AfterDawn: IT-alan uutiset

Tältä näyttää Microsoftin visio lähitulevaisuudesta

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 1.3.2013 16:52 Kommentteja (7)

Tältä näyttää Microsoftin visio lähitulevaisuudesta

Microsoft on julkaissut uuden videon, jossa se esittelee näkemyksiään ihmisten suhteesta tekniikkaan seuraavan 5-10 vuoden aikana.
Videolla on paljon suuria ruutuja, joiden kuvan kanssa voi olla yhteydessä interkatiivisesti sekä laitteiden välityksellä että ilman. Maailma on myös täynnä sensoreita, jotka osaavat vaikkapa lukea, mitä pidät kädessäsi.

Esimerkkinä videolla miehellä on keittiössä kädessään ruoka-aines, ja hän vain yksinkertaisesti kysyy tietokoneelta "mitä tästä voi tehdä". Kone skannaa ainesosan ja näyttää tulokset.

Microsoft on myös liittänyt tuoreen Surface-tablettinsa (tai ainakin jotain identtisen näköistä) osaksi tulevaisuutta, sillä laite vilahtelee pätkässä useammankin kerran.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

11.3.2013 20:31

Olenkohan minä ainoa jota ällöttää mihin suuntaan sitä ollaan menossa ?

22.3.2013 12:39

Et varmasti ole ainoa. Minusta on kiva että kokeillaan kaikkea uutta ideaa.

Ongelma vain on että joskus kaikki seuraa perässä uusia "muoti" asioita, mutta ei kaikki ihmiset pidä samoista "muoti" asioista. Vähän niin kuin että joku uusia asia täytyy olla hyvä, kun se on uusi.

Tässä joku on saanut päähänsä että koskettelemalla ja puhumalla ohjataan tulevaisuudessa asioita. Itse olen sitä mieltä että mikään käyttöliittymä ei ole se ainoa oikea jokapaikan höylä, oli kyse nyt hetkestä tai tulevaisuudesta.

32.3.2013 16:08

Just tuossa on 10 pojon pointti se ..... muoti-ilmiö juurikin + mainonta päälle niin valmista on, .....tus taas, mainonnassa/mediassa ym. itsessään niin pahaa kaikki ole, mutta sen/niiden pakottava väkisin päälle käyvyys ja hallitsevuus kylläkin on täyttä SONTAA, koukkuja/kahleita.

Kasvatus TV.n ja muun kaltaisen ääressä, on tehnyt tehtävänsä nyt ovat työikäisiä hyvin koulutettuja korkeissa asemissa olevia joille ilmeisesti moni tavallinen asia on vierasta, sitä saatiin mitä tilattiin.

Narinat tuskin auttaa, veikkaan että mahdottomammaksi menee koko ajan liikaa scfiä tuli TV.stä aikanaan, vielä kun seuraava polvi pääsee työikään ja johtamaan/hallitsemaan kaikkea tuota on homma selvääkin selvempi mitä tulossa on.

No muutama maanjäristys, tsunamit, rankkasateet, mahdottomat helteet, kuivuus, myrskyt ym. pitää sentään joillakin tavoin hommaa kurissa, sähköt menee ja kaikki tuo hienous ei toimikaan kuin pitää riittää niillekin päänraapimista ja tuskailemista, tosin niistä kaikista ollaan muutkin osallisena, no minkäs teet 'ei voi auttaa sori' niinhän se nyt jo aika pitkälle menee.

Eihä noita toivois, mutta taitavat olla välttämättömiä ihmiskunnalle, taidetaan lennellä jo liian korkealla määrätyissä asioissa.

Ihminen kun on pätevä hankkimaan itselleen ongelmia tajuamatta sitä itsekään ennen kun homma karkaa käsistä, no tehtyä ei saa tekemättömäksi, ja korjaaminen yleensä vie aikaa sitten ainakin 2-3 enempi, ei kun persusta edellä puuhun vaan niin on menty ja niin taidetaan mennä vastaisuudessakin.

Joku voi todeta että maalaan piruja seinille, ok niin ehkä teen, ehkä ole edes siinä asiassa kohtalaisen hyvä, mutta niin maalataan niitä mun seinillekin jatkuvalla syötöllä, tämäkin tulevaisuuden uutisjuttu taas yksi sellainen maalaus.

Se tästä nyt vielä puutuis että joutuis omaa kuvaansa joltain ruudulta välillä toljottaan.

Nykyisinkään kun ei pelinkään edessä viitsi pahemmin viipyä kun sen pakollisen hetken, sitten alkaakin v-käyrä kohota hetkessä, mitä se olisikaan tuon jälkeen ei h.....ti, mitä pelleilyä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.3.2013 @ 16:26

42.3.2013 18:42

Ihan mielenkiintoisia visioita Microsoftilla. Tuo voisi hyvin ollakkin mahdollista lähitulevaisuudessa, että tietokone muuttuisi osaksi taloa ja kännykkä/padi olisi ikäänkuin sen jatkeena.

54.3.2013 04:54

juu...tuo on se todennäkönen suunta...mutta niinku edellä jo mainittu nii V*tut siitä joka tuutista sitä samaa tuubaa pihalle systeemi, tuosta menee hohto heti jos edes puolet tarjoajista tarjoaa samanlaisella käyttöliittymällä samanlaisia toimintoja...

69.3.2013 12:58

En tiedä ovatko juuri Microsoftin kaverit parhaita tulevaisuuden ennustajia - edes tietotekniikan alalla? Näillä kun taitaa olla taipumus tarkastella todellisuutta ahtaasti oman erityisosaamisensa näkökulmasta.

Toistaiseksi paras tietämäni teknisen kehityksen ennustaja oli romaanikirjailija Jules Verne. Kirjailijoilla ja muilla taiteilijoilla on ehkä insinööriä laveampi mielikuvitus - ja ehkä myös parempi sosiaalinen ja yhteiskunnallinen senssi.

79.3.2013 13:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muurari:
En tiedä ovatko juuri Microsoftin kaverit parhaita tulevaisuuden ennustajia - edes tietotekniikan alalla? Näillä kun taitaa olla taipumus tarkastella todellisuutta ahtaasti oman erityisosaamisensa näkökulmasta.

Toistaiseksi paras tietämäni teknisen kehityksen ennustaja oli romaanikirjailija Jules Verne. Kirjailijoilla ja muilla taiteilijoilla on ehkä insinööriä laveampi mielikuvitus - ja ehkä myös parempi sosiaalinen ja yhteiskunnallinen senssi.
Tässä onkin kyse visiosta, ei ennustamisesta. Tämän on tarkoitus olla jotain mihin Microsoft tähtää ja mitä se tavoittelee. Kaikilla yrityksillä täytyy olla jonkinlainen visio tulevaisuudesta, eikä vision tarvitse edes olla mikään kiveen hakattu päivämäärä ja lista siihen mennessä saavutettavia asioita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto