AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Chrome -selain täytti 4 vuotta, kasvu hidastumassa

Kirjoittaja Janne Häyrynen @ 6.9.2012 11:11 Kommentteja (12)

Google Chrome -selain täytti 4 vuotta, kasvu hidastumassa Googlen Chrome-selain on ollut selaintutkimuksissa nouseva tähti vuodesta 2008. Nyt kasvu on kuitenkin StatCounterin sekä Net Applicationsin selaintilastojen mukaan tasaantumassa, Internet Explorerin käytön käännyttyä pitkästä aikaa kasvuun.
StatCounterin mukaan Chrome ylsi tasoihin Internet Explorerin kanssa toukokuussa tänä vuonna. Johdettuaan selainosuuksia kesän yli, on Chrome jälleen lähes tasoissa IE:n kanssa, kun nämä kaksi selainta vastaavat noin kaksi kolmannesta kokonaismäärästä. Eniten käyttötilastoissa Chromea vastaan nousi Internet Explorer 9, joka kertoo Windows XP:n käyttäjäkannan vähentymisestä Windows 7:n kustannuksella. Tulossa olevan Windows 8 oletusselain ja myös Windows 7:ään luvattu IE 10 ei ole vielä tilastollisesti tärkeä tekijä.

Chromen osuus on kuitenkin merkittävä, sen lohkaistessa StatCounterin mukaan tilastoista yli kolmanneksen, ja kasvua on tapahtunut paitsi IE:n, niin myös Firefoxin kustannuksella jo kauan. Chrome ohitti Firefoxin StatCounterin tilastojen mukaan viime vuoden lopulla. Firefoxin maine nopeana ja paljon lisäosia tarjoavana selaimena ei ole enää riittänyt, kun Chrome on vienyt näissä valttikorteissa Firefoxin johtoaseman.
Net Applicationsin selaintrendit näyttävät Googlen kannalta varovaisemmilta. Chrome on sijoitettu kolmanneksi alle 20 prosentin osuudella, IE:n ja Firefoxin jälkeen. Viime aikojen kehitys näyttää kuitenkin pääpiirtein samalta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Google Chrome
Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

16.9.2012 11:38

Minä en ymmärrä kuinka Googlen sallitaan pakkosyöttää tätä Chromea lähes jokaisen mahdollisen väylän kautta ilman että siihen puututaan mitenkään, mielestäni esimerkiksi Adoben Flash on sellainen ohjelmisto jonka voidaan sanoa hallitsevan markkinoita omassa ryhmässään, ja se asennetaan lähes jokaiseen työpöytä-selaimeen, eli eikö ole selkeää markkina-aseman väärinkäyttöä että Adoben Flash - päivitys oletuksena asentaa Google Chrome selaimen ellei päivittäjä huomaa erikseen poistaa valintaa?
Itselleni juuri pari päivää sitten pääsi tuo Chromen asennus lipsahtamaan läpi kun en kiireessä huomannut katsoa muuta kuin että flash tarjoaa päivitystä ja asensin sen.
Asensi vielä kaikenlisäksi Chromen oletusselaimeksi... en sitten tiedä kuinka moni peruskäyttäjä asiaa ajattelematta yksinkertaisesti jättää Chromen käyttöön tällaisen jälkeen, vaikka ei sitä alunperin olisi halunnut asentaakkaan.

26.9.2012 11:51

Näin epäilen minäkin, että Chromen asema johtuu pakkosyötöstä, eikä maineesta.

36.9.2012 12:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Minä en ymmärrä kuinka Googlen sallitaan pakkosyöttää tätä Chromea lähes jokaisen mahdollisen väylän kautta ilman että siihen puututaan mitenkään, mielestäni esimerkiksi Adoben Flash on sellainen ohjelmisto jonka voidaan sanoa hallitsevan markkinoita omassa ryhmässään, ja se asennetaan lähes jokaiseen työpöytä-selaimeen, eli eikö ole selkeää markkina-aseman väärinkäyttöä että Adoben Flash - päivitys oletuksena asentaa Google Chrome selaimen ellei päivittäjä huomaa erikseen poistaa valintaa?
Itselleni juuri pari päivää sitten pääsi tuo Chromen asennus lipsahtamaan läpi kun en kiireessä huomannut katsoa muuta kuin että flash tarjoaa päivitystä ja asensin sen.
Asensi vielä kaikenlisäksi Chromen oletusselaimeksi... en sitten tiedä kuinka moni peruskäyttäjä asiaa ajattelematta yksinkertaisesti jättää Chromen käyttöön tällaisen jälkeen, vaikka ei sitä alunperin olisi halunnut asentaakkaan.

Ei kai se ole Chromen vika, että Adobe tarjoaa tuollaisen mahdollisuuden.

Tietokone: Pöytäkone on pakettikone (Windows 7) ja kannettava on Acer Aspire 7520 (Windows Vista) | Kännykkä: Nokia C6-01 | Digiboksi: Topfield TF 5100PVRt | TV: Hitachi 32LD6600

46.9.2012 12:09

Varmaan tietty osuus tuolla paketointijakelulla on, mutta tuskin kovin merkittävä. Chrome kuitenkin rouhaisi jo aika ison siivun markkinasta ennenkuin yhteenkään "paketointiratkaisuun" olin törmännyt itse.

Firefox kärsii nyt vuosien turpoamisestaan, jona aikana ketterästä selaimesta tuli pöhöttynyt. Moneen wanhempaan (siis oikeasti vanhempaan, tyyliin vuosimallia 2002 - 2005) koneeseen olen asentanut Chromen FF:n tilalle ja saanut mukavasti elinikää lisää vanhoille työjuhdille selailukoneina.

Nythän FF:kin on alkanut keventymään, mutta tuo vuosien pöhötauti söi sen aiemman, todella positiivisen mielikuvan -- ja hyvää mielikuvaahan ei voi menettää kuin kerran.

Tilannehan ei tietysti ole mitenkään asettunut, vaan nyt ollaan siinä mahtavassa tilanteessa, että markkinoilla on 3 selainta, joilla on kaikilla merkittävä markkina-asema ja jotka innovoivat kiihtyvään tahtiin, että eivät menettäisi osuuksiaan. Eli kuluttajallehan 3 about tasavahvan selaimen tilanne on paras mahdollinen.

56.9.2012 12:49
fdsaasdffd
Vahvistamaton

Minä en ymmärrä kuinka Microsoftin annetaan pakkosyöttää tätä IE:tä lähes jokaisen väylän kautta..

fixed that for you.

66.9.2012 16:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fdsaasdffd:
Minä en ymmärrä kuinka Microsoftin annetaan pakkosyöttää tätä IE:tä lähes jokaisen väylän kautta..

fixed that for you.
Minä en ymmärrä kuinka Microsoftia vaaditaan laittamaan tämä typerä selainvalinta-hässäkkä myymiinsä Microsoft-käyttöjärjestelmiin, kun moista typeryyttä ei vaaditaan keneltäkään muulta.

Fix for fix


Mitä tulee siihen onko tuolla chromen pakkosyötöllä vaikutusta, niin kun otetaan huomioon että todellakin lähes kaikki netin käyttäjät asentavat adoben flashin koneelleen, ja nyt tämä flash näkyy työntävän päivitystä miltei kuukausittain, ja jokaisen päivityksen yhteydessä oletusasetuksena tulee chrome asennettua mukana, ja vielä kun ottaa huomioon sen että suuri osa netin ja tietokoneen peruskäyttäjistä kuuluu juuri siihen ryhmään joka uskoo että kun tämä kerran on oletuksena valittu, sen täytyy olla tärkeä... niin on kyllä hyvin todennäköistä että tällä on paljonkin vaikutusta chromen käyttäjämääriin.

77.9.2012 01:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Näin epäilen minäkin, että Chromen asema johtuu pakkosyötöstä, eikä maineesta.
Höpsis. Itsekin välttelin Chromea pitkään, kunnes huomasin sen vain toimivan parhaiten Firefoxin paisuessa läskimmäksi ja hitaammaksi. Operaa kokeilin myös, mutta se ei koskaan tuntunut omalta vaikka varmasti hyvä selain onkin.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fdsaasdffd:
Minä en ymmärrä kuinka Microsoftin annetaan pakkosyöttää tätä IE:tä lähes jokaisen väylän kautta..

fixed that for you.

Ketä oikeasti kiinnostaa? Eikä noita väyliäkään kovin montaa ole. Kumma ettei ketään vaivaa kun Applen oletusselain on Safari tai Ubuntun Firefox? Itse olen käyttänyt IE:tä selailuun viimeksi vuonna 2001 eikä minua silti häiritse jos se tulee saman firman tekemän käyttiksen mukana.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2012 @ 01:41

Prosessori | Emolevy | Muistit | Näytönohjain | Kiintolevy | Kotelo | Virtalähde

87.9.2012 17:21

Ai, et Flashin asennuksessa tulee Chromen asennus samalla, jos unohtaa ottaa kyseisen valinnan pois. Ei mulla mitään sellaista oo tullut... Ai, niin käytän Linuxia ja ohjelmat asennan sovellustenhallinta ohjelmalla. Eipä tuu mitään ylimääräistä klikkailua eikä ohjelmia vaan pelkästään sen mitä haluan. :-)

Pahoitteluni, että eksyin aiheesta. Chrome sopii hyvin vanhoille Windows koneille. Tuli koitettua IE:tä ja Firefoxia, mut molemmat toimivat erittäin hitaasti ja videoiden katselu youtubessa oli tuskallista. Chromella selaaminen alkoi toimia riittävällä nopeudella ja videotkin pyörivät pätkimättä. Jokainen tehköön oman valintansa selaimen osalta. IE suosio perustuu pitkälti Windowsin mukana tulevaan IE selaimeen. Onneksi kuitenkin maailmasta löytyy vaihtoehtoja.

97.9.2012 22:35

Latasin pari vuotta sitten Chromen ihan testiksi. Sitä päivän räpellettyäni poistin Firefoxin enkä ole kertaakaan ladannut sen jälkeen kyseistä tökkivää roskaa. :) Vielä kun tulisi kunnon Chrome selain Androidillekkin, mutta Opera Mini hoitaa hommansa varsin loistavasti !

107.9.2012 23:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:
Latasin pari vuotta sitten Chromen ihan testiksi. Sitä päivän räpellettyäni poistin Firefoxin enkä ole kertaakaan ladannut sen jälkeen kyseistä tökkivää roskaa. :) Vielä kun tulisi kunnon Chrome selain Androidillekkin, mutta Opera Mini hoitaa hommansa varsin loistavasti !
Yhdyn kommenttiisi. Itse käytän Dolphin HD:tä ja se on palvellut lähes Chromen tasoisesti. Opera Miniä en oo kokeillut, mut on niin paha asenne vika, etten lähde edes kokeilemaan... Ehkä sitä voisi joskus koittaa. :-)

119.9.2012 13:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:
Latasin pari vuotta sitten Chromen ihan testiksi. Sitä päivän räpellettyäni poistin Firefoxin enkä ole kertaakaan ladannut sen jälkeen kyseistä tökkivää roskaa. :) Vielä kun tulisi kunnon Chrome selain Androidillekkin, mutta Opera Mini hoitaa hommansa varsin loistavasti !
Yhdyn kommenttiisi. Itse käytän Dolphin HD:tä ja se on palvellut lähes Chromen tasoisesti. Opera Miniä en oo kokeillut, mut on niin paha asenne vika, etten lähde edes kokeilemaan... Ehkä sitä voisi joskus koittaa. :-)
Tuon kommentin kirjoitettuani aukaisin Androidissa Play kaupan ja huomasin että sinnehhän on tullut ihan virallinen Chrome selain. Opera mini meni heti vaihtoon ! Suosittelen kokeilemaan ! Kaikki bookmarkit jne kääntyi samantien PC;ltä omaan puhelimeen ilman mitään kikkailuja. Ainiin, ja toimii yhtä sulavasti kuin PC;llä !

129.9.2012 14:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:
Latasin pari vuotta sitten Chromen ihan testiksi. Sitä päivän räpellettyäni poistin Firefoxin enkä ole kertaakaan ladannut sen jälkeen kyseistä tökkivää roskaa. :) Vielä kun tulisi kunnon Chrome selain Androidillekkin, mutta Opera Mini hoitaa hommansa varsin loistavasti !
Yhdyn kommenttiisi. Itse käytän Dolphin HD:tä ja se on palvellut lähes Chromen tasoisesti. Opera Miniä en oo kokeillut, mut on niin paha asenne vika, etten lähde edes kokeilemaan... Ehkä sitä voisi joskus koittaa. :-)
Tuon kommentin kirjoitettuani aukaisin Androidissa Play kaupan ja huomasin että sinnehhän on tullut ihan virallinen Chrome selain. Opera mini meni heti vaihtoon ! Suosittelen kokeilemaan ! Kaikki bookmarkit jne kääntyi samantien PC;ltä omaan puhelimeen ilman mitään kikkailuja. Ainiin, ja toimii yhtä sulavasti kuin PC;llä !
Erittäin paljon kiitoksia tiedosta. Olenkin kovasti toivonut Chromea Androidille. Android ei muuta kuin vaan parantuu entisestään. :-D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto