AfterDawn: IT-alan uutiset

Hylätty Kuolemantähtihanke saa uutta nostetta joukkorahoituksen avulla

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 6.2.2013 17:50 Kommentteja (9)

Hylätty Kuolemantähtihanke saa uutta nostetta joukkorahoituksen avulla Viime kuussa Yhdysvaltain hallitus hylkäsi 30 000 kansalaisen allekirjoittaman aloitteen Tähtien Sota -elokuvista tutun Kuolemantähden rakentamisesta. Nyt kansalaiset ovat ottaneet projektin omiin käsiinsä Kickstarter-joukkorahoituspalvelun avulla. Tällä kertaa projektin on aloittaja on löytynyt Isosta-Britanniasta. Aloitteella pyritään keräämään aluksi 20 miljoonaa puntaa suunnitelmien tarkentamista varten. Tällä hetkellä suunnitelmana on ainoastaan pyöreään rakenteeseen pyrkiminen.
Alunperin Yhdysvaltojen hallitus hylkäsi projektin liian kalliina, vaarallisena ja haavoittuvana. Hallituksen mukaan hankkeen hinnaksi tulee 850 kvadriljoonaa dollaria. Kickstarter-aloitteen tehnyt on päätynyt samanlaiseen arvioon eli noin 543 kvadriljoonaan puntaan. Hallitus selitti rahoitusongelmaa myös velkataakalla: "Me työskentelemme kovasti valtion velan pienentämiseksi, emme sen kasvattamiseksi".

Maanantaina avattu hanke on kerännyt tähän mennessä 550 takaajaa ja rahaa on luvattu yli 73000 puntaa. Projektin toteutuminen näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, sillä 20 miljoonan punnan tavoite pitäisi kerätä jo huhtikuuhun mennessä. Hankkeen aloittaja kertookin haasteena olevan lähinnä Kickstarterin vakuuttelu siitä, että kyseessä on vitsi, joka ei voisi ikinä toteutua.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

16.2.2013 18:03

Kvadriljoonaa... Onko nyt tarpeellista rakentaa tuommonen? -.-

26.2.2013 18:03

Mitäs sitte _jos_ tuo 20 miljoonaa puntaa kertyisikin täyteen? :D

@1: Et vissiin tajunnut, että kyseessä on vitsi?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2013 @ 18:04

36.2.2013 19:45

Ihmiset heittää rahojaan pohjattomaan kaivoon...
Joku kerää rahaa itselleen huumorilla...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2013 @ 19:46

46.2.2013 19:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ihmiset heittää rahojaan pohjattomaan kaivoon...
Joku kerää rahaa itselleen huumorilla...
Et vissii tiiä miten kickstarter toimii.

57.2.2013 9:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aeroxz:
Kvadriljoonaa... Onko nyt tarpeellista rakentaa tuommonen? -.-

Olisihan tuo kätevä laite päästä eroon tästä jätepallerosta nimeltään Maa... =D

67.2.2013 11:29

Nyt on käännetty taas suoraan "quadrillion" englannista, joka on siis tuhat biljoonaa (biljardi).

77.2.2013 12:24

No vitsiltähän nuo usein vaikuttavat, muistuupa mieleen kakarana katsottu mustavalko TV.stä lasten ohjelma kun joku puhui näköpuhelimeen varmaan ollut langallinen siihen aikaan 20.senä ->.. ja jälkeenkin joskus mietittiin porukalla asiaan viikonloppu vietoissa loppu toteamus suunnilleen yhdestä suusta, ei se voi olla mahdollista, sekä monta muuta asiaa jotka nykyään on itsestään selvyyksiä, esim. että lähes joka taloudessa on t.kone ym. monella eri elämän alueella ....

Sitten alkoikin jo tulla matkapuhelinta ja myöhemmin kännykkää oli ne merkillisiä laitteita, no nykyään on kännykät joilla se on mahdollista vaikka jostakin korvesta, eikä periaatteessa enää edes kännykkä vaan tietokone taskussa jolla voit tehdä paljon muutakin kun vaan yhteyttä on.

Onkohan tämä nyt taas sitä mitä raamatussa ihmisen Luoja toteaa, 1. Moos. 11 1-9 vaikuttaa taas siltä, ei ihmisestä ja ihmiskunnasta siellä mitään aivan mitäättömyyksiä Luojansa ajattele.

Näyttää löytyvän tuoltakin http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet...d=1360230675671

Niin kuin nuo suuret rahasummatkin aina niistä on mainittu monissa yhteyksissä kuitenkin ne eivät ole näyttäneet olevan esteenä, ehkä pieninä hidasteina vaan.

No aika näyttää toteutuuko vai ei, ehkä en itse ole sitä näkemässä kuinka kävi mutta niin on monille käynyt en ole ensimmäinen ja tuskin viimeinen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2013 @ 12:27

87.2.2013 16:31

Eli ne meinaa rakentaa yhden historian tehokkaimmista aseista, jolla voi tuhota kokonaisia planeettoja yhdellä iskulla? On okei jos sitä käytetään puolustautumiseen (kun löydetään muuta elämää universumista), mutta entä jos vihaiset henkilöt pääsevät siihen käsiksi?

Ei oo ollenkaan paha jos toi ei toteudu.97.2.2013 22:25

Kickstarter näyttää voimansa ja pian ihmiskunnalla on oma Kuolemantähti.
Se hallituksen vastaus on muuten aika hauska :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto