AfterDawn: IT-alan uutiset

DNA Welho testaa kaapeliverkossaan DVB-C2-tekniikkaa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 10.9.2012 13:49

DNA Welho testaa kaapeliverkossaan DVB-C2-tekniikkaa DNA Welho testaa parhaillaan yhtiön kaapeli-tv-verkossa uuden sukupolven DVB-C2-tekniikkaa. DVB-C2 käyttää tarjolla olevaa kapasiteettia huomattavasti nykyistä DVB-C-teknikkaa tehokkammin ja saattaa tulevaisuudessa mahdollistaa täysin uudentyyppisiä palveluita.
Nyt tehtävillä testeillä halutaan varmistaa aiemmin laboratorio-olosuhteissa toteutettujen kokeilujen toimimiminen myös käytännön olosuhteissa, vaikka päätöstä uuden tekniikan käyttöönotosta ei ole vielä tehty. Mikäli tekniikka otetaan myöhemmin käyttöön, ratkaisu on erityisen sopiva runsaasti kapasiteettia käyttäville palveluille kuten erilaisille teräväpiirtokanaville ja tilausvideopalveluille", kertoo DNA:n televisioverkoista vastaava osastopäällikkö Kari Ruopsa.

Testit toteutetaan pelkästään testikäyttöön varatuilla taajusalueilla eikä niillä ole vaikutuksia yhtiön palveluiden toimintaan ja perinteisiin DVB-C-lähetyksiin.

DNA:n mukaan DBV-C2 mahdollistaa esimerkiksi kanavamäärän tuplaamiseen samassa taajuusalueessa nykyiseen tekniikkaan verrattuna. "Samassa radiotaajuustilassa, jossa nyt lähetetään esimerkiksi kymmenen tavallista tv-kanavaa, voidaan uudella DVB-C2 -tekniikalla lähettää 20 samanlaatuista tv-kanavaa", DNA:lta kerrotaa. Yhtiöllä on myös kauaskantoisempia visioita lisäkaistan käyttöön. Kari Ruopsan mukaan kaistaa tullaan tarvimaan tulevaisuudessa esimerkiksi UHD-resoluution tv-lähetyksissä ja hologrammikuvan välityksessä koteihin.

Tägit: DNA Welho DVB-C2
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto