AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox on pian kokonaisvaltainen viihdekeskus

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 23.10.2012 17:25 Kommentteja (8)

Xbox on pian kokonaisvaltainen viihdekeskus Kesäkuussa esitelty Xbox SmartGlass on antanut odottaa itseään koko syksyn. Nyt on viimeinen paljastettu sen pääsevän jakoon 26. lokakuuta, samalla kun Microsoft julkaisee uuden Windows-alustansa.
Xbox on alustana kokemassa suurimman muutoksensa ehkä koskaan. Microsoftin Steve Ballmer on hiljattain kuvaillut vuotta 2012 yhtiölle "eeppiseksi", eikä tämä koske vain tietokoneita. Yhtiö on tehnyt paljon töitä tuodakseen panoksensa myös olohuoneiden televisioihin. Uuden Windowsin julkaisun myötä Xboxista on tarkoitus tehdä kokonaisvaltainen viihdekeskus, sen sijaan että se olisi pelkkä pelikone. Xbox SmartGlass on yksi suuri askel tässä tavoitteessa.

Xbox SmartGlass on ilmainen sovellus, joka tulee olemaan saatavilla Windows 8 ja Windows Phone 8 -laitteille, sekä hieman myöhemmin sekä iOS:lle, Androidille että Windows Phonen 7.5 (ja 7.8) -versiolle. SmartGlassin avulla puhelimen tai tabletin voi muuttaa ikään kuin apunäytöksi, jonka kautta Xboxia ja sen sisältöä voi ohjata. Lisäksi, jos esimerkiksi on tabletilla alkanut katsoa elokuvaa, voi sen helposti siirtää jatkumaan suoraan televisiosta, jossa Xbox on kiinni. Tämän jälkeen tabletin näytöltä näkee automaattisesti informaatiota elokuvasta, esimerkiksi tietoa ruudulla näkyvistä näyttelijöistä.SmartGlassia voi käyttää myös musiikin kuunteluun. Xboxin kautta musiikkia kuunnellessa toinen käytettävä laite muuttuu kaukosäätimen kaltaiseksi ja näyttää samalla esimerkiksi kuuntelemasi musiikin perusteella suosituksia. Microsoft julkaisi jo aiemmin Xbox Music -palvelun, joka myös liittyy konsolin uudistukseen oleellisella tavalla. Musiikkipalvelun jakaminen käyttäjille on jo ainakin osittain aloitettu.Tämän lisäksi SmartGlass pystyy yhdistämään nettiselailun useamman laitteen kesken. Netin voi avata vaikkapa kännykällä, ja siirtää istunnon sen jälkeen television näytölle. Suurella ruudulla näkyvää selainta voi ohjata puhelimella normaaliin tapaan.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi uutta sovellusta voi myös hyödyntää siinä, mistä Xbox perinteisemmin tunnetaan, eli pelaamisessa. Nähtäväksi jää, kuinka luovia ratkaisuja pelien kehittäjät tekniikalle keksivät. Microsoftin blogissa mainituista yksi oli Forza: Horizon, jossa esimerkiksi puhelinta voi SmartGlassin avulla käyttää pelin GPS-näyttönä.

Ainakin Microsoftilla ollaan uudesta Xbox-brändäyksestä innoissaan. Miten on lukijoiden laita?

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

123.10.2012 18:54

Eipä voi boxilla katsoa blu-ray levyjä. Myöskin niin kauan kun pitäisi maksaa live goldista voidakseen tehdä konsolilla juurikaan mitään, niin en näe tätä erityisen houkuttelevana. Aivan liian vanhaa rautaa muutenkin.


Kauhukuormaaja

223.10.2012 23:31

kyllä boxi asiansa ajaa nutta w8n ja xboxin yhdistäminen vielä tässä vaiheessa tyhmää.se olisi kannattanut tehdä puolen vuoden päästä kun w8 on vähän yleistynyt.nyt uudet ominaisuudet jäävät isolta yleisöltä pimentoon.


Mikä on kun ei taidot riitä

324.10.2012 3:01

Voiko xboxia käyttää tämän uudistuksen jälkeen kotiverkon mediasoittimena? Toistaen eri videotiedostot ja tekstitykset kotiverkossa olevalta windows 8 koneelta?


Intel 2500K @ 4905MHz, Asus GTX 670 DirectCu II, Asus Sabertooth Z77, 2x 4Gb Corsair Vengeance 1600Mhz, Samsung 128Gb 830 SSD, Corsair HX750W, Antec P280, nestejäähdytys

424.10.2012 11:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sotamise:
Voiko xboxia käyttää tämän uudistuksen jälkeen kotiverkon mediasoittimena? Toistaen eri videotiedostot ja tekstitykset kotiverkossa olevalta windows 8 koneelta?
Eikös se ole onnistunut windows media playerin kautta xboxille jo ajat sitten?

Enemmän kiinnostais saada niitä mikkisoftan dashboardin/marketplacen optimointia, kun tuntuu välillä vievän joidenkin asioiden hakeminen iäisyyden, ja välimuistiin se ei jätä edes listaa mitä selaat. Varmaan kannattaisi satsata siihen marketplaceen jos sieltä aikoo rahaa saada. Sen selaaminen pidemmälle tuntuu aika vaivalloiselta.

524.10.2012 18:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FrostRose:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sotamise:
Voiko xboxia käyttää tämän uudistuksen jälkeen kotiverkon mediasoittimena? Toistaen eri videotiedostot ja tekstitykset kotiverkossa olevalta windows 8 koneelta?
Eikös se ole onnistunut windows media playerin kautta xboxille jo ajat sitten?

Enemmän kiinnostais saada niitä mikkisoftan dashboardin/marketplacen optimointia, kun tuntuu välillä vievän joidenkin asioiden hakeminen iäisyyden, ja välimuistiin se ei jätä edes listaa mitä selaat. Varmaan kannattaisi satsata siihen marketplaceen jos sieltä aikoo rahaa saada. Sen selaaminen pidemmälle tuntuu aika vaivalloiselta.


Eilen latasin xbox liven päivityksen ja ensialkuun se tuntui sekavalta ja hieman myös hitaammalta.
Mutta kyllähän siihen tottuu.

Mikä on kun ei taidot riitä

624.10.2012 19:22

Ja yllätys yllätys boxin IE selaimesta puuttuu flash-tuki. :P

724.10.2012 20:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:
Ja yllätys yllätys boxin IE selaimesta puuttuu flash-tuki. :P
Sitä en tiennyt koska en ole gold jäsen.
Hienoa työtä microsoft! xD

Mikä on kun ei taidot riitä

825.10.2012 11:27
DCRYPTER87
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:
Ja yllätys yllätys boxin IE selaimesta puuttuu flash-tuki. :P
Kyllä se mulla ainakin tuben videoita toisti vaikka herjas parikertaa flashin puuttumisesta... Pitää tutkia tänään lisää... :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto