AfterDawn: IT-alan uutiset

Demonoidin tarina lopussa -- domain-nimet laitettiin myyntiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 14.8.2012 11:24 Kommentteja (6)

Demonoidin tarina lopussa -- domain-nimet laitettiin myyntiin Yhden maailman suosituimman torrent-sivuston Demonoidin domain-nimet on laitettu myyntiin viime viikkoisen poliisi-iskun jälkeen. Demonoid ei ole ensimmäitä kertaa poliisien kohteena ja käyttäjät ovat toivoneet sivuston ilmaantuvan linjoille jossain muussa maassa, mutta osoitteiden myynti vaikuttaa lopulliselta päätökseltä sivuston kuoppaamiseksi.
Raporttien mukaan sivuston meksikolainen ylläpito on myös joutunut poliisitutkinnan kohteeksi, mutta TorrentFreak kertoo, että teknisestä ylläpidosta ja myös domain-nimistä vastannut henkilö on vielä vapaalla jalalla. Sivuston kolme domainia ovat huutokaupan Sedo.de-palvelussa. Tarjouksia voi tehdä osoitteista Demonoid.me, Demonoid.ph ja Demonoid.com.

Ukrainassa sijainneet palvelimet takavarikoitiin kansainvälisessä operaatiossa, jonka taustalla vaikutti amerikkalainen musiikintuottajien etujärjestö IFPI. Demonoidin ongelmat alkoivat jo muutama viikko takaperin, jolloin sivusto joutui DDoS-hyökkäyksen kohteeksi. Demonoidin entisen palveluntarjoajan mukaan on myös todennäköistä, että sivustolle murtauduttiin hyökkäysten aikana. Ukrainan viranomaiset takavarikoivat Demonoidin palvelimet viime viikolla. IFPI:n edustaja on kiitellyt kansainvälistä yhteistyötä. "Demonoidin sulkemiseksi toteutettu operaatio oli hieno esimerkki kansainvälisestä yhteistyöstä, jonka avulla saatiin suljettua suuria määriä musiikkia laittomasti levittänyt sivusto", IFPI:ltä kommentoidaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

114.8.2012 12:31

Vaikka sitä ei suorasti sanota, niin eikös se ole rikos tehdä Dossi hyökkäyksiä vaikka sivu olisi mikä lienee.

Kun vaikuttaisi siltä, että nyt on joku palkannut jonku Hyökkäämään sivulle, että tämä IFPI saa sitten todisteita pistää sivun nurin..
Että aika halpamaista toimintaa minun mielestä.

En tajua miksi omatoiminen normaali hakkeri nyt murtautuisi sivulle, kun hän itsekkin hyötyy siitä, niin vaikuttaisi, että nyt on tehty rikos IFPI takaa, kun on siirtynyt rikolliseen toimintaan itse.

Tietenkään todisteita ei ole, mutta ainahan niitä löytyisi, mutta en usko, että sitä aletaan tutkimaan, kun jokku on jo maksettu ulos.

Ja domain on myynnissä... Taitaa olla hinta luokassa 5000 - 15 000 dollaria.


- Sitä saa mitä ei osta -

214.8.2012 14:23

Veikkaanpa, että ukrainassa kuten monissa muissakin maissa verkkohyökkäykset ovat asianomistajarikoksia. Voisin kuvitella ettei Demonoidin ylläpitö ole edes tenhyt asianmukaista rikosilmoitustusta. Varsinkin kun ylläpito taitaa majailla Meksikossa pidätettynä juuri nyt, jos siis TF:n uutisointiin on luottamista.

Lainaus:
En tajua miksi omatoiminen normaali hakkeri nyt murtautuisi sivulle, kun hän itsekkin hyötyy siitä, niin vaikuttaisi, että nyt on tehty rikos IFPI takaa, kun on siirtynyt rikolliseen toimintaan itse.

Miten 'normaali' hakkeri hyötyy demonoidista? Minusta ainakin tuntuu että suurin osa hakkeroinneista tapahtuu ilman sen kummempia syitä. Tai siis yleisin syy taitaa olla vain taitojen osoittamien muille hakkereille.

EDIT: ja onhan suomessakin tehty näitä huijauksia joissa poliisin nimissä pyydetään maksamaan sakko tai joutuu oikeuteen. Mikäpä olisi parempi lähdemateriaali etsiä uusia huijauksen kohteita kuin Demonoidin tietokanta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2012 @ 14:26

las ballenas son el camino

314.8.2012 16:59

Niin, siellähän on paljon sähköposteja ja muita tietoja kyllä. Mitkä voivat olla hyviä sähköposti markkinointiin varsinkin.

Tiedän yhden hakkerin Briteistä, joka murtaa yritysten sivuja ja sitten kertoo näille yrityksille tämän ja pyytää palkkaa :D
Huvittavaltahan se kuullostaa, mutta voit olla oikeassa, että nyt joku halusi näyttää taitonsa.
Kuitenkaan itse jos tietäisin Hakkeroinnista jotain, niin en iskisi kohteisiin jolla en näe mitään hyötyä.


- Sitä saa mitä ei osta -

414.8.2012 17:31
ggdd
Vahvistamaton

Mielenkiintoisinta tuossa on se, että yksityinen järjestö on toiminnallaan saanut käynnistettyä operaation, jonka viranomaiset sitten hoitavat loppuun.

Tässä olisi nyt oiva paikka lopettaa kaikki viranomaisia arvostelevat sivustot. Takavarikkoon kaikki palvelimet, syytteet tekijöille ja domainit jakoon. Piraatteja tuskin saadaan tällä kuriin, mutta kun kielletään kaikki tor-liikenne, suljetaan kaikki arvostelevat sivut, niin eiköhän se maailma siinä kummasti parane.

515.8.2012 07:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Veikkaanpa, että ukrainassa kuten monissa muissakin maissa verkkohyökkäykset ovat asianomistajarikoksia. Voisin kuvitella ettei Demonoidin ylläpitö ole edes tenhyt asianmukaista rikosilmoitustusta. Varsinkin kun ylläpito taitaa majailla Meksikossa pidätettynä juuri nyt, jos siis TF:n uutisointiin on luottamista.

Virallista ilmoitusta ylläpitäjien pidättämisestä ei ole tullut, mikä viittaa vahvasti siihen, että tutkimus on kesken. Joku tuon domain-nimenkin on laittanut myyntiin. Tuloksia odotellessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2012 @ 07:20

616.8.2012 15:25

Sais tulla Demonoidin kaltainen paikka missä ei olisi mitään laitonta musiikkia tai elokuvia, mua ainakaan ne kiinnostanut tuolla yhtään


-Reko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto