AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple-perustaja kummasteli MegaUpload-ratsiaa, kehui Lumiaa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 10.7.2012 14:21 Kommentteja (4)

Apple-perustaja kummasteli MegaUpload-ratsiaa, kehui Lumiaa Applen toinen perustaja, intohimoinen teknologiaintoilija ja digitaalisten oikeuksien puolustaja Steve Wozniak vieraili hiljattain Chilessä järjestetyssä Entel Summit -tapahtumassa. Keynote-puheen lisäksi Woz nähtiin haastattelussa, jossa hän käsitteli tietysti Applea, mutta myös esimerkiksi MegaUpload-tapausta.
Digitaalisia oikeuksia puolustavan Electronic Frontier Foundation -järjestön perustajana ja rahoittajana Wozniak ilmaisi huolensa MegaUpload-tapauksessa tapahtuneisiin vääryyksiin. Korkealla Yhdysvaltain hallinnossa tapahtunut ratsiapäätös ja syytteet ihmetyttävät, mutta Woz ei halua puuttua Kim Dotcomin väitteisiin varapresidentti Bidenin ja Obaman osallisuudesta.

Wozniak muistuttaa, että mikäli Dotcom on selvästi tehnyt jotain laitonta ja tahallisesti aiheuttanut vahinkoja oikeudenomistajille, hänkin kääntyisi Dotcomia vastaan.

MegaUploadin lisäksi Wozniak kommentoi myös Microsoftin uusia tuotteita. Vaikka Microsoftilta ei ole viimeaikoina juuri nähty hittejä, hän luottaa uusiin tuotteisiin. Surfacen ja Lumia-puhelinten kaltaiset laitteet saivat hänet jopa lohkaisemaan pienen vitsin edesmenneeseen Applen perustajaan ja Wozniakin läheiseen ystävään Steve Jobsiin liittyen.

Laitteet, kuten Surface ja Nokian Lumia-puhelimet näyttävät visuaalisesti todella hyviltä. Ja se on pitkälti mitä Steve Jobs piti tärkeänä -- taiteen ja teknologian yhdistäminen. Yleensä se oli asioiden visuaalinen ilme, joten kehitin vitsin, että Steve Jobs on uudelleensyntynyt Microsoftilla.

Lopuksi videolla Wozniak kertoo tulevaisuuden visioistaan, vaikkei omien sanojensa mukaan halua juurikaan ennustaa tulevaisuutta. Hän haluaisi nähdä ranteessaan jatkuvassa nettiyhteydessä olevan pienen laitteen, joka ymmärtäisi puhetta yhtä hyvin kuin ihminen. Woz kertoo, että tämänkaltainen laite voisi olla ehkä Googlen virtuaalilasit, muttei osaa sanoa tarkemmin ennen kuin on päässyt itse käsiksi laitteeseen.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

112.7.2012 0:22
jarppe666
Vahvistamaton

a Kim Dotcomin väitteisiin varapresidentti Bidenin ja Obaman osallisuudesta.

Sorry what? Varapresidentti Obama?

212.7.2012 13:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jarppe666:
a Kim Dotcomin väitteisiin varapresidentti Bidenin ja Obaman osallisuudesta.

Sorry what? Varapresidentti Obama?
Jos tarkoitettaisiin molempia niin eikös sen pitäisi olla "varapresidenttien Bidenin ja Obaman"?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.7.2012 @ 13:51

312.7.2012 14:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jjon:

Jos tarkoitettaisiin molempia niin eikös sen pitäisi olla "varapresidenttien Bidenin ja Obaman"?
Jaa? Onkos Obama varapresidentiksi alennettu, vai mitä tarkoitat?

414.7.2012 15:41

Lukutaidottomia liikkeellä? >:D


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto