AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattipuolue löi läpi Saksassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 14.5.2012 10:50 Kommentteja (5)

Piraattipuolue löi läpi Saksassa Saksan piraattipuolue sai Nordrhein-Westfalenin valtiopäivävaaleissa noin kahdeksan prosentin kannatuksen, minkä ansiosta puolue saa maan suurimman osavaltion valtiopäiville 20 edustajaa. Vaaleissa on viiden prosentin äänestysraja, jonka alittavat puolueet eivät saa omia edustajiaan valtiopäiville. Piraattipuolue jäi 1,6 prosentin kannatuksellaan vuonna 2010 tämän rajan alle.
Kuten edellä olevien lukujen perusteella voi laskea, on Update available for this system -sloganilla liikkeellä olleen puolueen kannatus osavaltiossa lähes viisinkertaistunut kahdessa vuodessa. Läpilyönti Saksan suurimmassa osavaltiossa on jo itsessään osoitus, ettei piraattipuolue ole enää marginaaliliike, mutta aiemmatkin merkit ovat jo viitanneet tähän.

Piraattipuolue on menestynyt aiemmin Schleswig-Holsteinin, Saarlandin ja viime vuonna Berliinin vaaleissa.

Kannatuksen kasvu tuo mukanaan vastuuta ja tarkoittaa myös sitä, että puolueen on kypsyttävä ja otettava huomioon poliittisia teemoja monipuolisesti. Suomessakin "yhden asian liikkeeksi" -vähätelty piraattipuolue menestyi Saksassa tekijänoikeuden ulkopuolisilla kysymyksillä. Esimerkiksi poliittisen järjestelmän läpinäkyvyyden lisääminen, verkkosensuurin estäminen ja yksityisyyden suojaan liittyvät teemat vetosivat saksalaisiin. Tulevaisuudessa puolue aikoo nostaa koulutuksen keskeiseksi aiheeksi.

Asiantuntijat ovat luottavaisia sen suhteen, että piraattipuolue saa paikkoja myös ensi vuoden Bundestag-vaaleissa.

Tägit: Piraattipuolue
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

114.5.2012 12:54

Tämä on yksi niistä asioista joita en uskonut koskaan näkeväni - positiivisessa mielessä. PP aikoo ymmärtääkseni Suomessakin laajentaa puolueohjelmaansa Saksan tapaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.5.2012 @ 12:54

214.5.2012 13:54

Siis ne jotka asuvat Saksassa (minä), niin heille tämä ei ollut mitenkään yllättävä. Suomessa ei tuu PP iskee näin kovasti läpi kuin täällä.

314.5.2012 19:48

Saksalla on EU:ssa niin paljon painoarvoa, että tämä voi olla todella hyvä uutinen kaikille to-mafioiden lakiehdotuksiin ja muihinkin toimiin kypsyneille. Tietysti vasta pieni askel, mutta saattaa olla osana hyvinkin merkittävää muutosta tulevina vuosina.

414.5.2012 23:04

Suomessa media valitettavasti leimaa piraattipuolueen populistisseksi puolueeksi, joka kerää vain protestiääniä noin 20-vuotiailta vähemmän koulutetuilta miehiltä. Tämä koskee kyllä melkein kaikkia ei-perinteikkäitä puolueita.

514.5.2012 23:32

en ymmärrä politiikasta paljoakaan mutta kuulostaa omaan korvaan hyvältä ainakin saksan kannalta, suomessa laki on muutenkin sekasin että tuskin mtn uutta puoluetta ainakaan saadaan koska ihmiset eivät osaa lukea rivien välistä vaan uskovat potaskaa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava (22.2.2018 10:47)
Verkkopalveluihin ja sovelluksiin tehtävät ulkoasu- ja käyttökokemusmuutokset aiheuttavat aina närää ja tuskastusta vahojen käyttäjien keskuudessa, koska he joutuvat "opettelemaan" heille toimivaksi ....
Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin (22.2.2018 10:09)
Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, ....
Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita (21.2.2018 22:37)
Facebook on kertonut tänään uudistuksista, joita se on tehnyt maailman toiseksi suosituimpaan viestisovellukseen. Kyseessä on tietysti WhatsAppin jälkeen Facebookin toiseksi suosituin viestikanava Messenger. ....
Uuden huippupiirin kykyjä esitellään virtuaalitodellisuuden avulla Uuden huippupiirin kykyjä esitellään virtuaalitodellisuuden avulla (21.2.2018 21:12)
Android-huippupuhelimista on vuosikausien ajan löytynyt lähes aina Qualcommin valmistama järjestelmäpiiri. Nämä Snapdragon-piirit pyrkivätkin vuosi toisensa jälkeen kulkemaan mobiiliteknologian ....
Netflix tilasi BoJack Horseman -tiimiltä uuden animaatiosarjan Netflix tilasi BoJack Horseman -tiimiltä uuden animaatiosarjan (21.2.2018 20:26)
Netflix kertoo, että se on tilannut uuden animaatiosarjan, jonka tulee tuottamaan tiimi, jonka käsialaa on Netflixin suosittu animaatio BoJack Horseman. Sarjan nimi on Bernie & Tuca ja siinä ....

Uutisarkisto