AfterDawn: IT-alan uutiset

Youtubelta ja Netflixiltä kilpailija Applen AirPlaylle

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 23.1.2013 17:34 Kommentteja (1)

Youtubelta ja Netflixiltä kilpailija Applen AirPlaylle Kaksi videopalveluiden konkaria ovat päättäneet puhaltaa samaan hiileen. Youtube ja Netflix esittelivät lyhyesti CES-messuilla vaihtoehtoaan Applen AirPlaylle.
Yhtiöt ovat luoneet yhdessä DIAL-nimisen protokollan (Discovery And Launch), jonka avulla sovellukset voivat siirtää kuvaa laitteelta toiselle. Kännykällä voi esimerkiksi selata Youtubesta videoita, minkä jälkeen puhelimen avulla voi avata samaisen sovelluksen esimerkiksi televisiosta ja siirtää toiston sinne.

Suurin juju tekniikassa vaikuttaisi olevan juuri se, että DIAL-ratkaisulla vaikkapa puhelimesta pystyy käynnistämään sovelluksen toisesta laitteesta, kun aiemmin se on täytynyt manuaalisesti käynnistää molemmista laitteista erikseen. Ja mihin sitten tarvitsee toista laitetta, jos joka tapauksessa on kaivettava se television kaukosäädin esiin?

DIAL ei ole ominaisuuksiltaan aivan vastaava kuin AirPlay, mutta monet toiminnallisuudet ovat myös samoja. AirPlayn avulla Applen laitteet voivat esimerkiksi yksinkertaisesti peilata toistensa ruutuja, mutta DIAL:in avulla se ei ainakaan vielä onnistu. DIAL puolestaan huomaa, mikäli laiteparista puuttuu tarvittava sovellus, ja ohjaa käyttäjän tarvittaessa kyseisen laitteen sovelluskauppaan.
DIAL on saanut jo taakseen vaikuttavan joukon alan pelureita. Näihin kuuluvat esimerkiksi Samsung, Sony, Hulu ja BBC.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

124.1.2013 22:42

Miten MS:n Smart Glass eroaa tästä? En ole kokeillut kumpaakaan, joten olen vähän ulapalla - ovatko ollenkaan sama asia?


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto