AfterDawn: IT-alan uutiset

TTVK pitää Pirate Bay -estoja menestyksenä - laiton lataus jatkuu yhä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 27.3.2013 17:24 Kommentteja (22)

TTVK pitää Pirate Bay -estoja menestyksenä - laiton lataus jatkuu yhä Suomen kolmen suurimman teleoperaattorin toteuttama The Pirate Bay -sivuston esto on ollut menestyksekäs, hehkuttaa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus yhtiön piratisminvastaisella Piraattilahti.fi-sivustolla.
TTVK:n mukaan Soneralle, Elisalle ja DNA:lle annetut estomääräykset ovat vähentäneet suomalaisten käyttäjien määrää Pirate Bayssa 81 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, mikä vastaa TTVK:n mukaan osoittaa niiden toimivuuden, sillä lukema vastaa käytännössä kolmen isoimman operaattorin yhteenlaskettuja markkinaosuuksia. Tieto käyttäjämääristä perustuu "johtavan kansainvälisen nettikäyttäytymistä tutkivan yhtiön" seurantaan.

Toisaalta samalla alalla toimivan Alexan tilastot paljastavat, että Pirate Bayn palveluita tarjoava, mutta ei estetty Pirateproxy.net on kivunnut sijalle 182 Suomen käytetyimpien sivustojen listalla. Nousu on tapahtunut suhteellisen lyhyen ajan sisällä ja sivuston suosio ylittää esimerkiksi tv-kanava Nelosen suosion (sijalla 199).

Alexan tilastojen lisäksi Helmikuussa Aalto-yliopistossa julkaistu lisensiaatintyö puhuu TTVK:n kantaa vastaan. Tutkimuksessa todettiin, että estoista ei ole käytännön hyötyä laittoman latauksen vähentämisessä, sillä estettyyn sisältöön on helppo päästä käsiksi välityspalvelinten kautta. Työn tekijä arveli käyttäjäpään estojen taustalla olevan enemmänkin poliittisen vallan tavoittelun.

- Käyttäjäpään välittäjiin kohdistuvat estot ovat tehottomia, kalliita, mutta ne pönkittävät oikeudenhaltijoiden valta-asemia, varsinkin jos keinojen tehottomuuden johdosta saadaan hyväksytettyä tiukempaa lainsäädäntöä, tutkimuksessa todetaan.

Vaikka TTVK kehuu Pirate Baylle astettuja estoja toimiviksi, yhdistyksen tiedotteessa myönnetään, että laiton lataaminen on edelleen erittäin yleistä. Tiedotteessa viitataan Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreeseen tutkimukseen, jonka mukaan yli 70 prosenttia 15-16-vuotiaista nuorista on ladannut sisältöjä laittomasti netistä viimeisen vuoden aikana. Ratkaisuksi ongelmaan TTVK esittää huomautuskirjeitä, jotka operaattori lähettäisi asiakkaalleen "huomautuksen havaitusta tekijänoikeusloukkauksesta". Operaattorit ovat toistuvasti vastustaneet ajatusta, sillä käytäntö asettaisi ne poliisin asemaan täysin tahtomattaan.

Estojen tehokkuuden lisäksi TTVK kehuu Piraattilahti.fi:n keränneen yli 200 000 uniikkia kävijää vajaan kahden kuukauden aikana. Sivuston alkuperäinen ulkoasu matki Pirate Bayn ulkoasua siinä määrin, että koko CSS-tyylitiedosto oli kopioitu luvatta alkuperäisestä lähteestä.

Edellinen Seuraava  

22 kommenttia

127.3.2013 17:49

The TTVK: LOL...


CM 690 II Advanced, i5 2500K, MSI P67A-C43, Scythe Mugen-2 Revision B, XFX Pro550 80+ pronze, CORSAIR DDR3-1600 2*2G CL9 VENGEANCE, Asus r9 290x directCU II ,Samsung 830 SSD 128Gb+ 4.5 teraa, Win 7.

227.3.2013 17:51

"DNA:lle annetut estomääräykset"

-Jaa, ei meillä vain mitään ole estettynä... :P

327.3.2013 17:55

Toisaalta myös laillinen lataus on vähentynyt, koska TTVK Ry:n vaatimuksesta artisten lailliseen promoamiseen tarkoitettu sivusto promobay.org on (ainakin DNA:lla) edelleen TTVK Ry:n vaatimuksesta sensuroitu!

On se vaan mielenkiintoista, että ensin käydään oikeutta piratebay.se sensuurista, voiton jälkeen sitten toimitetaan lista sivuista, joista osa on täysin erillisiä sivuja!

427.3.2013 18:00

ttkv ry ei taida tietää sitä että 15-16 vuotiaiden tulot ei ole kauhean suuria, mutta he pitävät silti mediankulutuksesta.

voisivat lopettaa uhkailut ja yrittää kehittää palveluita, jotta sitten kun näiden nyt 15-16 v nuoret tulot nousevat dramaattisesti niin myös käyttäisivät sitä lailliseen mediaan, mutta niin onkin käynytkin, mutta jos ruvetaan uhkailemaan saattaapi käydä niin että porukka rupeaa boikotoimaan laillista mediaa ja sitten vielä 50 v käyttävät vain warea. ja sit jos tuomitaan korvauksiin se lisääntyy vielä enemmän ja jos korvaukset on tosi isot niin ikuisia sossun asiakkaita tulee lisää.

tosin mä en ketään syytä että jos saa epäoikeudenmukaisesti aivan liian isot maksut että sitten ei tee mieli tehdä töitä. tosin nykynuoret onkin niin viisaita että tietävät että jos niin käy niin turha käydä töissä.

527.3.2013 18:44

Esto toimii, Jes! se on hyvä se. Mitään vaikutusta lopputulokseen sillä ei ole, sen voi kiertää ja kierretäänkin hyvin helposti. Mutta eihän sillä ole väliä. Pääasia että jotain on tehty jolla voidaan mediassa kehuskella. Faktat eivät ole ennenkään olleet mitenkään tärkeitä TTVKlle. Pääasia että esto toimii!

627.3.2013 19:34

Jos käyttää proxyä niin tietääkö/näkeekö operaattori muka silti millä sivuilla käy? ymmärtääkseni ei, joten mistä ne päättelee nuo määrät? :)


MB: Z87X-D3H, CPU: i5-4670K 3.4Ghz, GPU: GB 770 Oc 4Gb, Ram: 4x4Gb DDR3 1600Mhz Cl9, HD: 256Gb 840 Pro SSD | 500Gb 850 Evo SSD | WD 1TB Caviar Blue , Case: Fractal Define R4 Black

727.3.2013 19:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti umrej:
Jos käyttää proxyä niin tietääkö/näkeekö operaattori muka silti millä sivuilla käy? ymmärtääkseni ei, joten mistä ne päättelee nuo määrät? :)
toi on niin rasittavaa että oikeita lukuja käytettäisiin, eikä vain yhden levyn lataus=100 000-9999999999999 korvauksia.

eikö se ole muka teistä selkeää? ;)

827.3.2013 20:15

Täytyy myöntää että olen ruokkinut tätä tilastoa, tajusin nimittäin käyttäväni julkisista traksuista vain TPB ja jos se suljettaisiin niin pitäisi etsiä uusi julkinen joten siirryin pari kuukautta estojen jälkeen käyttämään muita ja hylkäsin bayn kokonaan niin ei ole tarvinnut murehtia viikottaisia uutisia siitä paikasta.

Mutta ehdin siis käyttää eri proxyja pari kuukautta joten esto ei kyllä minua estänyt.

927.3.2013 20:39

Kiitokset päivän nauruista


Rape is never funny. Unless its a clown.

1027.3.2013 22:01

Lainaus:
estomääräykset ovat vähentäneet suomalaisten käyttäjien määrää Pirate Bayssa 81 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, mikä vastaa TTVK:n mukaan osoittaa niiden toimivuuden

Erinomainen uutinen. Tämähän tarkoittaa sitä, että to-taho saa tällä menolla lopetettua laittoman lataamisen ennen kesää -> uusien, entistä tiukempien, to-lakien kehittäminen ei siis ole enää tarpeen. Poliisitkin pääsevät jahtaamaan oikeita rikollisia kun ei ole enää tarvetta tehdä ratsioita teinien koteihin =)

1127.3.2013 22:14

Operaattori voisi huomautuskirjeen sijaan lähettää selkeät ohjeet proxyn käyttöön, niin saisi tilastoja kauniimmaksi.

1227.3.2013 23:46

http://www.youtube.com/watch?v=SiMHTK15Pik


- Sitä saa mitä ei osta -

1328.3.2013 9:12

TTVK:n mukaan...niinpä niin, Kyllä saa olla aika tietämätön jos uksoo noihin väitteisiin.

1428.3.2013 9:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
TTVK:n mukaan...niinpä niin, Kyllä saa olla aika tietämätön jos uksoo noihin väitteisiin.
"Afterdawnin uutisten kommenttien mukaan..." Jooh, eiköhän tää ollu tässä

1528.3.2013 9:21

Piratebay eston kiertäminen.


las ballenas son el camino

1628.3.2013 11:34
KasvakaaAikuisiksi
Vahvistamaton

Ketä pellejä nämä piratebay jutut jaksaa kiinnostaa??

1728.3.2013 15:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
TTVK:n mukaan...niinpä niin, Kyllä saa olla aika tietämätön jos uksoo noihin väitteisiin.
"Afterdawnin uutisten kommenttien mukaan..." Jooh, eiköhän tää ollu tässä
Viestisi saattoi mennä minulta vähän ohi, mutta pointti tässä on se, että TTVK väittää TPB:n käytön vähentyneen koska ISP:den tilastojen mukaan sivustolla ei käydä (koska se on sensuroitu). Todellisuudessa käyttötavat ovat muuttuneet proxyjen ansiosta ja TTVK:n (tarkoituksenhakuinen) mittausmenetelmä ei ota tätä mitenkään huomioon vaan väittää TPB:n käytön vähentyneen yli 80%:lla samaan aikaan kun proxysivustojen (ja varmaan myös muiden torrent-sivustojen) suosio on kasvanut räjähdysmäisesti.

1828.3.2013 16:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
TTVK:n mukaan...niinpä niin, Kyllä saa olla aika tietämätön jos uksoo noihin väitteisiin.
"Afterdawnin uutisten kommenttien mukaan..." Jooh, eiköhän tää ollu tässä
No mielummin niin =). Ja asia on juuri niin kuin cookie98 sen sanoi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.3.2013 @ 16:21

1928.3.2013 18:06

Tehdäämpä nyt sellainen esimerkki, jonka TTVK:kin väki ehkä ymmärtää.

Eli oletetaan, että kotikoneelta The Pirate Bayhyn on kaksi mahdollista reittiä. Reitti 1 kulkee suoraan kotikoneelta TPB:hen, kun taas reitti 2 kulkee proxyn X kautta TPB:hen. Jos nyt sitten suljemme reitin 1 kokonaan, liikenne vain siirtyy käyttämään reittiä 2, vaikka voimme toki TTVK:n tavoin hehkuttaa, kuinka liikenne reitillä 1 on vähentynyt 100% eikä kukaan enään pääse TPB. Ja vain koska reiti 2 tekee mutkan salatun proxy X:n kautta, eikä näin ollen näy tilastoissa.

2029.3.2013 12:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
TTVK:n mukaan...niinpä niin, Kyllä saa olla aika tietämätön jos uksoo noihin väitteisiin.
"Afterdawnin uutisten kommenttien mukaan..." Jooh, eiköhän tää ollu tässä
Viestisi saattoi mennä minulta vähän ohi, mutta pointti tässä on se, että TTVK väittää TPB:n käytön vähentyneen koska ISP:den tilastojen mukaan sivustolla ei käydä (koska se on sensuroitu). Todellisuudessa käyttötavat ovat muuttuneet proxyjen ansiosta ja TTVK:n (tarkoituksenhakuinen) mittausmenetelmä ei ota tätä mitenkään huomioon vaan väittää TPB:n käytön vähentyneen yli 80%:lla samaan aikaan kun proxysivustojen (ja varmaan myös muiden torrent-sivustojen) suosio on kasvanut räjähdysmäisesti.
Lähdettä tuohon räjähdysmäiseen kasvuun?

2129.3.2013 12:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
TTVK:n mukaan...niinpä niin, Kyllä saa olla aika tietämätön jos uksoo noihin väitteisiin.
"Afterdawnin uutisten kommenttien mukaan..." Jooh, eiköhän tää ollu tässä
Viestisi saattoi mennä minulta vähän ohi, mutta pointti tässä on se, että TTVK väittää TPB:n käytön vähentyneen koska ISP:den tilastojen mukaan sivustolla ei käydä (koska se on sensuroitu). Todellisuudessa käyttötavat ovat muuttuneet proxyjen ansiosta ja TTVK:n (tarkoituksenhakuinen) mittausmenetelmä ei ota tätä mitenkään huomioon vaan väittää TPB:n käytön vähentyneen yli 80%:lla samaan aikaan kun proxysivustojen (ja varmaan myös muiden torrent-sivustojen) suosio on kasvanut räjähdysmäisesti.

Lähdettä tuohon räjähdysmäiseen kasvuun?

Älkää nyt enää väittäkö vastaan. TTVK ry sanoo, että laiton nettilataaminen on saatu miltei loppumaan heidän oikeustoimien myötä, olkoon niin. Hyvä vaan kun eivät enää sotke asioita jatkossa... proxutellaan me kaikessa hiljaisuudessa. Ja kaikki on tyytyväisiä =D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2013 @ 12:53

2229.3.2013 15:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
TTVK:n mukaan...niinpä niin, Kyllä saa olla aika tietämätön jos uksoo noihin väitteisiin.
"Afterdawnin uutisten kommenttien mukaan..." Jooh, eiköhän tää ollu tässä
Viestisi saattoi mennä minulta vähän ohi, mutta pointti tässä on se, että TTVK väittää TPB:n käytön vähentyneen koska ISP:den tilastojen mukaan sivustolla ei käydä (koska se on sensuroitu). Todellisuudessa käyttötavat ovat muuttuneet proxyjen ansiosta ja TTVK:n (tarkoituksenhakuinen) mittausmenetelmä ei ota tätä mitenkään huomioon vaan väittää TPB:n käytön vähentyneen yli 80%:lla samaan aikaan kun proxysivustojen (ja varmaan myös muiden torrent-sivustojen) suosio on kasvanut räjähdysmäisesti.

Lähdettä tuohon räjähdysmäiseen kasvuun?

Älkää nyt enää väittäkö vastaan. TTVK ry sanoo, että laiton nettilataaminen on saatu miltei loppumaan heidän oikeustoimien myötä, olkoon niin. Hyvä vaan kun eivät enää sotke asioita jatkossa... proxutellaan me kaikessa hiljaisuudessa. Ja kaikki on tyytyväisiä =D
Kun piraatilta kysyy lähdettä: "afterdawnin kommenttien mukaan ..."
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2013 @ 15:01

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto