Elisa ei saa valittaa korkeimpaan oikeuteen -- Pirate Bay -esto jää voimaan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.10.2012 12:00 Kommentteja (11)

Elisa ei saa valittaa korkeimpaan oikeuteen -- Pirate Bay -esto jää voimaan Teleoperaattori Elisalle ei myönnetty valituslupaa korkeimpaan oikeuteen Pirate Bay -estoja koskevassa jutussa. Operaattori joutuu siis noudattamaan Helsingin käräjäoikeuden vuodentakaista päätöstä, joka perusteella sen on estettävä asiakkailtaan pääsy The Pirate Bay -palveluun. Myös hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden alkuperäisen päätöksen.
Elisalla ei olla tyytyväisiä valitusluvan epäämiseen, mutta päätöksestä ei voida enää valittaa. Elisan mukaan tapaus on niin merkittävä, että korkeimman oikeuden päätös olisi selkeyttänyt tilannetta. "Asia on oikeudellisesti erittäin monimutkainen ja vaikea, joten olisimme toivoneet ennakkopäätöstä ylimmän oikeusasteen ratkaisuna. Tilanteen selkeyttäminen vaatii mielestämme lainsäädännöllisiä toimenpiteitä, jossa viranomainen ratkaisee miten sovitetaan yhteen tekijänoikeudet ja käyttäjän oikeudet viestintään", toteaa Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö on jo aiemmin ilmaissut näkemyksensä tiettyjen palveluiden estojen tehokkuudesta. Ongelman syihin puuttuminen nähdään Elisalla estoja tärkeämpänä. "Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että kaikki toimijat keskittyisivät toimenpiteisiin, joilla voidaan aidosti ja tehokkaasti vähentää piratismia. Tämä tarkoittaa sisällön saamista verkkojakeluun kohtuullisella hinnalla ja samaan aikaan muun jakelun kanssa", Korpi korostaa.Elisan lisäksi myös muut suuret suomalaisoperaattorit Sonera ja DNA on määrätty estämään liikenne The Pirate Bay -palvelun osoitteisiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

129.10.2012 12:34

"Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että kaikki toimijat keskittyisivät toimenpiteisiin, joilla voidaan aidosti ja tehokkaasti vähentää piratismia. Tämä tarkoittaa sisällön saamista verkkojakeluun kohtuullisella hinnalla ja samaan aikaan muun jakelun kanssa"

Juuri näin.

229.10.2012 12:55

Sanomattakin selvää kaikille, mutta silti sanottava: korruptio jyllää Suomen(kin) oikeuslaitoksissa. TO-taholla ollut mitään todisteita väitteidensä tukemiseksi joten estivät korkeimpaan oikeuteen menon (perinteiseen mafia tyyliin) joka olisi tehnyt heidän väitteensä turhiksi jatkossakin.

329.10.2012 13:47

Tässä täytyy oikein ihmetellä millä tavalla tämä esto sitten vaikuttaa yhtään mitäään mihinkään? Itse en varsinaisesti olisi edes huomannut, että mitään estoa olisi olemassakaan, ellen niitä täältä lukisi. Sen verran hyvin tuo piratebay toimii edelleen (vaikka sitä harvemmin edes käyttää) :D

EDIT: On se jännä kun yksi osote estetään, niin 10 täysin samanlaista sivua tulee esille, jotka toimii yhtä hyvin kuin vanha.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2012 @ 13:50

429.10.2012 17:17

Laiton tuomio, kuten Lex Karpelaa lukemalla voi todeta.

Nyt, kun ollaan saatu sensuurikoneisto käyntiin, niin mitä blokkaamme seuraavaksi? Vaadin TTVK:n ja IFPI:n sivustot blokattavaksi välittömästi kansalle valehtelusta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2012 @ 17:19

529.10.2012 19:21

Joo mitä enemmän ihmisten todellisia oikeuksia poljetaan korruptiolla ja yritysten taloudellisilla tavoitteilla, sitä nopeammin kansa menettää uskon koko yhteiskuntaan ja sen kykyyn valvoa sen oikeudenmukaisuutta.

629.10.2012 20:51

Tietenkään tätä ei voitu ottaa käsittelyyn, koska KO:ssa tällainen esto olisi jouduttu toteamaan laittomaksi. TO-mafian valta tunnetusti menee heittämällä joidenkin pikkujuttujen, kuten perustuslaki, edelle.

Toivottavasti Elisa (tai joku muu) vie juttua eteenpäin. EU:han on ottanut vastaaviin tapauksiin aiemmin järkevämpää kantaa. Suosittelen viemään asiaa sinne.

730.10.2012 00:08

Tulee vaan mieleen, että oikeuden jäsenet saivat liian vaikean palan purtavakseen. Tolla Pirate Bayn estolla ole käytännössä mitään merkitystä.
Jos oikeuden jäsenet eivät tajua nykytekniikkaa, niin mistä heille maksetaan edes palkkaa.
Minustakin tämä täytyy pistää EU:n oikeusistuimiin.
En juurikaan itse mitään lataile, mutta tunnen systeemit.
Mikä minua näissä ärsyttää, on toi tietämättömyys päätösten teossa.
Tässähän tulee ihan TO-Mafian korruptio mieleen.
Eikö se nyt mene kenenkään jakeluun, että minkä maailmalle lähetät, niin se on julkista riistaa.
Jo kaukaisesta historiasta löytyy paljon esimerkkejä, ettei mikään kopiointi ole ollut vierasta silloinkaan.
Ja mikä minua vähiten kiinnostaa, että onko Britney Spearsilla alushousut tai joku tyhmä Madonna.
Tossa oli juttua, että Beatles kopsasi Chuck Berryn musaa, ja Lordin kappaleissa oli suoraan kopiointia Deep Purple yhtyeeltä.
Eli, kukahan se on se puhdas pulmunen.
Sekin vielä näitten pelaaminen ja riiteleminen kännyköiden ulkonäöstä. Anna mun kaikki kestää...


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

830.10.2012 08:36

Tämä on jo paksua. Korkein oikeus ei ota kantaa siihen, että saako Lex Karpelaa käyttää sivustojen sensuroimiseen kun päättäjätkin aikoinaan ilmoittivat ettei tämä ole lain tarkoitus. Tätä ei oikeasti voi selittää kuin puhtaalla korruptiolla. Sen siitä saa kun lakimiehet ja poliitikot päästetään internettiä rakentamaan.

Oikeuslaitosten ja poliitikkojen tietämättömyys ja välinpitämättömyys tekniikka kohtaan on oikeasti ongelma mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Molemmat voivat tietysti pyytää ammattilaisten mielipidettä ennen päätösten tekemistä, mutta tässä tilanteessa tulee taas helposti huijatuksi; "Sähköinen äänestäminen on realistinen, toimiva ja hyvä idea - etenkin jos ostat palvelun meiltä".

Tunnen sanoinkuvaamatonta epätoivoa koko maan puolesta tällaista katsoessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2012 @ 09:08

930.10.2012 08:59

Lainaus:
Oikeuslaitosten ja poliitikkojen tietämättömyys ja välinpitämättömyys internettiä kohtaan on oikeasti ongelma mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Tunnen sanoinkuvaamatonta epätoivoa koko maan puolesta tällaista katsoessa.
Vaikka kuinka pahalta tuntuisi niin ei auta kuin tehdä työtä paremman tulevaisuuden eteen, sen eteen että lapsemme pääsivät nauttimaan teosto mafia vapaasta maasta.

Kuinka moni esim äänisti piraatteja kunnallisvaaleissa jos oli mahdollisuus äänestää?

Korkeimman oikeuden olisi pitänyt ottaa asia käsiteltäväksi ja pyytää ennakkopäätös eu:sta.

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1030.10.2012 19:49

Piratebay voisi muuttaa nämä nyt kielletyt osoitteet esim. uutispalveluksi tai keskustelusivuiksi ja viedä asian ihmisoikeustuomioistuimeen ;) Silloinhan sivustojen esto rikkoisi aivan selvästi sananvapausartiklaa.

111.11.2012 18:46

EU-oikeuteen!

Todella törkeää sanavapauden rajoittamista, kun The Pirate Bay:n kautta myös löydettävissä laillista sisältöä! Jopa eräs Linux-jakelu löytyi sieltä kun alkuperäiseltä sivulta ei sitä enää löytynytkään.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto