta. Microsoft tuskin haluaa jäädä Googlen jälkeen seuraavaksi merkittäväksi trendiksi ennustetussa päälle puettavassa tietotekniikassa ja Microsoftin testilaboratorioissa todennäköisesti on jo pitkään mietitty älylaseja, jotka eivät ole ajatuksena edes mikään erityinen uutuus. Projekti ei ole edes enää ihan alkutekijöissään, jos luottaa Whiten arvioon, jonka mukaan lasien julkistuksen pitäisi tapahtua "ensi vuonna". Älylaseja on kehittämässä myös Googlen kiinalainen vastine Baidu.

Älylasit ovat samaa päällä pidettävän tekniikan aaltoa kuin Samsungin virallisesti ja Applen sekä Googlen epävirallisesti huhujen mukaan kehittämät älykellot. Tähän mennessä eniten julkisuutta (Applen mahdollisen iWatchin jälkeen) on saanut joukkorahoituksella kehitetty Pebble. On erittäin todennäköisestä, että myös Microsoftilla tehdään kokeiluja älykellojen saralla.

Mitä tästä kaikesta voidaan päätellä? Ei juuri mitään konkreettista. Hieman lihaa luiden ympärille älylasihuhut saavat Microsoftille viime syksynä myönnetystä patenttihakemuksesta. Patenttihakemuksessa kuvaillaan laseja, jotka Googlen laseista poiketen ovat vähemmän yleiskäyttöiset ja ne on tarkoitettu erityisesti esimerkiksi urheilutapahtumien seuraamiseen.

Kiihtyvät huhut kehitteillä olevista laitteista antavat kuitenkin selvän vihjeen siitä, mihin tekniikan kehitys on menossa seuraavaksi. Tulevaisuus tulee olemaan mielenkiintoinen.

(Uutiskuvassa Google Glass)

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

15.4.2013 21:15

Älylasit, ekosysteemi ja puhelin-tabletti-PC-TV.

Ei riitä enää.

Seuraavaksi tarvitaan systeeminen kokonaisuus, joka mullistaa softan, palvelut, ratkaisut ja laitteet.
- Jotain sen tapaista kuin InterestMachine ja BlinkUI tarvitaan.
- Isot korporaatiot alkavat menettää otettaan, ideat kun tulevat start-up -firmoilta. Jopa Suomesta.

KVG: "InterestMachine"
KVG: "Mitä iPhonen jälkeen Bolzano"

Tosin saattaa olla, että jotkin kaatuvat ja epätoivoiset firmat kuten Yahoo, So.ny ja H.P tarttuvat InterestMachine -juttuun. On siis suomalainen.

KVG tarkoittaa "Kato Ville Googlesta"

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.4.2013 @ 21:25

26.4.2013 3:50

Koskakohan kehittävät kehon sisäisen tietotekniikan. Olisi kovin mukava esim. katsella leffoja laitteella, joka ohjautuu ajatuksen voimalla ja näyttäisi elokuvat yms. vain laitteen omistajalle =) Älylasit ovat kyllä aika mielenkiintoinen konsepti... Toivottavasti ovat kohtuullisen hintaisia ja sopivat käytettäväksi myös silmälasien käyttäjille.


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

36.4.2013 4:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
Koskakohan kehittävät kehon sisäisen tietotekniikan. Olisi kovin mukava esim. katsella leffoja laitteella, joka ohjautuu ajatuksen voimalla ja näyttäisi elokuvat yms. vain laitteen omistajalle =)
Tuskin ennen kuin on proteesit ja muut ihmiselle suunnatut "varaosat" (Deus Ex tyyppisesti) kehittyneet tarpeeksi pitkälle. Vissiinkin jonkun 20 vuoden kuluttua ollaan siinä pisteessä.

Mutta itse uutiseen.
Hyvä että muutkin firmat ovat lähteneet mukaan noitten älylasien kehittämiseen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto