Apple hävisi oikeustaistelun tableteista Samsungia vastaan

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 19.10.2012 16:49 Kommentteja (15)

Apple hävisi oikeustaistelun tableteista Samsungia vastaan Britanniassa käydyssä oikeustaistelussa amerikkalaisjätti Apple syytti eteläkorealaisen Samsungin Galaxy Tabien olevan muodollisesti kopioita iPadista. Applella on edelleen mahdollisuus valittaa tuomiosta korkeimpaan oikeuteen, mutta jos näin ei tapadu, niin nyt julkistettu tuomio on voimassa kaikissa EU-maissa.
BBC:n mukaan asiaa käsitteli kolme tuomaria hovioikeudessa. Applen mukaan tablettien etupinta ja yleinen muoto olivat tärkeämpiä seikkoja kuin tabletin kokonaissuunnittelu, koska käyttäjät viettävät suurimman osan ajastaan katsomalla tabletin näyttöä ja pitämällä sitä kädessään.

Yksi tuomareista tunnustautui iPadin käyttäjäksi, mutta hänkään ei nähnyt kiistaa Applen hyväksi. Ratkaiseviksi eroiksi muodostuivat iPadin "terävämmät reunat" ja Samsungin tablettien logo laitteen etureunassa verrattuna Applen yksinkertaisempaan ulkonäköön.

Apple on nyt hävinnyt useampia merkittäviä oikeustaisteluja Samsungia vastaan. Rangaistuksena viimeisimmästä häviöstä yhtiö joutuu tunnustamaan kiistan Samsungin hyväksi verkkosivuillaan ja useissa erikseen määritellyissä tiedotusvälineissä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

119.10.2012 17:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Applella on edelleen mahdollisuus valittaa tuomiosta korkeimpaan oikeuteen, mutta jos näin ei tapadu, niin nyt julkistettu tuomio on voimassa kaikissa EU-maissa.

Applen tapana on yrittää loppuun asti, joten olen melko varma, että Apple vielä valittaa. Näiden kahden aiemman häviön perusteella kuitenkin uskoisin, ettei tuomio muuttuisi korkeimmassakaan oikeudessa.

Niin ja uusi toimittaja bongattu jälleen kerran. ;-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.10.2012 @ 17:45

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

219.10.2012 18:49

aikamoista pilkun viilaustahan noissa tyyleissä on.
Minulle ihan sama minkä näköinen kummallakin yrityksellä on.
Kyllähän Digiboxitkin ja tietokone kotelotkin ovat saman tyyppisiä..

Minun mielestä turhaa lurutusta. Että jos ohjelmisto on sama, niin sitten voi alkaa jo jotain oikeus juttuja pyytämään, mutta ei sen vertaa muodon kanssa.


- Sitä saa mitä ei osta -

319.10.2012 19:03

Heh, voin vain kuvitella millainen se Applen "tunnustus" tulee olemaan nyt, kun he juuri saivat iPadille patentin. Job's & Co hakivat patenttia päivää ennen iPadin julkistamista ja näin kauan otti, ja viitteitä oli haettu vuodesta 1947 asti.

419.10.2012 19:58

Ehdottomasti oikea päätös, jolla toivottavasti saadaan nuo ilveily-oikeudenkäynnit loppumaan. Apple itse on kopioinut "suorakaiteen muodon pyöristetyillä kulmilla" mm Nokian puhelimista ja Internet tableteista.
Haloo! Typeriin oikeudenkäynteihin haaskataa miljardeja euroja, kaikki Kankkulan kaivoon. Olisi hyödyllisempää kohdistaa ne rahat tuotteiden parantamiseen, jolloin kuluttajat hyötyisivät.

519.10.2012 22:47
seppojee
Vahvistamaton

Toivottavasti ihmiset tajuisivat, että Omena on saanut kovan jalansijan markkinoilla räikeällä kopioinnilla, ja kehtaavat nyt haastaa muita "kopioinnista". Mielestäni todella törkeätä/ala-arvoista toimintaa. Minulta on ainakin jäänyt kyseisen yhtiön tuotteet hyllyyn...

Ois varmaan pitänyt aikoinaan patentoida maailmanlaajuisesti suorakaide pyöreillä reunoilla niin nyt olisin rikas...

620.10.2012 06:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:
Heh, voin vain kuvitella millainen se Applen "tunnustus" tulee olemaan nyt, kun he juuri saivat iPadille patentin. Job's & Co hakivat patenttia päivää ennen iPadin julkistamista ja näin kauan otti, ja viitteitä oli haettu vuodesta 1947 asti.
Olin juttusilla eläkkeelle siirtyneen lakimiehen kanssa joka hoiti aikoinaan patenttikiistoja. Näytin hänelle iPadin ja kilpailijoiden tuotteiden vertailu kuvan kysyen: "Onko näistä joku iPadin kopio ja voiko heidät viedä siitä oikeuteen".

Hän osoitti heti Samsungia sanoen:"Onko tuo myöskin Applen tuote, näyttäisi kuuluvan samaan sarjaan, ja jos ei ja Applellä on laitteeseensa design patentti nin kuin sanoit, juttu on selvä. Tekijä on tietoisesti tehnyt laitteen joka aiheuttaa sekä konfuusiota että epäilystä, ja jos laite on tullut markkinoille nopeammin kuin kilpailevat tuotteet ja tarkoitettu iPadin vaihtoehdoksi, kaikki nuo ovat raskauttavia asioita."

Muutakin mielenkiintoista asiaa tuli, mutta hyvä että pääpiirteissä muistin tuon.

Eli, Apple vie Samsungin takaisin oikeuteen ja korjaa lopulta potin, muuten sillä patentilla ei ole mitään merkitystä. Samsung varmaan haluaisi käräjöidä Appleä tuosta patentista, puolustaakseen itseään, mutta siinäkin on ongelma, kun he kopioivat iPadin ja iPhonen, seikka joka on jo näytetty toteen.

Enpä haluaisi olla tuollaisen kopiofirman asemassa, Samsung tulee saamaan sitä mitä tilasi. Paha juttu vaan että firma joka todella kärsi oli Nokia. Hekin voisivat periaatteessa käräjöidä Samsungin kanssa väittäen, että Samppa sai epäreilun kilpailuedun kopioimalla Appleä, mutta se ois jo liian hauskaa.

720.10.2012 11:30
Xccaaaf
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:
Heh, voin vain kuvitella millainen se Applen "tunnustus" tulee olemaan nyt, kun he juuri saivat iPadille patentin. Job's & Co hakivat patenttia päivää ennen iPadin julkistamista ja näin kauan otti, ja viitteitä oli haettu vuodesta 1947 asti.
Olin juttusilla eläkkeelle siirtyneen lakimiehen kanssa joka hoiti aikoinaan patenttikiistoja. Näytin hänelle iPadin ja kilpailijoiden tuotteiden vertailu kuvan kysyen: "Onko näistä joku iPadin kopio ja voiko heidät viedä siitä oikeuteen".

Hän osoitti heti Samsungia sanoen:"Onko tuo myöskin Applen tuote, näyttäisi kuuluvan samaan sarjaan, ja jos ei ja Applellä on laitteeseensa design patentti nin kuin sanoit, juttu on selvä. Tekijä on tietoisesti tehnyt laitteen joka aiheuttaa sekä konfuusiota että epäilystä, ja jos laite on tullut markkinoille nopeammin kuin kilpailevat tuotteet ja tarkoitettu iPadin vaihtoehdoksi, kaikki nuo ovat raskauttavia asioita."

Muutakin mielenkiintoista asiaa tuli, mutta hyvä että pääpiirteissä muistin tuon.

Eli, Apple vie Samsungin takaisin oikeuteen ja korjaa lopulta potin, muuten sillä patentilla ei ole mitään merkitystä. Samsung varmaan haluaisi käräjöidä Appleä tuosta patentista, puolustaakseen itseään, mutta siinäkin on ongelma, kun he kopioivat iPadin ja iPhonen, seikka joka on jo näytetty toteen.

Enpä haluaisi olla tuollaisen kopiofirman asemassa, Samsung tulee saamaan sitä mitä tilasi. Paha juttu vaan että firma joka todella kärsi oli Nokia. Hekin voisivat periaatteessa käräjöidä Samsungin kanssa väittäen, että Samppa sai epäreilun kilpailuedun kopioimalla Appleä, mutta se ois jo liian hauskaa.

Kyllähän kaikki varmaan saamaan lain mukaan silti, että Apple omistaa oikeuden, kuten tiedämme, tiettyihin tablettin muotoihin. Mutta sittenkin tuntuu maalaisjärjen vastaiselta, että yksi yritys voi omistaa muotoja (suorakulmio jne.). Tuolla perusteella kaikki voitaisiin patentoida, jos vain löydetään se yksi pieni ominaisuus, jota muut eivät ole vielä löytäneet.

Minusta Applen ja miksei kaikkien muidenkin toimijen mobiilialalla toiminta on lapsellisuuden huippu. Tekisivät sen sijaan parempia tuotteita, eivätkä käyttäisi suurinta osaa aikaa lakituvissa tutkimassa suurennuslasin kanssa, onko tuon nyt sama kuin meillä vai ei.

Luulisi uusien innovaatioiden kehittämisen olevan tärkeämpää kuin lakituvat, mutta ei. Ja kyllä se Apple on suurimman osan näistä ongelmista aiheuttanut. Heillä on hyvät tuotteet. Kehittäisivät niitä sen sijaan, että istuisivat koko ajan oikeudessa.

820.10.2012 12:42

Huvittavia ja typeriä nämä oikeustaistelut, varsinkin periaatteiden osalta. Asuksen tabletin omistavana voin todeta, ettei ulkonäkö eroa logoa lukuunottamatta käytännössä yhtään etupuolelta katsoen. Sama koskee lähes kaikkia Android-tabletteja, mihin olen törmännyt kauppojen valikoimia selaillessa. Näillä perustein Applehan voisi haastaa jokaisen näitä tabletteja valmistaneen oikeuteen, mutta näin Apple ei tee. Yksinkertaisuudessaan syyhän on se, koska Samsung on Applen pahin kilpailija tablettimarkkinoilla, niin Samsungin tableteista tietysti ne kopioinnitkin halutaan huomata. Ja tämän lisäksi, jos joku laite näyttää tietyltä osalta lähes tai kokonaan samalta kuin toinen, ei se minusta ole riittävä perustelu syytöksiin, vaan kokonaisuus ratkaisee. Eihän Samsungin tabletit ole takapuolelta Applen tabletteja nähnytkään. Kyllähän jokaisesta tuotteesta voidaan löytää kopointia jostain toisesta, jos otetaan vain joku tietty osa tai katselukulma. Kyllähän melkein jokainen tabletti näyttää kyljestä katsottuna lihonneelta suoralta, niin miksei Apple haasta Samsungia tästäkin oikeuteen.


Missä on savua, ne nipistävät takaisin.

920.10.2012 20:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kanarelli123:
Huvittavia ja typeriä nämä oikeustaistelut, varsinkin periaatteiden osalta. Asuksen tabletin omistavana voin todeta, ettei ulkonäkö eroa logoa lukuunottamatta käytännössä yhtään etupuolelta katsoen. Sama koskee lähes kaikkia Android-tabletteja, mihin olen törmännyt kauppojen valikoimia selaillessa. Näillä perustein Applehan voisi haastaa jokaisen näitä tabletteja valmistaneen oikeuteen, mutta näin Apple ei tee. Yksinkertaisuudessaan syyhän on se, koska Samsung on Applen pahin kilpailija tablettimarkkinoilla, niin Samsungin tableteista tietysti ne kopioinnitkin halutaan huomata. Ja tämän lisäksi, jos joku laite näyttää tietyltä osalta lähes tai kokonaan samalta kuin toinen, ei se minusta ole riittävä perustelu syytöksiin, vaan kokonaisuus ratkaisee. Eihän Samsungin tabletit ole takapuolelta Applen tabletteja nähnytkään. Kyllähän jokaisesta tuotteesta voidaan löytää kopointia jostain toisesta, jos otetaan vain joku tietty osa tai katselukulma. Kyllähän melkein jokainen tabletti näyttää kyljestä katsottuna lihonneelta suoralta, niin miksei Apple haasta Samsungia tästäkin oikeuteen.
Samsung todella kopioi tarkoituksella jopa pakkauksen, virtalähteen ja käyttöliittymän ulkoasun. Aika röyhkeää kun katsoo millaisia muita innovatiivisa tuotteita on markkinoilla. Sen takia Apple on saaliissa sen miljardin taalaa. Samsungilla on kopionti verissä ja se tiedetään, onneksi heiltä on tullut paljon hyvää omaakin tavaraa ja patentteja löytyy... Jos ei ois tuo saakelin puhelin/täppäri osasto pilannut kaikkea.

Ilman kopiointia Samsung ei olisi ollut minkäänlainen kilpailija Applelle, yhtään sen kummempi kuin Nokia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.10.2012 @ 08:23

1021.10.2012 10:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:
Heh, voin vain kuvitella millainen se Applen "tunnustus" tulee olemaan nyt, kun he juuri saivat iPadille patentin. Job's & Co hakivat patenttia päivää ennen iPadin julkistamista ja näin kauan otti, ja viitteitä oli haettu vuodesta 1947 asti.
Olin juttusilla eläkkeelle siirtyneen lakimiehen kanssa joka hoiti aikoinaan patenttikiistoja. Näytin hänelle iPadin ja kilpailijoiden tuotteiden vertailu kuvan kysyen: "Onko näistä joku iPadin kopio ja voiko heidät viedä siitä oikeuteen".

Hän osoitti heti Samsungia sanoen:"Onko tuo myöskin Applen tuote, näyttäisi kuuluvan samaan sarjaan, ja jos ei ja Applellä on laitteeseensa design patentti nin kuin sanoit, juttu on selvä. Tekijä on tietoisesti tehnyt laitteen joka aiheuttaa sekä konfuusiota että epäilystä, ja jos laite on tullut markkinoille nopeammin kuin kilpailevat tuotteet ja tarkoitettu iPadin vaihtoehdoksi, kaikki nuo ovat raskauttavia asioita."

Muutakin mielenkiintoista asiaa tuli, mutta hyvä että pääpiirteissä muistin tuon.

Eli, Apple vie Samsungin takaisin oikeuteen ja korjaa lopulta potin, muuten sillä patentilla ei ole mitään merkitystä. Samsung varmaan haluaisi käräjöidä Appleä tuosta patentista, puolustaakseen itseään, mutta siinäkin on ongelma, kun he kopioivat iPadin ja iPhonen, seikka joka on jo näytetty toteen.

Enpä haluaisi olla tuollaisen kopiofirman asemassa, Samsung tulee saamaan sitä mitä tilasi. Paha juttu vaan että firma joka todella kärsi oli Nokia. Hekin voisivat periaatteessa käräjöidä Samsungin kanssa väittäen, että Samppa sai epäreilun kilpailuedun kopioimalla Appleä, mutta se ois jo liian hauskaa.

Onneks on kilpailua, ei tarvi ostaa tuota Applen suljettua paskaa. Ja kuinka sokee pitää olla, että ei erota ipadia ja sitä samsungin tablettia toisistaan? Tosi. Ja Applellekin kopiointi on ollut aina hyvä juttu, niin kauan kun heidän tuotettaan ei ole kopioitu. Tekopyhä firma. Toivottavasti tulee häviämään seuraavatkin oikeusjutut Samsungille ja vaikka vielä Nokiallekin.

1121.10.2012 14:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:
Heh, voin vain kuvitella millainen se Applen "tunnustus" tulee olemaan nyt, kun he juuri saivat iPadille patentin. Job's & Co hakivat patenttia päivää ennen iPadin julkistamista ja näin kauan otti, ja viitteitä oli haettu vuodesta 1947 asti.
Olin juttusilla eläkkeelle siirtyneen lakimiehen kanssa joka hoiti aikoinaan patenttikiistoja. Näytin hänelle iPadin ja kilpailijoiden tuotteiden vertailu kuvan kysyen: "Onko näistä joku iPadin kopio ja voiko heidät viedä siitä oikeuteen".

Hän osoitti heti Samsungia sanoen:"Onko tuo myöskin Applen tuote, näyttäisi kuuluvan samaan sarjaan, ja jos ei ja Applellä on laitteeseensa design patentti nin kuin sanoit, juttu on selvä. Tekijä on tietoisesti tehnyt laitteen joka aiheuttaa sekä konfuusiota että epäilystä, ja jos laite on tullut markkinoille nopeammin kuin kilpailevat tuotteet ja tarkoitettu iPadin vaihtoehdoksi, kaikki nuo ovat raskauttavia asioita."

Muutakin mielenkiintoista asiaa tuli, mutta hyvä että pääpiirteissä muistin tuon.

Eli, Apple vie Samsungin takaisin oikeuteen ja korjaa lopulta potin, muuten sillä patentilla ei ole mitään merkitystä. Samsung varmaan haluaisi käräjöidä Appleä tuosta patentista, puolustaakseen itseään, mutta siinäkin on ongelma, kun he kopioivat iPadin ja iPhonen, seikka joka on jo näytetty toteen.

Enpä haluaisi olla tuollaisen kopiofirman asemassa, Samsung tulee saamaan sitä mitä tilasi. Paha juttu vaan että firma joka todella kärsi oli Nokia. Hekin voisivat periaatteessa käräjöidä Samsungin kanssa väittäen, että Samppa sai epäreilun kilpailuedun kopioimalla Appleä, mutta se ois jo liian hauskaa.

Onneks on kilpailua, ei tarvi ostaa tuota Applen suljettua paskaa. Ja kuinka sokee pitää olla, että ei erota ipadia ja sitä samsungin tablettia toisistaan? Tosi. Ja Applellekin kopiointi on ollut aina hyvä juttu, niin kauan kun heidän tuotettaan ei ole kopioitu. Tekopyhä firma. Toivottavasti tulee häviämään seuraavatkin oikeusjutut Samsungille ja vaikka vielä Nokiallekin.
Ei tarvii olla sokee, riittää kun on Samsungin lakimies "Samsung lakimies ei pystynyt eroittamaan Galaxy Tab 10.1 ja iPad 2 lakituvassa". Eikä ole ollut ainoa. Oisivat edes laittaneet kultaisen reunuksen tai jonkun muun värin kuin valkoisen tai mustan, mutku ei, piti mennä ja tehdä täys kopio.

Niin kuin Steve Jobs sanoi lainaten Picassoa: "Hyvät taiteilijat lainaa, parhaat varastavat ja me olemme aina olleet häpeämättömiä varastamaan toisten ideoita". Kaikki muutkin voivat rauhassa varastaa hyviä ideoita ja tehdä niistä patentoitavia tuotteita. Mutta kun joku Samsung varastaa suoraan kopioimalla kilpailevan tuotteen, vieläpä omalta asiakkaalta, on selvää että jossain vaiheessa häkki tulee heilumaan. Onneksi monet muutkin firmat ovat jo siirtämässä ostojaan pois Samsungilta, kuka tietää kenen laitteet he kopiovat seuraavaksi. Mitä nyt olen viimeksi lukenut, niin Samsungille tulee vielä puolimiljardia taalaa lisä sakkoa nyt kun Applen patentit ovat nähneet päivänvalon.

Kilpailua on hyvä olla olemassa, entisen pomoni sanoin:"Mikään ei ole täysin hyödytön tuote, on hyvä löytää vertailun vuoksi joku kehnokin jota voi näyttää huonona esimerkkinä". Samsung on monessa suhteessa päätynyt tuohon osaan. Mites muuten Apple käyttäjät tietäisivät kuinka hyviä tuotteet ovat jolleivat he voisi verrata niitä joihinkin Samsungin paskoihin joita ei voi edes päivittää (tai päivittyväthän ne kaikenlaisilla haittaohjelmilla koko ajan).

1221.10.2012 14:30

"Mites muuten Apple käyttäjät tietäisivät kuinka hyviä tuotteet ovat jolleivat he voisi verrata niitä joihinkin Samsungin paskoihin joita ei voi edes päivittää (tai päivittyväthän ne kaikenlaisilla haittaohjelmilla koko ajan)"

miten niin päivittää ei voi? niitä voi päivitellä juuri niin paljon kuin haluaa, ja tuo haittaohjelma juttu on kyllä täyttä liioittelua miksi en ole itse törmännyt vielä yhteenkään ohjelmaan mikä tekisi jotain mitä ei kerrota sovelluksen oikeuksissa?

1321.10.2012 14:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti munkki666:
"Mites muuten Apple käyttäjät tietäisivät kuinka hyviä tuotteet ovat jolleivat he voisi verrata niitä joihinkin Samsungin paskoihin joita ei voi edes päivittää (tai päivittyväthän ne kaikenlaisilla haittaohjelmilla koko ajan)"

miten niin päivittää ei voi? niitä voi päivitellä juuri niin paljon kuin haluaa, ja tuo haittaohjelma juttu on kyllä täyttä liioittelua miksi en ole itse törmännyt vielä yhteenkään ohjelmaan mikä tekisi jotain mitä ei kerrota sovelluksen oikeuksissa?
Ei ole liioiteltua, kun asiakas löytää FBI'lta tulleen varoituksen sähköpostistaan ja alkaa soittelemaan maahantuojalle? Jokainen murrettu puhelin voi maksaa käyttäjälle miljoonia, jos kilpailijat saavat käyttöönsä salaisia tietoja, mainostajat ovat paljon pienempi riesa. Kiinan puolella liki 70% Androideista kantaa jotain haittaohjelmaa, niissä ei kannata säilyttää mitään henkilökohtaisia tietoja, varsinkaan pankkisellaisia.

Päivittää voit heti kun Google suvaitsee julkaista päivityksen, moniin Android mallehin semmoista ei tule koskaan, jopa hyvinkin uusiin malleihin ei ole luvassa päivityksiä.

1421.10.2012 20:47

Pitäs saada joku vanha 100 vuotias pappa sinne joka ei tiedä mitään tekniikasta sinne. Eikä silleen et on jommin puolin puolueelinen koska on joskus edes kokellut iPad -tyyliin laitteita..

1522.10.2012 21:36

Ei jösses näitä patentti jamuotoilu kiistoja. Hinnat noudsevat, kehitys hidastuu ja ahneus paljastuu oikein räikeästi. Patentit jamallisuojat pitäisi kieltää tietyiltä osin. Kuten selkeä muoto neliö, ympyrä pallo...
On mennyt maku tietotenkniikasta. Pelleilyä se nykyisin on ja hallitsee ihmisten elämää kaikilta osin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto