AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Drive saatetaan julkaista jo ensi viikolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.4.2012 11:48 Kommentteja (16)

Google Drive saatetaan julkaista jo ensi viikolla Yksi kevään odotetuimmista uusista Google-palveluista on ollut internetjätin Drive-pilvitallennuspalvelu.
Google Driven julkaisun on kerrottu olevan aivan lähellä, se tapahtuu mahdollisesti jo ensi viikolla. Mahdollisina julkaisupäivinä on pidetty tiistaita tai keskiviikkoa. Lähenevästä julkaisusta kertoo myös se, että verkkosivusto TechCrunch pääsi asentamaan Driven asiakasohjelmiston Mac-tietokoneeseen. Mac-koneiden lisäksi Google Drive toimii Windowsissa sekä iOS- ja Android-laitteissa.

Uudet käyttäjät saavat itselleen viiden gigatavun edestä tallennustilaa, mikä saattaa houkutella kahden gigatavun tallennustilan saaneita Dropbox-käyttäjiä. Lisätilan ostaminen on myös mahdollista, mutta hinnoittelumallista ei ole toistaiseksi tihkunut tietoja.
Google ei ole luonnollisestikaan vahvistanut huhutietoja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

117.4.2012 14:48

Ostaa kaupasta 8GB USB-tikun 10€:lla. Ajaa saman asian ja sopii moniin laitteisiin. Eikä ole omat tiedot jonkun kolmannen osapuolen hallussa. Avaimenperäksi tuollainen tikku on ihan hyvä. Kulkee mukana ja on aina saatavilla.

217.4.2012 15:11

Itse totesin jo pari vuotta sitten muistitikun olevan epäkäytännöllinen vaikka se avaimenperänä roikkuikin, ja tilalle tuli Dropbox. Tiedostojen jakaminen ja synkronointi on vaan paljon helpompaa netin kautta.

Googlen, Microsoftin ja Applen pilvitallennuspalvelut tulevat kyllä jatkossa olemaan iso uhka Dropboxin kaltaiselle 3rd party softalle. Sinänsä omassa käytössä se tallennustilan koko ei ole kynnyskysymys, koska IMO pilveen on tällä hetkellä järkevä tallentaa vain pienikokoisia tiedostoja. Tärkeämpää on käytön helppous ja tarjotut käyttömahdollisuudet. Sen puoleen isoilla tekijöillä on enemmän potentiaalia tiiviimpään integraatioon muiden palveluiden kanssa. Mutta toistaiseksi en vaan ole nähnyt yhtäkään kilpailevaa palvelua Dropboxia paremmaksi huolimatta niiden isommista tallennustiloista.

317.4.2012 15:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Eriol:
Itse totesin jo pari vuotta sitten muistitikun olevan epäkäytännöllinen vaikka se avaimenperänä roikkuikin, ja tilalle tuli Dropbox. Tiedostojen jakaminen ja synkronointi on vaan paljon helpompaa netin kautta.
Joo muistikku toimii ehkä isompien tiedostojen tapauksessa, mutta muutamien dokumenttien/kuvien/biisien siirtämiseen Dropbox yms. on huomattavasti kätevämpiä. Muistitikulta ei esimerkiksi saa siirrettyä tietoja kännykkään (muutamia puhelimia lukuun ottamatta tietty...). Itse odotan innolla mitä Microsoft tekee Windows 8:n ja CloudDriven kanssa. Tarpeeksi tiukalla integraatiolla siinä on ihan potentiaalinen "Dropbox-tappaja".

417.4.2012 15:31

Unohdit se että kun siirrät yksityiset tiedostosi kolmannelle osapuolle, joka voi tutkia tiedostosi ja tehdä sille tiedolle mitä lystää. Jos haluaa täyttä yksityysturvattomuutta, niin nuo ovat erinomaisia vaihtoehtoja hoitaa asia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.4.2012 @ 15:33

517.4.2012 15:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Jos haluaa täyttä yksityysturvattomuutta, niin nuo ovat erinomaisia vaihtoehtoja hoitaa asia.
Toki verkkoon tallennetussa tiedossa on aina uhkana se, että joku saattaa sen viedä, mutta itse pitäisin todennäköisempänä uhkana että se muistitikku, jossa ne kallisarvoiset tiedostot sijaitsevat, hukkuu vääriin käsiin.

Arkaluontoiselle tiedolle on sitten omat ratkaisunsa erikseen, mutta itselle ei ole iso ongelma pitää jokapäiväisiä tiedostoja pilvessä.

617.4.2012 15:42

En tarkoita että joku hakkeri vie tietosi, vaan sitä että yritys jonka palvelua käytät, käyttää tietojasi omiin tarkoituksiinsa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.4.2012 @ 14:56

717.4.2012 19:03

Käyttäjäsopimuksen ehdot kiinnostaisi.

817.4.2012 19:12

Pitäisi varmaan miettiä, mitkä omat tiedot ovat jollekin palveluntarjoalle kiinnostavia. Eniten kai niitä käytetään tilastointiin ja markkinakehitysprojekteihin.
Itse nään pilvipalveluissa enempi etuja kuin haittoja.


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

918.4.2012 20:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
En tarkoita että joku hakkeri vie tietosi, vaan sitä että yritys jonka palvelua käytät, käyttää tietojasi omiin tarkoituksiinsa.
Ja? Mitä käytännön haittaa siitä on? Ei ne voi esim. sinun salasanojasi lukea ja käyttää, se on laitonta ja siitä tulisi hieno kakku koko yritysjohdolle, joten enemmän tai vähemmän kaikki mitä nuo yritykset sinusta kerätyllä tiedolla voi tehdä on markkinointiin liittyvää. Joten kysymys kuuluu: onko sillä jokin käytännön merkitys sinun elämässäsi, vai onko syy pelätä sellaista vain pelkkää turhaa vainoharhaa?

Esim. minulle ei ole mitään merkitystä sillä tietääkö joku yritys minkälaisesta musiikista ja kuvista pidän, ja jos sitä tietoa käytetään mainostamaan minulle paremmin sopivaa materiaalia niin eihän se ole minulta mitenkään pois, ennemmin päinvastoin; totta kai minä ennemmin katson mielenkiintoisia mainoksia, kuin täysin väärälle maulle suunniteltuja mainoksia.

1019.4.2012 07:03

Vapaus ja yksityisyys kuuluu jokaisen ihmisen perusoikeuksiin. Ihmiset pitävät näitä asioita itsestään selvyytenä, mutta eivät ymmärrä että ne eivät ole itsestään selvyyksiä. Miksi yksityisyys on tärkeää. Ensinnäkin asialla ei ole mitään sen kanssa että olisi salattavaa tai pelättävää.

Ajattele asiaa vaikka näin, yritykset seurailee ihmisten elämää saadakseen taloudellista etua. Lukee tallennettuja tiedostoja, mitä seuraavaksi? Laitteissa yritysten vakoiluohjelmistoja? GPS, kameroita ja mikrofoneja? Missä kulkee raja?
http://www.tietokone.fi/uutiset/cia_kot...eisopalvelut_ei

Mikä ihmeen oikeus yrityksillä on tulla ihmisten yksityiseen elämään ja alkaa penkoa sitä vain ja ainoastaan vaikka yrityksen markkinoinin tehostamisen takia?

Mikä tekee yrityksen oikeuksista niin paljon tärkeämmän kuin yksityisen ihmisen?

On surullista nähdä että nykyajan ihmisten on niin talousajattelu manipuloituja että he eivät enään erota oman yksityisyyden ja vapauden merkitystä heidän elämään.

Monissa maissa valtiot kontrolloi ihmisten elämää koska he katsovat sen heille paremmaksi. Mitä sitten kun olemme siirtyneet valvonta ja kontrolli yhteiskuntaan, jossa valtio ja yritykset omista syistää valvovat ja kontroloivat ihmisiä, rajoittamalla asioita ja tunkeutumalla ihmisten yksityisyyteen. Vielä tähän asti olemme läntisissä maissa saaneet nautia sellaisista asioista kuin yksityisyys, sanan vapaus ja vapaus tehdä omia valintoja, mutta nämä eivät ole itsestään selviä asioita kaikkialla.

Onko tämä se tulevaisuus johon te haluatte, koska se että yritykset tunkeutuvat ihmisten yksityisyyteen on juuri alkua tuolle. Joten miettikää kaksi kertaa mihin olette ryhtymässä. Kun se vapaus ja yksityisyys on menetetty, sen saaminen takaisin ei ole helppoa.

Jos olette sitä mieltä että yritykset eivät tee mitään vahingoa yksityisillä asioilla. Niin miettikää vaikka roskapostia. Tarkoitan miten yritys käyttää halussaan olevaa tietoa. Kaikki se roskaposti on yritysten maksamaa ja haluamaa markkinointia. Jos me tavalliset ihmiset menetämme kunnioituksemme ihmisten yksityisyyden oikeuteen, niin myös yritykset menettävät sen, koska me ihmiset pyöritämme yrityksiä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.4.2012 @ 11:21

1119.4.2012 08:07

Lumikki: et antanut yhtä ainoata konkreettista vastausta. Mitä käytännön haittaa siitä on jos yritys seuraa esim. musiikkitottumuksiasi? Anna oikea esimerkki äläkä vain "mutta kun yksityisyys!!!11oneoneleven"

Totta kai kaikessa voi mennä hyvän maun yli, mutta sinä lätkäiset yhteen pakettiin aivan kaiken seurannan ja merkitset sen negatiiviseksi ja jaottelet kaiken täysin mustavalkoisesti. Maailma ei toimi niin, maailma ei ole täysin mustavalkoinen. Esim. Last.fm - palvelu ei toimisi, ellei se voisi seurata ihmisten tekemisiä, ja vastineeksi ihmiset saavat mainion yksilöidyn kokemuksen.

1219.4.2012 10:06

Kysymys ei ole pelkästään siitä mitä haitaa siitä on että yritys tietää jotain, vaan siitä että yrityksellä ei ole MITÄÄN OIKEUTTA siihen tietoon.

Millään yrityksellä ei ole oikeutta tietää minun musiikki makua tai missä asun, tai mitään muutakaan minusta. Koska se on minun yksityinen asia. Haluaako yritys että heidän asiat ovat muiden ihmisten tai yritysten tiedossa? Eivät halua, koska vaikka siitä ei ehkä ole haitaa, mutta siitä voi olla. Yritys haluaa suojella asioitaan, koska jos ne ei tekisi niin siitä voisi olla haitaa niille. Miksi me ihmiset emme tekisi samoin, eli suojelisimme omia etujamme.

Mitä haittaa on että yritys tietää musiikki makuni. Se yritys mainostaa tai yrittää soveltaa tätä palveluna minulle. MINÄ teen itse päätökseni, en halua että kukaan tekee niitä minun puolesta. Joten kyllä siitä on haittaa minulle että yritys tuputtaa heidän "päätöksiä" minulle luullen että halua sitä, vastoin minun tahtoa. En lue tai katsele mainoksia olenkaan, eli mainonta kaikissa muodoissaan on haittatekijä minulle. Aina kun yritys lähestyy minua se on haittatekijä minulle.

Sinulla on oikeutesi omaan yksityisyyteen ja vapaus tehdä omia päätöksi. Jos sinä et näe että yritys voi tehdä sinulle haittaa tiedoillasi, niin se on sinun asiasi. Jos haluat olla huolimaton yksityisyytesi kanssa, niin siitä vaan, mutta älä sitten valita tulevaisuudessa jos sitä on väärinkäytetty.

Kyse on suojautumisesta samallatavalla kuin yritykset suojautuu asioita vastaan. Vain typerys ei suojaa itseään väärinkäyttöjä vastaan, uskoen että kaikki on rehellisiä ja luetettavia ilman mitään negatiivista puolta. Siis älä anna omia tietojasi toisille joita se toinen osa puoli ei todellisuudessa tarvitse asioiden hoitamiseen. Se että se toinen osapuoli hyötyy niistä sinun tiedoista, ei tarkoita että se on sinulle myös vain hyödyllinen asia. Ylimääräinen kuin tarvittava tieto sinusta muilla on aina turha riski. Välinpitämättömyys omista asioista ei koskaan johda mihinkään hyvään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.4.2012 @ 10:39

1319.4.2012 13:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Kysymys ei ole pelkästään siitä mitä haitaa siitä on että yritys tietää jotain, vaan siitä että yrityksellä ei ole MITÄÄN OIKEUTTA siihen tietoon.
Onpas. Jos käytät yrityksen palveluja ja yrityksen Terms Of Servicessä mainitaan, että sinusta kerätään tietoja niin silloin se on ihan sinusta itsestäsi kiinni käytätkö sitä vai etkö. Se on itseriittoista ruikutusta valittaa, että sinusta kerätään tietoja ja silti käyttää sitä palvelua.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Millään yrityksellä ei ole oikeutta tietää minun musiikki makua tai missä asun, tai mitään muutakaan minusta. Koska se on minun yksityinen asia.
Älä sitten jaa sitä netissä. Edelleen, jos itse jaat tietoa itsestäsi niin se on täysin oma vikasi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Mitä haittaa on että yritys tietää musiikki makuni. Se yritys mainostaa tai yrittää soveltaa tätä palveluna minulle. MINÄ teen itse päätökseni, en halua että kukaan tekee niitä minun puolesta.
Häh, jos sinä itse teet päätöksesi niin minkä takia et sitten osaa vain sanoa "ei?"

1419.4.2012 13:53

No tuostahan tässä onkin ollut kysymys alusta lähtien, ei kannata käyttää palveluja joissa ei ole mitään suojaa yksityisyys asioihin. Etenkin yrityksien joiden tiedetään loukkaavan yksityisyyttä. Kuten Google.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.4.2012 @ 13:55

1519.4.2012 18:48

Ja sieltä se mustavalkoisuus tulee taas esiin. Miten ihmeessä sinä edes netissä olet, kun ISP:tkin seuraa tekemisiäsi? Kaupassa käydessäkin aina kun teet maksun luottokortilla/pankkikortilla niin se kirjataan talteen ja sitä käytetään kaupan sekä pankin sisällä, kasvatatko sinä itse kaiken ruokasi?

Minä ainakin käytän mielelläni Googlen tuotteita, kaikki mitä Google minusta tietää saa minulta tietää kuka tahansa muukin ihan yksinkertaisesti kysymällä.

1619.4.2012 21:38

Tulee mieleen, että avoimuus on joissakin asioissa parempi kuin, että kylän mummot keksii omia tarinoita. Kerron, että tietty avoimuus on parempi kuin totaalinen salaisuus. Tämä nyt kuuluu ihmisten luonteeseen, että toisten asiat kiinnostavat. Parempi olla tietyllä tavoin avoin, mutta todella salaiset asiat pitää visusti piilossa. Googlehan on minusta mainio, muistaa asioita jotka olen voinut unohtaa. Kaveri kerran nauroi, että kun hän laittaa V-kirjaimen niin google tarjoaa heti Valtraa, hän on näitä konemiehiä ja käyttää paljon minun laitteita.
On totta esimerkiksi, että joissakin asioissa kannattaa käyttää käteistä, eikä mitään pankkisiirtoja tai kortteja...


Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto