AfterDawn: IT-alan uutiset

Disney lopetti legendaarisen pelitalo LucasArtsin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.4.2013 10:13 Kommentteja (4)

Disney lopetti legendaarisen pelitalo LucasArtsin Disney on päättänyt lopettaa monta 90-luvun klassikkopeliä kehittäneen LucasArts pelitalon tuotannon. LucasArts päätyi Disneyn omistukseen viime syksynä, kun yhtiö osti LucasArtsin emoyhtiön Lucasfilmin.
LucasArts ei häviä kokonaan, mutta jäljelle jää vaan nimi, jonka kautta Star Wars -maailmaan pohjautuvia pelejä on tarkoitus lisensoida muille kehittäjille. Disneyn mukaan lisensointimalliin siirtymällä "minimoidaan yhtiön riskit ja samalla saavutetaan laajempi valikoima laadukkaita Star Wars -pelejä".

LucasArtsilla oli työn alla kaksi Star Wars -peliä, joiden kehitys ainakin sisäisesti lopetetaan. Yhtiö on yrittänyt lisensoida Star Wars 1313 - ja Star Wars: First Assault -pelejä muiden yhtiöiden jatkokehitykseen, mutta ainakin Kotakun lähteiden mukaan kiinnostusta ei ole juuri löytynyt ja pelit jäävät todennäköisesti julkaisematta.

Uutinen LucasArtsin lopusta ei tullut alalla suurena yllätyksenä. Huhut epävarmasta tulevaisuudesta lähtivät liikkeelle jo syyskuisten Disney-kauppojen jälkeen, jolloin LucasArts Kotakun mukaan lopetti uuden henkilöstön palkkaamisen ja sekä kaikki uudet tuotejulkistukset.

2000-luvun aikana LucasArts keskittyi lähinnä Star Wars -pelien kehittämiseen, mutta sen kaksi myöhempien aikojen suosituinta peliä eli Star Wars: Knights of the Old Republic sekä Star Wars: Battlefront olivat jo muiden kehittämiä.

Tägit: Disney LucasArts
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.4.2013 14:30

Grim Fandango oli kova peli.

24.4.2013 16:59

RIP

34.4.2013 21:47

Nyt julkaistiin sitten source codet kahteen niiden vanhempaan peliin ilmaiseksi,link ja ne voi ladata esimerkiksi sourceforgesta link ja link. Itellä tuo jedi academy ja ihan hyvä peli oli valmiina ja ihan hyvä peli on vaikkeivät grafiikat olekaan mitkään päätä huimaavat.

45.4.2013 13:29

Nyyh. :(

las ballenas son el camino

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto