AfterDawn: IT-alan uutiset

Kissanpäivät norjalaisilla piraateilla: valvonta loppui

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.8.2012 09:55 Kommentteja (10)

Kissanpäivät norjalaisilla piraateilla: valvonta loppui Simonsen on ollut Norjan ainoa asianajotoimisto, jolla on ollut oikeus valvoa tiedostonjakajien puuhia verkossa. Useita tekijänoikeusjärjestöjä (mm. RIAA, MPAA) edustanut asianajotoimisto on kuitenkin menettänyt valtuutensa.
Taustalla on Simonsenin ja maan tietosuojavaltuutetun kiistely oikeudenomistajien ja kansalaisten oikeuksista. Valituslautakunta puolsi tietosuojavaltuutetun toimiston näkemystä, ettei yksityinen taho voi seurata ja tallentaa tiedostonjakajiin liittyvää tietoa.

Tällä hetkellä maassa ei ole toimijaa, joka seuraisi piraattien touhuja. Tietosuojavaltuutettu ja Norjan luovaa teollisuutta edustavat järjestöt ovat kuitenkin miettineet miten seuranta voitaisiin tulevaisuudessa toteuttaa. Esillä on ollut, että oikeudenomistajat ryhmittyisivät ruotsalaisen Antipiratbyrånin kaltaisen järjestön taakse.
Ennen kuin Norjassa ryhdytään jatkotoimiin, on piraattien kiinnijäämisriski käytännössä täysin olematon.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: piratismi Norja
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

127.8.2012 10:04

Hienoo, onnittelut sinne!

227.8.2012 10:13

Mukava kuulla uutisia tuollaisesta pohjoismaalaisesta hyvinvointivaltiosta.

327.8.2012 11:28

Piratismin ongelmat olisi ainakin osittain helposti saatavilla pois kun tulisi tarjolle jokin laillinen palvelu.

Jos elokuvat ja sarjat saisi ladattua MKVnä 720p-1080p kuvanlaadulla kohtuu hintaan ja Biisit Mp3 320kbs-Flac muodossa niin piratismi laskisi varmasti. Ja veikkaisin että parempi noille firmoille olisi jotain noista saada kuin se etteivät saa mitään.

Mielestäni 1-5€ per elokuva ja sarjan jakso ja 0-1€ per biisi voisi olla ihan kohtuu hinta jonka voisin mielelläni noista maksaa muttei tällä hetkellä ole mahdollista.

427.8.2012 15:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Piratismin ongelmat olisi ainakin osittain helposti saatavilla pois kun tulisi tarjolle jokin laillinen palvelu.

Jos elokuvat ja sarjat saisi ladattua MKVnä 720p-1080p kuvanlaadulla kohtuu hintaan ja Biisit Mp3 320kbs-Flac muodossa niin piratismi laskisi varmasti. Ja veikkaisin että parempi noille firmoille olisi jotain noista saada kuin se etteivät saa mitään.

Mielestäni 1-5? per elokuva ja sarjan jakso ja 0-1? per biisi voisi olla ihan kohtuu hinta jonka voisin mielelläni noista maksaa muttei tällä hetkellä ole mahdollista.

Ei ole mahdollista? Tutustuhan palveluun nimeltä bandcamp: http://en.wikipedia.org/wiki/Bandcamp
Palvelussa siis bändit itse myyvät suoraan levyjään faneille. Itse saa valita laadun, on tarjolla V0, 320 cbr ja FLAC. Usein myös saa itse päättää summan, jonka maksaa levystä eli vaikka 1 dollari vain. Jotkut jakavat myös ihan ilmaiseksi tuolla levyjään Tuolla on ihan sikana ainakin suht isoja metalli musiikkiin erikoistuneita bändejä.

527.8.2012 16:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Piratismin ongelmat olisi ainakin osittain helposti saatavilla pois kun tulisi tarjolle jokin laillinen palvelu.

Jos elokuvat ja sarjat saisi ladattua MKVnä 720p-1080p kuvanlaadulla kohtuu hintaan ja Biisit Mp3 320kbs-Flac muodossa niin piratismi laskisi varmasti. Ja veikkaisin että parempi noille firmoille olisi jotain noista saada kuin se etteivät saa mitään.

Mielestäni 1-5€ per elokuva ja sarjan jakso ja 0-1€ per biisi voisi olla ihan kohtuu hinta jonka voisin mielelläni noista maksaa muttei tällä hetkellä ole mahdollista.
Piratismin ongelmat tarkoittavat minulle sitä että ohjelmat eivät cräkkäydy, pelit ei asennu ja mikä kauheinta MP3sien ID3-tagit on päin persettä ja minulta menee kymmeniä minuutteja niiden korjailuun.

Itse olisin valmis maksamaan spotifyn kaltaisesta palvelusta jossa KAIKKI LEFFAT JA KAIKKI SARJAT 720p sen 10€/kk, ei tarvitsisi venailla latauksia ja purkaa RARsaastaa ja siirtää muistitikulla toiselle koneelle (kyllä, näin meillä toimitaan;)

Ehkä joskus tulevaisuudessa...

627.8.2012 17:52

Eikö valvonta pitäisi olla viranomaisten vastuulla. En ymmärrä kuinka jollekkin järjestölle voi antaa oikeuden loukata ihmisten yksityisyyttä.
Samoin syyllinen, kunnes toisin todistetaan -käytäntö sotii hyvinvointivaltion mallia vastaan.

727.8.2012 19:33

Barak Obaman ansiota. Kiitos kuuluu hänelle.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.8.2012 @ 01:40

827.8.2012 20:04
AfterDawn Addict

En ikinä voisi maksaa 0,50-1 euroa yhdestä biisistä. Joutuisin maksamaan kuuntelemastani musiikista monia tuhansia euroja.

Spotifyn kaltaiset palvelut ovat mielestäni oikea ratkaisu.

Edit. Kiitos.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.8.2012 @ 16:01

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

929.8.2012 12:15

Joku spotifyn kaltainen videotoistopalvelu olisi kiva siis kuukausimaksullinen "uudet" leffat voisi tulla sinne kun dvd ilmestyisi kauppaan. TV-sarjat vaikka parin päivän viiveellä. Piratismi vähenisi

1031.8.2012 17:54

Sairas fasistinen kyttääminen ei todellakaan kuulu sen enempää internetyhteyksien kuin kirjeiden, postin tai puheluiden osalta kellekkään ulkopuolisille. Harvinaisen selvä pitäisi yksityisyyden piiriin kuuluvan kommunikoinnin olla kaikille.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto