AfterDawn: IT-alan uutiset

Kim Dotcomin Mega haastaa Dropboxin 50 ilmaisella gigatavulla

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 19.1.2013 12:34 Kommentteja (9)

Kim Dotcomin Mega haastaa Dropboxin 50 ilmaisella gigatavulla

Ristiriitaisen internet-yrittäjän Kim Dotcomin uusi Mega-palvelu avautuu tänään illalla. Mega on seuraaja vuosi sitten alas ajetulle Megaupload-sivustolle ja uuden palvelun on tarkoitus päästää ensimmäiset käyttäjät sisään minuutilleen vuosi sen jälkeen, kun viranomaiset vetivät töpselin seinästä edellisestä palvelusta.
Useat sivustot ovat saaneet ennakkokatsauksen uuteen palveluun ja Megaa on kuvailtu paljolti Dropboxin kaltaiseksi pilvitallennuspalveluksi. Merkittävin ero on kuitenkin siinä, että Mega tarjoaa vahvan salauksen käyttäjän kaikille tiedostoille. Tiedostoja pystyy silti myös jakamaan halutessaan.

Vaikka salaus on mukava ominaisuus käyttäjien kannalta, se on vähintään yhtä tärkeä ominaisuus palvelun ylläpidon turvallisuuden vuoksi. Kun ylläpito ei voi edes halutessaan tietää mitä kukin käyttäjä on palveluun ladannut, viranomaisilla ei pitäisi ainakaan teoriassa olla mahdollisuutta syyttää ylläpitoa avunannosta tekijänoikeusrikokseen.
Kuten Torret Freak huomauttaa, salauksesta huolimatta Mega ei tarjoa varsinaista anonymiteettia. Megan käyttäjäehdoissa kerrotaan, että palvelu toimii täydessä yhteistyössä viranomaisten kanssa ja luovuttaa käyttäjien tiedot niitä pyydettäessä. Torrent Freakin mukaan myös käyttäjien IP-osoitteet ja kaikki käyttöön liittyvät lokitiedot tallennetaan.

Ennakkotietojen perusteella Mega on siis lähempänä perinteisiä pilvitallennuspalveluita kuin entistä nimenomaan tiedostonjakoon suunnattua Megauploadia. Esimerkiksi markkinajohtaja Dropboxiin verrattuna Mega pistää paremmaksi tarjoamalla käyttäjille 50 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Lisää tilaa ja siirtokapasiteettia saa halutessaan alkaen 500 gigan tallennustilasta noin 10 dollarilla kuussa.

Palvelun julkaisun yhteydessä siitä puuttuu kuitenkin vielä merkittäviä osa-alueita, kuten mahdollisuus tuoda pilvipalvelun tiedostot osaksi käyttöjärjestelmän tiedostonhallintaa. Muista palveluista löytyvä ominaisuus on kuitenkin luvassa "pian". Lisäksi tulossa on asiakasohjelmat mobiililaitteille. Ajan myötä Mega on laajentumassa myös Googlen pilvipalveluiden tonteille tarjoamalla esimerkiksi toimistosovelluksia kuten tekstinkäsittelyä ja taulukkolaskentaa.

Edit 19.1.2013 16:13 Mega tarjoaa käyttäjille ilmaiseksi 50 gigatavun verran tallennustilaa eikä 200 gigatavua kuten uutisessa aiemmin kerrottiin. Kiitos kommentoijille huomautuksesta, ajatuskatkos korjattu. Pahoittelemme virhettä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: MegaUpload Mega
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

119.1.2013 13:13
KalikoJak
Inactive

Siistiä. Pitääpä kokeilla, kun tiedostonhallinta tulee ulos.


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

219.1.2013 13:22

Kaikki muut saitit kylläkin sanoo, että ilmaiskäyttäjät saa 50GB tilaa, ei 200GB. Minä ainakin uskon Ars Technicaa tässä asiassa ennemmin kuin Afterdawnia.

319.1.2013 14:21

Lainaus:
Kun ylläpito ei voi edes halutessaan tietää mitä kukin käyttäjä on palveluun ladannut, viranomaisilla ei pitäisi ainakaan teoriassa olla mahdollisuutta syyttää ylläpitoa avunannosta tekijänoikeusrikokseen.

Ihan kuin tekijäoikeusjärjestöt välittäisi tuon paskaa, vaan jotka jollain tavalla edesauttaa tekijäoikeusrikkomuksia ovat heidän mielestä vastuussa. Lakiahan voidaan aina muokata sopivaksi jos on riittävästi rahaa lobbaukseen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.1.2013 @ 16:03

419.1.2013 14:36

Tuosta määrästä päätellen upload ja latausnoepudet ovat luokkaa 100 kbps.

519.1.2013 15:09
On1on
Inactive

Lainaus:
The 50GB storage limit on a free account is definitely a plus. Premium accounts start at $9.99 per month for which users get 500GB of storage and 2TB for data transfers.
No Afterdawn korjaa varmaan pienen virheensä jossain välissä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.1.2013 @ 15:10

619.1.2013 16:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti On1on:
Lainaus:
The 50GB storage limit on a free account is definitely a plus. Premium accounts start at $9.99 per month for which users get 500GB of storage and 2TB for data transfers.
No Afterdawn korjaa varmaan pienen virheensä jossain välissä.
Virhe korjattu, pahoittelut ajatuskatkosta.

719.1.2013 17:09

wtf tän ku jako facebookkiin ni otsikko muuttu et ois 200gb ilmasta tilaa

819.1.2013 22:25

Lainaus:
Pitääpi ottaa testiin tämä

920.1.2013 10:57

Ja jälleen muuten hyvä sivusto ja palvelu pilattu chromen pakkotuputuksella... jos sitä edes tyrkytettäisiin vain kerran rekisteröityessä niin vielä ymmärtäisin, mutta kun chromen tuputusikkuna pomppaa jatkuvasti esiin minuutin välein sivun ollessa auki, taitaa tuon palvelun käyttö jäädä siihen

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto