AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi suoratoistopalvelu Suomeen - haastaa Netflixin

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 18.3.2013 15:41 Kommentteja (13)

Uusi suoratoistopalvelu Suomeen - haastaa Netflixin Elokuvien ja sarjojen katselu on siirtymässä enenevissä määräin suoratoistoon, eli netin kautta tapahtuvaan välitykseen. Suuret palveluntarjoajat kuten Netflix ja HBO ovat hiljattain aloittaneet Suomessa ja suosio on ollut kohtalaista. Nyt myös C Moren tarjontaa hyödyntävä Filmnet on avannut ovensa yltäkylläisen vapaa-aikansa kanssa neuvottomiksi jääneille kuluttajille.
Filmnet tarjoaa sisältöä samaan tapaan kuin kilpailijatkin - netin kautta kiinteällä kuukausimaksulla ilman rajoituksia. Filmnet on ollut aiemmin jo toiminnassa muun muassa Ruotsissa.

Filmnetin sisältö muuttuu jatkuvasti. Uutta sisältöä päivitetään ahkerasti ja monet sarjat nähdään vain päivä Yhdysvaltain jäljessä. Lisenssisopimuksista johtuen vanhempaa sisältöä poistuu kuitenkin silloin tällöin ja esimerkiksi kaikista sarjoista ei ole saatavilla enää ensimmäisiä tuotantokausia. Palveluun suunnitellaan erillistä "Vielä ehdit katsoa" -osiota, josta pystyisi näkemään lähiaikoina poistuvaa sisältöä.
Listojen tekeminen on helppoa ja sisältö on jaoteltu suhteellisen järkevästi sarjoihin ja elokuviin. Myös lapsille on oma kategoria. Kaikki sisältö on tekstitetty suomeksi ja osa lastenohjelmista on myös dubattu kotimaiselle kielelle.Sisältö on laajaa ja mukana on iso kasa erilaisia studioita, kuten Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony ja Warner. Tärppinä on esimerkiksi hartaasti odotettu Game of Thrones, jonka pian alkavaa kautta voi seurata todellakin päivän Amerikan esityksiä jäljessä. Uusi tuotantokausi tulee olemaan katsottavissa marraskuuhun asti.

Filmnetin heikkous on sen laitetuki. Käytännössä palvelu on tarkoitettu PC:llä käytettäväksi, eikä tukea esimerkiksi pelikonsoleille ole. iPadille sentään löytyy sovellus, ja myös Android-tukea lupaillaan. Lisäksi tällä hetkellä sisältö on pitkälti SD-laatuista, vaikkakin jotain sisältöä on saatavilla 720p-tarkkuudella.

Filmnetin sisältöä voi katsoa vain yhdeltä laitteelta kerralla ja käyttö onnistuu vain Suomessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

118.3.2013 15:58

Hyvä hyvä että uusia yrittäjiä tulee, mutta tämä ei laadullisesti kyllä tule pärjäämään esim. Netflixille..

218.3.2013 16:13

Hauska juttu on se, että Google haulla "Filmnet" tulee heti ylös kaksi mainosta: Netflix ja Viaplay. :D Lisäksi Filmnet, joka tuli hakutuloksissa ensimmäiseksi oli filmnet.com, joka on täysin eri palvelu kuin tämä tässä esitelty filmnet. Tässä jutussa puhuttu Filmnet löytyy osoitteesta http://www.filmnet.fi/.

Jos tosiaan alustatuki, kuvanlaatu ja sisältö on tuota luokkaa, en usko Filmnetin olevan kovin kilpailukykyinen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.3.2013 @ 16:14

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

318.3.2013 16:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kalle76:
Hyvä hyvä että uusia yrittäjiä tulee, mutta tämä ei laadullisesti kyllä tule pärjäämään esim. Netflixille..
Et voi tietää :)

Mut hyvä homma, että lisää kilpailua tulee.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

418.3.2013 16:33
tamppio
Vahvistamaton

Suurehko munaus on tuo HD sisällön puutostila, SD menettelee jos se ulostetaan riittävällä laadulla, mutta ei innosta raottamaan lompakkoa.

518.3.2013 16:43

Ihan jouhevasti pikatestillä toimii videot, 5.1 ääniä ei varmaan koskaan tulekkaan?


-All work and no internet makes sampe73 a dull boy-
Windows 7 64-bit Pro / Panosta kysymykseesi

618.3.2013 18:08

Tuoltahan voi ilmeisesti katsoa C Moren tv-kanaviakin? Mielenkiintoista sillä Film -kanavapaketti kaapeliin maksaa jo 15e/kk.

718.3.2013 21:43

Jännä nimi tuo Filmnet .. kuulostaa jotenkin tutulta satelliittikanava vuosilta ;)

819.3.2013 09:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti daim0n:
Jännä nimi tuo Filmnet .. kuulostaa jotenkin tutulta satelliittikanava vuosilta ;)
Filmnet muuttui Canal+:ksi vuosituhannen vaihteessa ja viime vuonna sitten C More:ksi, eli kyseessä on vain wanhan brändin uusiokäyttö, omistajataho on (omistajajärjestelyjen kautta toki) ihan sama kuin silloin, eli C More ottaa käyttöön vain alkuperäisen nimensä.

919.3.2013 09:57

Hyvä että kilpailua on ja uusia palveluita tulee. Mutta sisältöönsä nähdenj minusta liian kallis on tämä uusi yrittäjä.

SD-laadusta ja stereo äänistä en ole valmis maksamaan tuota kuukausi maksua. Tämän lisäksi on minusta lähes rikollista tarjota sarjaa josta ei tarjota kaikkia aikaisempia kausia. Itse ainakin jos törmään uuteen sarjaan haluan nähdä sen alusta.


---MoZar---

1019.3.2013 11:14

Vain SD- ja 720p-resoluutio, ainoastaan stereo-ääni, kalliimpi kuin Netflix, ja kaikkein pahimpana ongelmana on, että tätä palvelua voi katsoa vain yhdeltä laitteelta kerrallaan; Netflixiä voi sentään katsoa kahdelta laitteelta yhtä aikaa samoillakin tunnuksilla, joten sopii paljon paremmin pariskuntien tai perheiden käyttöön. Edes teknisen toteutuksen puolella tällä ei ole mitään tarjottavaa, kun tämäkin käyttää Silverlightia.

Ei kiitos, en näe yhtä ainutta syytä vaihtaa pois Netflixistä.

1119.3.2013 22:03

Ei kiitos, en näe yhtä ainutta syytä vaihtaa pois Piratismistä.

1219.3.2013 22:15
rick79
Inactive

Mitenkäs tuo laitetuki? Jossain sanottiin että palvelu on tarkotettu lähinnä pc:llä käytettäväksi.


Asus P5B Deluxe - Intel Q8200 - 4GBDDR2 - M-Audio Audiophile 2496 - Nvidia gt210 - Silverstone 500W - Fractal Design XL

1319.3.2013 23:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:
Mitenkäs tuo laitetuki? Jossain sanottiin että palvelu on tarkotettu lähinnä pc:llä käytettäväksi.
Lainaus tästä uutisesta:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Käytännössä palvelu on tarkoitettu PC:llä käytettäväksi, eikä tukea esimerkiksi pelikonsoleille ole. iPadille sentään löytyy sovellus, ja myös Android-tukea lupaillaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.3.2013 @ 23:12

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto